Şimdi Ara

Bölümde özellikle benden yardım isteyen arkadaşlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Blog üzerinden olsun, takıldığım diğer forumlardan olsun bir çok arkadaşlarla fikir alış verişi yaptığımız gibi bir çok kişi benden yardım taleplerinde bulunuyorlar. Ayrıca takılduğım yabancı siteler de var.

Benim üzüldüğüm nokta, bin-bir hevesle msn e eklermisin yada diğer başka taleplerle insanlar benden birşeyler istiyorlar.
    Şimdi size olağan bir hafta çalışma düzenimden bahsedeyim.

Haftanın ilk günü çalıştığım iş yerinde toplantı ve diğer gözden geçirmelerle geçiyor. Bunun dışında yaklaşık 100 adet pc ve 5 tane sunucumuz var. Bunun haricinde Yurt dışı ile haberleşen ve çalıştığım servis firmasında araçların arıza tespitlerini yapan bir sürü değişik cihaz var bilgisayar destekli. NG3, Fren Test Cihazı, bilmemnemax, Wabco gibi cihazlar var. Bunun yanında olupta hatırlamadığım daha çok şey var.

İş dışında freelance olarak tanımlayabileceğim, sunucum var, bazı firmalara hosting hizmeti veriyorum, bazıları için seo çalışıyorum. Bazıları için tasarım yapıyorum. Hatta bilgisayar sistemleri için danışmanlık yaptığım ve bizzat donanım + yazılım teknik desteği yaptığım yerler var. Belkide 1000 den fazla e-mail hesapları olan geniş bir çerçevede çalışıyorum.

Bunun dışında halen eğitimlere katılıyorum. Yeri geldiğinde yurt dışına çıkıyorum, zaten İstanbul, Yalova, Gebze, İnegöl, İzmit zaman zaman Bilecik taraflarına gidiyorum.

Hemen her gün kendimi daha geliştirmek için 20 yakın forum ve internet sitesini takip etmeye çalışıyorum. 3 tane msn im var neredeyse sürekli oralardan da sorular geliyor.

Günde yaklaşık 5 saat uyuyabiliyorum, zaman oluyor servislerde yada otobüslerde uyukluyorum. Zaman geliyor kullandığım aracı kenera çekip uyuyorum.

Bunların hepsi bir tarafa, 1 sendir tanıdığım ve 8 aydır da peşinden koştuğum kişi ile bugünlerde daha yakınlaştım ve dünya umurumda bile değil doğrusu. Her şeyimi bir kalemde kenara itebileceğim birisi.

Buna rağmen tüm iyi niyetimle forum üzerinden ve gerekirse msn den eklermisin isteklerini kırmak istemediğim için insanları ekliyorum.

Ancak ben bile kendimin bazen insan olduğumu unutuyorum bazen. Bugün cumartesi ve uzun bir süreden beri ilk defa cumartesi günü tatil yapma şansına erişmiş olsam da bugün yine bir iki yere servise gittim ve akşam da iş görüşmesine gittim.

Notebooklarım acınacak durumda, evdeki kullandığım pc ona keza, buna rağmen msn e eklediğim ve yardımda bulunmaya çalıştığım birisi yine istediğini alamadığından muhtemelen yine çevrim dışı oldu bir anda. Sanırım istediğini alamayınca beni engelledi.

Bu ilk olmuyor, kaçıncı olduğu konusunda da hiç bir fikrim yok; üzülüyorum ama çokta fazla yapabilecek bir şeyim yok. Sonuçta hayatımı bende bir yerlerden kazanmam gerekiyor ve işimde daha iyi olmam gerekiyor. Ne kendime ait sitelerin 1 tanesinde bile reklam yada bana destek çıkın diye bir isteğim var, nede gelen isteklere karşı hep para karşılığı bir yaklaşımım.

Bu yüzden lütfen isteklerinizde daha makul olmanızı rica ediyorum. Ve bu tarz beni kırmaya yönelik hareketlerden de uzak durun, zaten kısıtlı olan vaktimde gerçekten ihtiyacı olacak yada bir iki de olsa ihtiyacı olacak kişilere yardımcı olma şansımı ve şevkimi kırmamanızı rica ediyorum.

Ayrıca bu tip bir yazı yazdığım için de üzülüyorum. Yinede belirtmek istedim.

• Hocam hakikaten bloğunda ki makalelerinle olsun burada ki yardımlarında olsun bir hayranınım senin diyebilirim.
    Gerçekten bu işi bilerek yapanlardansın. Tek temellim senin gibi ve tabi daha iyisi (izninle :)) olabilmek.

İyi ki varsın buralarda. Allah yolunu açık etsin, Sevdiğinle bir olursun umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cehennemden_Cennete -- 23 Mart 2008; 1:15:55 >
  • Çok iyi anlıyorum siteminizi X Files;
    Gerçekten oldukça iyi ve seviyeli bir şekilde yardımlar ediyorsunuz ve ne olursa olsun hep birilerine birşeyler katmaya çalışıyorsunuz.
    Umarım ne demek istediğinizi arkadaşlarda çok iyi anlar ve ona göre davranırlar.
    Allah isteklerinizi kaul etsin inşallah;Mutluluklar ömür boyu...
  • Özkan Abim,sevgili ustam;
    Sahiden haklısın.O yoğun programın arasında bile insanlara yardım etmekten hiç çekinmeyen birisisin ve sana karşı böyle hareketler olduğunu öğrenince gerçekten bende üzülüyorum.İyi ki varsın bu forumda.
  • anlayabiliyorum seni..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleep -- 24 Mart 2008; 0:27:43 >
  • Forumda saygı duyup, örnek aldığım iki insandan birisin. İyi niyetin suistimal edilmemeli !

Umarım hayat boyu mutlu ve hakettiğin değeri alırsın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.