Şimdi Ara

bosch çamaşır makinesi sıkmama problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
29.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar slm bosch maxx 6 kg lik çamaşır makinemiz var 4 yıllık bir makine geçenlerde titreme ve yumuşatıcı almama problemi ile servise gönderdik 200 tl vverip tamir ettirdik,fakat çamaşır makinesi gelince ortaya başka bir sorun çıktı ,makine sıkma yapmamaya başladı bazen sıkıyor bazen sıkmıyor servisi geri çağırdım makineyi tekrar aldılar götürdüler tamir ettik diye getirdiler hatta getiren eleman sıkmaya geitrdi denedi çalıştı,daha sonra eşim biriken çamaşırları yıkamaya başladı tekrar aynı sorun oluştu yine sıkma yapmadı ,makineyi kapatıp tekrar çalıştırınca sıkma yaptırmaya çalışsan bile olmuyordu mecburen sıkma yapmadan yıkamak zorunda kaldık,şimdi az önce makineyi boşken denedim direk sıkmaya getirdim çalışıyor ne yapacağımı şaşırdım kaldım,sizce ne yapmalıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furniture78 -- 16 Eylül 2010; 11:49:43 >



  • Çağırdığınız servis yetkili servis mi acaba? Yetkili servis değilse cihaza başka motor takmış olabilir. Makine sıkmaya geçmiyorsa problem motor kömürlerinde veya elektronik karttadır(tabi makine sorunsuz olarak suyu boşaltabiliyorsa) Makinenin suyu normal süratle boşaltıp boşaltamadığını kontrol edin; su boşaltmasında problem yoksa tekrar servisi çağırın.
  • cevabınız için teşekkür ederim candoğan hocam .en son mesajımdan sonra makine servis tarafından(yetkili servis) alınıp götürüldü bir hafta kadar serviste kaldıktan sonra getirildi ,bir kablosunun kırılmış olduğu ve değiştirildiği söylendi ,serviste denendiği ve çalıştırıldığı normal çalıştığını söylediler.Herneyse makineyi taktılar çalıştırıldılar test programından sıkma yaptırdılar çalıştı,sonra içine çamaşır attık makineye su aldırdılar çamaşırlar ıslandıktan sonra tekrar sıkma yaptırdılar fakat olmadı ,defalarca denemeler yaptılar yine olmadı ,gidip başka yeni bir motor ve elektronik bir kart getirdiler taktılar yine olmadı,en son kayışını söküp boşta döndürttüler .hızlı devirinde döndürdürmeyi başardılar ve yeni bir kayış getirip taktılar ve makine düzeldi.sorun kayışta görünüyordu,Eşim arka arkaya iki kere çamaşır yıkadı normal şekilde çamaşırı yıkadı.sorun bitti diye sevindik,velhasıl bugün sabah yine çamaşır attık yine aynı sorun gerçekleşti ,sıkma yapmadan işlemi bitirdi,sıkma programına getirip kendimiz sıkma yaptırdık ,durumu servisci arkadaşa haber verdik tekrar çamaşır atmamızı denememizi söyledi,tekrar çamaşır attık yine aynı sorun hem bu sefer kendimiz sıkma da yaptıramadık.aradık servisi geldi denediler sıkma yaptırdılar çalıştı.
    yarın servis yine gelecek ve benimde artık sabrım tükenmeye başladı servis bunu yapamazsa ne yapmam gerekir teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furniture78 -- 26 Eylül 2010; 0:54:30 >




  • Sanırım işinin ehli olmayan bir servis denk gelmiş size. Tavsiyem servise ödediğiniz ücreti geri isteyin, değiştirdiği parçaları da geri alsın. Bosch'un çağrı merkezini arayarak fabrika merkez servisinden eleman istediğinizi söyleyin, size yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum.
  • sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ,
  • kronik sorunlu boschlar böyle çıkıyor demekki, inşallah düzelmiştir sorun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeef

    kronik sorunlu boschlar böyle çıkıyor demekki, inşallah düzelmiştir sorun...


    sizdemi aynı sorunu yaşadınız
  • her markada çıkar arada böyle.bizde de 8 yıllık siemens var hiç arıza vermedi mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furniture78

    sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ,

    Bana kayıştan meydana gelmesi hiö mantıklı gelmedi. Belki cihazın dengesiz yük kontrol sistemine bir hasar verip sıkmaya geçmemesine neden olmuş olabilirler. Dediğim gibi bence çağrı merkezini arayarak servisi şikayet edin.
  • taktıkları amortisörler demek makinenin dengesini bozdu
  • servisin sorun yok herşeyi normal dediği makinenin sorunu sonunda farkedildi(yıkama işleminin sonuna kadar beklenildi ve görüldü) tekrar servise götürüldü.bakalım bir dahaki sefere ne olacak.
  • Selamlar, sorununuz konusunda bir gelişme var mı?
  • hala serviste ,eleman aradı orda defalarca denemişler çalışmış fabrikaya mail yazmışlar ,bekliyoruz
  • Daha yeni bosch almış biri olarak sıkıcı bir durum yaşamışsınız.Geçmiş olsun.Makinanızın arızasının ne olduğunu açıkçası merak ettim.
  • bende çok merak ediyorum böyle anormal olaylarda hep beni bulur zaten
  • Merak etmeyin zamanı geldiğinde herkesi buluyor bu olaylar.
    Benim Miele makinemde geçenlerde arızalandı.Su almıyordu.Götürdüler sorun kartta,yenisi pahalı tamir edelim dediler.380 TL de para aldılar.Getirdiler,makine su aldı.Fakat 1 hafta sonra aynı sorun oluştu.Şu an servisi bekliyorum.
    Bu olmuyor kartı değişeceğiz onun da 600-700 fiyatı var derlerse ne yapacağım bilmiyorum.Bu parayı vereceğime yeni bir tane alırım.Nihayetinde 18 senelik makine.
    Yok kalsın desem verdiğim 380 TL yi nasıl alacağım o da ayrı sorun.
  • bilsem böyle olcağını baştan hiç tamir etmez o 200 ü vermezdim o halde 150-200 e spotcuya satardım ettimi sana 350 tl üzerine bi 400 daha koyar yeni makine alırdım ,ama
    nerden bilecen işte bu arada hala bekliyorum.
  • evt arkadaşlar sonunda makinem geldi ve yine aynı sorun devam ediyor,benimde sonunda canıma tak etti ve gidip aynı gün yeni makine aldım,aldığım makinehttp://www.hepsiburada.com/Liste/samsung-wf-8700rpa-1000-devir-camasir-makinesi-7-kg/ProductDetails.aspx?productId=mtsamwf8700rpa&categoryId=155121
  • ıyı gunler bızım bosch wae16160tr makinada da hem su alma hemde bosaltma sorunu vardı. Suyu fıst fıst dıye az az alıyordu. suyuda hıc bosaltmıyodu. makinanın altına bakınca su pompasına giden bi kablonun yerinden cıktıgını gordum. kablonun ucunu bır pense yardımıyla az bıse actım daha sonra soketın uygun yerıne tornavıdayla soktum elektrik bandıylada sabitleştirdim. sonra MUTLU SON MAKINA HEM DUZGUN SU ALIYOR HEMDE BOSALTIYOR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.