Şimdi Ara

BOSE Companion 3 II İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
4.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar daha önce Bose Companion ile ilgili açtığım başlıkta bu ürünü almayı düşündüğümü sizinle paylaşmış ve tavsiyelerinizi almıştım. En sonunda satın almaya karar verdim ve ürün geldi. Bu gün öğleden sonra gidip kendim aldım kargodan. Kolisi Z-5500'ün dörtte biri kadardı. Gerçekten moralim bozuldu alırken. Küçücük şeye 650 ytl verilir miydi? Ancak hafif değildi, ağırdı. Eve geldim koliyi açtım, aman Allah'ım inanılmaz derecede şaşırdım. Uydular gerçekten küçük. Oyuncak gibi. Bir o kadar da sevimli geldi gözüme ama uzunca bir süredir kullandığım Z-5450 ve diğer multimedya setler olsun koca koca uydulara sahipti. Açıkçası kargoda yaşadığım dumuru bir kere daha yaşamış oldum. Gerçekten değer miydi bu set bu fiyata?

BOSE Companion 3 II İncelemesi

Önce uyduları çıkarıp yerleştirdim monitörümün yanına arkasından bas kutusunu. Resimde göründüğünden farklı yanlız. Bas oldukça uzun bir derinliğe sahip. Resimlerinde bunu farkedemiyorsunuz. Sistemi kurdum, X-fi extreme ses kartıma bağladım. Ve bir mp3 açtım... Yok böyle bir şey. Yukarıda oyuncak dediğim uydulardan inanılmaz yüksek bir ses geliyor. Bu durumu okumuştum ama bukadarını beklemiyordum.

Gelelim asıl mevzuya, yani sese. Şimdiye kadar çok fazla multimedya set dinledim. Logitech, Creative, Jazz... Ama hifi yada bu seviyede bir ses dinlemedim. Bu yüzden ancak Logitech ve Creative'in üst modelleriyle kıyaslayabilirim.

Arkadaşlar ses inanılmaz bir biçimde sizi sarmalıyor. Sanki kullandığınız 2+1 değilde 5+1, 7+1 gibi. Müzik her taraftan geliyor. Tüm odayı fazlasıyla dolduruyor. Gerçekten ses çok hacimli. Odanın içinde kesinlikle bir boşluk yok, nereye giderseniz gidin aynı dolgun müzik var.

Ses çok zengin, oynatılan parçada hangi enstrüman, hangi çalgı aleti varsa haberdar olmamanız imkansız. Bose gerçekçi ses diyor. Nette okuduğum birkaç yorumda da karşımda çalınıyormuşçasına diyor arkadaşlar. Bu gerçekten böyle, Creative ve Logitech setlerde duymadığınız seslerin farkına varırsınız kesinlikle.

Bas, tiz, mid. Bukadar dengeli gelir. Bu dengeyi hiç bir multimedya sette tatmadım. Logitech baslarıyla, creative tizleriyle ünlü. Ben genel bağlamda Creative ve Logitech'e baktığımda birbirine bas ve tizde üstünlük kurduklarını düşünüyorum. Zaten genel kanı da bu. Ancak Bose Companion 3 II yi bunların karşısında değerlendirmem gerekirse; tiz, mid, bas. Kesinlikle çok çok daha iyi. Ve mükemmel bir şekilde uyum içerisindeler. Hiç biri diğerini bastırmıyor. Mükemmel bir ahenk içerisindeler.

Birkere bu iki küçücük uydudan creative'in hiç bir setinden duymadığım kalitede ayrıntılı, gerçekçi ve sizi çepeçevre sarmalayan bir müzik dinledim. Gelelim basa. Burada da Z-5500 kadar güçlü olmadığı halde inanılmaz derin ve doyurucu bir bas tadı var. Kesinlikle bas çok güzel vuruyor. Sınırlarını biliyor ve asla bozulmuyor. Sesi köklerseniz otomatikman bas kendini kısıyor. Uydulara ise istediğiniz kadar yüklenin. Sanki sesin sonu yokmuş gibi. Hiç bir bozulma olmadan çok yüksek bir seviyeye çıkıyor. Bu iki küçük oyuncak gibi uydu 5 adet creative yada logitech uydusuna bedel belkide daha fazla ses veriyor. ster inanın ister inanmayın, ben hala inanamıyorum çünkü.

