Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.901
Cevap
69
Favori
317.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buderus GB042 için RC 10 oda termostatı dahilse 2250 TL iyi fiyat. Aynı yerden Bosch C.Condens + FR 100 (veya FR 10) oda termostatı için de fiyat alın.
    Bu arada 24000 lik derken 24Kw mı, yoksa 24000kcal/h mi kastettiniz?
    24kw=20000kcal/h olarak alırsak 24000kcal/h=28,8Kw eder...
    Eğer evinizde en fazla 11-12m 22/600 tip (11cm derinlik 60cm yükseklik anlamında) panel radyatör varsa Bosch C.Condens (veya Buderus GB042) 22Kw kalorifer ısıtma kapasitesiyle yeterli gelir...
  • ustam; sizden buderus kombi hakkında bilgi istiyorum.
    şimdi, ilk önce evimden bahsediyim sonra da bulduğum kombi evime yeterlimidir ona siz karar verin.

    Evimiz apartman dairesidir. apartmanın dış yalıtımı vardır. dairem 2+1 ve 80m2'dir. doğal gaz tesisatım var ve eski zırt pırt bozulan bir kombim olduğu için çok bunaldım. (eski kombi ferroli)

    Buderus Kombi Logamax U042 Eco Hermetik Kombi 24K
    bu kombi benim işimi görür mü?
    kombi değiştirirken ekstra başka ücretler karşıma çıkar mı?
    tekrar doğalgaz tesisat projesi çizilmesi gerekli mi?
  • 1. Evinizde kombinin yeri, yoğuşma suyu tahliyesinin lavabo veya balkon giderine verilmesine uygunsa (yerde kırma-dökme yapmak gerekmeyecekse),
    2. Proje değişikliği için 200-300 TL vermek sorun olmayacaksa

    Bu şartlar size uyarsa öncelikle premiks yoğuşmalı kombi öneririm. Buderus'ta GB042 veya benzer özelliklerde Bosch Classic Condens (300 TL daha ucuz) öneririm. Üstteki mesajlarda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
    Ama şartlar uymazsa ve konvansiyonel kombi almak isterseniz bahsettiğiniz Buderus U042'yi ön planda önermem. Kullanım sıcak su verimi **, oda sıcaklığına göre modülasyonlu olmaması gibi dezavantajları var.
    Modülasyonlu oda termostatı sizin için belirleyici değilse + banyo ve mutfakta sıcak su kullanımı pek çakışmayacaksa + 1200 TL civarına bulabilirseniz olabilir. Ayırdığınız bütçe daha yüksekse Buderus U062 veya U052 veya başka marka/model cihaz düşünebilirsiniz...




  • iyi günler bosch classıc condance 28 bu kombiler 8metre petek ve 1 havlupana yeterli gelirmi? kombinin ısıtma kapasitesi 18500 gibi birşeydi yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fırat80

    iyi günler bosch classıc condance 28 bu kombiler 8metre petek ve 1 havlupana yeterli gelirmi? kombinin ısıtma kapasitesi 18500 gibi birşeydi yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

    İyi günler,
    Bosch classic condens 28kw (24000kcal/h) kullanım sıcak suyu ve 22kw (18200kcal/h) kalorifer ısıtma kapasitesiyle rahatlıkla yeterli olur...
  • cevabınız için çok teşekkür ederim.
    bir sorum daha olacaktı petekler demirdöküm plas olacak ama bir yere eca nın dikey radyatörünü bağlatmam gerekecek sıkıntı olurmu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fırat80

    cevabınız için çok teşekkür ederim.
    bir sorum daha olacaktı petekler demirdöküm plas olacak ama bir yere eca nın dikey radyatörünü bağlatmam gerekecek sıkıntı olurmu.

    Sıkıntı olmaz, ısıl kapasitesine de dikkat ederek boyutlarını belirleyin...
  • nevşehir ilindeyim.200 metrekare 5.kat üstü nde daire yok doğu güney batı cepheliyalıtımlı bina petek boyundan bilgim yok kombi ne tavsiye edersiniz? teşekkürler
  • @jacops1,

    Isıtılacak net alan (balkon, wc, kiler hariç) kaç m2?
    Çatı arasında ısı yalıtımı var mı? (Camyünü vb.)
    Toplam petek boyu kaç metre?
    Bütçe ne kadar?
  • bosch clasisic plus zwa24 24kw kombi takıldı mütahit tarafından.

