Şimdi Ara

BOSE Companion 3 II İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
4.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet 2 kere 2 dört. Ve Aego M in sesi Bose Companion 3 II den iyidir. Nette bunun aksini savunan tek bir tane yorum bulunamaz. Oysa Aego M in daha iyi ses verdiğini yazan onlarca kullanıcı bulabilirim. İsteyen istediği kadar tarasın neti gelsin buraya.

Bu arada arkadaş kendi verdiği yorumu okumuyor herhalde. Verilen linkte adam küçük ve iyi görünen set tercih ettiğini ve Bose Companion 3 un bunu sağladığını söylüyor. Ve ses kalitesinin Klipsch Promedia ile kıyaslanabileceğini , fakat Klipsch in çok daha ucuza alınabildiğini yazmış..

Yine arkadaşı kutluyorum Companion 3 ün sesinin 5 e oranla daha iyi olduğunu iddia eden yegane kişidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 12 Ocak 2008; 14:59:35 >
  • Aego M i dinlemeden Bose Companion 3 II ile kıyaslanmasının anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bose Companion 3 II iyi ses veriyor olabilir ve daha iyisi dinlenmedikçe en iyisinin bu olduğuna inanmakta çok zor olmayacaktır. Bence kıyaslama yapan arkadaşlar Aego M i dinlesinler lütfen.
  • ikiniz de galiba algılama sıkıntısı çekiyosunuz özellikle oronra isimli arkadaş...ben tam 3sene önce acoustic energy aego2 yi beyaz rengini gittigidiyordan bir arkadaştan 250 ytl karşılığı aldım ve kullandım bana caz yapmayın daha o sistemin ismi AEGO-M bile değildi benim kullandığım dönem piyasada köşeli olan ilk çıkan model vardı...,

@oronra;
    Sen nerden biliyosun da benim dinlemediğimi falan vs..vs....Ya bırak kendi hayal dünyanda yaşamayı almışsın tamam anladık bırak kompleks yapmayı AEGO'ya kesinlikle kötü diyemem ama BOSE ile kıyaslamamı isterseniz KESİNLİKLE BOSE derim....teklif ortada....varsa isteyen bu kadar açık ve net söylüyorum ankarada AEGO-M kullanan buyursun forumca istediği yere gidelim istediği yerde topluca test edelim...

@Soultrap;
    Beni kutlamana gerek yok ankaradaysan buyur adresini veriyim benim aldığım showroom'a git kendin dene...peki sen bu iki sistemi dinledin mi ??? nerden biliyosun 3'ün 5'ten iyi olmadığını...anlamak mümkün değil sizin gibi tipleri neye göre konuşuyosunuz ??

• quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

ikiniz de galiba algılama sıkıntısı çekiyosunuz özellikle oronra isimli arkadaş...ben tam 3sene önce acoustic energy aego2 yi beyaz rengini gittigidiyordan bir arkadaştan 250 ytl karşılığı aldım ve kullandım bana caz yapmayın daha o sistemin ismi AEGO-M bile değildi benim kullandığım dönem piyasada köşeli olan ilk çıkan model vardı...,

@oronra;
    Sen nerden biliyosun da benim dinlemediğimi falan vs..vs....Ya bırak kendi hayal dünyanda yaşamayı almışsın tamam anladık bırak kompleks yapmayı AEGO'ya kesinlikle kötü diyemem ama BOSE ile kıyaslamamı isterseniz KESİNLİKLE BOSE derim....teklif ortada....varsa isteyen bu kadar açık ve net söylüyorum ankarada AEGO-M kullanan buyursun forumca istediği yere gidelim istediği yerde topluca test edelim...

@Soultrap;
    Beni kutlamana gerek yok ankaradaysan buyur adresini veriyim benim aldığım showroom'a git kendin dene...peki sen bu iki sistemi dinledin mi ??? nerden biliyosun 3'ün 5'ten iyi olmadığını...anlamak mümkün değil sizin gibi tipleri neye göre konuşuyosunuz ??

Sen tam bir çocuksun atalayalper. Geçen topikte zorundan uslub hakkında ahkam kesiyordun, şimdi ise hitab şekline bak.

Herneyse uğraşmıcam seninle..

• Sayın @atalayalper

Üslubunuz konusunda cekincelerim olduğu soylemeden edemeyeceğim, farklı şehirlerden farklı insanların farklı düşünceleri olan kullanıcıların farklı yorumlar yapmasını sanırım benim kadar sizde anlayışla karşılıyorsunuzdur. Ama bu demek degildirki üslub bozulsun, ben size sayın diye hitap ederken sizin benimle sen diye konuşması dahi üslubunuzdaki çirkinliği ortaya sermeye yeter.

