Şimdi Ara

***BOSCH CONDENS 2500W***Kullanıcıları (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3.103
Cevap
55
Favori
239.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt
    Bunları gerçekten yapacaksa fiyat uygun. Yazın kombi arızası çıkmadığı dan iş olsun diye yapıyor olabilirler. Bu kontroller tam anlamıyla yapmak en az 1 saat zamanını alır adamların.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gökdeniz TOPRAKyoutube
    Ankarada kombi tesisat proje gibi işlerinizde yardıma ihtiyaciniz var ise arayarak yada videolarimizin altına yorum ekleyebilirsiniz. ankara ici ücretsiz kesifimiz vardır vatsap telegram gibi kanallardan resim video gibi iletiler göndererek fiyat ve teklif alabilirsiniz 05077304829 05077304829 youtube kanalimiza lutfen abone olmayi unutmayiniz. hangi kombi alınır? en iyi yoğuşmalı kombi markaları 2021 kombi tavsiyesi. en iyi kombi hangisi en iyi kombi markası. en az yakan kombi Ankara'da tutulan kombiler. parçası ucuz az yakan kombi tesisat proje peteğim ısınmıyor. Kombi fiyatları. kombi seçimi. kombi önerileri kombi tavsiyeleri. en ucuz kombi fiyatlari. en uzun ömürlü kombiler. kombi resetleme kombim su eksiltiyor kombiye su basma kombi bakımı temizlemesi kombi filitre temizlemesi ankara dogalgaz KOMBİ en az yakan tasarruflu kombiler kombi fiyatlari kombi ömrü hangi kombiyi almaliyim kombi tavsiyeleri kombide olması gereken özellikler iyi bir kombi seçimi nasil yapilir en çok garantili kombiler ek garantili kombiler dikey baca kombiler bacali kombiler hermetik kombi en ideal kombi fiyatlari Tüm sorunlarınızda kombi ihtiyacınızda kombi almak degistirmek istediğinizde lutfen bizimle iletişime geçiniz 05077304829
    https://www.youtube.com/watch?v=QBMGOzot5W8
  • Dostlar merhaba,


    buradaki tavsiyeler üzerine gayet memnun olduğum 3 yıllık cihaz ve tesisatıma bakım yaptırmama kararı aldım en azından 1 sene daha. Herkes elletme bozuyor diyor.


    En azından sıcak su vana filitresini kendim temizleyeyim diyorum. İnternet de videolar izledim ama bizim kombi özelinde video bulamadım.


    Bu işlemi yapan var ise, Bizim kombi den en sağlıklı şekilde kombi içerisindeki su nasıl boşaltılıyor?


    İnternet de bütün vanaları kapatın, petekleri kapatın, mutfaktan sıcak suyu açın ve kombiye su basma vanasını açın bu şekilde kombi suyu boşalıyor gibi gözüküyor.


    bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.


    @disintegration

  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

    tesisatınızda banyoda havlupanın altında yanında veya kombi altında tahliye vanası yok mu?

  • disintegration kullanıcısına yanıt
    silinebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resurrectionn -- 17 Ekim 2021; 11:19:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese iyi günler, havaların soğumasıyla kombiyi çalıştırmanın vakti yavaştan geldi. Bu gün çalıştırmak istemiştim ancak ne kaç derecede çalıştıracağımı biliyorum ne kombi hakkında bir şey :)) Ürün Bosch Condens 2500W, 2 sene önce almıştık. Bir de yanında modelini bilmediğim bu termostatı almıştık. Özelliklerini vs bilmiyorum. Kullanım şeklimiz teknolojiden bağımsız. Sabah evde kimse olmuyor, akşam eve gelince 23-24 dereceye çekiyoruz, gece yatmadan yine 18-20 arasına düşürüyoruz. Böyle kullanmaya devam etmek için yapmam veya bilmem gereken bir durum var mı acaba? Petek suyunu kaç dereceye ayarlamalıyım? Bir de su zaman zaman düşüyor normal bir durum mudur? 2'ye yakın değerlere getirip 2-3 ayda bir su basmamız gerekiyor çünkü 1 civarlarına düşüyor su kendi kendine. Ev içi tesisatımız biraz sıkıntılıydı müteahit kaynaklı o yüzden normal mi yoksa anormal mi olduğunu bilmiyorum. Oldukça fazla kaçak sorunu yaşamıştık öyle bir sorun olabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden, iyi forumlar..






