Şimdi Ara

Boşanmalarda kanun neden hep kadından yana. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
5.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • düşünsenize kadın yeni sevgilisiyle eski kocasının parasını yiyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

    quote:

    Orijinalden alıntı: Civitas Terrana

    Kadin baska bir ise girdigi anda nafakasi sona eriyor.

    Bir tarafinizdan uydurmayin hangi kadin 11 yildir nafaka aliyormus? Yani hangi kadin aylarca ise girmeden durabilir? 3 kurus bir sey zaten o nakafa.

    3 kuruş olmayabilir 1000 lira alıyor diyelim... asgari ücret 1600 lira

    600 lira için değer mi çalışmaya... onun yerine haftada 1 erkekle yemeğe çıkar gezer eğlenir masrafları erkeğe ödettirir , keyfine bakar.. 2-3 kez çıktıktan sonra kafamız uymuyor diye başka erkekle 3-5 kez çıkar vs.

    Alıntıları Göster
    Böyle karakterde olan bir kadini iyice taniyincaya kadar evlenmeyin o hâlde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Civitas Terrana kullanıcısına yanıt
    Karpuzmu bunlar bilsin insanlar... bak bana donu a kadar soyulmakla şantaja uğruyor,sefil bir hayat çinde bir sürünüyorum. Lütfen yukardan yukardan ahkam kesmeyin, Maalesef vaktiyle adalet sistemimizde oy kasacam diye yanlışlıklar çok var ve hala devam ediyor. Kadın yeri geliyor şiddete evrt mağruz kalıyor. Ama arkadaşı erkek=gelir kapısı. Şuan durum bu.





    "Boşanmanın bütün yükü erkeğin üzerinde. Belki de bir gün bile kendisine mutluluk vermemiş bir kadına, ömür boyu nafaka ödemesi, kanun yolu ile kölelik değil de nedir?"





    Boşanmalarda kanun neden hep kadından yana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Yahu sacmalamayin avukatim ben kime neyi anlatiyorsun. Sana onlarca dosya gosterebilirim kadinin haksiz ciktigi.
    Yuhu avukatsanız bizde avukatlarla iş yaptık o zaman sizin meslekte yalancılık çok herhalde bize hiç olumlu konuşmadılar hep mağdur olduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Yahu sacmalamayin avukatim ben kime neyi anlatiyorsun. Sana onlarca dosya gosterebilirim kadinin haksiz ciktigi.
    avukatım diyorsunuz bana şuun cevabını verirmisiniz?

    yukarıdada yazmıştım gerçide yılalrca çöcuğunuz diye bakıyorsuuz seviyorsuuz ilginizi gösterip hayatınızı adıyorsunuz onun için hatta ayrıldığınızda bakım vs için nafaka yada adına ne diyorsanız onu veriyorsunuz. sonra kadın bir gün diyorki bu çocuk senden değil bütün dünyanız bütün hayatınız bir anda mahvoluyor ömrünüzü adadığınız evladınız bildiğiniz çocuk bir başkasından ve tabiri caiz ise evlendiğiniz hatta sevdiğiniz kadın bunu size kakalamış oluyor. bunun hukukta kanunda yasada cezası nedir yaptırımı nedir maddi manevi hatta hapis cezası varmıdır? yoksa kadının size attığı büyük kazık olarak kalıyormu?

    ayrıyetten karşışamaz ama boşanıpta çocuk için verdiğiniz parayı geri alabiliyormusunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 17 Aralık 2018; 7:46:53 >




  • JaReD22 kullanıcısına yanıt
    Burada ne demek istedin? Bende bir erkeğim hadi şu kindar cümleni açıkla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boşanmada eşitlik elbette var nafaka yükümlüsü sadece erkek değil.



    Buradaki mesele nafakanın süresiz olması. Bazı şartlar altında azaltılıyor veya tamamen kaldırılıyor ama o şartlar oluşmazsa veya karşı taraf bundan habersizse yıllarca ödemek zorunda kalıyor.



    Nafakanın evli kalma süresine göre belli süre ile sınırlandırılması gerekli bence.



    Ayrıca çok yüksek nafakalara da izin vermemek lazım. Aldığı nafaka kimseyi tek başına lüks yaşatmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 17 Aralık 2018; 10:54:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ike kullanıcısına yanıt
    Valla avukatiniz beceriksizmis o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Hocam Akp zinayi suc olmaktan cikardi biliyorsunuz ki. Ama cocuk icin soybaginin reddi davasi acabilirsiniz.



    Yahu bide oyle triplere giriyorsunuz ki gorende Turkiye’de durmadan kadin aldatiyor sanacak. Aldigimiz bosanma davalarinin %70’inde bosanma sebebi erkegin aldatmasi. Parayi bulan esini aldatiyor Turkiye’de arkadaslar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Hocam Akp zinayi suc olmaktan cikardi biliyorsunuz ki. Ama cocuk icin soybaginin reddi davasi acabilirsiniz.



    Yahu bide oyle triplere giriyorsunuz ki gorende Turkiye’de durmadan kadin aldatiyor sanacak. Aldigimiz bosanma davalarinin %70’inde bosanma sebebi erkegin aldatmasi. Parayi bulan esini aldatiyor Turkiye’de arkadaslar.
    ... (küfür hakaret vb. şeyler olmamasına rağmen hiçbir gerekçe göstermeden yazılanlar silindikten sonra konulara yorum yazmanın ne anlamı var.)

    *********

    şükür ALLAH a böyle birşey başıma gelmedi ama yaşayan kişiler var mesele aldatma vs değil onu maalesef aştık artık aldatmayı ihaneti normal karşılar olduk.

    soybağı olayınıda biliyorum. mesele kadın bir çocuk doğuruyor ve o çocuğun senin çocuğun olmadığını biliyor ama bu senin çocuğun diyor sen yılarca o çocuğa bakıyorsun benimsiyorsun maddi manevi bütün hayatını veriyorsun onun için çabalıyorsun sonra bir boşanmada yada başka bir durumda kadın bu senin çocuğun değil diyor. maddi manevi emek verdiğin boşandıktan sonra bile bakım masrafı için para verdiğin çocuğa senin çocuğun değil diyor. benim sorumun soybağı vs ile alakası yok onları biliyorum ama bu kadın yılarca senin olmayan çocuğu sana çocuğun diyerek tabiri caiz ise kakalıyor. bunu cezası varmı bir yaptırımı varmı? ben olduğunu düşünmüyorum. hatta maddi manevi benim o çocuk için harcadığımı geri alabilyormuyum?

    bana göre bir kadının yapabilecğein en iğrenç şeydir bu ama bunu cezası yok bildiğim kadarı ile tamam ben şiddet taraftarı değilim tabiki olmasın ama bu durumun karşılığı nedir buna psikolojik şiddetmi diyoruz nedir. çünkü insanın bütün hayatını mahveden bir durum evladın dediğin çocuk aslında senden değilmiş bir kadının 2 yalanı ile hayatın mahvolmuş. ve bunu dile getirip bunun önemini bahsedende gözükmüyor. zavallı erkekler hala benden olmasada benim çocuğum diyor. hatta bu kadına bağırsan kızsan dövsen kabahatlisin niye şiddet ee kadın sana ömrünün kazığını atmış başkasını çocuğunu sana kakalamış baktırmış büyüttürmüş maddi manevi hayatını vermişsin o çocuk için sonra birşey yapsan olmaz şiddet ne güzel ya


    edit: ha ben evladım için canımı veririm. bir ömür bakarımda gocunmamda hiçbir sorun yok gerçekten ihtiyacı var ise eski karımda olsa yardım ederim ama bana böyle birşey yapana hiçbir ceza yaptırım olmayıp yanına kalmasınıda kabul edemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 17 Aralık 2018; 12:2:2 >




  • İmzayı atarken her iki eş de diğerinin hayatını belli bir statüde yaşatmayı kabul etmiş olur. Boşanma durumunda kadın erkekten maddi olarak daha güçsüz ise erkek evli olduklarındaki yaşam standardını kadına sağlamaya devam etmekle yükümlüdür. Tam tersi de olabilir. Kadın çalışıyor ve hatta zenginse, erkek de kadından nafaka alabilir.
    Bir de boşanmadaki suç durumu önemli tabii. Eğer kadın aldatmış ise erkek hiç nafaka ödemeyebilir. Ama erkek aldattıysa normalin daha üstünde nafaka ödemek durumunda kalabilir. Buna mahkeme karar verir.
    İmzayı atarken ona göre düşünün... Ya da -yiyorsa- evllik sözleşmesi imzalatın "aldatma ve şiddet dışındaki boşanma durumlarında taraflar birbirinden bir şey talep etmeyecektir" diye.
  • Tartismaya son noktayi koyalim

    Devlet soyle dusunuyor simdi bu kadin cocuklariyla sokakta kalsa bana bela olacak en guzeli ekene bela olsun boylece butcemizde rahat etsin nokta.
  • 8 ay evli kalmissa yine iyi, bizim bir abi var 1 hafta evli kaldi simdi nafaka oduyor
  • Bence kaç sene evli kaldılarsa o kadar sene nafaka uygun olabilir.Ortada çocuk varsa çocuğun eğitim ve diğer masrafları ortaklaşa yada nafakadan düşülerek karşılanabilir.Durum böyle olunca kimse para için kısa süreli evlenip ayrılmamış olacaktır.
  • Çok garip kafalar yaşanıyor şu ülkede.



