Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.901
Cevap
69
Favori
317.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buderus Gb 172 i kombi aldim...hangi kumandayi alacagima karar veremedim. Kombi balkonda oldugu icin kablolu cok zor olacak..kablosuz dusunuyorum..rc20rf ve rc200rf var..bu kombiyle uyumlu onerebileceginiz nedir acaba...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dnzdogan D kullanıcısına yanıt
    honeyvell veya danfos tavsiyemdir uymludur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    tüm marka on of termostatlar uyar cihaz th soketine bağlantı yapılacak ucuz bir tane edin işini görür

    honeywell CMT727 de karar kıldım, umarım sorun yaşamam..
  • Merhaba arkadaşlar, bugün Bosch Class 6000 montajı yapıldı. Baca çıkışı resimdeki gibi bağlanmış. Bu bağlantı şekli normal midir? Bilgili arkadaşlar cevap verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler

     BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler. Ben buderus logamax plus gb172i 30 kw kullaniyorum.yalitimli dubleks evde oturuyorum.petek uzunlugu 10.6 metre.sicak musluk suyunu 30 saniye-1 dk gibi kisa bir süre kullansam dahi kombinin eski isitma suyu derecesine ulaşması 10 dakikayı buluyor.musluk suyu kullanirken ekrandaki gosterge benim ayarladigim derecelerin uzerine cikip altina iniyor, hızlı degisimler oluyor. Sıcak musluk suyu kullanimi bitip kombi tekrar isitma suyuna gectiginde kombideki isitma suyu derecesi 5-10 derece düşmüş oluyor.Sık sık sıcak musluk suyu kullanimi nedeniyle kombinin ısıtma suyunu ayarladigim seviyeye getirmekte zorlandigini düşünüyorum. Kombi de bi problem olabilir mi yoksa bu durum normal mi ? Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch marka kombi var. GunBir aydır gün içinde kendi kendine kapanıyor. Defalarca resetleme yapıyorum. Gündüz nadiren çalışıyor. Ama saat 22 gibi kesin çalışıyor. Parça arızası olsa gece de çalışmaz. Nasıl bir sorun olabilir? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buderus Logamax U042-24K kombideki arıza şöyle. petekler için çalışmıyor. Sıcak suda bir problem yok. (şalteri indirip açtıktan sonra oldu). ilk çalıştırdığım da gösterge ışığı 80 derecede gelip orada yanıp sönüyor. resetleme yapıyorum tüm derecelerde ışık sırasıyla yanıyor petek derecesini herhangi bir zaman 0 dan yukarı doğru açtığım zaman panelde ki gösterge 80 e geliyor ve yanıp sönüyor.
    Peteklerdeki suyu temizledim herhangi bir sıkıntı tıkanıklık yok. bacayı da kontrol ettim. ne yapmak lazım nasıl kurtarabiliriz. varmıdır bir yolu acaba.
  • 2013 yılı içerisinde kalitesine güvendiğim Buderustan Yoğuşmalı GB042 ve RC25 Oda termostadı satın aldım. 2014-2015 yıllarında kombi sabahları çalışmamaya başladı. Kullanım ve servis kılavuzundan Hava alma operasyonları ile kombiyi 1 yıl daha kullandık. Akabinde Garanti süresi dolmadan yetkili Servis çağırdık. Tüm mekanik aksamlar söküldü. Parça değiştirdiler. Oldu dediler, olmadı, tekrar çağırdık, tekrar, tekrar paralar paralar... Tabi üstün başarılar sayesinde yetkili servis kasıtlı olarak garanti süresini de doldurmuş oldu. Nedense garanti süresi dolduktan sonra son gelen servis elemanı deneme yanılma yöntemi ile RC25 oda termostadının kombiyi aktive etmediği tespit etti. Tamir olmayacağını yenisinin alınması gerektiğini söyledi.

    RC25 oda kumandası için 350,00 TL artı 50,00 TL servis ücreti ödeyecekmişim.

    Daha önceki verdiklerim ne oldu dedim?, onlar bizim firmamızın devamı sağlayabilmek için sizden aldığımız sadaka dediler.

    Haram zıkkım olsun...

    Buderus ve yetkili servisleri sattığı ürünün veya tamiratın arkasında durmayan bir firmadır.

