Şimdi Ara

Bosch was28763tr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • makine mutfak tezgahının altına konarken 2-3 santimlik bir çizik oluştu sol yanda, saca kadar derinlikte,küçük olduğundan önemsemedim ama ilerde bu küçük çizik büyür mü?sonradan kafam dank etti.
    çamaşır yıkandıktan sonra kapağın altında plastiğin üstünde biraz su kalıyor sanırım makine ön tarafa eğimli,göze batmıyor ama.Arkadaş jet hızıyla kurduğun su terazisi felan kullanmamıştı.sorun olur mu?
    yük miktarı göstergesi neye göre ölçüyor çünkü,denemek için 8 kiloluk dambıl koydum bir çamaşırın içine sıkıştırıp %75 dolu gösterdi.
    ağzına kadar çamaşır koydum genede %75 i geçmedi biraz bastırınca anca %100 oluyor.fazla koymuş olabilirim çünkü sıkarken sesli çalışıyordu işte,güvenmemelimiyim yük sensörüne?
    birde servis elmanı arkadaş makine itip çekeren tezgah altına elini içine sokup tamburdan tutuyordu,niye yapıyon öyle deyince biz hep böyle yaparız dedi sorun olmaz dedi.çizik içinde sorun olmaz demişti,kafamı bozdu.
    Ama eleman iyidi,diğer makineyi beraber çıkardık ,tezgah altının kapısını da söktü baya yardımcı oldu etti,sadece özensiz aceleyle yaptı gitti.
    Birde bu eleman makineyi çizdi diye şikayet etsem ,değiştirsem onun maaşından mı keserlerdi,
    saygılar.
    Bu arada fiyat bilgisi 1889tl.nakit.mediamark ,nuh diyorlar peygamber demiyorlar indirm olayında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 17 Ekim 2011; 2:49:39 >

• servis elemanları makineyi kurup hızlıca anlatıp kaçma düşüncesindedirler..benim cihazları kurmaya geldiklerinde ben su terazisini çamaşır makinası kutusunun üstüne koymuştum mesela gerçi onlar gittikten sonra ben kendim güzelce terazilemiştim.yanlız şu var ben mutfağa tadilat yaptırdığım için tezgah mermerini koydurmamıştım sırf bu terazileme işi güzelce yapılsın diye..

senin sorunlarına gelecek olursak..

1) aynı servis görevlilerini çağır ve çizik yan kapak değişimi için tutanak formu yazın..çizik saca kadar indiyse bu orda paslanmaya neden olur..

2)cihazı güzelce terazileyip kontra somunlarını sıkın, terazisiz veya eğimli duran makina sıkmada titreme ve buna bağlı istenmeyen sesler çıkarır.

3) cihaz sıkmaya geçerken tambur yeterince yüke maruz kalıyor ama elemanın o şekilde tamburdan tutması doğru değil bence..

bence siz servisi çağırın ve bu eksiklikleri düzelttirin..

• quote:

Orijinalden alıntı: researcher12

makine mutfak tezgahının altına konarken 2-3 santimlik bir çizik oluştu sol yanda, saca kadar derinlikte,küçük olduğundan önemsemedim ama ilerde bu küçük çizik büyür mü?sonradan kafam dank etti.
    çamaşır yıkandıktan sonra kapağın altında plastiğin üstünde biraz su kalıyor sanırım makine ön tarafa eğimli,göze batmıyor ama.Arkadaş jet hızıyla kurduğun su terazisi felan kullanmamıştı.sorun olur mu?
    yük miktarı göstergesi neye göre ölçüyor çünkü,denemek için 8 kiloluk dambıl koydum bir çamaşırın içine sıkıştırıp %75 dolu gösterdi.
    ağzına kadar çamaşır koydum genede %75 i geçmedi biraz bastırınca anca %100 oluyor.fazla koymuş olabilirim çünkü sıkarken sesli çalışıyordu işte,güvenmemelimiyim yük sensörüne?
    birde servis elmanı arkadaş makine itip çekeren tezgah altına elini içine sokup tamburdan tutuyordu,niye yapıyon öyle deyince biz hep böyle yaparız dedi sorun olmaz dedi.çizik içinde sorun olmaz demişti,kafamı bozdu.
    Ama eleman iyidi,diğer makineyi beraber çıkardık ,tezgah altının kapısını da söktü baya yardımcı oldu etti,sadece özensiz aceleyle yaptı gitti.
    Birde bu eleman makineyi çizdi diye şikayet etsem ,değiştirsem onun maaşından mı keserlerdi,
    saygılar.
    Bu arada fiyat bilgisi 1889tl.nakit.mediamark ,nuh diyorlar peygamber demiyorlar indirm olayında.

