Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.757
Cevap
38
Favori
324.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de annemlere aldırdım, çok memnunlar. yaklaşık bir sene olacak. Annem iç hacminden çok memnun, babam da elektrik faturasından. Şimdilik low frost olması sebebiyle bir sıkıntısı olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozy245

    Durum nedir şuanda babada aynı ürün tavsiye edildi ve Israrla low değil no Forst alın diye diretildi almadım Düşünelim dedik çıktık ve Öylece kaldık

    Merhaba

    KG58edw30N modelinde kompresörün değiştiğini Jiaxipera diye bir çin marka kompresör takıldığını öğrendim. Bunun üzerine dolaba baktırttım ve o kompresör çıktı. (normalde önceki modellerde embraco marka italyan kompresör varmış). Bende 150tl fark vererek KG57naw24n aldım. Açıkcası başka seçeneğimde kalmamıştı. Jiaxipera kompresörlü low frost almaktansa riski alıp naw24n aldım. Ama siparişi geçmemiş olsam ve param yetse Arçelik 2476 alırdım.




  • floperx kullanıcısına yanıt
    vallahi iyice karıştı ortalık ozaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: floperx

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ozy245

    Durum nedir şuanda babada aynı ürün tavsiye edildi ve Israrla low değil no Forst alın diye diretildi almadım Düşünelim dedik çıktık ve Öylece kaldık

    Merhaba

    KG58edw30N modelinde kompresörün değiştiğini Jiaxipera diye bir çin marka kompresör takıldığını öğrendim. Bunun üzerine dolaba baktırttım ve o kompresör çıktı. (normalde önceki modellerde embraco marka italyan kompresör varmış). Bende 150tl fark vererek KG57naw24n aldım. Açıkcası başka seçeneğimde kalmamıştı. Jiaxipera kompresörlü low frost almaktansa riski alıp naw24n aldım. Ama siparişi geçmemiş olsam ve param yetse Arçelik 2476 alırdım.

    Low frosta Jiaxipera varsa şu an aldığınız modelde de aynısı vardır %90 ihtimalle.

    Bosch hiç embraco kullanmadı bu serilerde.

    Benim dolapta ACC kompresör var, ben çok memnunum.

    Jiaxipera'nın da öyle aşırı problemli olduğunu sanmam.

    Bu arada dolap gerçekten mükemmel ötesi. Böylesine tasarruf, sessizlik ve uzun süre gıda koruma artıkarı varken bence No frost almak mantıklı değil.

    Ben annemdeki dolabın buzunu 2013 Kasım'da eritmiştim ve bu hafta sonu kontrol ettim, halen korkunç durumda değil. Bıraksam 1 sene daha götürür eritmeden herhalde.

    Kendi evimde de statik AEG kullanıyorum. Ondan da tazelik yönünden çok memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    İstanbuldamı kullanıyorsunuz iki cihazıda?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    AEG olarak kullandığınız ürün AEG S53600CSW0 model mi?


    Beğenmediğiniz bir özelliği var mı?


    Daha önce Macaristan üretimi beyaz eşya hakkında bilgi sahibi değilim.Ürün kaliteli mi?
  • Arkadaslar @candogan62 beyinde incemiş olduğu 30 n inox modeli için 1900 peşin istediler fiyat piyasaya göre normalmidir acaba Bosch bayisinden yalnız spotcudan degil saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarsus-1 -- 20 Mayıs 2015; 18:33:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu modelin siemens muadili olan KG58EDL30N yi aldım ve bir süredir kullanıyorum. dolabın soğutmasında sıkıntı yok fakat çalışma sesi biraz garip geliyor bana, böyle pıtır pıtır bişeyler patlıyormuş gibi sesler çıkarıyor çalışırken bu normal mi acaba?
  • 2hafta oldu alalı calışma sesini zor duyuyorum inanın bu kadar sessiz olacağını beklemıyordum acıkcası pıtır pıtır sesler oluyor ama kulağı dolaba dayamak lazım duymak için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saygunes

    quote:

    Orijinalden alıntı: **cyborg**

    Hocam dolabınız soğutucu kısmında defrost'u otomatik olarak kendisi yapmaktadır. Sizin ayrıca birşey yapmanıza gerek yok.
    O bahsettiğiniz delik defrost sonucu oluşan suyu dışarı attığı kısımdır. Sadece onun tıkalı olmamasına dikkat edin yeter.
    Eğer o delik tıkanmışsa belki dışarı çıkamayan su, meyve sebzeye aktığından sulanma bozulma vs olmuş olabilir. Kesin birşey diyemicem.

