Şimdi Ara

BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
75.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kimse kızmasın gücenmesin. bose 301 i dinledim. yamaha iyi bir amfi ile beslenmişti. farklı farklı şarkılar koydum. ama sound-ses tam bir hayal kırıklığıydı. hemen ardından jamo kule ve yamaha 777 yi denedim. dünya varmış dedim. bose alacaklara uyarım dinlemeden almayın. yazık etmeyin paranıza.

    bu arada sinema için paldır küldür sesleri iyi çıkartıyor ama sıra işçilik isteyen müziğe gelince sınıfta kalıyor.


    dediğim gibi sadece yaşadığım bir deneyim. syg.
  • Evet arkadaşlar 2 gündür çeşitli forum sitelerinde bose hakkında iyi ağırlıklı olmak üzere bir çook yorum okudum bu formu teknik bilgiye sahip olan insanlardan çook hi-fi hakkında kısıtlı bilgiye v tecrübeye sahip olan insanların okuyacağını düşünerekten herkezin anlıyacağı dilde uygun bir şekilde bose ve diğer hop markalarını kısaca anlatmaya çalışağım kendimce.

    2 senedir istanbul media markt'ların birinde hi fi bölümünde çalışmaktayım media markt hi fi sistemleri bölümünü gezenler bilir dijital bir konsol vardır ve bu konsoldan reciver yan kolonlar arka kolonalar sub ve kaynak; dvd bluray gibi kaynaklar ayrı ayrı seçilip sistem test edile bilir ( yani bir iki tıklamaya denon anfi ile jamo kolonara ses verirken bir tıklamayla kanağı değişip yamaha anfiye yada harman kardona geçebildiğniz gibi aynı şekilde yan kolonları jbl den bir tıkla focale bir tıkla quadral sub 300 den jamo sub 250 ye geçebilirsiniz) bu ne mi demek oluyor bu şu demek oluyor biraz çarpma bölme ile 10000 üzerinde hi-fi kombinasyonu oluyor çünki çeşit olarak inanılmaz model ve markta mevcut.

    evet bu standın yanında bosenin kendi kurmuş olduğu bir stand mevcut burada piasada bulunan hemen hemen tüm bose marka hop mevcut özellikle accoustimass serisinin tamamı burada mevcut iki senedir hemen hemen her gün sistemleri test edip farkı renklerde sesler duymaktayım forumda bir arkadaşımızda belirtmiş önemli olduğu için söylemek istiyorum bir çoook hop markasının üzerinde yazan teknik veriler üst uç sınıflar hariç gerçeği yansıtmamaktadır o yüzden deneyip almak herzaman için en mantıklıdır.

    performans değerlendirmem aynı ortamda aynı kaynak ve aynı reciverlarla defalarca kez yapılmıştır.

    Bose bir kaç müşterimin dediği gibi yada halk dilinde öyle deniliyor sesi ileri üflüyor :) bu ne demek hop havaya yaptığı darbe sonucu havada bir titreşim oluşur bu titreşim kulağımıza gelir ve ses olarak duyarız yanlız herzaman hop önünde yada karşısında durmadığmız için bu havadaki titreşim bize direk olarak gelmez duvara yere sağa sola ortamdaki cisimlere çarpar ordan seker ve kulağmızdan içeri girer ses olarak duyarız.
    Yukarıda bahsettiğim husuta bose bir atılım yaparak hop çıkan sesi için şu iddayı yapmakta normal hop çıkan ses bir kere yansıdıktan sonra büyük etkide etkisini yitirir ikinci ve üçüncü yansımalarda sesin tüm etkisi kaybolur doğrumu doğru bose hop ise bunun çook aksine ses duvarlardan yada cisimlerden yansıdığında ilk yansımada ikinci yansımada üçüncü yansımada ses te ne bir kayıp ne bir bozulma meydana gelir ses vurgusunu hala korumaktadır işte bu nedenden dolayı odanın neresinde durursanız durun aynı sesi aynı şiddeti aynı vurguyu alırsınız.

    Bunun artıları eksileri ;

    sizlere çook kısa bir örnek vericem azcık teknik bigisi olanar bu işin nasıl olduğunu tam olarak anlıyacaklar aa diye bağırdığnızı düşünün 10 hz de aa die bağırsanız boğuk derinden bir ooooggg gibi bir ses çıkar frekanası yükseltin ses incelir incelir iiiii gibi bir ses çıkar şimdi bir hop 10 hz de aaaa diye avazı çıktığı kadar bağırsın birde yüksek frekanslarda aaa diye tam güç bağırsın ??? yüksek frekansta çıkan sesin yanın yakaşmak zor olur kulağımızda metalik bir ses uyandırır ve yansıma konusunda düşük frekansa göre daha çook yansır işte bosein yaptığı bir teknoloji bu dur sesi alır işler ve belirli frekanslara modüle ederek hop verir he iş bu kadarmı kesinlikle hayır ama temeldeki mantık bununla kaliteli hop desteklenir vee bir kaç patentli teknolijide dahil edilir bu sesin doğallığını tamamen bitirir kendine has kendine özel bir ses vermesini sağlar v.s

    bose çoook çook iyi diyenler hiç yamaha anfiye bağlı focal hop sistemi dinledinizmi ??

