Şimdi Ara

***BOSCH CONDENS 2500W***Kullanıcıları (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.103
Cevap
55
Favori
239.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Styric kullanıcısına yanıt
    cermen_555 C kullanıcısına yanıt
    Selamünaleyküm kombinin sıcak su tutma özelliğini kapatmak için +,-,ve geri tuslarına basarak servis menüsüne girin . ardından L1 baslıgı altından 1.p7(boyler işletmesi) ne ok deyip 1 olan değeri 0 a getirerek ok diyin ve böylece hazırda sıcaksu bekletmesi kapanmıs olacak

    @ceren_555 arkadaştan alıntıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evime doğalgaz ve kalorifer tesisatı döşetmek için araştırmalar yapıyordum.
    Uzun araştırmalarımda bir çok konuda mesajlarınızı dikkatlice okudum. En son karar kıldığım kombi Bosch Condens 2500w modeli oldu. Buna ek olarak CR50 oda termostatı da aldım.
    Merak ettiğim bir kaç konuyu tarafınıza sormak istiyorum vaktiniz olduğunda cevaplarsanız çok sevinirim.
    Yaklaşık olarak 80 metrekare civarı evim var. Daha önceden yazdığınız konulardan ve diğer konulardan edindiğim bilgiler ışığında 8.4metre petek metrajı planladım mühendislik firması ile birlikte.(ev genellikle kuzey cephe-yalıtımlı-ısıcamlı)
    Evime parke döşeteceğim için, kuracağım sistemi mobil sistem olarak planlıyorum.Fırat pex boru ve demirdöküm plus panel radyatör kullanacağım.
    Sormak istediklerim:
    Metrekare bazında petek metrajı yeterli mi ve yoğuşma verimi iyi olur mu?
    Mobil sistem benim için verimli bir sistem mi?
    Ek olarak kırma işlemlerini bir nebze de olsa azaltmak adına, radyatörleri "kompakt ventilli" olarak almayı planlıyorum. Uzun peteklerde(1m ve üzeri) çapraz bağlantı ile kıyaslandığında, kompakt ventilli peteklerde verim düşüşü olur mu?
    Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Saygılar.




  • defigam5959 D kullanıcısına yanıt
    ısıtılacak net alan 80m2 ise petek metrajı yeter
    mobil sistem en iyisidir ama boruları pex-b oksijen bariyerli almanızı öneririm
    kompakt ventilli radyatörleri büyük radyatörler yerine 120cm den küçük radyatörlerde alınırsa iyi olur
    bir de mutfak ve bazı iyi ısınan birkaç peteğe kaliteli birkaç tane termostatik vana alırsanız konfor ve tasarrufunuz artar:danfoss ra 2000
    kombinin altına plastik bağlantı seti yerine metal tam geçişli vana ve filtreler öneririm
    kombiyi de mümkünse balkona değil evin içine monte ettirin
  • Öncelikle cevabınınz için çok teşekkür ederim.
    140cm iki adet ve 1 adet 160 cm petek var, diğerleri 1.10 ve 1 civarı. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla benim ölçülerime göre ventil bende verimsiz olacak.
    Tam olarak yazmamışım, borular dediğiniz gibi fırat pex-b oksijen bariyerli.
    Kombi mutfakta olacak, yine önceki yazılarınızdan okudğum bilgiler ışığında mutfağa termostatik vana koymayı düşünüyorum.
    Oda termostatın olduğu odada iki petek olacak, onların birine de termostatik vana koymayı düşünüyorum çnkü kombiye yakınlığı 2 metre civarı olacak.
    S borulu metal bağlantı setinin iyi oldğunu okumuştum. Bosch condens 2500w ile önerdiğiniz bir marka varsa paylaşırsanız sevinirim. onu da satın alacağım.
    Ek olarak condens 2500w modelinin sirkülasyon pompası mobil sistem için yeterli mi?
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • defigam5959 D kullanıcısına yanıt
    oda termostatı olan odada termostatik vana olmaz,o termostatik vanayı başka odaya taktırın
    bosch condens 2500w nin altındaki kombi bağlantı yerleri duvara çok yakın S borular uymayabilir,sadece metal/pirinç tam geçişli vana/filtreler taktırırsanız da olur bu başlığın ilk sayfasında resimler var
    bosch condens 2500w nin pompası her türlü yeter,oda termostatının monte edeceğiniz oda haricinde kalan odalarda termostatik vana sayısı fazla olursa kombiye o kadar az yük biner çünkü ısınan petek kısılır kombiye az yük biner
  • Dediğiniz gibi yapıp tam geçişli pirinç vanalar alacağım. cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
    Son olarak kafamda kalan bir şey var, kombimi internetten satın aldım, fakat geldiğinde gördüğüm üzerindeki etiketin barkodu alınmış, bunun sebebi hakkında fikriniz var mıydı acaba? Konunun ilk sayfasındaki örnek resimlerde de aynısını gördüm, standart olan bir prosedür mü? Örnek resim:

  • defigam5959 D kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir fikrim yok maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcıdan gelen cevabı aktarıyorum. Kurulum aşamasından sonra satıcıyı arayıp garanti başlatması ve servis yönlendirmesi için talep oluşturuyormuşuz. Bundan dolayı bu bilgileri iletmek adına o barkodu satıcı almış. Bundan sonraki arkadaşlara yardımcı olur umarım.
  • Herkese merhaba,,kiracılıktan kurtulup küçük bir ev aldım kombiyide bu marka tercih ettim henüz 3 gün oldu taşınalı..

