Şimdi Ara

boyada zift lekesi sorusu yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar asfalt yapılan bır yoldan gecerken arabamın cesıtlı yerkllerıne zıft sıcradı
    bır esseklık edıp tınerle sılmeye kalktım once gecer gıbı oldu sonra anladımkı dahada dagılmıs( noktalar olmus yuvarlak yuvarklak lekeler) sımdı ne yapabılırım bı kaportacıya gosterdım vernık gıtmıs ıcıne ıslemıs pasta cılayla olmaz dıyo boyanmalı dıyo oda baya pahalı tutuyo( sag camurcalık on tampon sag on kapı etek altı kısmı) 300 dıyo
    boyatmadan nasıl halledebılırım ? resimler asagıda bu lekelerden 10-15 tane var

• Arkadaşım boya malzemesi satan bi yere gitr ve kalın polish pasta ve teflon özellikli cila al ve kendin yapabilirsen kendin yapamazsan bilen birisine çektir geçer.... bunun için çamurlukmu boyanırmış?

Gidiyorsun şimdi bi gaz yağı alıyorsun sonra elinede bi pamuk ya da bi bez gibi bişey iyice bi sil olmazsa zift çıakrıcı spreyler var oto aksasuarcılarda falan satılır tahminim ya da büyük marketlerde vardır onlardan al dene

ve bidaha sakın tiner falan sürme. Tiner zaten boya incelten bi madde hiç sürülür mü Neyse vardır bunda da bi hayır diyecez artık Allah kolaylık versin

fiyatcının dediği gibi pasta polish ile de olur ama bence önce bi daz yağını falan dene lekeyi çıkar eğer çıkarsa çıkarsa da çıkmazsa da sen gene bi pasta cila sür o bölgelere iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 10 Temmuz 2006; 12:46:44 >

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• quote:

Orijinalden alıntı: Fiatci

Arkadaşım boya malzemesi satan bi yere gitr ve kalın polish pasta ve teflon özellikli cila al ve kendin yapabilirsen kendin yapamazsan bilen birisine çektir geçer.... bunun için çamurlukmu boyanırmış?
    tesekkurler fiatcı dedıklerını yapcam bende pek guvenmemıstım zaten kaportacıya

Zift lekelerine bir kaç kez gaz yağı sürüp, bekleyip erittikten sonra, deterjanla yıkama yapmak en sağlıklı çözüm. Gaz yağı zifti çözüp boyayayı verniği çözmeyen iyi bir solvent. Tiner, neft, ikisini de çözer.

Asla bezle silerek, yada kazıyarak çıkarmaya çalışmamak lazım. Ziftin içindeki kum tanecikleri, küçük partiküller boyayı zımpara gibi çizer yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi special123456 -- 10 Temmuz 2006; 12:48:29 >

Orijinalden alıntı: special123456

Yinede pasta cila seçeneğini bir dene derim ben. Yapılacak başka birşey var mı bilmiyorum.

Zift lekelerine bir kaç kez gaz yağı sürüp, bekleyip erittikten sonra, deterjanla yıkama yapmak en sağlıklı çözüm. Gaz yağı zifti çözüp boyayayı verniği çözmeyen iyi bir solvent. Tiner, neft, ikisini de çözer.

Asla bezle silerek, yada kazıyarak çıkarmaya çalışmamak lazım. Ziftin içindeki kum tanecikleri, küçük partiküller boyayı zımpara gibi çizer yoksa.
    baktımda sıldıgm tıner ustune ustluk selulozık tınermıs
    hala pasta cılayla sansım varmı merak edıyorum ayrıca benım pasta cıla alıp yapmamla(nasıl uygulayacagımıda pek bılmıyorum)
    kaportacılaruın motorlu aletle yapması arasında fark olurmu

• quote:

Orjinalden alıntı: necator americanus

arkadaslar asfalt yapılan bır yoldan gecerken arabamın cesıtlı yerkllerıne zıft sıcradı
    bır esseklık edıp tınerle sılmeye kalktım once gecer gıbı oldu sonra anladımkı dahada dagılmıs( noktalar olmus yuvarlak yuvarklak lekeler) sımdı ne yapabılırım bı kaportacıya gosterdım vernık gıtmıs ıcıne ıslemıs pasta cılayla olmaz dıyo boyanmalı dıyo oda baya pahalı tutuyo( sag camurcalık on tampon sag on kapı etek altı kısmı) 300 dıyo

kezzap dökseydin bak tiner çıkaramamışş dersini aldın sanıyorum şimdi fiatcının dediklerini yap bence

Team Technical !
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUNERBOY

quote:

arkadaslar asfalt yapılan bır yoldan gecerken arabamın cesıtlı yerkllerıne zıft sıcradı

kezzap dökseydin bak tiner çıkaramamışş dersini aldın sanıyorum şimdi fiatcının dediklerini yap bence
    Büyük marketlerde yada oto aksesuarı satan yerlerde zift çıkartmak için özel spreyler var. Çok da pahalı değil. Ben kendim de kullanıyorum, arabamın arkasında devamlı taşırım. Çok memnunum. Spreyi ziftin üzerine sıkıyorsun, 30 saniye falan bekliyorsun, zaten zift sıvılaşmaya başlıyor, hemen siliyorsun. Bu kadar basit...

• quote:

Orijinalden alıntı: resmonse

Büyük marketlerde yada oto aksesuarı satan yerlerde zift çıkartmak için özel spreyler var. Çok da pahalı değil. Ben kendim de kullanıyorum, arabamın arkasında devamlı taşırım. Çok memnunum. Spreyi ziftin üzerine sıkıyorsun, 30 saniye falan bekliyorsun, zaten zift sıvılaşmaya başlıyor, hemen siliyorsun. Bu kadar basit...