Ankarada Aego kullanıcısı bildigim kadarı ile yok, en azından forumda yok. Buyrun sizi Bose ses sisteminizle birlikte İstanbulda en iyi şekilde ağırlayalım, ürünleri burda istediginiz bir ortamda kıyaslayalım tartışalım ve kaynaşalım. İstanbulun görülmeye deger yerlerini gezdirip sizi tekrar en iyi şekilde Ankaraya uğurlayalım.

Sevgiler..
  • @oronra teşekkür ederim istanbula şimdilik gelemem işlerimden dolayı inşallah bahara doğru bir ihtimal...senin yolun düşerse ankara'ya bekleriz p.m at haber ver biz misafir severiz ağırlarız hertürlü sende bana teklif etmişsin eyvallah saol....

Oronra buradaki problem senin bu konuda ki tutumun.. hoşuma gitmedi.. ben daha önce bu cihazı kullandım dememe rağmen hala daha dinlemeden neden yorum yapıyorsun gibi cümleler kurmuşsun...eğri otur doğru konuş ben zaten ikisinin kıyaslamasını yaptığım için burada birşeyler yazma hakkını hissediyorum kendimde yoksa atıp tutmak çooooook kolay...

@soultrap soruma cevap ver bırak üslup vs..şimdi bana öğretme nasıl konuşulacağını...

1) companion3'ün companion5'ten iyi olmadığını veya olamayacağını neye göre söylüyorsun...madem böyle bir iddian var ispatla...
  • quote:

@soultrap soruma cevap ver bırak üslup vs..şimdi bana öğretme nasıl konuşulacağını...

1) companion3'ün companion5'ten iyi olmadığını veya olamayacağını neye göre söylüyorsun...madem böyle bir iddian var ispatla...

Sende bir hava, bir gaz var. Bunu almak lazım ama yeri burası değil.

Bu arada companion 5, 3 ten daha üst bir model. Aynı kategori ve üretim kalitesinde olmalarının yanında Companion 5 in uyduları çok daha gelişmiş ve set çok daha pahalı. Bu durumda Companion 5 in daha iyi olması beklenir. Yani Companion 3, 5 ten daha iyi diyerek sen bir iddia da bulunuyorsun. Bu durumda senin ispat sunman gerekir.

Soultrap demiş;
    Bu arada companion 5, 3 ten daha üst bir model. Aynı kategori ve üretim kalitesinde olmalarının yanında Companion 5 in uyduları çok daha gelişmiş ve set çok daha pahalı. Bu durumda Companion 5 in daha iyi olması beklenir. Yani Companion 3, 5 ten daha iyi diyerek sen bir iddia da bulunuyorsun. Bu durumda senin ispat sunman gerekir.

Sonuç:
    Bose Companion3 seriesII 650 ytl
    Ae Aego-m 350 ytl

Demek ki senin mantığına göre de BOSE daha iyi aego'dan dimi çünkü daha pahalı ayrıca benim bir iddiam yok benim izlenimim var sadece kulaklarım var git sende yaşa bu deneyimi çünkü bende companion5'in çok daha iyi sonuç vermesini bekliyordum ama alakası yok 3 daha iyi....

teşekkür ederim başka birşey söyleme gereği duymuyorum...

• Setini iyi günlerde kullan arkadaşım sen begendiysen gerisi boş

Daha önce kullandığınız sistemin Aego M olmadığını sizde biliyorsunuz Aego nun ilk serisini kullanmışsınız siz, bu bilgiden yola çıkarak Aego M i dinlemeden karşılaştırmanın çok dogru olmayacağını dile getirdim. Sizinde bildiginiz gibi Aego M in sürücü teknolojisi KOI nin yaptığı son başarı ürünüdür.

Bu arada companion 5 in 3 den daha iyi olmadığı yorumuza katılmak isterdim ki companion 3 ünde iyi olduğunu düşünmüyorum zaten. Her iki sistemide (Bose companion 3 II ve Aego M) dinlemiş bir kullanıcı olarak bunu rahatlıkla soyleyebilirim. BOSE companion 3 II nin altında yatan teknolojinin yuksek volume seviyelerinde bass frekansları bastırarak tiz ve midleri ön plana çıkardığını ve bas tiz mid dengesini bozduğunu düşünüyorum. Aego M de boyle bir durum soz konusu olmuyo. Ses dengesi bozulmuyor ve bas seslerini hala aynı toklukta duyabiliyorsunuz.