    Yorum ve düşünceler için teşekkürler,

    Emin olun forumdaki duyarlı arkadaşlardan biri teknik servis elamanları yerine benim buzdolabımı görse kesinlikle bu kadar zaman kaybı yaşamadan sorun ve sorunları çözmüştük çoktan.

    Sorunu dile getirdiğim teknik servis elamanları o kadar yetersiz ki dolabın sadece soğutup soğutmamasına bakıyorlar soğutuyorsa problem yokmuş. Dondurucudan çıkardığım ve çözülsün diye soğutucuya koyduğum poşetteki kıyma gün içerisinde küflenmişti. Bunu gösterdiğimde etler dondurucu da saklanırmış siz yanlış yerde saklıyorsunuz diye saçma sapan açıklamalarda bulunuyor. Aslında anlatacak çok şey var ama nerden tutarsanız elde kalıyor açıklamaları. Ezberci, körü körüne, mantıksız, tutarsız ifadeler... Yazık; Türkiye'nin katma değerine, tüketicilerin boşa giden para ve zamanlarına, firmaların itibar, para kayıplarına yazık...

    Görebildiğim kadarıyla bütün benzeri sorun ve sıkıntıların kökeninde yetersiz, acemi, vurdumduymaz, ezberci, düşünmeyen, düşünemeyen, üretemeyen teknik servisler yatıyor.

    İLK EMRİN NİYE ''OKU'' OLDUĞU ŞİMDİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR...

    Merhaba, satın almadan önce yorumunuzu görmediğim için çok üzgünüm. Bende alacak arkadaşlara bilgi olsun diye yazmak istedim. Yorumunuz benim sorunumun cevabı oldu. İnsanları bilgilendirmek lazım. Ürünün siemens olanını annemlere aldık. no frost almaya gittik annem bunun tipini beğendi, satıcı çocuk sadece dondurucu kısmında 6 ayda bir yada senede bir karlanma olacaktır, onu temizleyeceksiniz falan dedi, üst kısmıyla ilgili hiç bir şey söylemedi. bende akşam foruma falan baktım, olumlu yorumlar gördüm ve aldık. annemde pinpirikli birisi böyle olduğunu bilse hayatta almazdı. sonuç olarak üst kısmında damlacık şeklinde buzlanma ve erime olmaya başladı. biz durumdan habersiz derecesi ile oynamaya başladık ve su taşmaları oldu. bugün servis çağırdık ve geldi, tabi ben akşam forumdan durumu öğrendim. gelen servisçi oldukça bilgiliydi ve tatmin edici konuştu. Sonuç bu dolabın çalışma prensibi bu, elektrik faturasını yaklaşık 20 tl azalttı, ürünler daha uzun süre dayanıyor, ve çok sessiz. lakin dibe bir şey kesinlikle dayamayacaksın,(donma ve suyu tahliye etme) sirkülasyonu engellemeyeceksin. servisçi eleman dolabın arkasından kontrol etti. sisteme göre su sağa doğru akıyor oradan sola motorun üstüne tablasına toplanıyor ve buharlaşıyor, otomatik yani. bizim dolaba teşhis: 4 derecenin üzerine çıkmanızı tavsiye etmem, dolabın terazisi önemli kapak kendiliğinden kapanmalı yoksa tahliye suyu geri gelebilir. bizim tahliye yolunda birde çapak varmış, eleman falçata ile onu halletti. bize tatmin edici konuşup gitti. tahliye kısımlarına dikkat edin hiç bir sıkıntı olmaz dedi. dolap inox görünümlü kombi modeli ve mediamarkttan aldık. 2000 tl. hızlı yazdım, hatalar için üzgünüm..




  • Candoğan bey; bosch no frost buzdolapları hakkında genel anlamda olumsuz yorumlar okudum. Bosch no frostlar sizce nasıldır? 2000 TL civarı bosch da önerebileceğiniz herhangi bir no frost buzdolabı var mıdır?
  • Buzdolabı maceramda sanırım sona yaklaşıyorum. Daha önce kg57naw24n no frost modelini almıştım. Ancak getirilirken dolabı çizdikleri için geri gitti ve yenisi geldi. Yeni gelen dolapta da sağ gövdesinde ufak bir ezik olduğu için rapor tutturdum ve genel merkez değişimimi onayladı. Ancak ellerinde aynı modelden olmadığı için başka bir model beğenmemi belirttiler. Bende 44N istedim ve fiyat farkı olmadan 1850 tl ye 44N almış oldum. Dolap daha gelmedi şu an hala NAW24N'i kullanıyorum. Sormak istediğiniz bir soru olursa memnuniyetle cevaplarım.
  • @candogan62 üstadım;

    SAMSUNG RL4323RBAWW (1699 TL) ile PROFILO BD3057L2VN (1699 TL) arasında kaldım.