Kablolu kumandası olması dezavantaj. Uzaktan kumanda daha iyi olurdu gerçekten. Ancak bu kumanda dahil bütün sette kullanılan kaliteli malzeme kendisini açıkça ortaya koyuyor.Ben kumandanın tepesine dokunduğunuzda sesin kapandığını bilmiyordum. Ürünü satan arkadaşıma söyledim, yahu bunun sesi gidip geliyor ikide bir dedim. Meğersem dokunmatikmiş. Yani üzerine bir tüy düşsün ses kapanır. Çok hassas gerçekten.

Yanlız şöyle bir olumsuzluktan sözedebilirim. Düşük kalitede mp3 leriniz ve müzikte olan bozukluklar belirgin bir biçimde ortaya çıkıyor. Bu setle kaliteli müzik ve iyi kodlanmış mp3 dinlemelisiniz. Ben mp3'lerimi tekrar gözden geçirmeye başladım.

Almadan önce epey kararsız kalmıştım, hep merak ettiğim soru bu set bu fiyatı hakediyor muydu? Şimdi bu cevabı gönül rahatlığıyla verebiliyorum. Kesinlikle hakediyor. Evet çok pahalı, ama hakediyor.

• iyi günlerde kullan kardeş ama şu bose iyi aam ben bi ısınamadım bu markaya benimfavorim Altec lansing ve bu aldıgın fgiyat aralığında fx6021 modeline aşığım ben uyduları bose unkine 5 bassar bence.Ama sub ı hakkında yorum yapmıcam
    tekrar iyi günlerde kullan.

Orjinalden alıntı: miraculous

ii günlerde kullan arkadaşım darısı bizim başımıza

katılmamak mümkün değil
  • Şimdi ben sana başka bişi diyim o zaman ben BOSE Companion 3 II yi hemde aynen resimde gorulen modelini dinleyip tatmin olamamıştım ses rengi bana tohaf gelmişti ve sesi sanki simule ediyormuş gibi çıkarıyordu. Açıkcası yadırgadım ve müzik zevkimin kesinlikle bu olmadığına karar verdim. Ardından araştırma ve incelemelerim beni Aego M e yoneltti ve ürünü demo da dinlediğimde dibim düşmüştü, BOSE Companion 3 II den fazlası vardı eksigi yoktu üstelik fiyatı çok daha uygundu. Daha fazla düşünmek anlamsızdı ürünü gözüm kapalı aldım ve en az senin kadar memnun kaldığım bir ürün. Hop. sistemin hayırlı olsun mutlu günlerde dinle inşallah ama keşke birde Aego yu dinleme fırsatın olsaydı, müzik dünyan degişirdi

quote:

Gelelim asıl mevzuya, yani sese. Şimdiye kadar çok fazla multimedya set dinledim. Logitech, Creative, Jazz... Ama hifi yada bu seviyede bir ses dinlemedim. Bu yüzden ancak Logitech ve Creative'in üst modelleriyle kıyaslayabilirim
    .....

bu fiyatı hakediyor muydu? Şimdi bu cevabı gönül rahatlığıyla verebiliyorum. Kesinlikle hakediyor. Evet çok pahalı, ama hakediyor.

Anladigim Kadariyla Bu Kategorideki markalari, Pek Dinlediginiz Soylenemez, Ayrica Monitorde muzik dinlememissiniz, Sizin de Soylediginiz gibi Bass yuksek seste Tamamen bastiriliyor,(patlama olmamasi icin ve Bose gibi marka ve sistemlerde distorsyonu engelleyici algoritmalar vardir), Ve denge bozluluyor Tabi bu yuksek ses icin gecerli, Kalite Olarak evet 1. Sinif iscilige sahip ancak parasini hakediyor mu kesinlikle hayir, bunu elinizdeki sistemi de bir cok defa tecrube etmis ve Yurtdisinda rakibi olarak gosterilen sistemleri dinlemis biri olarak soyluyorum.... Ozellikle Turkiye'deki Fiyatini bu sistem Asla...

