Şimdi Ara

böyle bir şey nasıl yapılabilir.?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, http://www.seth-design.com/ burdaki gibi bir menülü banner acaba nasıl yapılır.iki farklı fotoğraf var ve biri diğerinden daha yavaş hareket ediyor.güzel yapılmış gerçekten benim çok hoşuma gitti ve nasıl yapıldığını öğrenmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet0036 -- 22 Kasım 2005, 2:04:32 >

• sanırım kimsenin fikri yok,zaten gece boyu uğraştım baya ve nasıl yapıldığını öğrendim.
  • nasıl yapılıyormuş bari bizede öğret.
  • Bu menü masking ve draging efektleri ile yapılmış... SwishMax kullanılarak da yapılabilir. Ayrıca swishmax de script de bilmek gerek bunun için....yani çok basit değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command50 -- 22 Kasım 2005, 17:22:33 >
  • Güzel bi banner biraz flash ve action script bildiğiniz taktirde sizde yapabilirsiniz. ama çok kolay değildir.

ayrıca bu banner daki swf dosyasını bileşenlerine ayrıyan (flash dosyası formatına) çeviren programlar var. Şimdi ismi aklıma gelmiyor. hatırlayınca programların isimlerini yazarım. o tarz programlarla bu dosya üzerinde editleme yapabilirsiniz. resimleri yazılar hareketleri değitirebilirsiniz.
  • süper olmuş ama
  • hos bisi olmus ya bu bayagi
  • Direk Flash.. al yükle Flash'ı indir eğitim pdflerini yap..
    Bu kadar da iddalı konuşurum.. Ben de öyle yaptım derken Animasyoncu oldum çıktım. o kadar da zor değil Flaşı dizayn edenden Allah razı olsun
  • bazı arkadaşlar yanlış anladı sanırım,ben bu banner da bu hareketi yaptıran kodu sormuştum.zaten flash la çalışıyorum.buda zaten flash ın marifeti.ben öğrendim,arkadaşlar bizde öğret diye yazmışlar.
    ilgilenenler için anlatmaya çalışayım.
    öncelikle 600*150 boyutlarında iki tane grafik hazırlayalım.birinde "mehmet" birindede "mustafa yazsın ve mustafa yazanın ismi üst,mehmet yazanda alt olsun.bu grafikler flash ın içindede yapılacağı gibi photoshop la yaparsanız daha kaliteli ve boyutu küçük olur,dolayısıyla daha iyi çalışır.
    grafikler hazır olduğunda onları flash a import ediyoruz.grafiklerimiz kütüphanemize geldikten sonra.insert/movieclip tıklıyoruz ve mehmet isimli grafiğimizi bu mc(movieclip)nin içine koyuyoruz.aynı işlemi mustafa isimli grafik için yapıyoruz.şu halde library de 2 grafik ve 2 mc miz var.şimdi sahnemizde 1. layerimize mustafa mc yi koyuyoruz,daha sonra bir layer daha ekliyoruz ve burayada mehmet isimli mc yi koyuyoruz.bu arada properties de instancename kısmına mc lerimizin adlarını yazmayı unutmayın"ben alt_mc ve üst_mc olarak verdim sizde verebilirsiniz. aksi takdirde az sonra vereceğim kodlar çalışmaz.daha sonra ana sahnemideki 2 tane layer a 1 layer daha ekleyelim buraya kod yazacağız.
    eklediğimiz 3.layerin 1. frame yi tıklayın ve action script sekmesini açın ve oaraya şu kod ları yazın

ust_mc.onEnterFrame = function(){
    this._x += (200-_root._xmouse)/this._xscale*10;
    }
    alt_mc.onEnterFrame = function(){
    this._x += (200-_root._xmouse)/this._xscale*5;
    }
    alt enter ve flash animasyonunuz hazır.problem halinde msn den ulaşabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.