    Bu arada sanırım LOW FROST ürünlerin üretimi yok.

    SAMSUNG modelin inverter olması beni cezbediyor.

    Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

    İyi forumlar...
  • Son düzlükte son yorumlarınizi alayim istedim. Özellikle low frost kullanıcılarına.

    Bosh kdv58al30 şuan buzlugu üstte en üst seri model. Yeni 6 ve 4 serisinde maalesef buzluk üstte model yok.

    Birde LG M702HLHM modeli var no frost olarak.

    İkisi arasında kaldım. Aslında bosh low istiyorum. Ustu açık kahvaltiik, eyve, yemek vs gibi no frostlar gibi kurutmaz diye düşünüyorum. Sizce durum nedir? Hangisini tercih etmeliyim. Bosh 1900tl, LG 2700 fiyatı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse buzdolabı tavsiyesinde bulunmayacak anlaşılan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler, bayanlar ben kg85dw30n bosch için yorumlarımı tazeleyim. Alalı 6-7 ayı geçti sanırım, konuda aylar önce yazdığım ve beni sinir eden herkesin de yaşadığı yüksek sinek vızıltı şeklindeki ses artık kendiliğinden kesildi. Acabalar havalar ısındığından dolayımıdır kışın gene yapar mı, yoksa artık yapmaz mı bilmiyorum ama şu haliyle ses anlamında sıkıntı yok. Zaten normal çalışmasının son derece sessiz olduğunu belirtmiştim. Dolap var mı yok mu belli değil. Hele eski indesit nofrost'u mu düşünürsek. Belki 7 ayı geçti buzluk kısmına bakıyorum tavanında elle kontrol edince hafif karlanma var ama daha en az bir 6 ay daha gider gibi. Hiç temizlik gerektirecek bir karlanma durumu görmedim. Yani öyle eski buzdolapları gibi düşünmeyin.

    Soğutması başarılı 10 numara değil belki ama 10 üzerinde 8 derim. Bu dolabın en sevdiğim yanı ise içinde hiç buzdolabı kokusu olmuyor. Mis gibi. No frostta açıyordum pis bir buzdolabı kokusu oluyordu suya bile işleyen. Bu mis. Hatta şöyle diyeyim annemin geçtiğimiz kış buzluğa torba içinde koyduğu portakal kabukları vardı. 7 ay geçti hala buzluğu açınca mis gibi buram buram portakal kokusu yüzüme vuruyor, sanki 10 dakika önce konmuş gibi. Bu nofrostlarda kesinlikle yok, kötü bir dondurma sistemleri var etin, balığın tadını bozan, buzluk kokusu içeren. Bu bendeki dolabın başarısı mı yoksa lowfrostların bir özelliği mi bilmiyorum ama şimdiye kadar gördüğüm en doğal bozmadan donduran buzluk sistemi. Eğer lowfrostun özelliği ise ben bundan sonra lowfrosttan başka dolap almam o kadar söyleyeyim.

    Özetle beni kıl eden vızıldama problemi artık yok. Dolabın diğer verimli yanlarını görünce de eskiden sorsanız eh işte deyip 7/10 vereceğim dolaba şu anda 9/10 verip öneririm. Yok kompresörü made in şuymuş, yok kulpu daha kaliteliymiş bilmemneymiş bu kadar ince elemeyin. Alın bir bosch, siemens lowfrost keyfinize bakın diyorum.