  • uawnu kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Öncelikle termostatınız kombinizle uyumlu ancak yanlış hatırlamıyorsam bu model on-off termostat. Ben de bunun bir üst modeli olan kablolu modülasyonlu modeli var model numarası cr50. Modülasyonlu model olduğundan ben kombi üzerinden 55 derece ayarlıyorum petek ısısını, termostat duruma göre yakacağı dereceyi kendi belirliyor. Örneğin yaklaşık 15-20gündür kombi devrede genelde sadece geceleri çalışıyor 38-42 arasında yanıyor. Ancak sizin termostat modülasyonlu olmadığından muhtemelen girdiğiniz değeri yakacaktır. Mevsimi hesaba katarsak 40-45-50 arasında derece yeterli olur. 4 yıldır termostatlı kullanırım komniyi benim kişisel tecrüben termostatla kullanırken yüksek dereceler daha karlı. 50derecede evi daha çabuk istenilen sıcaklığa getirip daha çabuk kapanıyor. Peteklerde bekleyen su ısısı da yüksek olduğundan biraz daha fazla ısı korunuyor. Bu benim kişisel gözlemim.

    Ek olarak sizin termostat modeli eğer doğru hturladığım modelse, sadece sabit dereceyi destekliyor. Günü bölemiyorsunuz. O yüzden günün belli saatlerinde istediğiniz sıcaklığı termostat üstünden elle ayarlamak zorundasınız. Yine kişisel gözlemim: evinizde ısı kaybı çok fazla değilse yalıtımı iyi ise çok fazla derece değiştirmemeniz. Bu şekil daha karlı. Sebebi şu gün boyu 20 ye düşen evi 24 dereceye çıkarmak için kombi çok dha uzun süre tam kapasite çalışıyor özellikle soğuk havalarda 4 derece farkı kapatmak saatler sürüyor. O yüzden ısı değişimleriniz 0,5-1 dereceyi geçmemesi daha karlı benim yaptığım denemelere göre tercih sizin.

    Bar değişimleri tesisatta kaçağın göstergesidir. Kollektörlerin girişlerini,petek bağlantılarını kontrol edin. Peçeti ile bağlantı yerlerine göz atın. Islanan olursa kaçak vardır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • UglyOwl U kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim, ben de geçen sene 55'te ayarlı diye hatırlıyorum, zaten bulunduğum yerde kışlar çok sert geçmiyor. Hem bina yalıtımı hem alt-üst yanması hem de cephe olarak şanslıyız, hava güneşliyse kombi devreye girmiyor bile. Genelde 18-20'ye de düşmüyor zaten sadece evde olmadığımız için devreye girmesin istiyoruz. Yine de danışmak istedim. Çok teşekkür ederim, iyi akşamlar :)

  • Herkese merhabalar,


    Bosch condens 2500w kullanıcısı olarak geçen ay başımdan geçen bir olayı paylaşayım. 2-3 yıldır bakım yaptırmadığım için yetkili servisi aradım, sakin dönemleri olduğu için 1 saat olmadan çıkıp geldiler. Rutin bakımlarını yapıp cihazı teslim ettiler. (Eski hermetik kombim ile kıyaslarsam bunun bakımı çok daha kısa sürüyor :))


    Neyse bakımdan 1 hafta sonra oda termostatında "ER" yazısı gördüm, kombiye gidip baktığımda aynı hata vardı doğal olarak. Resetledim düzeldi ama 10 dk geçmeden tekrar verdi. Neyse internetten kontrol ettiğimde bu hatanın gaz kesintisi durumlarında olduğu yazıyordu. Ancak o şekilde bir sıkıntı yoktu. Diğer olası sebepler içinde servis çağırın gibi yorumlar vardı. Aç-kapa resetle işlemleri fayda etmeyince internette baya bir derin araştırma sonrasında bir kişinin yoğuşma gider borusu kıvrılma nedeniyle tıkanmış, oda aynı hatayı almış yorumu üzerine tahliye borusunu kontrol ettim ama pek umudum yoktu çünkü boru dümdüz bir şekilde bağlı su giderine... (Bir yandanda içimden kendime kızıyorum sorunsuz çalışan cihazı ellettik, başımıza iş aldık diyerek)


    Boruyu sallamam ile birlikte sifon boşalır gibi bir ses geldi... ve bingo cihaz çalıştı.