Öncelikle makineniz hayırlı olsun, güzel bir model seçmişsiniz. Kurulumda sıkıntı yaşamanıza üzüldüm.
    Makinenizi mutfağa kurdurtmanız çok iyi bir karar, banyo ortamı elektronik çamaşır makinelerinin baş düşmanıdır. Sorularınıza gelirsek;

-Çiziğin altından görünen sac mutfak çok rutubetli ise paslanma yapar. Yoksa paslanma görmezsiniz. Servis elemanına acımışsınız, ki ben de muhtemelen vicdanıma yenik düşerdim. Ancak günde onlarca montaj yapan elemanın çizilmeyi akıl etmesi lazım, böyle rahat olmamalılar.
    -Ön körüklü lastiğin kıvrımının içinde su kalması normaldir. Kastınız lastiğin üzeri ise dediğiniz gibi makinenin terazisini kontrol etmenizde fayda var.
    -Yük sensörü de eğime bağlı olaran yanlış tartıyor olabilir. Bendeki Gorenje de kafasına göre takılıyor bazen. Bu teknoloji daha çok 2kg doldurulası gereken yünlü ve hızlı programlarda fiki vermesi adına işe yarıyor. Pamuklu programında çamaşır doldururken elinizin rahatça kazanın arka duvarına erişebilmesi lazımdır.
    -Tamburdan tutmak yanlış, bilinçsiz bir davranış. Körüklü lastik zarar görebilir. Doğrusu makinenin altına elinizi sokarak çekmektir.

• tekrar çağırdım servisi,çizik için tutanak hazırladı,makinenin yerini değiştirdik.
    neyse ertesi gün aradı beni eleman(başka eleman gelmişti)makinenin gövdesini sipariş edip değiştireceklerini söyledi,makine değişimi olmuyormu dedim hayır dedi.
    sol kapak mı değişir sadece dedim,hayır tüm gövde dedi.ayrı olmaz dedi.
    fabrikadan çıkmış gibi sağlam olurmu diye içime küçük bir kurt düştü ama.Birde çin malı ya da türk malı gövde takmazlar inşallah takarlarsa nasıl anlarım acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 7 Ekim 2011; 9:28:30 >

Orijinalden alıntı: Collezione

1) aynı servis görevlilerini çağır ve çizik yan kapak değişimi için tutanak formu yazın..çizik saca kadar indiyse bu orda paslanmaya neden olur..

quote:

Orijinalden alıntı: Collezione

iş o dereceye geliyor ise ben olsam gövde değişimi yerine çizilen kısmı buzdolabı boyası alıp ince suluboya fırçası ile rötuş yapardım..

hocam neden?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AEG L87495XFL VS L87405FL
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

bakalım candoğan bey ne der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 7 Ekim 2011; 10:25:09 >

tekrar çağırdım servisi,çizik için tutanak hazırladı,makinenin yerini değiştirdik.
    neyse ertesi gün aradı beni eleman(başka eleman gelmişti)makinenin gövdesini sipariş edip değiştireceklerini söyledi,makine değişimi olmuyormu dedim hayır dedi.
    fabrikadan çıkmış gibi sağlam olurmu diye içime küçük bir kurt düştü ama.Birde çin malı ya da türk malı gövde takmazlar inşallah takarlarsa nasıl anlarım acaba?