Alıntıları Göster
    bir tamirciye git bence
    sonra yağcıdan 1 litre gazyağı alırsın
    tamircilerde zaten havalı tabanca vardır onunla hemen bi gazlarlar
    sonra bi 5 dk. sonra zaten zift akar gider
    sonra da yıkarsın o bölgeyi

şiddetle öneriyorum çünkü kendimiz çok yaptık bu işi,faydasını da hep gördük,kesin çözüm

• quote:

Orijinalden alıntı: radonk

hala pasta cılayla sansım varmı merak edıyorum ayrıca benım pasta cıla alıp yapmamla(nasıl uygulayacagımıda pek bılmıyorum)

Alıntıları Göster
    quote:

ne yaptın sen yahu hem de selilozik tiner

• quote:

ah be kardeşim ne yaptın sen, biraz araştırsaydın ya zincir marketlerden birine gitmiş olsan orada arabalarla ilgili bir sürü ürün satıyorlar, ben sonax beylikdüzü bayisiyim normalde 5 dakikalık 20 ytl lik bir şeyden kaçım derken başına bak nasıl dertler açtın. kaportacının dediği gibiyse eğer vernik gidip zift boyaya işlediyse evet pasta gerekir ki vernik aşındığı için mutlaka lekeyi çıkardıktan sonra boya koruma yaptır ki boyan zarar görmesin

0212 886 24 25 - 0532 372 73 11

• quote:

Orijinalden alıntı: Gentor

quote:

ah be kardeşim ne yaptın sen, biraz araştırsaydın ya zincir marketlerden birine gitmiş olsan orada arabalarla ilgili bir sürü ürün satıyorlar, ben sonax beylikdüzü bayisiyim normalde 5 dakikalık 20 ytl lik bir şeyden kaçım derken başına bak nasıl dertler açtın. kaportacının dediği gibiyse eğer vernik gidip zift boyaya işlediyse evet pasta gerekir ki vernik aşındığı için mutlaka lekeyi çıkardıktan sonra boya koruma yaptır ki boyan zarar görmesin
    Bir miktar gazyağı ve bir bez en pratik çözüm. Boyaya da zararı olmuyor. Tecrübeyle sabit.

• quote:

Orijinalden alıntı: hkngzr

Bir miktar gazyağı ve bir bez en pratik çözüm. Boyaya da zararı olmuyor. Tecrübeyle sabit.

Alıntıları Göster
    pasta... kesin çözüm...

Orijinalden alıntı: antiochos

pasta... kesin çözüm...

Alıntıları Göster
    gazla çıkar

Orijinalden alıntı: tunerrus

gazla çıkar

Alıntıları Göster
    arkadaşım ziftin hiç bir zararı yok eskiden 0 alınan arabaların altını komple ziftlerlerdi zift zamanla çıkar araçta hiç kafana takma ziftin boyaya faydası bile var

Orijinalden alıntı: EmreGLC

arkadaşım ziftin hiç bir zararı yok eskiden 0 alınan arabaların altını komple ziftlerlerdi zift zamanla çıkar araçta hiç kafana takma ziftin boyaya faydası bile var

Alıntıları Göster
    Bence pastayıda kendin yapma boya üstü koruyucu tabakayı yani o parlak durmasını sağlayan tabakayı alırsan ki sanırım tiner ile çoktan halletmişsindir ne yaparsan yap boyasız olmaz o iş , sadece gaz ve mazot karışımını cam sil spreyi gibi birşeyle bolca püskürtüp 10 dk bekle fazla bastırmadan aynı yöne sil çıktı çıktı çıkmadı , bil ki tiner ile yaptığın işlemde boyayı çözdün ve zift ile harmanladın ...profesyonel yardım al.... geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ADAC

Bence pastayıda kendin yapma boya üstü koruyucu tabakayı yani o parlak durmasını sağlayan tabakayı alırsan ki sanırım tiner ile çoktan halletmişsindir ne yaparsan yap boyasız olmaz o iş , sadece gaz ve mazot karışımını cam sil spreyi gibi birşeyle bolca püskürtüp 10 dk bekle fazla bastırmadan aynı yöne sil çıktı çıktı çıkmadı , bil ki tiner ile yaptığın işlemde boyayı çözdün ve zift ile harmanladın ...profesyonel yardım al.... geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    daha pratik bir yöntem söliyim ıslak mendil uygulaması yap ama sıcağı sıcağına yaparsan lekeleri çıkarır bende işe yaradı

• quote:

Orijinalden alıntı: okis

daha pratik bir yöntem söliyim ıslak mendil uygulaması yap ama sıcağı sıcağına yaparsan lekeleri çıkarır bende işe yaradı

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_7367864/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: serkes

http://forum.donanimhaber.com/m_7367864/tm.htm

Alıntıları Göster
    YAZILANLARIN HEPSİNİ UNUT PASTAYMIŞ CİLAYMIŞ VS BUNU BİZZAT KENDİM DENEDİM SONUÇ ALDIM BENZİN HİÇ BİR ŞEKİLDE ZARAR VERMEDEN TÜM ZİFTİ SÖKÜYOR

• quote:

Orijinalden alıntı: son_samuray

YAZILANLARIN HEPSİNİ UNUT PASTAYMIŞ CİLAYMIŞ VS BUNU BİZZAT KENDİM DENEDİM SONUÇ ALDIM BENZİN HİÇ BİR ŞEKİLDE ZARAR VERMEDEN TÜM ZİFTİ SÖKÜYOR

Alıntıları Göster
    mazot benzin sürr çıkartır arkadaşın dediği doğru kesinlikler çıkartır
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.