    Alman markası deyip yaklaşmayın, yarı kombi parasını servise verir sonuç alamazsınız.

    Zaten Üretim Türkiye yapılıyor. Ben yandım siz yanmayın...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: idiopatik



    İyi günler. Ben buderus logamax plus gb172i 30 kw kullaniyorum.yalitimli dubleks evde oturuyorum.petek uzunlugu 10.6 metre.sicak musluk suyunu 30 saniye-1 dk gibi kisa bir süre kullansam dahi kombinin eski isitma suyu derecesine ulaşması 10 dakikayı buluyor.musluk suyu kullanirken ekrandaki gosterge benim ayarladigim derecelerin uzerine cikip altina iniyor, hızlı degisimler oluyor. Sıcak musluk suyu kullanimi bitip kombi tekrar isitma suyuna gectiginde kombideki isitma suyu derecesi 5-10 derece düşmüş oluyor.Sık sık sıcak musluk suyu kullanimi nedeniyle kombinin ısıtma suyunu ayarladigim seviyeye getirmekte zorlandigini düşünüyorum. Kombi de bi problem olabilir mi yoksa bu durum normal mi ? Teşekkür ederim

    sorununuza bir çözüm bulabildinizmi bende buderus kombi aldım aynı çalışma sistemi benim aldığım kombidede mevcur devamlı sıcak sutu açınca ısı aşırı yükseliyor sonra bekliyor vs ayrıca ateşlerince çok yavaş yavaş su ısısını 0.5 derece halinde çok yavaş yükseltiyor ısıyı bunlar bu kombiiçin normalmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pulpa kullanıcısına yanıt
    Servisi cağırdım uzun uzun bu durumun normal olduğunu,kombinin calisma onceligini banyo suyuna verdigini siz sicak su kullanirken kesinti olmasin diye bi sure sicak su modunda bekledigini eger kullanim devam etmezse ondan sonra tekrar petekleri isitmaya gectigini ve bu arada da peteklerden gelen suyun sogumasini

    normal oldugunu soyleder.once ikna oldum ancak sabah ise gitmeden once petekleri kontrol ediyorum, gece sicak su kullanimi olmamasina ragmen bazen peteklerin yeterince sicak olmadigini fatkettim. Sikayetim var gibi bi kac siteye sikayet yaz yazmayi düşünüyorum. Sizde sabah peteklerde soğuma gibi bi durum varmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Bosch zwa24-2a a23 s6400 kombi sahibiyim. Kombimde şöyle bir sorun var. on/off tuşuna basıyorum ve kombi çalışıyor ama sadece tuşa basılı tuttuğumda. tuşu bırakıyorum ışıkları kapanıyor. basıyorum açılıyor ve su ısıtıyor, bastığım müddetçe ısıtmaya devam ediyor. ne kadar basılı beklettiysem de çalışır kalmıyor. sorun ne olabilir acaba?
    teşekkür ederim
  • Merhaba, buderus u122 kulalnıyoruz 2004 yılından bu yana.

    bu kış gelene kadar sıcak suda bir sorun yoktu. fakat dün petekleride açmak isteyince kombi yanmadı. ateşleme almadı. ve b harfimi yoksa 6 rakamımı emin olmadığım bir hata kodu yanıp sönmeye başladı. normalde led digit panele font tipine göre 6 dan ziyade b harfi duruyor fakat buderus hata kodlarında b harfi ile hata bulamadım. 6a filan var.

    sizce problem ne olabilir. bir servis geldi hiçbirşey yapmadan anakart tamiri alıp götürürüm dedi istemeyince 40 tl mi çalarak gitti. şimdi kendim bulmaya çalışıyorum sorunu. mekanikden ve elektronikden anlarım. doğru tespiti yapabilirsem sorunu çözeceğime inanıyorum.

    fakat sorunun kaynağından emin değilim.

    petek ve sıcak su mekatroniğinden şüphelendim ama bir sorun yok çalışıyor.

    gaz vanalarını kontrol ettim. ama içerideki gaz walfi ilemi bir problem olup olmadığını anlayamıyorum.

    son olarak cihaz çakma işlemi yapmıyor. yanı çıt çıt çıt ediyor ama yanma olmuyor değil. hiç çıtlamıyor. iyonizasyon çubuğunda sorun olabilirmi ?




