< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 29 Mayıs 2025; 12:56:50 > |
Böyle arkadaş olmaz olsun derler ya

-
-
bu devirde babana bile güven olmuyor, hayatım boyunca eş dosttan bir şey istemedim ve asla da vermek istemem.
Umarım tez zamanda alabilirsin daha sonra ilk yapacağın iş bu şahsı engelleyip hayatından çıkarmak olsun.
-
bu tarz olaylarda parayı alamamak da değil karşındaki insanın tutumu deli ediyo insanı :(
-
acıtasyon ve manipülasyonlarına kanma. paranı al ve iletişimi kes. 3.5 yıl önce yani 2022 başı desek kabaca o zaman dolar 13.42 lira. kabaca 2086 dolar ediyor günümüzde 81.569 lira. hadi küsüratını sayma 80k al bitsin bu mevzu. gerçekten ihtiyacı olsa, çok yakın arkadaşın olsun ödeyemeyecek durumda olduğunu gerçekten biliyorsan hibe etmiş olurdun çoktan. seninle iletişimi ufaktan kesip bir de seni manipüle etmeye çalışıyorsa mevzu paranın üstüne yatmaktır.
edit: bir de bu süre zarfı içinde piyasa fiyatları dolar kurundan daha fazla arttı. yani parayı bir şey almak için kullansan değer kaybın aslında doların artmasından da fazla. doların bile kendi içindeki enflasyonu hesaba katarsak 2258 dolar alman lazım yani 88300 lira. bunu anlamayacağı için 80k'nı kurtarman bile mucize aslında.
örneğin 13 pro max baz modeli mart 2022'de zamlanmadan önce 24bin liraymış. yani 13 pro max alıp üstüne 4k paran kalıyordu ve bu apple store fiyatları, daha fazla da kalabilirdi amazondan vatandan vs alsan. şimdi dengi 16 pro maxe bakarsak en ucuz distribütör garantili 95.5k, apple store fiyatı 100k düz pro modeli resmi distribütör garantili 80k, apple store fiyatı 90k. kısacası elde ettiğin para realitede bile daha değersiz olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 29 Mayıs 2025; 15:7:57 >
-
en nefret ettiğim şey, iyi niyetin sömürülmesi. benzer bir durum yaşadım, ağlayarak borç isteyen kişi en sonunda konuyu "vermeseydin"e getirince parayı aldıktan sonra her yerden iletişimi kestim.
-
Borcunu vermemesinden daha zararına olabilecek bir şey yapman lazım 28 bin TL nin dolar karşılığını ödemek ile senin ödenmemesi halinde yapacağın bir şeyin arasında kalsın ve en az zararlı olanın 28 bin TL yi ödemek olduğunu anlasın
Benim aklımda bir şeyler var ama sonra söyledim diye suça teşvikten hiç ban yiyemem sen mantığı anladın
Karşındaki adamdan Minnet vefa beklersen daha çok beklersin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Knk ben kimseye büyük borç vermiyorum kafam da rahat oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 29 Mayıs 2025; 17:26:41 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Senin iyi niyetin mi var?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
laf anlamayan eşşeğin tekine sıfır karşılık bekleyerek 7 sene laf anlattım, benden daha iyi niyetli biri mi var dünyada
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X