    Kombiyi nasıl bilirsiniz. Kullanırken neye dikkat etmem gereken birşey varmı?

    Oda termostatı takmak istiyorum. model fiyat konusunda bilgi verirmisiniz?

    En düşük 1 de yaktım bir haftadır. Gece kısayım diyorum daha düşük derece yok malesef. 45derecede yanıyor 1. kademede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cakin

    bosch clasisic plus zwa24 24kw kombi takıldı mütahit tarafından.

    Kombiyi nasıl bilirsiniz. Kullanırken neye dikkat etmem gereken birşey varmı?

    Oda termostatı takmak istiyorum. model fiyat konusunda bilgi verirmisiniz?

    En düşük 1 de yaktım bir haftadır. Gece kısayım diyorum daha düşük derece yok malesef. 45derecede yanıyor 1. kademede

    Classic plus Bosch'un giriş seviyesi konvansiyonel kombisidir. http://www.bosch.com.tr/thermotechnology/tr/downloads/CLASSIC_PLUS_2013.pdf

    Modülasyon aralığının dar olması, tek eşanjörden dolayı kullanım sıcak suyu verimliliğinin ** olması (çift eşanjörlülerde ***), oda sıcaklığına göre modülasyonlu çalışmaması gibi dezavantajları var. Aynı anda hem mutfak hem banyo musluğu kullanılmazsa + oda termostatı kullanırsanız sorun yaşamazsınız. En önemlisi, aynı kullanım koşullarında premiks yoğuşmalı kombiye göre % 15-20 fazla faturanız olur. Oda termostatı olarak markanın kendi OT var:
    http://www.bosch.com.tr/thermotechnology/tr/html/5854.htm

    http://www.kombiveklima.com/Bosch-TRZ125-Oda-Termostati-Haftalik-Program-Saati,PR-736.html

    Oda termostatını evinizin diğerlerinden az ısınan salon veya koridor gibi bir alanına monte edin ve buranın peteği tam açık olsun.
    Günlük ve haftalık proğram yaparak kullanabilirsiniz. Gündüz/akşam ile gece yattıktan sonraki saatleri için seçeceğiniz oda sıcaklıkları arasında 2-3C'den fazla fark olmasın. Sözgelimi akşam 22C ise gece 19-20C olsun, sabah kalkış saatinden 1 saat önce yine 22C yapın. Gündüz evde kalan yoksa yine 19-20C olabilir.
    Ayrıca kombinin kendi kullanım kılavuzunda kalorifer sıcaklığının 1.kademesinin yaklaşık 40C'ye karşılık geldiği yazıyor:

    Pozisyon Gidiş Suyu Sıcaklığı
    1 yakl. 40°C
    2 yakl. 50°C
    3 yakl. 58°C
    4 yakl. 65°C
    5 yakl. 73°C
    6 yakl. 80°C
    max yakl. 82°C

    edit: burada daha ucuz görünüyor: http://www.kombi.com/oda-termostati



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memint -- 16 Nisan 2013; 11:29:42 >




  • __________________________BOSCH MU BUDERUS MU________________________________________

    Buderus ısıtma sektörü devlerinden bir firma bosch buderusu satın aldı.

    Önceleri bosch un şofben ve kombilerine beyaz eşya servisleri bakmaktaidi şimdi kaliteyi buderus yanı ısısan servisleri sayesinde yakaladı. servisler tl bazında uygun fiyatlara hizmet veriyor

    Buderusu buderus kombi yapan gb022 ve 122 serisi cihazlardı direk nefitten geliyordu şimdi bulsam satmak için değil evimde kullanmak için alırım

    Buderus eskiden tesisat ekipmanlarını şart koşmasıyla kullanıcılarına sorunsuz işletme imkanı sunuyordu bunu tam bilmiyorum ne zamandır istemiyor, ama şimdi istemiyor. Tabi budurum eski tesisata yeni cihaz balamak veya gaz dağtım firmasının tadilatından ötürü gaz hattına kaçan parteküller vb birçok sorunlar cihaza ulaşınca cihaz sorun vermeye başlıyor. Bu ekipmanları mutlaka yaptırmanızı tavsiye ediyorum.

    Bacalı cihaz kullanmayın.

