Şimdi Ara

Boşanmada dava saçmalığına ne zaman son gelir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • O zaman ceza davalarına da gerek yok, isteyen herkes kendi halletsin işini. Ya da her tür cezada biz anlaştık aramızda desinler ve olay kapansın. Anlamadığınız nokta anlaşmalı boşanma sizin önerdiğiniz kadar kolay bir yol. Hem de devlet kontrolünde olan bir durum. Böylesi zaten varken biz helvacı kağıdıyla boşanalım demenizin sebebi nedir? Zaman ve maliyet konularını zaten açıkladım, onları söylemeyi bırakın. Kamu düzenine ilişkin şeylerde devletin parmağı dokunmadan olmaz. Anlamak istemesenizde bu böyledir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın ledie görüşünüze saygı duymakla beraber mesleği hukuk olan insanların dediklerine kulak vermelisiniz diye düşünüyorum. yurtdışında bazı ülkelerde noter vasıtasıyla ve hata avukat vasıtasıyla çoğu işlem yapılıyor olabilir ama bu onların medeniyetlerinin ve hukuki sistemlerinin bir sonucudur. avukatların boşanma davalarında alacağı ücreti düşündüğünüz kadar , ülkemizde sırf noter yoluyla boşanma işlemi gerçekleştirilse kaç tane kadın mağdur olur düşündünüz mü? ben mahkeme yoluyla olmasına rağmen okuma yazma bilmediği için ve hatta bildiği halde kandırılarak birçok hakkından feragat ettirilmiş ve haberi olmadan boşanma işlemi gerçekleştirilmiş kadın gördüm. türk medeni hukuku aileyi çok ayrı bir yere koyar ve düzenlemelerini ona göre yapar. anlaşmalı olarak boşanmak isteyen çiftler az biraz internete bakarlarsa toplamda devlete 250-400 lira para ödeyerek maksimum 1-2 ay için rahatça boşanabilirler. evlilik sözleşmesi ciddi bir hadisedir ve bunun bitirilmesininde devlet nezdinde bir harçsal karşılığı olacaktır.bu bile çok diyenlerinde sadece imam nikahı yaparak "boş ol" diyerek boşanmalarıda mümkün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertosman

    O zaman ceza davalarına da gerek yok, isteyen herkes kendi halletsin işini. Ya da her tür cezada biz anlaştık aramızda desinler ve olay kapansın. Anlamadığınız nokta anlaşmalı boşanma sizin önerdiğiniz kadar kolay bir yol. Hem de devlet kontrolünde olan bir durum. Böylesi zaten varken biz helvacı kağıdıyla boşanalım demenizin sebebi nedir? Zaman ve maliyet konularını zaten açıkladım, onları söylemeyi bırakın. Kamu düzenine ilişkin şeylerde devletin parmağı dokunmadan olmaz. Anlamak istemesenizde bu böyledir.

    Ben artık cevap vermiyorum çünkü iyice saçmalamaya başladınız kasıtlı mı yapıyorsunuz bilmem.
    Ceza davalarında davalık bir durum vardır, boşanma davalarında ne çocuk, ne nafaka, ne bir şey, hiç bir problem yoksa insanlar sadece ve sadece boşanmaya karar vermişse, bu birbirinin halledebileceği bir konudur ve davalık bir durum Y O K T U R Mahkeme devlet elidirde noter çay özel şriket midir? Devletin resmi noter belgesi ne zamandan beri helvacı kağıdı oldu? ben sizin bu çarpıtmalarınıza cevap vermiyorum artık siz devam edin.