  • birkaç sayfa okuyayım dedim ama tartışmalar almış başını gitmiş. Ayrıca daha çok low frost modeller üzerinden yorum yapılmış. Ben şuanda yaklaşık 2500 tl bütçe ile nofrost düşük tüketimli maksimum iç hacimli bir buzdolabı araştırıyorum. Mümkünse buzluk kısmı klasik tip yukarıda olmalı. ama çok da önemli değil. Ses konusu ise buzdolabı mutfakta değil tamamen ayrı bir odada durduğundan çok önemli değil. Elektrik sarfiyatı ve hacmi çok iyi olmalı sadece. Önerebileceğüiniz bir bosch siemens profilo lg samsung gibi güvenilir marka bir dolap varmıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Beyler, bayanlar ben kg85dw30n bosch için yorumlarımı tazeleyim. Alalı 6-7 ayı geçti sanırım, konuda aylar önce yazdığım ve beni sinir eden herkesin de yaşadığı yüksek sinek vızıltı şeklindeki ses artık kendiliğinden kesildi. Acabalar havalar ısındığından dolayımıdır kışın gene yapar mı, yoksa artık yapmaz mı bilmiyorum ama şu haliyle ses anlamında sıkıntı yok. Zaten normal çalışmasının son derece sessiz olduğunu belirtmiştim. Dolap var mı yok mu belli değil. Hele eski indesit nofrost'u mu düşünürsek. Belki 7 ayı geçti buzluk kısmına bakıyorum tavanında elle kontrol edince hafif karlanma var ama daha en az bir 6 ay daha gider gibi. Hiç temizlik gerektirecek bir karlanma durumu görmedim. Yani öyle eski buzdolapları gibi düşünmeyin.

    Soğutması başarılı 10 numara değil belki ama 10 üzerinde 8 derim. Bu dolabın en sevdiğim yanı ise içinde hiç buzdolabı kokusu olmuyor. Mis gibi. No frostta açıyordum pis bir buzdolabı kokusu oluyordu suya bile işleyen. Bu mis. Hatta şöyle diyeyim annemin geçtiğimiz kış buzluğa torba içinde koyduğu portakal kabukları vardı. 7 ay geçti hala buzluğu açınca mis gibi buram buram portakal kokusu yüzüme vuruyor, sanki 10 dakika önce konmuş gibi. Bu nofrostlarda kesinlikle yok, kötü bir dondurma sistemleri var etin, balığın tadını bozan, buzluk kokusu içeren. Bu bendeki dolabın başarısı mı yoksa lowfrostların bir özelliği mi bilmiyorum ama şimdiye kadar gördüğüm en doğal bozmadan donduran buzluk sistemi. Eğer lowfrostun özelliği ise ben bundan sonra lowfrosttan başka dolap almam o kadar söyleyeyim.

    Özetle beni kıl eden vızıldama problemi artık yok. Dolabın diğer verimli yanlarını görünce de eskiden sorsanız eh işte deyip 7/10 vereceğim dolaba şu anda 9/10 verip öneririm. Yok kompresörü made in şuymuş, yok kulpu daha kaliteliymiş bilmemneymiş bu kadar ince elemeyin. Alın bir bosch, siemens lowfrost keyfinize bakın diyorum.

    Hocam statik sisteme sahip bir dolap olduğu için doğal soğutma yapıyor. Dolayısıyla sunilik ve koku problemi olmuyor. Ayrıca boschun da pazarlarken dediği gibi, sırf bu sebepten dolayı ürünler low frostta daha uzun süre taze kalıyor.

    Birçok bosch bayisi low frost dediğimde boşver lowfrostu o eski usul diye cahilce ya da daha fazla alacağı komisyon için kurnazca konuşurken; benim low frostumu aldığım bayideki abi no frost kullanmanın amelelik olduğunu söyledi. Dediğine göre ülkemizde BSH grubunun ürettiği low frostların %90 ı avrupaya ihraç ediliyormuş. Demek o ki yaşamı kolaylaştıran ve kalitesini arttıran çoğu konuda Avrupalı'nın tercihlerinin bizimkinden bir adım önde olduğu düşünülürse, low frostlar oldukça mantıklı ve çağdaş bir seçenek.




  • BOSCH KGE58DW30N bunu almayı düşünüyorum, sizce nasıldır ?
  • hocam 2,5 yıl oldu ben alalı, aynı buzdolabını kullanıyoruz.

    gecen gün sebzeligin alt tarafını gördük su dolmuştu, arka iç duvarda bir boşaltma kanalı yoktu, boyle bir kanalla kompresor üstündeki bir kaba akıyor olacagını dusunmustum, buharlaşması için. neden yok anlamadım.
    bir arkadasım dedi ki, yılda bir kere defrost düğmesi vardır ona basıp o sebzelik altındaki kapalı kısmın yani sogutucu kısmın tabanının su ile dolmasına izin verip , o suyu bosalt dedi,
    hangi tuş bu acaba? siz yapıyor musunuz?
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.