Şimdi Ara

Borçlunun ödemeye yanaşmaması, borcun tahsilatı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bir arkadaşıma borç verdim, borcunu aylık sabit taksitler halinde ödeyecekti, ancak borcunu ödemedi, ödemiyor. Şahit ve kanıtlar da mevcut. Bu konuda yardımınıza, özellikle avukat arkadaşlara ihtiyacım var.

    Olay kısaca şöyle gerçekleşti:
    Şubat ayında kendisine cep telefonu satın alacağı için borç verdim. Geri ödemeyi, belirlemiş olduğumuz miktarlarda ve aylarda (Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz) ödeyecekti. Şuana kadar hiçbir ödeme yapmadı. Borcunu ödemesi konusunda Whatsapp üzerinden hatırlatma yaptığımda, birtakım bahaneler ileri sürdü; geçen ay yani Mart ayında ise "önümüzdeki ay (Haziran) bir hal çaresine bakacağım" dedi fakat gelişme olmadı. Alacağımın tahsili için hukuk yoluna başvurmak istiyorum, atmam gereken adımları sırayla belirterek yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Ayrıntılar:
    Kendisi çalıştığından telefonu mağazadan satın almak için müsait değildi, bizzat ben mağazaya (bir AVM'de telefon satıcısı) giderek onun adı ve kimlik numarası üzerine telefonu satın aldım (fatura onun adına kesildi). Telefoncunun adı, adresi, kartviziti mevcut. Ödemeyi ben elden nakit vererek yaptım; satın alım işleminden çok kısa süre önce ATM'den kendi hesabımdan nakit çektim (süreçte anlamsızlık veya uyuşmazlık olmaması açısından). İnceleme gerekirse ATM para çekme hareketleri, telefon satıcısı ile kendi telefonum üzerinden arayarak görüşmem, telefon satıcısının telefon satış işlemi için kestiği fatura (mağazanın muhasebesinden tespit edilebilir diye düşünüyorum) elde edilebilir. Ayrıca tüm bu süreçte yanımda, aramızda herhangi bir kan bağı bulunmayan arkadaşım da bulunuyordu, tüm sürece şahit.

    Borç ve telefon konusunu yüzyüze konuşmuştuk, buna ek olarak, kendisi üzerine kayıtlı cep telefonu numarasına ait Whatsapp üzerinden de borcu ve ödeme planı hakkında yazıştık. Whatsapp üzerindeki konuşmalarda bana borçlu olduğunu, ödeme planını bildiğini, hiçbir geri ödeme yapmadığını, geri ödeme konusunda bir hal çaresine bakacağını açıkça kabul etti. Fakat taksitler aksatıldı, borcu ödeme konusunda hiçbir gelişme sergilemedi.

    Bu durumda, alacağımı nasıl tahsil etmeliyim; Whatsapp'teki görüşmelerimizin çıktısını alıp ilamsız icra yoluna mı başvurmalıyım?

    Yazılı delil olması açısından tekrar Whatsapp üzerinden toplam borcunu ödemesi için bir tarih verip ihtarda mı bulunayım yoksa noter vasıtasıyla ihtarname çekerek mi süreci başlatmalıyım?

    Eksik veya merak ettiğiniz hususlar varsa belirtin, onları da eklerim. Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.



  • İlamsız icraya basvurun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.
    Noterden ihtarnameye gerek var mı, yoksa elimdeki delillerde doğrudan ilamsız icra başvurusu yapsam yeterli mi?
  • İhtar sonucu ödemezse yine ilamsız icraya basvuracaksiniz. Doğrudan basvurmanizda bir engel yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.