Şimdi Ara

Böyle arkadaş olmaz olsun derler ya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yakın bir arkadaşım zor durumdayken maddi destek verdim. Yaklaşık 3,5 yıl önce toplamda 28 bin tl borç verdim. Bu parayı o dönemki kurla verdim, bugün hâlâ aynı dolar karşılığıyla talep ediyorum çünkü enflasyon ve kur farkı ciddi bir değer kaybına yol açtı. Bu süre boyunca tek kuruş istemedim, baskı kurmadım, anlayış gösterdim.
    Ancak karşılığında minnet ya da teşekkür bile görmedim. Aksine, uzaklaştı, iletişimi kesti, bahaneler üretti (örneğin diş implantı tedavisi gibi inandırıcılığı zayıf gerekçelerle). Defalarca tarih sorduğumda net bir cevap alamadım, sürekli zaman kazanmaya çalıştı.
    Ben de artık bu işi uzatmak istemiyorum. Hâlâ nezaket çerçevesinde iletişim kurmaya çalışıyorum, ama net bir ödeme tarihi belirlenmesini talep ediyorum. Konu tamamen paranın maddi karşılığından değil, verilen emeğe ve gösterilen sabra karşılık duyulan saygının eksikliğinden dolayı bu noktaya geldi.

3.5 sene dile kolay insanlıkta anlamıyormuşum

Mukaatlarını tekrar sayayım

Kripto için para çekti 28 bin tl yi ödemedi
    Defalarca babasından ihtiyacı için par aldı veya sosyal medyadan kazandığı 3 kuruşu biriktirse bana geri ödücek şansı vardı ödemedi 1 kuruş ya

Geçen sene implant ondan senede aynı bahane. Diş ile işin ne alakası var bahanesine tekme atttığım

Neyse oda tutumyınca bu sefer anneme bakıyorum babam evden ayrıldı babam para kartı veriyor öyle geçiniyoruz ben evde çıkamıyorum demeye başladı

Hergün sigaraya kolay para vermeyi biliyor biriktirse dağ olur her ay

Er yada geç ödücekmiş lol hrald 2030 da öder

Şuan benim konuşmadığım sözde onun halen konuştuğu orta arkadaşımız göya bunu demiş

Olayları dağıtmak için hakaret ediyor beni sinirlendirecek minik aklıyla

Babam olmadığı için annem tek kalamiyor şu an panik atak durumu var çözmeye calisiyorum
    16:45
    En szindan durustce soyle
    Olm ma***
    Hafizanmi gidik
    Ben implanta
    Basladigimda
    2 sene oldu
    Tedaviye
    Bizimkiler bosanali 1 sene oldu

[16:49, 09.05.2025] : Olm en kötü arkadaşım yani
    [16:49, 09.05.2025] : Dostum dediğim insan
    [16:50, 09.05.2025] : Karsilicak onu
    [16:50, 09.05.2025] : Rahat ol
    [16:50, 09.05.2025] : İçin rahat olsun
    [16:50, 09.05.2025] : Ben sadece
    [16:50, 09.05.2025] : Ona mahcup olmadan
    [16:50, 09.05.2025] : Halletmek derdindeyim

[16:49, 09.05.2025] : Olm en kötü arkadaşım yani
    [16:49, 09.05.2025] : Dostum dediğim insan
    [16:50, 09.05.2025] : Karsilicak onu
    [16:50, 09.05.2025] : Rahat ol
    [16:50, 09.05.2025] : İçin rahat olsun
    [16:50, 09.05.2025] : Ben sadece
    [16:50, 09.05.2025] : Ona mahcup olmadan
    [16:50, 09.05.2025] : Halletmek derdindeyim

Sözde eski ortak arkadaşımız bunu demiş :D hadi ya kafasında bi hayal kurmuş

Yanlış kişiden
    16:54
    Para almissin dedi
    16:54
    Yapacak birşey yok
    16:55
    Bide ... olsa neler neler der diyosun
    Adamin kendisi teklif etti zaten
    Ben halletmeye calisicam dedim
    Hepsi üst üste geldi çünkü
    Sanki ben hırsız gibi paranı çalıp kacmisim gibi
    Ya da halim vaktim yerinde tamamen keyfimden vermiyomusum gibi
    16:56
    Ulan bugün çıkarıp verebilsem
    Sana laf ettirirmiyim
    Al parani defol
    Derim

Maniplatör işte kims 28 bin tl hibe eetmez kimseye al istemiyorum demez

Suclu?
    Tamam ben suçluyum sende
    16:57
    İnsanlıktan zerre anlamayan birisin
    16:57
    Umarim hayat senide böyle bu duruma getirmez

er ya da geç o paranı çıkarıp vericem ama
    16:58
    Zaten vericem
    Senin
    Bir kuruşunu istemiyorum
    Ama sonra sende cikicaksin
    Parayı aldığın gibi
    Engellemezsen
    Beni
    Adam degilsin

Ödücek er yada geç lan 3.5 sene oldu beeeeee ne ödemesi

Hrısz değilmiş lol o zaman niye ödemiyorsun hibemi ettik parayı

Gıcık gıcık laflar ediyor parayıda boşvrip gelenine geçenine söv diyor şeytan aklı başına gelsin tanıdığı herkeseede bunun ne olduğunu söyle diyor şeytan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 29 Mayıs 2025; 12:56:50 >

• bu devirde babana bile güven olmuyor, hayatım boyunca eş dosttan bir şey istemedim ve asla da vermek istemem.

Umarım tez zamanda alabilirsin daha sonra ilk yapacağın iş bu şahsı engelleyip hayatından çıkarmak olsun.

• bu tarz olaylarda parayı alamamak da değil karşındaki insanın tutumu deli ediyo insanı :(

• acıtasyon ve manipülasyonlarına kanma. paranı al ve iletişimi kes. 3.5 yıl önce yani 2022 başı desek kabaca o zaman dolar 13.42 lira. kabaca 2086 dolar ediyor günümüzde 81.569 lira. hadi küsüratını sayma 80k al bitsin bu mevzu. gerçekten ihtiyacı olsa, çok yakın arkadaşın olsun ödeyemeyecek durumda olduğunu gerçekten biliyorsan hibe etmiş olurdun çoktan. seninle iletişimi ufaktan kesip bir de seni manipüle etmeye çalışıyorsa mevzu paranın üstüne yatmaktır.

edit: bir de bu süre zarfı içinde piyasa fiyatları dolar kurundan daha fazla arttı. yani parayı bir şey almak için kullansan değer kaybın aslında doların artmasından da fazla. doların bile kendi içindeki enflasyonu hesaba katarsak 2258 dolar alman lazım yani 88300 lira. bunu anlamayacağı için 80k'nı kurtarman bile mucize aslında.

örneğin 13 pro max baz modeli mart 2022'de zamlanmadan önce 24bin liraymış. yani 13 pro max alıp üstüne 4k paran kalıyordu ve bu apple store fiyatları, daha fazla da kalabilirdi amazondan vatandan vs alsan. şimdi dengi 16 pro maxe bakarsak en ucuz distribütör garantili 95.5k, apple store fiyatı 100k düz pro modeli resmi distribütör garantili 80k, apple store fiyatı 90k. kısacası elde ettiğin para realitede bile daha değersiz olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 29 Mayıs 2025; 15:7:57 >

• en nefret ettiğim şey, iyi niyetin sömürülmesi. benzer bir durum yaşadım, ağlayarak borç isteyen kişi en sonunda konuyu "vermeseydin"e getirince parayı aldıktan sonra her yerden iletişimi kestim.

• Borcunu vermemesinden daha zararına olabilecek bir şey yapman lazım 28 bin TL nin dolar karşılığını ödemek ile senin ödenmemesi halinde yapacağın bir şeyin arasında kalsın ve en az zararlı olanın 28 bin TL yi ödemek olduğunu anlasın

Benim aklımda bir şeyler var ama sonra söyledim diye suça teşvikten hiç ban yiyemem sen mantığı anladın

Karşındaki adamdan Minnet vefa beklersen daha çok beklersin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Knk ben kimseye büyük borç vermiyorum kafam da rahat oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 29 Mayıs 2025; 17:26:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt

Senin iyi niyetin mi var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Man In The Wılderness M kullanıcısına yanıt

laf anlamayan eşşeğin tekine sıfır karşılık bekleyerek 7 sene laf anlattım, benden daha iyi niyetli biri mi var dünyada

• Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.