Bunlar elbet benim fikirlerim fakat ürünü zaten çok yuksek ses seviyelrinde kullanmıyorum gibi yorumlar geliyor ki.. buda companion serisi ile Aego M i genel bir degerlendirme sayılmıyor. Genel olarak düşündüğünüzde alçak, yuksek tüm ses seviyelerinde degerlendirmek lazım. Sanırım BOSE un kullandığı teknoloji sebebi ile BOSE markası hi-fi sınıfına dahi sokulmuyor. Sebebi ise çok basit, hi-fi nin kaynaktaki sesi en dogru ve kayıpsız bir şekilde dinleyiciye iletmesi açılımı kullanılırken BOSE ürünlerini kuçulterek büyük kasalı hop. sistemlerinden çıkan sesi kücük hop. sistemlerinden çıkarma çabası içinde ve buda sesi simule etmesi anlamına geliyor. Bu durumda BOSE kendi kulvarında ne kadar başarılı olarak nitelndirilsede hi-fi kulvarında koşmaya adaya dahi degil.

Sevgiler...

• bana kalırsa da companion aego dan daha iyi bir sistem yabancı sitelerdebu ikisinin karşılaştırıldığını hiç görmedim ama promedia ile karşılaştırılıyor mesela aego

Orjinalden alıntı: awareturkey

bana kalırsa da companion aego dan daha iyi bir sistem yabancı sitelerdebu ikisinin karşılaştırıldığını hiç görmedim ama promedia ile karşılaştırılıyor mesela aego

Klipsch Promedya da Bose companion 3 den daha iyi bir sistem çünkü, mukayese dahi kabul etmez genel kullanıcı yorumları bu yonde ki.. teknik verilerde bunu gosteriyor. He diyeceksiniz ki teknik verilere bakılarak haraket edilmemeli. Kısmen katılıyorum, şoyleki; dinleti sırasında ses tınıları kişiye gore farklı etkiler bırakır ve çok daha iyi sistemlerin daha ucuz sistemlere nazaran begenilmeme durumu soz konusu oluyor. Ancak ses zevki olarak degilde ses tekniği olarak degerlendirildigindeki sonuç bu yonde. Onca ses mühendisinin teknik konulardaki çalışmalarını goz ardı etmekte dogru olmaz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 12 Ocak 2008; 19:21:04 >

• quote:

Bose Companion3 seriesII 650 ytl
    Ae Aego-m 350 ytl

Demek ki senin mantığına göre de BOSE daha iyi aego'dan dimi çünkü daha pahalı ayrıca benim bir iddiam yok benim izlenimim var sadece kulaklarım var git sende yaşa bu deneyimi çünkü bende companion5'in çok daha iyi sonuç vermesini bekliyordum ama alakası yok 3 daha iyi....

teşekkür ederim başka birşey söyleme gereği duymuyorum...

Ben 2 üründe bose üretimi olduğu için ve aynı üretim kalitesinde olduğu için o şekilde bir kıyas yaptım.

Benim mantığımı gayet iyi anladın ama nedense komik bir şekilde çarpıtma çabası içindesin.

• Nete 3 saat girmedim neler olmuş böyle.

Şimdi arkadaşlar burada tartışma kısır bir döngüye doğru gidiyor. Buna gerek yok. Bunlar dünya markası, herkes Bose'yi bağense diğer bütün rakipler dükkanı kapatır. Bose kötü olsa bu fiyata ürün satamaz, TR'deki distrübitör batar gider.

Sonuçta büyük markalar her zaman parasını hakeder. Ancak göz var nizam var. Bose Companion 3 II'ye kötü diyen boş konuşur. Set karşımda ve kullanıyorum. Pahalı diye bilirsiniz evet katılıyorum pahalı set. Ama kesinlikle çok kaliteli.

• quote:

Orjinalden alıntı: awareturkey

bana kalırsa da companion aego dan daha iyi bir sistem yabancı sitelerdebu ikisinin karşılaştırıldığını hiç görmedim ama promedia ile karşılaştırılıyor mesela aego

Demek görmedin. Iyi o zaman aşağıdaki yorumlarda Aego nun Companion 3 ten daha iyi olduğunu okuyabilirsin.

- The sound and build quality of the Acoustic Energy Aego M speakers is excellent and quite remarkable given the price. I have listened to the Bose Companion speakers and I don't think they match the Aego M system in terms of sound or build quality - yet they are twice the price!

The satellites are clear and punchy, whilst the sub can be extremely powerful on the highest setting, but seems to work best for me on a low setting - placement of the sub makes a big difference and mine is in a corner.

Kaynak :http://www.reviewcentre.com/review195107.html

- Another set I was considering which are supposed to be in the same league (in fact, most people recommend these specifically over the BOSE Companion 3) is the Acoustic Energy Aego M. I've heard these and these too are very good.