Soyle bir Rock Parcasi acin yuksek kaliteli olsun 320 veya yukarisi, Queen Don't Stop Me Now olabilir mesela , Sesi de bir acin 01:58/3:31 de ses acik olsun , Odanizda bu denge olduguna emin misniz?

Emin Iseniz begeniyorsunuz sistemi, Tabi ki sizin kendi zevkinizi elestirecek degilim ama daha makul fiyata bir sistemden daha gercekci sesi duydugunuzda uzulebilirsiniz...

Hayirli Olsun Iyi gunlerde Kullanmaniz Dilegiyle Umarim yanlis anlasilmiyorumdur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 12 Ocak 2008; 0:53:57 >

• Sevgili aLLyC, sizi yanlış anlamıyorum burada fikirlerimizi paylaştıkça her şey daha güzel olur inancındayım. Ancak daha önce açtığım sayfa'da Aşşağıdaki yorumu yapmıştınız. Bu sırada ürün kargo aşamasındaydı ve açıkçası bu yorumunuz beni üzmüştü. Hatta yanlış karar verdiğimi düşünmüştüm.

quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

Keske Dinleyerek alsaydiniz umarim sizi verdiginiz paraya oranla tatmin eder, Ben Companion III'un sesini cirtlak subwoofer in destek vermedigini gordum, tabi apple center da dinleyebildim, Kesinlikle begenmedim Umarim Ben yaniliyorumdur. Ancak Internet uzeride yorumlar da bu sekilde Keske Aego ya da Bass'a Onem vermiyorsaniz Fx 6021 e baksaydiniz...

Yukarıda ki yorumunuzda sesi cırtlak olarak yorumlamışsınız kesinlikle ama kesinlikle katılmam mümkün değil. Bilakis ses çok zengin, ayrıntılı ve hacimli. Subwoofer'in destek vermediğini yazmışsınız. Yani nasıl bir ortamda dinlediniz bunu da bilmiyorum ama bas çok iyi. Kesinlikle çok tatmin edici. Bası her an fazlasıyla hissediyorum. Ancak tüm ses ayarlarını sonuna kadar getirdiğinizde bas kendisini kısıyor. Kastettiğiniz bu olsa gerek, bu da sesin bozulmaması için bose'nin geliştirdiği mükemmel bir özellik. Bu sette ses asla bozulmuyor. X-fi ses kartının hiç bir ayarıyla da oynamadım.

Açıkçası bu yorumunuza katılmıyorum. Daha iyi setler dinlemedim evet. Bana şu set bose'den daha iyi diyebilirsiniz. Ama sesi cırtlak ve bası yetersiz sözüne katılmıyorum.

Burada ben Creative ve Logitech'in hemen hemen bütün setlerini kıyaslayarak konuşuyorum. Bu gün bir tercih yapacak olsam, Creative yada logitech'in üst versiyonlarına vereceğim parayı yine düşünmeden Bose'ye veririm. Bu bağlamda verdiğim parayı hakediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Logitech Z4 incelemesi (2.1)
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili Orgeneral,

Ayri gorusu Paylasmamizi olgunluk ile karsilayarak forumda ornek oldugunuz icin cok Tesekkur ederim.

Ne Tarz Muzik Dinliyorsunuz Acaba?
    Enstrumental Muzikler de , Akustik Seslerde Basarisina birsey demiyorum, Cirtlaktan Kastim, Subwoofer'in yuksek Hacimde Uydulara Eslik edemedigini Gordum bir defa degil,bir kac defa denedim farkli Mekanlarda.

Ozellikle X-Fi gibi bir ses kartinda, Xtreme Music Icin konusabiliyorum, Basslarin Audigy2zs'e gore daha yumusatilmis oldugunu okumustum, Iki karti da dinlemedigim icin yoruma guvenerek eger bu durumda da sizi memnun ediyor ve baska bir sistem dinlediginizde de memnun kalmanizi istiyorum ve onlarla karsilastiriyorum.