  • Merhaba Arkadaşlar



    Formdaki bilgi yorumlarınızdan faydalanmak isterim. Yardımcı olursanız sevinirim



    Kullanmakta olduğum Bosch condense 2000 model kombinin bar düşme sorunu var Bunu hiçbir şekilde çözemiyorum. Kaçak tespit cihazsız kombi-petekleri ve tesisat suyu soğuk durumda kendim test ettim şöyleki, tesisatı kombi barını ikiye yükselttim kombi altındaki 2 vanayı kapattım ve kombiyide komple kapalı konuma alarak iki gün bekledim. 2 gün sonra kombide bar düşmesinin devam ettiğini gözlemledim. buradan tesisatta Kaçak olmadığı sonucuna vardım sorun kombide benimle aynı kombiyi kullanan 3-4 arkadaşımda da aynı sorun var barı ikiye yükseldiğinde iki gün sonra Ortalama bir buçuğa kadar iniyor düşme süresi böyle daha sonra genleşme tankına hava bastırdım yine çözüm olmadı sorunum devam etmekte ve hiçbir yerde bunun çözümüne ulaşamadım gelen Bosch servisi arkadaş da konuyu çözemedi en sevmediğimiz arıza tipleridir bunlar dedi ya Bunu böyle kullanacaksınız dedi ya da kombi değiştireceksiniz dedi Bu da benim için bir külfet Hocam sizi severek takip ediyorum bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz bu sorunu ben nasıl çözerim izmir'de ikamet etmekteyim saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iyi günler. Evimin oturum alanı 200 metrekare ve 8 metre petek, tüm odalar güney cephe,yalıtımlı ve ara kat. Kombi tesisatını çeken firmadan BUDERUS LOGAMAX PLUS GB 062 modelini aldık.

    Soru 1: Acaba bu özelliklerde bu ürün ısınma için yeterlimidir? Kalitesi nasıldır?
    Soru 2: BUDERUS LOGAMAX PLUS GB 062 V2 şeklinde erp li modeli var mış satan firma erp li ile erp siz arasında çok bir fark yok. Değiştirmeye değmez diyor. Sizin görüşünüz nedir? Ürün sadece kuruldu baca vs bağlantıları yapılmadı etiketleri vs üzerinde. Sizce erp li diye ısrar etmeme değermi?
    Soru 3: BUDERUS LOGAMAX PLUS GB 062 modeli tam yoğuşmalımıdır? Petekler için hangi vanaları tavsiye edersiniz?
    Soru 4: Kablosuz oda sıcaklığı ile çalışması için hangi modülasyonu tavsiye edersiniz?

    Çok soru sordum kusura bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • buderus gb 062 kombi aldım galiba üretimi durmuş bir aydır sipariş bekleniyo gelmedi. bayi de artık bu cihazı satmıyoruz isteyene vermiyoruz cunku bulunmuyo diyor. bilen var mı aceba üretimden mi cikarıldı yoksa bi stok işi mi var. ana distribütoru aradım saglıklı bi cevap yok. anlayamadım. ya üretimi yok. yada stok yapiyo firmalar. yetkilileri burdan uyarmak istiyorum. yeni zam gelirse kimse şaşırmasın.
  • hasan4040unal H kullanıcısına yanıt
    Her yerde satılan bir kombi

    https://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-buderus-logamax-plus-gb062-24-kw-hermetik-yogusmali-fiyati,3982048.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkana4646 F kullanıcısına yanıt
    Erp li üzerinde sadece yazı farkı vardır veya pazarlama taktiğidir
    Ya da yeni üretimdir
    aralarında zerre fark yoktur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buderus gb072 patlamalı çalışıyor servis bakımını yaptı fakat bir süre ses yok sonra yine devam etti ne yapmam gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taşınmadan sonra Rc10 termostatin alt kısmını bulamıyoruz. Yenisini uygun fiyata nereden bulabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buderus gb 072 kombide 227 6A ve 6L 229 hatası alıyorum

    Aç/Kapa Reset vesaire denedim ama olmadı

    Sıcak su alamıyorum, petekler ısınmıyor.

    Denemeler esnasında bi kere sıcak su aldım, suyu kapatıp açınca yine aynı arıza verdi.

    Yardımcı olacak arkadaş varmıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.