    Olurda başınıza benzer bir durum gelirse gazdan sonra ilk kontrol edeceğiniz yer olmasını öneririm.


    Saygılar...





  • ankay2 kullanıcısına yanıt

    Güzel bilgi teşekkür ederim.


    Herkes çalışan cihazı elletme diyor bu kombi bakımı konusun da :) Benimde 3 yıllık cihaz, bakım yaptıracaktım ama başa gelenleri okuyunca vazgeçtim. Gittiği yere kadar devam artık.

  • ankay2 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler hocam
    Bizim kombide Ocak'ta 4 yaşına girecek bakalım yazın bakım yaptırdık Önümüzdeki hafta kaloriferleri açacağız
    Bu Arada Arkadaşlar bizde oda termostatı kullanıyoruz ama termostat modülasyonlu değil
    Termostat derecesi 23,5 de duruyor
    Buna göre kombinin derecesi kaçta olmalı 50 iyi mi
    Bina 3 katlı 2. Katta oturuyoruz Alt kat ve üst kat dolu
    Ev 3 + 1 Bu arada bina dıştan yalıtımlı
    Yer Isparta

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamün aleyküm arkadaşlar,yeni eve taşımdım sıfır ev 130mt kare ev ısı yalıtımlı altım ve üstüm şuan boş,olduğum yerde ev sıcaklığı geceleri 17ile 18 derece arası değişiyor,bugün Bosch condens 2500 bağladılar,8 petek mevcut havlupan ile birlikte.kombiye kaç derecede yakmam gerekiyor,birde modülasyonlu kablosuz oda termostatı var mı uygun fiyata,Bosch olması şart mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar kombim 2 kere EA hatası verdi ikisindede yogusma giderindeki bidon dolu idi su basıncı 1ile 2 arasında 1.5 bar gazı ocaktan kontrol ettim atık su giderindeki bidonu bosaltinca kombiyi resetledim düzeldi neden olmuş olabilir hata vermesi 3 gün ara ile oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 31 Ekim 2021; 12:14:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar Teknisyeni kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı model kombi var hocam. Buna sebep olan şey bizim kombilerin yoğuşma tahliyesi kauçuk gibi ve tahliye borusuna sıkı sıkıya girmesi. Boru hava alamayınca vakum etkisi oluşturuyor ve yoğuşmadan gelen su tahliye olmuyor. Arızanın sebebi bu. Tesisatçılar genelde u şeklimde çift ağız koyuyor girişe, birine hortumu bağlıyorsunuz diğerinden hava alıyor be bir daha böyle bir sorun yapmıyor. Bilginiz olsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • UglyOwl U kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler peki apartman giderine verirsek temi u şeklinde boru olacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar Teknisyeni kullanıcısına yanıt

    yoğ tahliye borusuna havalık yaptırmanız gerekiyor

  • disintegration kullanıcısına yanıt

    bu sekilde olursa apartman tahliyesine EA hatası vermez degilmi bizimki eski usul bidona boşaltıyor bidon dolunca EA hatası veriyor müşteri hiz. ile görüştüm osekilde hata vermez dedi ama bilemedim şimdi

  • Bilgisayar Teknisyeni kullanıcısına yanıt

    Havalık kesin çözüm



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Bizimki bu şekilde mutfağın giderine vermek istiyoruz aslında

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bilgisayar Teknisyeni kullanıcısına yanıt
    Mutfak giderine verebilirsiniz ancak yukarıda hocamızın bahsettiği gibi havalıklı bir tesisat ile yapmanız sağlıklı. Sizin sistemde borunun ağzı suya girerse veya borunun S yaptığı bir yerde su yatarsa boru içinde hava olmadığından vakum oluşur ve su akmayarak birikir aynı hatayı almanıza sebep olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.