    Bacalı cihazdan hermatik cihazlara geçişte tesisatınızı işin ehli firmalara yıkatın

    Mümkün olduğunca evin metrekaresine bakmayın yoğuşmalı cihaz alın

    Bu konuda bosch yoğuşmalı şofben üretmiş ve tasarruflu bir şekilde kullanılıyor(ben taahütünü satışını yaptım)

    Buderusun gb112 ve gb 162 serisi yurt dışından gelmektedir orjinal bir kazandır gerçi kapasiteleri ayrı olmasına rağmen içindeki parçalar aynıdır.

    Gelişmiş ülkelerde bacalı cihaz 10 yıldır yasak.

    ingilterede 2005ten itibaren yoğuşmalı cihazlar mecburiyet altındadır

    Hollandda yoğumalı cihaz kullananlara özel gaz tarifesi uygulanmaktadır

    Yoğuşmalı cihazlarda radyatör sınırlaması yoktur. dönüş suyu sıcaklığı belli bir derecenin altında verim sağlar

    Ben balgat yüzüncü yıll işçi bloklarında ısı merkezi lav edilince herkez kombi aldı oraya 80m2 eve yoğuşmalı sattım 10 larca

    Aliminyum radyatör kullanmak yoğuşmaya etki eder

    Yoğuşmalı cihaz her eve olur ama damacanaya vermek kesinlikle buyuk bir tehlikedir. damacana kullananlar biran evvel işin ehli birine kapalı devre yaptırın.

    Buderus ve Bosch üstün özlliklere sahip ürünlerdir. bana sorarsanız evine ne alırsın diye YOĞUŞMASIZ CİHAZI OLMAYAN TEK MARKA REMAHAYI YANİ TEKNOLOJ İYİ alırım :))




  • merhaba arkadaslar. kısmetse bu hafta bır kombı alacagım ama bazı sorularım var.

    öncelikle evin ozellikler 75-80 m2 net 1.kat mantolama var sıfır bına balkon cıkıntısı yok. 5mt ve havlupan petek uzunluğu.(1mt den 5 adet) cephe güney batı.(sanırım :) )

    şimdi sorularım:

    1. yoğuşmalı almak istiyorum ama kombinin olduğu yerde gider olması imkansız . yada duvara delik delip dışarı vermeye çalışacagız. bu konu nun çözümü varmı.

    2.Demirdöküm Nitromix P 24 düşünüyorum ancak oda termostadı için kablo çekilmesi gerekiyormu. kombi ile oda termostadı olan oda arası evin en uc noktaları :( kablosuz uygun bır termostad varmı . yurt dısıda olur.

    3. yoğuşmasız derseniz yine ayarlarını yapabılecegım ve oda termostadı ıle kullanabılecegım bır tavsıyenız varmı olur ya yoğuşmalı montajı olmaz ıse odaya o zaman mecbur normal takacagız.

    cevaplarınız onemlı . istanbul ümranıyedeyım. **** ve ısımarket bi adım mesafede :)) onlardan alıcam sanırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyhun187

    merhaba arkadaslar. kısmetse bu hafta bır kombı alacagım ama bazı sorularım var.

    öncelikle evin ozellikler 75-80 m2 net 1.kat mantolama var sıfır bına balkon cıkıntısı yok. 5mt ve havlupan petek uzunluğu.(1mt den 5 adet) cephe güney batı.(sanırım :) )

    şimdi sorularım:

    1. yoğuşmalı almak istiyorum ama kombinin olduğu yerde gider olması imkansız . yada duvara delik delip dışarı vermeye çalışacagız. bu konu nun çözümü varmı.

    2.Demirdöküm Nitromix P 24 düşünüyorum ancak oda termostadı için kablo çekilmesi gerekiyormu. kombi ile oda termostadı olan oda arası evin en uc noktaları :( kablosuz uygun bır termostad varmı . yurt dısıda olur.