Sizi Uzmek gibi bir amacim yoktu, Sizin Dediginiz birsey var bugun alacak olsaniz Creative ya da Logitech ile yine kiyaslamayip daha tecrubeli firmalarin rakiplerini mumkun oldugunca dinlemenizi oneriyorum.
  • Sevgili @aLLyC nin anlatmaya çalıştığı "elinizdeki ürünün zaten logitech ve creativlere muadil olmadığı fakat daha uygun bir ücret karşığı Bose a muadil olabilecek markaların ürünleri de olduğu ve klipsch, Acoustic Enegy, JBL, Yamaha gibi markaların 2.1 sistemlerini de keşke denemiş olsaydınız" dileğidir diye düşünüyorum.

Yanlışım varsa düzelt lütfen sevgili @aLLyC

Tabi önemli olan elinizdeki ürünün verdiginiz ücrete degip degmediği kararına varıp varmadığınızdır. Siz verdiginiz paranın karşılığını aldığınızı düşünüyorsanız sizin kadar mutlu oluruz inanın. Tekrar iyi günlerde kullanmanız dilegi ile..
  • Sevgili aLLyC, yanlış anlamıyorsam yüksek seslerde basın eşlik edemediğinini kastediyorsunuz. Bu setin çok güçlü olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak uydular çok güçlü. Sesi açtıça açıyorum ve uydularda tek bir bozulma söz konusu bile olmuyor. Sanki sesin sonu yok gibi açılıyor. Fakat hem bilgisayardan hem de hoparlörden ses ayarlarını en üst seviyeye getirdiğinizde bas kendini kısıyor. Sadece bu durumda basın geri plana düştüğü söylenebilir.

Tabiki de bu X-fi gibi bir ses kartının tüm ayarlarını sona dayadıktan sonra, hoparlör setinin sesini de sona dayamanızdan sonra oluyor ki bu ayarlarda zaten müzik dinlenmez. Müziği orta ve üzeri şiddette açtığınız zaman bas tam bir logitech hoparlör setindeki gibi belirgin ve derin bir şekilde vuruyor. Hatta daha doygun ve güzel.

Benim hi-fi sistemlerini gidip dinleyip almak gibi ne bir imkanım nede zamanım var şuan için. Marka olarak Bose bana daha güvenilir geldi. Bu konuda bir çok tavsiye de aldım. Kesinlikle doğru kararı verdiğime eminim. Gönül rahatlığıylada tavsiye ederim bu seti. Kesinlikle pişman olmayacağınız bir set. Sanki 2+1 değilde 5+1. İnanın bir çok 5+1 set bunun kadar çevreleyen, odayı sesle dolduran bir deneyim yaşatmıyor. En son kullandığım Z-5450 dahil. Odanın neresine giderseniz gidin aynı dolgunlukta ve kalitede sesi alıyorsunuz. Bas camı çerçeveyi indirmiyor ama sanki indirirmiçesine kulağınıza o tınıyı bırakıyor.

Sonuç olarak bu setten gerçekten çok memnun kaldım. Dünyada en çok satan marka Bose bildiğim kadarıyla. Ve eğer bir gün yine ses sistemini güncellemeyi düşünürsem bu büyük ihtimalle Bose olacak.

• Yahu şimdi gecenin 03:37'si açtım slov baslı bir pop müzik. Yok böyle bir kalite. Bas--Tizz--Midd muhteşem kesinlikle. Yahu bas bu kadar mı derinden gelir.