Gövdenin Çin veya Türk versiyonu bulunmuyor. Gövdeden ziyade bu noktada işçilik önem kazanıyor, makinenin tüm aksamı sökülerek diğerine aktarılacak sonuçta. Herkesin harcı değil. Bence Bosch çağrı merkezini arayarak değişim için diretin, sebeplerinizi de açıklayın. Hatta yük sensörünü de bahane edebilirsiniz ek olarak.

• quote:

quote:

tekrar çağırdım servisi,çizik için tutanak hazırladı,makinenin yerini değiştirdik.

Gövdenin Çin veya Türk versiyonu bulunmuyor. Gövdeden ziyade bu noktada işçilik önem kazanıyor, makinenin tüm aksamı sökülerek diğerine aktarılacak sonuçta. Herkesin harcı değil. Bence Bosch çağrı merkezini arayarak değişim için diretin, sebeplerinizi de açıklayın. Hatta yük sensörünü de bahane edebilirsiniz ek olarak.

Durum çirkinleşti,genel müdürlükten arayan bey, montajnıza izmanızı attıktan sonra değişim yapmıyoruz dedi.
    Ama ben servis elemanın bize çizik için tutanak tutulursa değişim vesaire yapılabileceği bilgisi vermediğini söyledim,biz de bilmiyorduk yoksa niye çizik makineyi teslim alalım dedim genede değişim olmaz o imzadan sonra dedi,ancak gövdeyi değişebiliriz dedi.Bir ton aynı olur ,işçiliği farketmez diye dil döktü,ben de kesinlikle kabul etmedim alman işçiliği için bu makineyi tercih ettiğimi belirttim.yarım saat konustuktan sonra mahkemede görüşürüz diyerek kapattım suratına o kadar sinlrlendirdi yani.
    ps: candoğan bey, yerini değiştirince doğru tartmaya basladı makine.
     Bosch was28763tr Bosch was28763tr Bosch was28763tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 7 Ekim 2011; 21:20:07 >

• İnşallah değişim yaptırırsınız, tüketici hakem heyetine gidin derim. Eğer ola ki sonuç elde edemediniz, oto boyacısına gidip beyaz boya alın. Az miktardaki alımlarda küçük bir kap içinde veriyorlar. Küçük bir fırçayla çiziği kapatırsınız.

Bence noterden Bosch'a ihtarname çekin de ciddiyetinizi görsünler. 1 hafta içinde ciddiye almazlarsa dava açarsınız.

Keşke imzayı atmasaydınız, işiniz daha rahat halledilirdi.

Ben çiziği çok daha küçük olarak düşünmüştüm, epey fazla çizmişler.

Bence noterden Bosch'a ihtarname çekin de ciddiyetinizi görsünler. 1 hafta içinde ciddiye almazlarsa dava açarsınız.

Keşke imzayı atmasaydınız, işiniz daha rahat halledilirdi.

Keşke bilseydim de imzayı atmasaydım,benim aklıma sadece şikayet edersek sadece elemanı fırçalarlar geldi,
    Bu arada çizdikten sonra altına yapmış bebek gibi duran eleman,ben söyledim onlarda öyle olsun dediler demiş.
    Yufka yürekli olmak başıma herzaman dert açmıştır.