    3. yoğuşmasız derseniz yine ayarlarını yapabılecegım ve oda termostadı ıle kullanabılecegım bır tavsıyenız varmı olur ya yoğuşmalı montajı olmaz ıse odaya o zaman mecbur normal takacagız.

    cevaplarınız onemlı . istanbul ümranıyedeyım. **** ve ısımarket bi adım mesafede :)) onlardan alıcam sanırım.

    buna gelecek cvp benimde işime yarar




  • ceyhun 187

    1. duvarı delip dışarı vermek olmaz yapma sıkıntılı
    iyi bir yöntemi var fakat zor
    cihaz yoğuşa çıkışını 32lik manşonla montala te at tenin ortasını cihaz yoğuşma çıkışı bağlantısından yüksek seviyeye kadar kaldır kombinin yan tarafından. tenin aşağı agzını 25lik yada 20lik boruyla kenardn lavobo giderine taşı kaynaklı bi şekilde on numara olur drenaj sorunu olmaz .
    sadee görüntü kirliliği olur ok...

    2 evet. bilGim yok
  • Merhaba,
    Forumda bilgi ve deneyimlerini paylaşan herkese teşekkürler,
    Batmanda oturuyorum( batmana izmirden atandım kışın hava sıcaklığı izmir bornovadan farklı değil) evim bürüt 235 m2 11.5 metre eca petek var, bu kış merkezi sistem kömürle ısınıyorduk cok iyiydi. Doğal gaza geçiyoruz. Kombi olarak buderus almaya kararverdim. Ama 24kw yada 25 kw cihaz yeterli mi, apartmanımızda çoğu kişi 25 kw gb012 aldı. eğer 24kw yeter deniyorse gb072 mi almalı gb012 ye göre pahalı, verimlilik açısından farklar var ama teknik olarak ne farklar var ?Açıkçası internette baktığım zaman net bilgi bulamadım.Verdiğimiz fazladan paraya değer mi? Batmanda bir ariston bayisine sorduğumda 30kw'lık bir cihaz önerdi. Bir iki komşumda eca confeo premix 30 kw cihazlar taktırdılar. Evde küçük çocuğum var sürekli kombi açık kalacak. Isıtma sorunu olsun istemiyorum.
    İkinci sorum kablosuz oda termostati, internette bir sitede bütün cihazlarlauyumlu modülasyonlu kablosuz oda termostatı satıyor, böyle birşey mümkün mü? Bayi olmaz buderusunkini almalısınız diyor ama güven vermedi. Geceleri kızımın odası soğumasın hep 25derecede kalsın evin gerikalan kısımları cok önemli değil, gündüzleri de oyun oynadığı odanın ısısı 25 dererce kalsın istiyorum. Bunedenle kablosuz termostatlar faydalı olur diye düşünüyorum . Buderusun kablosuz modulasyonlu termostati almalı mıyım? (biraz pahalı)
    Yardımınız için teşekkürler




  • Bu arada aparmanda 2. katta oturuyorum güney batı yönünde , çevredeki apartmanlar nedeniyle güneşimiz az:( duvarlarda yalıtım var ancak alt kata göre benim dairem uzatılmış saçaklar var ve yalıtımı yok. Kışın o saçakların olduğu yerler gerçekten soğuk oluyor. Camlar cift cam ancak salonumda 2 duvar yerden tavana kadar cam.
  • Buderus U62 yakıt verimi %90 olarak belirtiliyor, güncel diğer cihazlarda %92 - 93 değerleri belirtilmekte... bu modelin güncelliğini yitirmiş olduğunu mu anlamalıyız?
  • Hayır, tam tersine Buderus'un en üst düzey konvansiyonel kombisidir U062. Çift eşanjörlü, çok donanımlı ve çok sessiz (36dbA) bir cihazdır.
    Verimlilik rakamları arasındaki %1-2 farka takılmayın. Kombileri karşılaştırırken; min. ısıl güç (küçük olması avantajdır), kullanım sıcak suyu debisi (aynı sıcaklık aralığındaki rakamları karşılaştırın), ses seviyesi, oda sıcaklığına göre ekstra modülasyon yapıp yapmaması, modülasyonlu oda kumandasının piyasada kolay ve ucuza bulunup bulunmaması, kombinin iç/dış malzeme kalitesi, kombinin estetiği, servis yaygınlığı, servise ulaşılabilirlik ve hizmet kalitesi, yedek parça bulunabilirliği ve fiyatlar yönünden karşılaştırın. Bunların hepsi aynı veya yakınsa verimlilik rakamları yüksek olanı alın...




  • Çok teşekkürler, ağzınıza sağlık. Şu an geldiğim noktada Vaillant 242-3/5 ve Buderus U062 deyim...siz ne dersiniz :)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.