Şimdi Ara

borsacılara sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • http://finans.mynet.com/borsa/hisseler/isbtr-is-bankasi-b

grafiğe göre bank hisseleri 6 yılda 1900dan 1070e gerilemiş, yani %40 zarar var, buna enflasyonu da ekleyince %70 civarı değer kaybetmiş gibi görünüyor. bu tabi baya bi düz mantık oldu

şimdi kar dağıtım, hisse bölünmesi falan her şeyi hesaba katarsak 6 yıl elinde işbank kağıdı bulunduran biri net olarak %kaç zararda veya kardadır tahminen?

• Sorunun cevabını vermişsiniz zaten.
    Bunu bir de dolar bazında değerlendirip gerçek zararı bulabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: delpiero68

Sorunun cevabını vermişsiniz zaten.
    Bunu bir de dolar bazında değerlendirip gerçek zararı bulabilirsiniz.

o zaman kim neden o kağıda para yatırıyor hocam? illaki benim gözümden kaçan bir şey vardır. 5 yıl aralıksız düşüyor kağıt
  • Hocam hiçbir kağıt sonsuza kadar düşmez. Bu mantıkla yatırım yapıyor insanlar. Dip seviyesine geldiğini düşünüp, daha aşağı inmeyeceğini öngörüp alıyor olabilirler. Unutmayın ki dibin dibi vardır.

Orijinalden alıntı: geleceği olmayan adam

http://finans.mynet.com/borsa/hisseler/isbtr-is-bankasi-b

grafiğe göre bank hisseleri 6 yılda 1900dan 1070e gerilemiş, yani %40 zarar var, buna enflasyonu da ekleyince %70 civarı değer kaybetmiş gibi görünüyor. bu tabi baya bi düz mantık oldu

şimdi kar dağıtım, hisse bölünmesi falan her şeyi hesaba katarsak 6 yıl elinde işbank kağıdı bulunduran biri net olarak %kaç zararda veya kardadır tahminen?

Hocam dediğiniz gibi temettü bölünme vs lere de baksanız çok bişey farketmez. Verdiği temettü kuruş falan. Dediğiniz gibi bunu 6 yıl önce alan adam ciddi zararda. Ama bunu bizim gibi yatırımcıların aldığını pek sanmıyorum.. Bu kağıt kurucu kağıdıdır ve piyasada çok fazla işlem görmez. Sığ bir kağıttır. İŞCTR piyasanın girdiği kağıttır.

• Direk külçe halinde alın hocam

Bilkent Mechanical Engineering
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.