    İlk olarak ataerkil bir toplumda yaşadığımızı belirtmemiz lazım. Türk aile toplumuna baktığımızda erkek aile direği,eve para getiren, kadın ise evde ev işleriyle buluşan,çocuk büyüten biridir. Genelde erkek tarafının nafaka ödemesi de bu yüzden. Tarafların nafaka ödemeyeceği durumlar şudur:



    1-Karşı tarafın evlenmiş olması.

    2-Karşı tarafın sigortalı bir işte çalışması.

    3-Sigortalı bir işi olmamasına ve evlenmemiş olmasına rağmen yoksulluğa düşmeyecek maddi servetinin olması.



    Yani sizin de gördüğünüz üzere nafaka almak çok kolay bir durum değil. Şu devirde AVON'da para kazanan insanların bile nafakası kesiliyor.



    Sizin haberlerde görmüş olduğunuz '1 ay evli kaldı 10 senedir nafaka ödüyor.' gibi şeyler büyük ihtimalle evlendikten sonra aldatan insanlar için geçerli. Kusura bakmayın da böyle bir durum varsa SEVE SEVE ödeyecek o insan nafakayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kadın düşmanı asla değilim hatta feminist kadın hakları savunucusu olarak bile kendimi nitelendirebilirim. Bu nafaka olayı bana göre tamamen saçmalık, çocuk varsa masrafları ortak karşılanmalı fakat kadına nafaka ödemek o ödediğiniz paralarla yeni sevgilisiyle gezmesi düşüncesi bile insanı tilt eder. Çoğu kadın ne yazık ki niteliksiz, meslek sahibi olmadığı için adamla ayrılınca aç kalacak diye adam senelerce artık sevmediği görüşmek istemediği bir kadına para ödüyor.. Tamam ülkede kadınlar bizlerden çok daha zor şartlarda, mahalle baskılarında alt seviyede yaşıyor fakat bir yandan böyle pozitif ayrımcılıkta çok fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz006

    düşünsenize kadın yeni sevgilisiyle eski kocasının parasını yiyor...
    Olmayan şey değil. Oluyor.
  • Bu kanundan çok fazla mağdur olan var sanırım.
  • Bu bir hukuk meselesidir. Avukatın iyi olur ise, senin suçun olan bir durum yok ise (aldatma gibi), 8 aylık bir evlilik nafakasız noktalanır. Ağzını açıp mahkemeye giden hazırlıklı gelen altında tabii ki ezilir.

    Ortada çocuk varsa zaten nafaka ödeyeceksin bir zahmet.

    Bir de, bir diğer sorun, ev hanımları ile evleniyorsunuz, babasının evinden çıkıyor, seninle ev kuruyor. Bu düzen eski düzen. Eskide kaldı bu düzen. Yatacak hatunla evlenirsen o boğaza bakacaksın. Boşansan, bu sefer "dul" oluyor. "Hayatını kararttın kızın" oluyor. Mal mısın? Böyle biri ile niye evlendin? Madem kız ev kızı, otursun babasının evinde... Hatun çalışıyorsa, nafaka söz konusu olmaz zaten. "İkiniz de çalışıyorsunuz, Hatun 3500TL maaş alıyor, sen 4000TL alıyorsun. 250TL nafaka ver isterse. " Yani, dolayısı ile nafaka söz konusu olamaz. Karşı tarafın elinin çok kuvvetli olması lazım. Aldatma falan olsa, tazminat olur. Gene nafaka değil. Karışık...

    Ama çocuk olunca iş değişir. Nafakayı çocuğun için ödüyorsun. İT GİBİ ÖDEYECEKSİN.

    Özetle, sümük kızlar buluyorsunuz, sonra başınız belaya giriyor. Bırakınız sümük kızların nesli tükensin efendim.

    Tabi, mutlu evliye karı boşamak kolay... Ben resmiyette gariban. Ben fakir. Hatun zengin. Düşündüğüm şeye bak! Neler düşündürtüyorsunuz adama!? Hiç de düşünmemiştim! İşte bunlar hep sizin sümük kızlar bulmanızdan. Bırakınız babalarının piremsesleri evde otursunlar. Siz tuttuğunu koparan, çalışan, eve ekmek getiren, ayağı üstünde duran hatunların peşinden koşun. O zaman "sömürüldüğünüz" hissi son bulacaktır. Ayrı dünyaların insanları evleniyor, anlaşamıyor, boşanıyor, dünyalar ayrı olunca oğlan kıza nafaka öder oluyor. Sonra "bu benim başıma neden geldi?" Dünyalar ayrı olduğu için geldi. Seninle aynı yüzyılda yaşayan hatunla evlenseydin, anlaşamayıp boşansaydın bile böyle bir dert yaşamazdın.

    -------------------------

    Özetle, aynı ülkenin içinde ikiyüzyıl zaman farkı ile yaşayan insanlar var. Sizinle aynı yüzyıldan, tercihen aynı yarım yüzyıldan olan insanlarla evlenin. O zaman sorun yaşamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Şubat 2019; 23:41:28 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.