• bosch elemanları çok çabuk gözden çıkarır mı bilmem ama gelen adam bana " hizmetten memnun olup olmadığımı sorarlarsa olumsuz durumda işten çıkarmaya kadar vardığını söylemişti" öte yandan dünya kadar para verdiğiniz malın özensiz kurulması yada hasar alması can sıkıyor. bazen vicdana bakmamak lazım çünkü birine iyilik yaparken başkasının aldığı malların da hasarlanması için ön ayak olmuş oluyoruz. Birilerini işini kaybetmek istemiyorsa ona göre davranmalı en azından daha dikkatli olmalı.
  • 2 yıl önce benim Bosch çamaşır makinesini ben evde yokken babam olduğu halde servis kurup gitmiş. Eve gelip makineyi incelediğimde kapağında çizik olduğunu farkettim. Hemen servisi aradım durumu anlattım. Kapağı değiştireceklerini söylediler. 1 hafta sonra kapağını değiştirdiler.
    Aynı servisi aylar sonra bu sefer çamaşır makinesinin su aldığı musluk damla yapınca çağırdım. Gelip inceledi "Sorun makineden değil musluktan kaynaklı. Musluğu değiştirmeniz lazım" dedi. Ben de "Sen şunu iyice bir sık, bir de değiştirmekle uğraşmayalım" dedim. Musluk bağlantısını sıktı ve akıntı durdu.
    Yine aradan bir süre geçti ve çamaşır makinesinin yer değiştirdiğini anladım. Kontrol ettiğimde, çamaşır makinesinin üst tablasının sıkma konumunda yerinden çıkacakmış gibi sallandığını farkettim. Elimle kontrol ettiğimde tablayı tutan vidalardan birinin boşta olduğunu anladım. Çünkü tablayı dışarı çektiğimde 1-2cm geliyordu. Yine aynı servisi aradım durumu anlattım. 2 gün sonra eve geldiler baktılar. "Abi senin makinenin üst tabla vidası çıkmış. Yerine takmak kolay iş ama senin makineyi tezgahtan çıkarmak epey zahmetli, sen iyisi mi böyle idare et" dedi. Adama hak verdim. Çünkü müteahhit öyle bir mutfak yapmış ki çamaşır makinesini çıkarabilmek için önce evye bayaryasını söküp, dolap yan panelini de sökmek lazım. Daha sonra bulaşık makinesini dışarı çıkardıktan sonra çamaşır makinesi dışarı çıkarılabiliyor. Ben de tezgah ile çamaşır makinesi arasında kalan boşluğu mukavva ve kartonla doldurdum. 1 yıldır sorun çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 8 Ekim 2011; 2:01:11 >

• tekrar bir yetkili aradı,bu sefer bayandı.
    olayı incelediğini ve makineyi 7-10 içinde değiştireceklerini belirtti.bu arada makineyi kullanmaya devam edebileceğimizi servisin gelip birerbir açılmamış kutusunda yeni makineyle değişeceğini de belirtti.çok kibardı kendisine teşekkürler.
    Dereyi görmeden de paçayı sıvamayayım, bakalım.
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 10 Ekim 2011; 16:41:56 >
    764tr nin üstün bir yanı varmı acaba 763tr ye göre.
    beni farkettiğim eskinin üstünde ecarf etiketi vardı bunda yok.
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 15 Ekim 2011; 13:55:41 >

bugün yeni makine geldi 764tr,bu sefer gayet sorunsuz oldu.Artık içim rahat.Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
    764tr nin üstün bir yanı varmı acaba 763tr ye göre.
    beni farkettiğim eskinin üstünde ecarf etiketi vardı bunda yok.
    saygılar.

Hayırlı olsun yeni makineniz güle güle kullanın WAS28764TR nin 763 e göre artısı 60 derece+eco perfect seçeneği ile çalıştırınca A sınıfından %50 tasarruf sağlıyor elektrikten. 763tr de aynı şekilde açınca A sınıfından %30 enerji tasarrufu vardı.

Bu arada her ikiside ECARF dan onay alan makine üzerinde sadece etiket yapıştırmamışlar sorun yok yani 2 sindede Sensitive programı ile test edip iki makinede ECARF dan onay aldı üzerinde etiket olmasada

• harika bir değişim olmuş.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.