    evet bose kendi dalında oldukca başarılı vurgulu amerkan tarzı bir sesi var fakat bunu normal sistemlerlede sağlarsınız hemde daha doğal haliyle boyutlar biraz büyür ama inanın bana falasıyla sağlanır

    bose bu konuda artıda boyutlarından büyük iş çıkarması büyük şehirlerdeki evlerin küçülmesi oturma odasının verimli kullanılması v.s konularda dalında bence bir numara.

    bose alıcak olsam o paranın çoook çoook altına ;

    anfilerden yamaha benim fiyat performans birincim jamo scs 606 yamaha 861 yada 863 e jamo scs 606 bağlayın anfi 1000 tl hop 1300 tl en dip fiyatlarda topamda 2300 tl gibi bir fiyat ediyor verdiğim paranın tam karşıığını alırım hem müzik hem filimde inanılmaz kaliteli sesi de alırım boseninde tüm serileri ile idda ediyorum hertürlü yarışırım.

    denon focal bir sistemde yakaşık 3500-4000 tl ye kuruluyor ; bose bunun yanına yaklaşamaz sadece dinleyin görün derim.

    yani arkadaşlar yeriniz müsayitse forumda yazıanlara çizilenlere bakmayın bütcenizde varsa 2000-3000 tl yi gözden çıkardıysanız mutlaka bir media markt'a gidip sistemleri kendi kullağınızla dinleyin

    evet bir dvd ye bağlanan bose çook iyi ses veriyor çünki kaynaktan gelen sesleri işliyor kısık olan sesleri modüle edip duyula bilir hale getiriyor mesela bir filimde adam asansörün düğmesine basıyor ve düğmeye basma sesi klik olarak net bir şekilde çıkıyor normal bir sony lg vs gibi hazır hazır sistemlerde sesi duymak nerdeyse imkansız bu küçük farklar filimin genelinde yaygın olarak hissediliyor fakat burada bir konuya ciddi şekilde bir yorum yapmak istiyorum bose parasına aynı paraya denk gelicek bir sistem denedinzimi ? 3000 tl hop alıp iyi bir reciverla sürdünzmü ve bu şekide bir kıyaslama yaptınızmı

    yukarıda bir dvd den örnek verdim aynı testi bluray ile yaptığmızda sonuç tamamen hüsran nedenmi ?

    neden şu zaten blu ray de tru hd dediğmiz nerdeyse filimin kayıt halindeki sütüyo kalitesinde ses var sesin işlenmesine modüle edilmesine ripleme sonucu kısılan seslerin yükseltilmesine gerek yok ! quadlar quintas 500 set fiyatı 660 tl reciver harman kardon acr 134 giriş seviyesi bir blue raya bağlayın bass modülü v.s bağmanayın idaa ediyorum accoistimass serisinden daha iyi bas ve daha yüksek ses verir ve sadece 1860 tl gibi bir fiyata gerek filim gerek oyun gerekse müzik performansına kesinlikle hayran kalırsınız
    neyse söyeyeceklrim bu kadar yazdıklarımın tamamında vurgulamak istediğim şey kulağınızla dinleyin hiç sistem görmemiş hayatında focal dinlememiş quadlar görmemiş yada magnatı bilmeyen kişiler boseyi dinlediklerinde hayran kalmarı gayet normal ama sesten anlayan ve hi - fi sistemleri yakından tanıyan biri için durum genekde aynı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sehavent -- 11 Nisan 2010; 0:13:09 >




  • "bose alıcak olsam o paranın çoook çoook altına ;

    anfilerden yamaha benim fiyat performans birincim jamo scs 606 yamaha 861 yada 863 e jamo scs 606 bağlayın anfi 1000 tl hop 1300 tl en dip fiyatlarda topamda 2300 tl gibi bir fiyat ediyor verdiğim paranın tam karşıığını alırım hem müzik hem filimde inanılmaz kaliteli sesi de alırım boseninde tüm serileri ile idda ediyorum hertürlü yarışırım. "

    iyi de bose nin çoook altına demişsin 2300 tl diyorsun

    bose 201 750 tl..
    buna uygun bide 250-300 tl.. lik bi amfi alsan
    toplamda 1000 tl..

    senin sistemin daha iyi olabilir ama 2300 tl. az paramı ?
    ben bose 201 almayı düşünüyorum
    buna uygun stereo amfi önerisi olan varsa bi yardım lütfen..
  • Sorun Bose'nin Türkiye'de çok fahiş fiyatla satılıyor olmasıdır. USA'de 1/3 fiyatına hepsi. O yüzden sadece tutkunu olan alır. Fiyat/performans olarak her zaman daha iyisini bulabilirsiniz.
  • Harman Cordon favorimdir... Subwooferını ankarada bir alışveriş merkezinde denemiştim ana kumandası vardı dinleme yerinde... 5-6 tane subwoofer değişik şekilde kumanda edilip test edilme imkanı vardı ve denedim bende... Sonuç; harman cordon resmen inletti orayı...
  • Konuyu hortlatmamaya özen gösterelim.
    Bose sistemler iyidir güzeldir hoştur ama f/p oranı kötüdür.O paraya her zaman daha iyi bir sistem alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KillForYou!

