Şimdi Ara

BOSCH KOMBİ KORKUTTU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bosch Comfort Exclusive Hermetik kombiyi 5 yıldır oda termostatı ile kullanıyorum. En son 2 yıl önce temizlik yapıldı.
    Bugün durup dururken gece modunda olan oda termostatı kendini ısıtma moduna alıp sıcaklığı 30 dereceye almış. Ben de farkedince hemen sıcaklığı 20 dereceye düşürdüm.

O sırada mutfakta bulunan annem kombinin sızdırdığını söyleyince kombinin kapağını açtım ve beni çok korkutan o manzarayı gördüm:
    Basınç tehlikeli sınırı geçip kırmızı bölgede ve 3' ün üzerindeydi.
    Derhal kombiyi stand-by moduna aldım ve dua ederek basıncın düşmesini bekledim. Yarım saat sonra kombi basıncı yeşil bölgeye döndü.

Tüm petekler açık olduğu ve kombi basıncı da normalde 1,5 olduğu halde neden böyle yaptı?
    Açıkçası tekrar işletmeye almaya korkuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kombiyi tekrar ısıtma moduna aldım:
     BOSCH KOMBİ KORKUTTU

BOSCH KOMBİ KORKUTTU

Ama 1,5 olan basınç ısıtma modunda yavaş yavaş 2' yi geçince tekrar kapattım, en uzak petek bile sımsıcak olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 30 Ekim 2014; 14:22:00 >

• TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Genleşme tankın havası bitmiş veya arızalı.
  • Standa-By de bu 60 derecelik sıcaklık anormal:

BOSCH KOMBİ KORKUTTU

BOSCH KOMBİ KORKUTTU

•  BOSCH KOMBİ KORKUTTU

BOSCH KOMBİ KORKUTTU

BOSCH KOMBİ KORKUTTU

1 çay bardağı kadar suyu tahliye edip yeniden denedim, basınç 2 yi çok az geçiyor ama yeşil bölgede kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 30 Ekim 2014; 15:59:29 >

Sadece havası azalmış olabilir, bisiklet pompası ile dikkatlice 1 bar civarı hava basabilirseniz büyük olasılık sorununuz çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Sadece havası azalmış olabilir, bisiklet pompası ile dikkatlice 1 bar civarı hava basabilirseniz büyük olasılık sorununuz çözülür.

Nasıl yapabilirim?

Kombinin içini açınca resimdeki gibi bir parça görecekseniz üzerinde sibop vardır, tesisatın basıncını sıfırlayıp bisiklet pompası ile 1 bar hava basacaksınız.

BOSCH KOMBİ KORKUTTU
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Bu işlemi yaparken hangi önlemleri almalıyım?
    Deniz topu şişirmek için kullanılan basit plastik el pompası işe yarar mı?

Bisiklet lastiği şişire biliyorsa olur. Aslında forumda bir arkadaşımız resimli olarak göstermişti ama ben bulamadım. Aratırsanız belki bulursunuz.
  • Kombi servisinde çalışmış biri olarak söylüyorum -çıraktım - genleşme tankı öyle kolay oynanacak bir şey değil. Hiç içini açmayı falan denemedim, hatırlamıyorum içi açık mıydı ancak gaz dolu olabilme ihtimali var. Elinizde de kalabilir. Kombinin en arka kısmında zaten bu tank. Servisler kombi bakımlarını 30-35 TL gibi bir meblaya yapıyorlar. Yılda bir bunu yaptırmayı ihmal etmemelisiniz
  • Sibereren kullanıcısına yanıt
    Kesin bilginiz olmayan konularda yorum yaparak insanlar kafasını bulandırmayın. Genleşme tankın yeri kombiden kombiye değişir kimi arkada kimi yanda olur, içerisinde kesinlikle tehlikeli gaz yoktur bildiğimiz basılmış hava var. 30-35 TL'ye bakım yapan servis ancak kapağa açar içerisini elektrikli süpürge ile temizler ve bu işleme bakım der.
  • Fark ettiyseniz ihtimaller üzerinden konuştum. Kafa bulandırmıyorum, kendi tercihi kişilerin. Kombi bakımı şahsi yapılacak bir iş değil. Ayrıca siz miydiniz o kombici yoksa başkasına mı yaptırdınız bakımı bilmiyorum. Ancak böyle yapan kişiler dolandırıcıdan başka bir şey değil. Kombinin stabilitesini ve donanımsal bütünlüğünün testine bakım denmektedir. İnsanları siz yanlış bilgilendirmeyin. İçerisinde yehlikeli gaz var demedim. Lakin yüksek basınçtaki her gaz tehlikelidir, basit düşünmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sibereren

Kombi servisinde çalışmış biri olarak söylüyorum -çıraktım - genleşme tankı öyle kolay oynanacak bir şey değil. Hiç içini açmayı falan denemedim, hatırlamıyorum içi açık mıydı ancak gaz dolu olabilme ihtimali var. Elinizde de kalabilir. Kombinin en arka kısmında zaten bu tank. Servisler kombi bakımlarını 30-35 TL gibi bir meblaya yapıyorlar. Yılda bir bunu yaptırmayı ihmal etmemelisiniz

Gövde sacını söktüm. İçeride siperlik gibi çelik levhayı da söktüm. Tüm devre karşımda olmasına rağmen genleşme tankına benzer birşey göremeyinde cihazı haşat etmemek için tekrar kapattım.
    Şu an basıncı 1' e yakın tutarak aşırı basınç oynamasını dengelemeye çalışıyorum. Giden su sıcaklığı 3. kademede.
    Ama sanki kombi ısıttığı oda için daha fazla gaz sarfediyor.(
    35-40 liraya sorunun çözüleceğinden emin olsa düşünmem bile. Ama Dijital Bosch kombi kullanan eniştem yine aynı problem için 2 yıl önce 350 TL ödemişti (Genleşme tankı değişmiş)

Açınca keşke foto ekleseydiniz.
  • Dijital olmasi genleşme tankı fiyatını bu denli etkilemez. 30-35 liraya kimse tamir yapmaz maalesef. Ama dürüst biriyse parca değişmeden hallolacak şeyleri söyler ya da arıza şurada der. Dediğim gibi genleşme tankı risksiz bile olsa gerçekten herkesin değiştirebileceği bir şey değil

• Dün önce C1 resetledikten kısa bir süre sonra da F7 hatası verince 1 barlık sistem basıncını biraz daha arttırmak için çok az su verdim.
    Şimdilik yeni arıza vermedi ama bu böyle olmaz, tamirci çağırmalı

• Sürekli C1 arızası verdiği için daha fazla tahammül edemedim ve servis çağırdım. Pazartesi gelecek ve sadece gelişi 40 TL
  •  BOSCH KOMBİ KORKUTTU
    Tahmin ettiğim gibi kart arızası deyip değişim için 750 TL istediler
    "Şimdilik böyle idare edin ama tekrar C1 hatası verirse kart değişimi şart" dedi
    Genleşme tankına hava başmışlar, ev halkının anlattığına göre kocaman bir makineyi kombiye bağlayıp 1 saat uğraşmışlar.

• aynı kombiyi ben de kullanıyorum artık ayarını kendi kendine değiştirip ısıtmamaya başladı. ayarını tekrar düzenliyorum fakat yine eskiden çok yavaş ve çok az ısıtmaya başladı. Galiba yeni bir kombi alıcam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.