Kaynak :http://www.pcadvisor.co.uk/forums/index.cfm?action=showthread&threadid=301389&forumid=2

- Actually, that was me, in response to you saying Bose made the best PC speakers. I responded with 3 different 2.1 sets that are better, some being less espensive, the Ferguson-Hill was just an extreme example. If you want to compare based on price, Acoustic Energy Aego M will knock your socks off for about half the price of Bose.

Kaynak :http://www.ocforums.com/showthread.php?p=5399494

- overrated and ovr price.. i personally find for companion 3..not reali that great

get a klipsch or AegoM better

Kaynak :http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=210695

Sanırım bu kadar yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 12 Ocak 2008; 17:41:57 >

• quote:

oronra demiş;
    Daha önce kullandığınız sistemin Aego M olmadığını sizde biliyorsunuz Aego nun ilk serisini kullanmışsınız siz, bu bilgiden yola çıkarak Aego M i dinlemeden karşılaştırmanın çok dogru olmayacağını dile getirdim. Sizinde bildiginiz gibi Aego M in sürücü teknolojisi KOI nin yaptığı son başarı ürünüdür.

oronra yeter lütfen komik duruma ben değil siz düşüyosunuz aego m'in aego2'nin yuvarlatılmış versiyonu olduğunu herkes biliyor başka fark yok... KOI driverlar ilk kez benim kullandığım Acoustic Energy Aego-2 ve Aego-5 sistemlerinde kullanılmıştır

Eğer biraz araştırsaydın bunları yazmazdın işte benim kızdığım nokta bu herşeyi ben biliyorum havası...çok bilen çoook yanılır aynen biraz önce olduğu gibi..

http://www.koiaudio.com/Main/Press1.html ilgili metin burada...

Bu daha uzar gider böyle ayrıca bu iş kulakta biter rölatifdir bana BOSE'nin sesi daha iyi gelir sana AEGO'nun ki daha iyi gelir onu kullanırsın..Ve öyle de olmuş ki sen aego kullanıyorsun bende bose kullanıyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral_

Nete 3 saat girmedim neler olmuş böyle.

Şimdi arkadaşlar burada tartışma kısır bir döngüye doğru gidiyor. Buna gerek yok. Bunlar dünya markası, herkes Bose'yi bağense diğer bütün rakipler dükkanı kapatır. Bose kötü olsa bu fiyata ürün satamaz, TR'deki distrübitör batar gider.

Sonuçta büyük markalar her zaman parasını hakeder. Ancak göz var nizam var. Bose Companion 3 II'ye kötü diyen boş konuşur. Set karşımda ve kullanıyorum. Pahalı diye bilirsiniz evet katılıyorum pahalı set. Ama kesinlikle çok kaliteli.

Sevgili @Orgeneral_

Ürünlerini iyi günler kullanmanı temenni ederim, yanlız konu iyi kotu den ziyade hangisi daha iyi noktasına dogru gidiyor

Hani aramıza girme bu bizim meselemiz derler ya.. o hesap işte şaka bi yana BOSE un kullandığı ürünü temiz ses veriyor ama ana hitap etmiyor demekki, müzikal bulmuyorum o ürünün sesini. Senin tatmin olmanda benim tatmin olmamam gibi bir kıstas oluşturmuyor ama genel kullanıcı yorumları ve dinletilerime gore sadece yorumlarımı belirttim. Hedef kesinlikle sen ve BOSE degil

Ayrıca dediğin gibi topik konusu çok farklı bir noktaya dogru çığırından çıkmak üzere, bencede konu kapansın artık derim.

Sevgiler...

• quote:

quote:

oronra demiş;

oronra yeter lütfen komik duruma ben değil siz düşüyosunuz aego m'in aego2'nin yuvarlatılmış versiyonu olduğunu herkes biliyor başka fark yok... KOI driverlar ilk kez benim kullandığım Acoustic Energy Aego-2 ve Aego-5 sistemlerinde kullanılmıştır

Eğer biraz araştırsaydın bunları yazmazdın işte benim kızdığım nokta bu herşeyi ben biliyorum havası...çok bilen çoook yanılır aynen biraz önce olduğu gibi..

http://www.koiaudio.com/Main/Press1.html ilgili metin burada...

Bu daha uzar gider böyle ayrıca bu iş kulakta biter rölatifdir bana BOSE'nin sesi daha iyi gelir sana AEGO'nun ki daha iyi gelir onu kullanırsın..Ve öyle de olmuş ki sen aego kullanıyorsun bende bose kullanıyorum...

Aynı anda benzeri bir mesaj yazmışım sanırım ama şunu merak ediyorum Aego ile Aego M arasındaki tek farkın hatlarının yuvarlatılmış olması sence?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.