    Konuyu hortlatmamaya özen gösterelim.
    Bose sistemler iyidir güzeldir hoştur ama f/p oranı kötüdür.O paraya her zaman daha iyi bir sistem alabilirsiniz.


    + 1, üstelik Bose markası ülkemizde çok üst seviye bir marka zannediliyor,halbuki alakası dahi yok ayrı mesele.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 13 Mayıs 2010; 18:37:01 >
  • bose firması ses kalitesinden çok reklama ve kozmetiğe önem veren bir firmadır. Ürünlerinin de ses kalitesi vasatı hiçbir zaman aşmamıştır. bose 301 kullanan bir arkadaşımın içini gördüğünde şaşırmıştı çünkü içine crossover koymayı unutmuşlar. Ayrıca çok bas veren kabin aksine kötü kabindir.
  • Orijinalden alıntı: ikarahal


    Merhabalar,bende BOSE 701 kullanıcısıyım
  • elimde 1977 -80 yılları arası üretilmiş bose 301 crose overli ve uyarı lambalı amerikan malı 4 adet hoparlör var .Gayet memmunum ses alt sınırı 10 watt olduğu için sesler gayet güzel .Ama yeni üretilen modelleri hiç bilmiyorum ama eskilerden temiz bulursanız alın derim saygılarımla.

     BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ?


     BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayipram -- 15 Haziran 2012; 3:51:53 >




  • Satılık BOSE oto hoparlör, 2 adet büyük, 2 adet orta, 2 adet küçük toplam 6 adet. Satın almak isteyen pm atsın.
  • iyi birşey diye duydum
  • merhaba. bose 201 hoparlor'un yanına stereo anfı olarak onerebılecegınız fıyat perf. anfılerı hangılerı acaba? 1000-1500 tl arası butce mevcut. tsk
  • Su anda elimde 7 tane bose cihaz var.stereo sistemde var.misafirlerimin dinleyipde bu ses bunlardanmı cikiyor dedikleri sadece bose'ler oluyor.firmanin amaci kucuk boyutdan buyuk ses uretmek.cafelerde goruyorum boseyi.cok basarili buyyk mekanlarda bile.nedense turkiyede bir kesim var amfi kuleci kesim.boseyi hic begenmezler.yer kaplamayan iş goren on numara marka bence.butun BOSEcilere selamlar....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt
    Kuleci anfici kesim bu isten anladığı için beyenmez bu bose sistemleri

    Genelde insanlar tv sesinden sonra bose duyunca Filistin den sonra Iran görüp Amerika zanneder

    Gule gule kullanın beğendi iseniz kim ne diyecek ki


    Edit : arkadasin yanlis anlaması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 1 Ağustos 2015; 17:09:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Telefonunu yazsana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zanzi7575

    Hocam benim misafirler icin dogru konus.amerika zannederler falan.ne ayaksin sen .filistinde aci bi hatiranmi oldu.olmadiysa yasatabilirim sana !!! Misafirler benim ailem v.s kimsin sen dil uzatiyorsun

    Hocam bu kadar alınılacak bir durum yokki ortada,burada arkadaş sadece teşbih yapmış gayette güzel bir benzetme olmuş aslında.Mesela o misafirleriniz arkadaşın sistemindeki Focal yada bendeki GoldenEar ları dinlemiş olsalardı büyük ihtimal sizin Boselere şaşırmazlardı belki sadece boyutlarından dolayı şaşkınlık yaşayabilirlerdi.Tecrübesi birazda kulağı olan onada şaşırmazdı.Yani bunda bu kadar kızacak bir durum göremedim muhtemelen yanlış bir anlaşılma olmuş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Arkadasa pm attım okur inşaalah yanlis anlaşılmak istemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostane yazdigina inaniyorum aciklamalarindan sonra.cihaz ayri misafir e yorum yapmak ayri cunku.sende kusuruma bakma.bu arda boyutla alakali sasiriyorlar bosede.focal xs bookda var bende.evde 15 tane cihaz var.simdi pioneer s-dj60 alicam.prof deilim.kulagima gozume guzel gorunen cihazlari aliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Selamlar.cvp yazdim arkadasa.saol ilgin icin.aile olunca belki yanlis anladim bende.iyi gunler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.