Ekleme: Dinlediğim şarkı: Badem (Ala Gözlerini Sevdiğim Dilber)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 12 Ocak 2008; 3:49:11 >

• _____________________________
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

• güle güle kullan bence de boyutta bitmiyor bu iş.Bilindik markalara çok paralar vermektense en ucuzu olsun bose gibi markalar olsun diyorum.Bir de altec için birşeyler söyleyeyim bilindik markalardan pek farkı olmayan setler dinledim geçen bose gibi değil wooferı zayıf uyduları ön planda olan bir setti.

quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral_

Sevgili aLLyC, yanlış anlamıyorsam yüksek seslerde basın eşlik edemediğinini kastediyorsunuz. Bu setin çok güçlü olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak uydular çok güçlü. Sesi açtıça açıyorum ve uydularda tek bir bozulma söz konusu bile olmuyor. Sanki sesin sonu yok gibi açılıyor. Fakat hem bilgisayardan hem de hoparlörden ses ayarlarını en üst seviyeye getirdiğinizde bas kendini kısıyor. Sadece bu durumda basın geri plana düştüğü söylenebilir.

Tabiki de bu X-fi gibi bir ses kartının tüm ayarlarını sona dayadıktan sonra, hoparlör setinin sesini de sona dayamanızdan sonra oluyor ki bu ayarlarda zaten müzik dinlenmez. Müziği orta ve üzeri şiddette açtığınız zaman bas tam bir logitech hoparlör setindeki gibi belirgin ve derin bir şekilde vuruyor. Hatta daha doygun ve güzel.

Benim hi-fi sistemlerini gidip dinleyip almak gibi ne bir imkanım nede zamanım var şuan için. Marka olarak Bose bana daha güvenilir geldi. Bu konuda bir çok tavsiye de aldım. Kesinlikle doğru kararı verdiğime eminim. Gönül rahatlığıylada tavsiye ederim bu seti. Kesinlikle pişman olmayacağınız bir set. Sanki 2+1 değilde 5+1. İnanın bir çok 5+1 set bunun kadar çevreleyen, odayı sesle dolduran bir deneyim yaşatmıyor. En son kullandığım Z-5450 dahil. Odanın neresine giderseniz gidin aynı dolgunlukta ve kalitede sesi alıyorsunuz. Bas camı çerçeveyi indirmiyor ama sanki indirirmiçesine kulağınıza o tınıyı bırakıyor.

Sonuç olarak bu setten gerçekten çok memnun kaldım. Dünyada en çok satan marka Bose bildiğim kadarıyla. Ve eğer bir gün yine ses sistemini güncellemeyi düşünürsem bu büyük ihtimalle Bose olacak.

Hayirli Olsun. Tekrardan Soylediginiz odayi doldurma Ses yansitma teknolojisinin br urunu, Uydularin Ureticisi KOI ve Bose Markasininda en buyu iddialari en kucuk surucuden en detayli ve hacimli sesi cikarmak.KOI baska markalar icinde uretim yapiyor hatta daha kaliteli sistemler, Olabiliyor o markalarda o yuzden ben yine size markayi takip etmek yerine modeli takip etmenizi onerecegim

Iyi Gunlerde kullanin...

• Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın fakat şu anda müzik için bi set alacak olsam kesinlikle ilk tercihim Acoustic Energy Aego M olur.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. Çok daha iyileri sizlerin olsun inşallah.

• hayırlı olsun tekrar nerden kaça aldın ??? bugün aldım biraz önce bende güreller home cinemadan bende dayanamayıp döndüm bose'lerime kesinlikle birşey farkettim 650€ ya satılan companion5 serisinden çok daha iyi ses veriyor companion3 series II...bizzat test ettim gürellerde hemde tek bir şarkı falan değil tam yarım saat boyunca birsürü track cd...

Tekrar tekrar söylüyorum ae aego'nun bu sistemden iyi olduğunu iddia eden varsa buyrsun sistemini ortak bi yere getirsin (ANKARA) kursun bende getiricem kurucam ve ses sistemleri bölümündeki ankaralı arkadaşlarda gelsin hepberaber kararını verelim...eğer ben biraz bu işten anlıyosam senelerdir bu işle haşır neşirsem bu iki kere iki dört başka bi açıklaması yok...

http://www.pcmech.com/article/bose-companion-3-series-ii-speakers-review/

Birde bu review'e göz atın bakalım test'i yapan vatandaş ne demiş......

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.