    Arkadaşlar ve selvetarm, bu noterde boşanma imkanının olabilmesine karşı olan varsa lütfen somut olarak şuna cevap versin gereksiz uzatmadan. Ben eşimle boşanırken davalık bir durumum yoksa yani ne nafaka ne çocuk hiç bir sorunumuz yoksa, amacımız sadece ve sadece ikimizin boşanması oluyorsa, ve ikimizde bundan memnun oluyorsak, dava ile boşanmayı gerekli ve faydalı kılabilen şey nedir? Ben ve eşim dava ile boşanınca bize tam olarak ne faydası oluyor? Zararlarını ben saydım zaten. Bu soruya toplum adına genelleme yapmadan, bilmediğiniz bilemeyeceğiniz şeyler hakkında ve toplum adına konuşmadan somut bir yanıt verin lütfen. Ha birde gerekli görenin isteyenin zaten her zaman dava açma hakkı olduğunu da hatırlayarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledie -- 27 Mart 2017; 17:49:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selvetarm

    sayın ledie görüşünüze saygı duymakla beraber mesleği hukuk olan insanların dediklerine kulak vermelisiniz diye düşünüyorum. yurtdışında bazı ülkelerde noter vasıtasıyla ve hata avukat vasıtasıyla çoğu işlem yapılıyor olabilir ama bu onların medeniyetlerinin ve hukuki sistemlerinin bir sonucudur. avukatların boşanma davalarında alacağı ücreti düşündüğünüz kadar , ülkemizde sırf noter yoluyla boşanma işlemi gerçekleştirilse kaç tane kadın mağdur olur düşündünüz mü? ben mahkeme yoluyla olmasına rağmen okuma yazma bilmediği için ve hatta bildiği halde kandırılarak birçok hakkından feragat ettirilmiş ve haberi olmadan boşanma işlemi gerçekleştirilmiş kadın gördüm. türk medeni hukuku aileyi çok ayrı bir yere koyar ve düzenlemelerini ona göre yapar. anlaşmalı olarak boşanmak isteyen çiftler az biraz internete bakarlarsa toplamda devlete 250-400 lira para ödeyerek maksimum 1-2 ay için rahatça boşanabilirler. evlilik sözleşmesi ciddi bir hadisedir ve bunun bitirilmesininde devlet nezdinde bir harçsal karşılığı olacaktır.bu bile çok diyenlerinde sadece imam nikahı yaparak "boş ol" diyerek boşanmalarıda mümkün.

    Gördüğüm en mantıklı yerinde muhalefet teşekkürler. Bu dediğiniz sorunlarla karşılaşan insanlar ve burda erkeklerde olabilir, dava yolu ile hakkını arayabilmelidir ve aramalıdır. Bu tür sorunlar herkese dava açma zorunluluğu ile aşılmaz çünkü bir şeye zorlananlar bu şekilde de zorlanabilirler bir farkı olmuyor. Bu ayrıca yargı ile dava ile çözülmesi gereken durumlar. Ayrıca toplum adına konuşmayı bırakalım artık, toplumda noterde kızaca işini halletmek isteyenlerinde hakkı haktır, boşanırken davalık olup dava açma isteğide haktır.

    EŞler birbiri karar vererek evlenir, ve sadece birbiri ile karar vererek boşanır. Zaten boşanmak isteyen bir çfiti hakim boşanamazsınız demez boşanmanıza karar verilmiştir der bitirir. Dolayısıyla eşlerden biri bir talepte bulunmadığı davalık bir sorunu olmadığı sürece, kendileri uygun görürse burada davanın bir işi yoktur nasıl ki evlenmeye karar verirken davanın bir işi olmadığı gibi. Eşlerden birinin davalık bir sorunu olursa dava açar, yoksa açmak zorunda değildir ve olmamalıdırda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledie -- 27 Mart 2017; 18:4:24 >




  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    Yani kısaca böyle bir şeylere zorlanan çiftler dava yolu ile boşanırken de aynı sorunla karşı karşıya kalırlar bir şey fark etmiyor, burada zorlanan kişinin ayrıca yargı yoluna başvurması gerekir bunu yapmadığı sürece zaten sorun çözülmüyor yani bu sorunun çözümü herkese dava açma zorunluluğu koymak değil toplumu bilgilendirmek ve dava yoluna gidebilmesini sağlamaktır.
    E aynı şekilde evlenmeye de zorlanabiliyorlar, evlenirkende mahkeme olsun mu?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.