Şimdi Ara

Booking.com geri dönüşün sinyalini Linkedin'den verdi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joker-38


    quote:

    Orijinalden alıntı: sdelta


    quote:

    Orijinalden alıntı: joker-38


    quote:

    Orijinalden alıntı: sdelta


    quote:

    Orijinalden alıntı: joker-38


    quote:

    Orijinalden alıntı: sdelta

    quote:

    Orijinalden alıntı: joker-38

    bu cezaları avrupalılar kesince hep bir ağızdan "helal olsun" diyoruz. türkiye yapınca " doymadınız" diyoruz. yalan mı ?

    Yalan. Adamlar ülkemde bu tarz bir hizmet veriyorsa tabi ki iletişim için temsilcilerini tutup vergisini vermeli.

    Verilen her saçma karara da "doymadınız" deriz tabi ki. Devlet halkına hizmet için vardır, bizde tam tersi oluyor maalesef.

    bunun neresi saçma? konudan haberiniz yok galiba? sırf yazmak için yorum yazmayın yahu yada kendi kendinize yazın alıntı yapmayın.

    Ben buna saçma demedim ki. Bu gayet mantıklı ve tabi ki vergisi alınmalı dedim. Sizin bence okuduğunuzdan haberiniz yok :/

    daha konudan haberi yok fikri var. vergi değil o ceza ceza. birde okuduğundan haberin yok diyor. ne desek boş.

    Halen okuduğundan zerre kadar anlamadığında hemfikirim. Biliyoruz bizde ceza olduğunu. O ceza neden kesiliyor, vergi vermediği için değil mi? Vergi vermeli diyorum bende. Neden bu kadar zorluyorsun anlamadım? Boş olan sensin.

    vergi vermediği için mi ?
    ve okuduğunu anlamayan benim öylemi ?

    sana uygun olan forumda ceza gerektirmeyen tek hareketi şu ---

    blok ...

    terbiyesizleşme! hareket çekecekmiş bak bak... klavyeyi eline alınca dayılanma.
    İnsan gibi konuşmaya çalışıyorum sürekli laf sokma çabaları.

    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/cengiz-semercioglu/booking-com-vergi-odemeli-40416989

    al bak oku! okursan anlarsın belki!

    Vergi vermiyor, vergi vermediği için ucuz fiyat verip tekel oluşturuyor ve rekabeti engelliyor. Bunları vergi vermediği için yapıyor!
  • Booking.com'un Türkiye içinde ki otellerin satışına mahkeme kararı ile getirilen yasağın sebebi şudur;

    booking.com şirket olarak, kazanç üzerinden vergi vermekten muaf olduğu için dolayısıyla azalan maliyetlerden ötürü, diğer otel rezervasyon kanallarından (seyahat acentesi, başka online rezervasyon siteleri, tur operatörleri, otelin kendisi vs.) zaten daha fazla gelir elde ederken, otellere yaptığı baskılar, komisyon oranlarını arttırması, tesislerin kendilerine ücretsiz garanti oda tutması için baskı yapması gibi sektörsel faaliyetler ve bu faaliyetlerde booking.com'un REKABET kurallarına uymadığı içindir.

    Olay direk olarak vergi değil. yada sadece vergi değil.

    2. si booking.com un Türkiye'de hala daha temsilciliği var, kapatmış değil. Ancak booking.com şu yasa değişmeyeceği sürece ülkemizde hiç bir zaman vergi vermeyecek - ki zaten durumun bir tek vergi olmadığını gösteren durum da budur. Yani olay sadece vergi değil, vergi vermekten muaf olan bir yabancı kurumun, Türkiye'de bulunan otelcilere karşı sert uygulamaları sonucunda bu cezayı yediğinin kanıtıdır;

    Hollanda ile Türkiye arasında ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMASI bulunmaktadır. Bu anlaşma kapsamında Hollandalı şirketler Türkiye'de, dar mükelleflik tanımından tamamen MUAFTIR. Yani ülkemizde temsilciliği olsa da olmasa da, şirket Hollandalı olduğu için 2 li anlaşma gereği vergiden komple muaf bu şirket.

    İşte bu noktada da zaten ortaya çıkan bilgisizlik te bundan kaynaklı. booking.com aslında Hollandalı bir şirket değil, ancak, Hollanda'nın bir çok ülke ile birlikte yaptığı bu tarz muafiyet anlaşmaları var, işte bunu bilen firmalar, menşei ne olursa olsun, genel merkezini Hollanda'ya açıyor ki Hollanda Devletinin imtiyazlarından yararlanabilsin.

    Hollanda'nın bundan kazandığı durum ise özetle şudur;

    Hollanda bu avantajının uluslararası alanda ticaretini yapar; Türkiye’de yatırım yapacak diğer ülke yatırımcılarının kendi ülkesinde kâğıt üzerinde şirket kurmasına izin verir. Sonuçta yabancı yatırımcılar, önce Hollanda’da kâğıt üzerinde binlerce şirket kurar, sonra o sözde ‘Hollandalı şirketler Türkiye’de yatırım yapar. Böylece Türkiye’de kâğıt üzerinde en çok Hollandalılar yatırım yapmış gibi görünür. Hollanda uluslararası yatırımların Türkiye’ye aktığı bir huni gibidir; bu huni Türkiye’de elde edilen gelirlerin dışarıya akıtılması için de kullanılır. Bu durumdan Hollanda devleti vergi geliri kazandığı gibi, kâğıt üzerindeki şirket kurma ve muhasebe işlerinden de Hollanda’daki muhasebe ve avukatlık firmaları büyük paralar kazanır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.