Şimdi Ara

Boru Hattı Sayesinde Hızlı İnternet Gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Superonline BOTAŞ'la anlaşmaya vararak ülke çapında yüksek hızlı internet için il adımını attı. Bakın boru hattı ve internet tüketiciler için ne gibi kolaylıklar sağlayacak?

    Superonline, BOTAŞ'ın fiber optik altyapısının kiraya verilmesi için açtığı ihaleyi 20 milyon 900 bin Avro'luk teklifiyle kazandı. 2 ayrı etap şeklinde düzenlenen ihaleye katılan firma, kapalı zarf açık artırma usulüyle verdiği teklif karşılığında BOTAŞ'ın güzergâhını 15 yıl süreyle kiraladı. Konuya ilişkin sözleşme dün BOTAŞ yetkilileri ile Superonline Genel Müdürü Murat Erkan arasında imzalandı.

     Boru Hattı Sayesinde Hızlı İnternet Gelecek
    BOTAŞ'ın boru hatları, hızlı internet için ön adım olacak

    Superonline'ın alt yapısı 2.5 katına çıkacak
    Bu sayede, internet sağlayıcı firma 26 bin kilometreye çıkartacak. İpek Yolu Fiber Yolu Oldu, adını taşıyan projenin son kullanıcıya faydası ise, Superonline'ın internet bağlantısının daha fazla yere ulaşması sayesinde olacak. Firma bu şekilde genişbantlı internet hizmetleri için bir altyapı oluşturmayı hedefliyor. Botaş boru hattı, 38 şehri de kapsıyor Superonline bu sayede fiber optik bağlantı alt yapısını 2.5 katına çıkartmış olacak.

    Bu yatırımın ardından, firma eğer daha uygun fiyatla internet hizmetlerini pazarlarsa TTNet'i fazlasıyla çaresiz hale getirecek gibi duruyor.

    Kaynak

    Boru hattının geçtiği yerler:
    • ETAP 1: Malkoçlar’dan (Bulgaristan Sınırı) başlamak üzere Kırklareli – Edirne - Tekirdağ - İstanbul – Kocaeli - Adapazarı – Yalova - Bursa – Bilecik – Kütahya - Uşak – Eskişehir - Ankara – Kırıkkale – Aksaray – Konya – Niğde - Adana - Yozgat – Kırşehir – Nevşehir - Kayseri - Sivas – Erzincan - Ordu – Giresun - Gümüşhane – Bayburt - Erzurum – Trabzon – Rize – Ağrı – Van – Kars – Ardahan il sınırları içerisinden Türkgözü’ne (Gürcistan Sınırı) kadar,
    • ETAP 2: Yunanistan Sınırından başlamak üzere Edirne – Tekirdağ - Çanakkale - Balıkesir – Bursa – Manisa – İzmir – Aydın – Denizli – Burdur – Antalya- Isparta – Afyon – Konya – Aksaray – Karaman – Niğde - Ankara – Kırıkkale – Çankırı – Bolu – Kastamonu – Düzce - Zonguldak – Bartın - Karabük – Kocaeli – İstanbul (Pendik) – Çorum - Amasya - Samsun – Ordu - Tokat - Kırşehir - Nevşehir - Kayseri - Yozgat - Sivas – Malatya – Kahramanmaraş – Adana – Mersin - Osmaniye – Antakya – Gaziantep – Adıyaman – Şanlıurfa – Diyarbakır – Elazığ - Mardin – Şırnak il sınırları içerisinden Silopi’ye (Irak Sınırı) kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MdbK -- 25 Aralık 2009; 23:04:06 >







  • sağlam para vermiş superonline. ama 15senede katıyla çıkartır
  • ttnet yerine süperonline sömürsün bizi 2mb parasına 20mb internet veriyor
  • Bir hayır gelmez bundanda para fazla olur yada hızlı interet derler 10 gb'dan sonra hız düşer vb.
  • Aslında bir çok firmanın böyle yatırımları atıl duruyor.Eskişehirdede tramvay hattı yapılırken fiber döşendi süperonline bir el atsa en azından hattın geçtiği yerlerde düşük maliyetle iş yapar.
  • Önce şu Ankara`nın durumunu düzeltsinler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.