Ben 18 yaşındayım ve uzun süredir harçlıklarımla yatırım yapıyorum. Bugün geriye dönüp bakmak ve sizlerin yorumlarını almak için bu konuyu açmak istedim. Buradaki paylaşımlar yatırım tavsiyesi değildir, sadece kişisel deneyimim ve planlarım. 18.05.2025 Portföy büyüklüğüm: 25.560 TL Tüm param şu anda hisse senedi fonlarında, dağılımım ise:
Not: Hala hisse senedi seçerken nelere dikkat etmem gerektiği konusunda kendimi yeterince geliştirmedim. Bu yüzden önümüzdeki 5-7 yıl fonlarda kalmayı planlıyorum. Zamanla öğrendikçe fonlardan ufak ufak paralar çekip kendi portföyümü yönetmeye başlayacağım. Bu süreçte ayda 1 kez fonların performansını (1 ay, 6 ay, 12 ay) ve fonlardaki değişiklikleri (yönetici değişikliği, ekstra yönetim ücreti vb.) takip edeceğim. Hedeflerim:
Bu hedefler sadece dışarıdan portföye ekleyeceğim paralarla ilgili. Getiri ya da düşüşleri henüz hesaplamadım çünkü öngörmek zor. Planlarım: Yaz dışında çalışmaya başlayacağım, üniversiteye gitmiyorum. Eğer asgari ücret alırsam, aylık 22.000 TL gelirimden 17.000 TL’sini yatırıma, 5.000 TL’sini ise kendime ayıracağım. İlk ay 1-2 bin TL limitli kredi kartı çıkartıp, tüm borcunu ödeyerek kredi skorumu artıracağım. Böylece ileride bankalardan daha avantajlı fırsatlar yakalayabilirim. Kalan para varsa, onu da portföye ekleyeceğim. Şimdilik planlarım bu kadar. Portföy çeşitlendirmesi (altın, hisse, tahvil vb.) hakkında hala düşünüyorum Sizlerin yorumlarını çok merak ediyorum, fikirlerinizi bekliyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdamCarters -- 18 Mayıs 2025; 21:56:20 > |
Bildirim