Merhaba arkadaşlar 3 ay önce macbookpro 17" aldım.1 hafta öncede 50tl ye windows xp kurdurttum. Fakat windows 7 ye geçmek istiyorum tabi gereksiz bi 50tl daha veremeyeceğim. Sorum şu normal ilk defa bootcample windows yüklergibimi yükleyeceğim yoksa olanın üstüne format atar gibimi yapacağım yada bilmediğim başka bir çare warmı? izlemem gereken yolu gösterirseniz sevinirim? teşekkürler..
macintosh içindeki bootcamp'in asıl amacı mevcut diskinizi bölmek. windows CD si ile kuruluma başlandığında bootcampn bir işi kalmıyor artık. Bootcamp harddiski kolayca bölmek için temel kullanıcılara kolay bir bölme ekranı sunuyor. ama aslında disk utility nin yaptığı işten bir fark yok. disk utility ile de harddiskinizi bölüp sonra başlangıçta windows cd si ile boot edip windows kurabilirsiniz. ek bilgi olsun yeri gelmişken.
Farrabi senin soruna gelecek olursak, ilk başta söylemiyeyim o konuya karışmayayım dedim ama dayanamadım. bootcamp kullanmak ve macbook'a windows kurmak gerçek çok kolay bir iş. 50 tl lik bir iş değil. kendinde yapabilirdin. Mac OS da iken bootcamp programını çalıştırıp next next diye diye ilerleyip harddiskten ne kadar ayıracağımızı yazıyoruz. finish butonu gelince cd yi takıp bilgisayarı baştan başlatıyoruz. ve standart pc lerdeki gibi windows kurulumu devam ediyor. Şimdi senin harddiskin zaten bölünmüş durumda. o yüzden tekrar boot camp açıp bölmeye gerek yok. o yüzden sen Windows bölümündeki gerekli yedeklemelerini müsait bir yere yedekledikten sonra, windows 7 dvd sinden sıfırdan kurulum yaptıracaksın. xp nin üzerine yükseltme yaptırmıyor win 7.
Windows 7 dvd si bilgisyarın içindeyken macbook'u baştan başlat. açılıştaki dııııııın efektini duyduktan sonra klavyendeki option ( alt ) tuşuna harddisk simgeleri çıkana kadar basılı tut. orada Macintosh ve windows harddisklerinin yanında birde windows 7 simgesi gözükecektir. onu seçince windows 7 dvd sinden boot etmiş oluyorsunuz artık. gerekli adımları ilerledikten sonra harddisk ekranı gelecektir. windows'un hali hazırda kurulu olan bölüntüyü tekrarda formatlayın. aslında şart değil diski tekrardan biçimlendirmek ama sıfırdan kurulum ve performans için şiddetle tavsiye edilir herzaman. windows sonuçta bu mac gibi değil. şişiyor sistem. ayrıca windows xp ye ait ne varsa silineceğinden windows 7 kurulumuna başlamadan önce XP deki bilgilerinizi yedekleyin. Neyse formatlama bittikten sonra bu temiz alana kurulum yapacak şekilde kuruluma devam edin. herşey bitip sağsağlim masaüstüne geldikten sonra macbook'unuzun 1. veya 2. cd sini takıp (tam hatırlamıyorum kendim sürekli usb den kuruyorum driverları) cd nin içinden boot camp kurulumunu başlatın. otomatik olarak tüm driverlar yüklenecektir. Windows 7 kurulumu bu kadar.
windows da ikenboot camp driverları kurduktan sonra bootcampi güncellemeyi unutmayın.
Cevabınız icin tesekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme