Şimdi Ara

Böyle Bir STOP MOTION Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, beyler böyle bir video yapmak için önerileriniz nelerdir?
    Yapanlar varsa nasıl yapıldığı hakkında biraz bilgi verirlerse çok memnun olurum.

• Cizıs Kırayst diyorum
  • Sanırım fotoğraf birleştirilmesi ile yapılmış video.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl_Şaman

Sanırım fotoğraf birleştirilmesi ile yapılmış video.

Evet. Zaten öyle olduğunu biliyorum da.
    Mesela havada iken bir parça yardımıyla havada takla attırmışlar diyelim.
    Peki her çekilen resimde bunu Photoshop ile mi siliyorlar acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl_Şaman

Sanırım fotoğraf birleştirilmesi ile yapılmış video.

Evet. Zaten öyle olduğunu biliyorum da.
    Mesela havada iken bir parça yardımıyla havada takla attırmışlar diyelim.
    Peki her çekilen resimde bunu Photoshop ile mi siliyorlar acaba.

Muhtemel hocam çünkü o kadar uğraşamazlar diye düşünüyorum.Photoshop ile silmek mantıklı ama videoyu yavaş bir biçimde incelemek lazım tamamiyle anlayabilmek için
  • Yapılamaz
  • Dehşet olmuş
  • bi adet gopro kamera al aynısını yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgmslck

bi adet gopro kamera al aynısını yap

GoPro kamerası bu işi karşılar mı?
    Yani bu video çok profesyonel. Böyle bir video için binlerce fotoğraf çekmek lazım.

Edit: Buradan baktım da karşılar gibi duruyor. Zaten almayı düşünüyordum. Bisiklete falan binerken kullanırım diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 29 Kasım 2013; 15:56:35 >

• quote:

quote:

Yani bu video çok profesyonel. Böyle bir video için binlerce fotoğraf çekmek lazım.

Edit: Buradan baktım da karşılar gibi duruyor. Zaten almayı düşünüyordum. Bisiklete falan binerken kullanırım diye.

hocam gopro bu işler için uretildi

• quote:

quote:

quote:

hocam gopro bu işler için uretildi

Cevabınız için teşekkür ederim.

Sizin deneyiminiz var mı bu teknik ile ilgili?

• Exocoetidae kullanıcısına yanıt
    var dostum kurgusunu 3ay boyunca yaptıgım programda gopro ile çekim vardı convert işleri falan var onun karmaşık ama ögrendiktten sonra basit
  • Eğer bunun gibi lego ile yapacaksan ve cidden stopmotion yapmayı planlıyorsan bir makine perdesini feda edeceksin demektir. ufacık bir sahne için 10 larca fotoğraf ve aynı hizada tutabilmek için 10 larca deneme gerekebiliyor
  • quote:

var dostum kurgusunu 3ay boyunca yaptıgım programda gopro ile çekim vardı convert işleri falan var onun karmaşık ama ögrendiktten sonra basit

Convert işlemleri derken, GoPro kamerası için mi?

Ben zaten ilk olarak bu işi basit bir şekilde kendi kameram(Canon 1100d) ile deneyeceğim.
    Böyle bu adamlar gibi profesyonel olabilmem için çok çalışmam lazım daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 29 Kasım 2013; 16:22:59 >
  • Yeşil ekran da olabilir, patrick boivin çalışmalarına ve kamera arkalarına bir bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Eğer bunun gibi lego ile yapacaksan ve cidden stopmotion yapmayı planlıyorsan bir makine perdesini feda edeceksin demektir. ufacık bir sahne için 10 larca fotoğraf ve aynı hizada tutabilmek için 10 larca deneme gerekebiliyor

Sanki bir yerde şöyle bir şey görmüştüm.
    -Normal videoya çekerken, kamera ayarlarını yaparak, belirli aralıklarda çekim yapmasını sağlayarak stop motion efekti veriliyordu.
  • Exocoetidae kullanıcısına yanıt
    norma makine ile denersen perdeyi bitirirsin illa bu işi yapıcaksan buna özel tek alet goprodur başkası yalandır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Eğer bunun gibi lego ile yapacaksan ve cidden stopmotion yapmayı planlıyorsan bir makine perdesini feda edeceksin demektir. ufacık bir sahne için 10 larca fotoğraf ve aynı hizada tutabilmek için 10 larca deneme gerekebiliyor

Sanki bir yerde şöyle bir şey görmüştüm.
    -Normal videoya çekerken, kamera ayarlarını yaparak, belirli aralıklarda çekim yapmasını sağlayarak stop motion efekti veriliyordu.

Orada özellikle " cidden stop motion " yapacaksan makine perdesi feda edeceksin dedim. GoPro ile yapılabiliyorsa onunla da yapabilirsin. Yapacağın çekim hızını düşürmek olacaktır muhtemelen. Saniyede 25 kare değilde 17 kare çekim yaparsan buna benzer bir video oluşur muhtemelen.

• Bu arkadastan bilgi alabilirsin kendisi l&m de bir sahne cekmisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.

@Piêr Dé Sans
    @mgmslck

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 29 Kasım 2013; 16:44:06 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.