Bildirim
Böyle Bir STOP MOTION Nasıl Yapılır?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Cizıs Kırayst diyorum -
Sanırım fotoğraf birleştirilmesi ile yapılmış video. -
quote:
Orijinalden alıntı: Kızıl_Şaman
Sanırım fotoğraf birleştirilmesi ile yapılmış video.
Evet. Zaten öyle olduğunu biliyorum da.
Mesela havada iken bir parça yardımıyla havada takla attırmışlar diyelim.
Peki her çekilen resimde bunu Photoshop ile mi siliyorlar acaba. -
quote:
Orijinalden alıntı: Exocoetidae
quote:
Orijinalden alıntı: Kızıl_Şaman
Sanırım fotoğraf birleştirilmesi ile yapılmış video.
Evet. Zaten öyle olduğunu biliyorum da.
Mesela havada iken bir parça yardımıyla havada takla attırmışlar diyelim.
Peki her çekilen resimde bunu Photoshop ile mi siliyorlar acaba.
Muhtemel hocam çünkü o kadar uğraşamazlar diye düşünüyorum.Photoshop ile silmek mantıklı ama videoyu yavaş bir biçimde incelemek lazım tamamiyle anlayabilmek için -
Yapılamaz -
Dehşet olmuş -
bi adet gopro kamera al aynısını yap -
quote:
Orijinalden alıntı: mgmslck
bi adet gopro kamera al aynısını yap
GoPro kamerası bu işi karşılar mı?
Yani bu video çok profesyonel. Böyle bir video için binlerce fotoğraf çekmek lazım.
Edit: Buradan baktım da karşılar gibi duruyor. Zaten almayı düşünüyordum. Bisiklete falan binerken kullanırım diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 29 Kasım 2013; 15:56:35 >
-
quote:
quote:
Yani bu video çok profesyonel. Böyle bir video için binlerce fotoğraf çekmek lazım.
Edit: Buradan baktım da karşılar gibi duruyor. Zaten almayı düşünüyordum. Bisiklete falan binerken kullanırım diye.
hocam gopro bu işler için uretildi
-
quote:
quote:
quote:
hocam gopro bu işler için uretildi
Cevabınız için teşekkür ederim.
Sizin deneyiminiz var mı bu teknik ile ilgili?
-
var dostum kurgusunu 3ay boyunca yaptıgım programda gopro ile çekim vardı convert işleri falan var onun karmaşık ama ögrendiktten sonra basit -
Eğer bunun gibi lego ile yapacaksan ve cidden stopmotion yapmayı planlıyorsan bir makine perdesini feda edeceksin demektir. ufacık bir sahne için 10 larca fotoğraf ve aynı hizada tutabilmek için 10 larca deneme gerekebiliyor -
quote:
var dostum kurgusunu 3ay boyunca yaptıgım programda gopro ile çekim vardı convert işleri falan var onun karmaşık ama ögrendiktten sonra basit
Convert işlemleri derken, GoPro kamerası için mi?
Ben zaten ilk olarak bu işi basit bir şekilde kendi kameram(Canon 1100d) ile deneyeceğim.
Böyle bu adamlar gibi profesyonel olabilmem için çok çalışmam lazım daha.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 29 Kasım 2013; 16:22:59 > -
Yeşil ekran da olabilir, patrick boivin çalışmalarına ve kamera arkalarına bir bak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Eğer bunun gibi lego ile yapacaksan ve cidden stopmotion yapmayı planlıyorsan bir makine perdesini feda edeceksin demektir. ufacık bir sahne için 10 larca fotoğraf ve aynı hizada tutabilmek için 10 larca deneme gerekebiliyor
Sanki bir yerde şöyle bir şey görmüştüm.
-Normal videoya çekerken, kamera ayarlarını yaparak, belirli aralıklarda çekim yapmasını sağlayarak stop motion efekti veriliyordu.
-
norma makine ile denersen perdeyi bitirirsin illa bu işi yapıcaksan buna özel tek alet goprodur başkası yalandır -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Eğer bunun gibi lego ile yapacaksan ve cidden stopmotion yapmayı planlıyorsan bir makine perdesini feda edeceksin demektir. ufacık bir sahne için 10 larca fotoğraf ve aynı hizada tutabilmek için 10 larca deneme gerekebiliyor
Sanki bir yerde şöyle bir şey görmüştüm.
-Normal videoya çekerken, kamera ayarlarını yaparak, belirli aralıklarda çekim yapmasını sağlayarak stop motion efekti veriliyordu.
Orada özellikle " cidden stop motion " yapacaksan makine perdesi feda edeceksin dedim. GoPro ile yapılabiliyorsa onunla da yapabilirsin. Yapacağın çekim hızını düşürmek olacaktır muhtemelen. Saniyede 25 kare değilde 17 kare çekim yaparsan buna benzer bir video oluşur muhtemelen.
-
Bu arkadastan bilgi alabilirsin kendisi l&m de bir sahne cekmisti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler.
@Piêr Dé Sans
@mgmslck
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 29 Kasım 2013; 16:44:06 >
Benzer içerikler
- lustral cinsellik yorumları
- belediye otomat izni
- yaratıcı iddia fikirleri
- 20 yaş üstü futbol seçmeleri
- eşkina balık taşı yorumları
- kasım indirimleri ne zaman
- telegram indirim kanalları
- türk çay emojisi
- para sayma makinesi bim
- prompt mühendisliği
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X