    Kazan sıcaklığını gündüz 40 derece gecede 30 derece ayarladım evin ısnmasında hiçbir sorun yok yeni ve oldukça güzel yalıtımlı..

    Sorunum musluk suyunda 40 derece ayarlı bir banya yapayım dedim 15-20 saniye sonra su ne sıcak ne soğuk istediğim gibiydi fakat bir süre sonra su nerdeyse buz gibi akmaya başladı bu yaklaşık 15-20 sn ye sürdü sonra tekrar ısındı sonra yine soğudu birşey anlamadım çocuklarda aynı durumdan şikayetçiler bunun için servis çağırmama gerek varmı yoksa ayarlarda mı yanlış yapıyorum ?
  • Günaydın..Yanlış bir soru mu sordum cevaplayabilecek bir arkadaş var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    servis ve müşteri hizmetlerine sormak gerekiyor

    Bosch mh yi aradım. Buderus marka ot lerin boscha uygun olmadığını, hatta başka marka ot kullanırsam da kombimin garanti dışı kalacağını söyledi. Buyur burdan yak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemres 06 kullanıcısına yanıt
    merhaba
    bu kombinin sıcak su devresi aslında sağlıklı çalışıyor kombi haricinde şebeke suyunuzda tazyik sorunu olabilir,veya banyoda duş başlığı dar delikliyse genellikle böyle sorunlar olabiliyor eğer yazdıklarımda sizde sorun görünmüyorsa servisi çağırmanız gerekiyor mutlaka bir çözüm üretirler
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    bazı kullanıcılar olmadık oda termostatlarını bilmedikleri halde anakartın yanlış yerlerine taktıkları için mh biraz da korkutma amaçlı bunları söyler,doğru montajda her oda termostatı uyar mesela piyasada satılan cosa ile çalışır
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam kombinin garantı dışı kalmasından bahsettiler bir de farklı marka ot takarsam. Böyle bir hakları var mı? Eve gidince kullanma kılavuzunu indirip bakıcam. Böyle bir uyarı var mı diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Selam arkadaşım cevabın için teşekkür ederim..Ev yeni musluklar falan kaliteli karadüzen bir evden çıktım..Muslukların debisi çok fazla biraz iktisatlı biriyim Sanırım yanlış bende eski alışkanlıklardan kurtulamadım çok fazla aktığı için bataryadan suyun akış hızını azaltmıştım,tekrar açtığımda aradan geçen süre bana fazla geldi fakat daha sonra niye soğuduğunu henüz çözemedim muhtemelen yeni duşakabini kullamadım sıcak-soğuk paniği vs...

    Dün diğer musluklarda deneme yaparken bu kanıya vardım suyun tazyikini artırıp kıstığımda arada dalgalanmalar oluyor ayarlarla oynamadığımda bir sorun yok..

    Duş başlığı fonksiyonel onuda kurcaladım suyun akışı bana çok fazla geliyor başlıktan kısamadım bataryadan kısmayı deneyeceğim ..

    Bakalım daha yeni ilerleyen zamanlarda bir düzene girer..

    85 metrekare ev gün içinde kazan 40 derece ısıma sorunum hiç yok Ankara dayım..İnsanlar bu eve bu kombi gereksiz dediler ama ben burda ki yorumaları dikkate aldım..

    Tekrar teşekkür ederim ilerleyen zamanlarda tecrübelirimi yazarım..




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    herşeyi bahane edip garanti dışı bırakabilirler ama dediğim gibi insanlarımız saçma sapan oda termostatlarını saçma sapan bir şekilde monte diyorlar kombinin elektrik düzeniyle oynuyorlar bunlar için geçerli,sen düzgün montaj yaptıktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz zaten anakartta bağlantı yapılacak yerler belli,
  • Arkadaşlar kombiyi Ekim ayından beri kullanıyorum. Bu ilk sene için bakım yaptırmama gerek var mı ya da servis zorunlu tutuyor mu bilgi verirseniz sevinirim.
  • desu noto D kullanıcısına yanıt
    sıfır kombide ilk 3yıl bakım gereksiz 3-4 yıla kadar kombi anca kirleniyor,servisler de zorunlu tutmuyor
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sayende aldım zaten kombiyi gayet memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.