Şimdi Ara

BÖLÜM SEÇİMİ VE DÜNYANIN GELECEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • genel olarak bölüm tercih tavsiyesi verirken insanlar, mesleğin ekonomik durumunu da göz önünde bulundurarak kişinin yapmaktan hoşlanacağı mesleği yapmasını tavsiye ederler. kimisi son söylediğim kritere takılır kimisi takılmaz. fakat benim derdim artık insanlığın eskisi gibi olmayacağı/olamayacağı konusunda. bildiğiniz üzere yapay zekanın gelişmesi pek çok bilim insanını tedirgin ediyor. bu teknolojinin kontrolden çıkması insan için büyük bir tehdit oluşturuyor. bu bağlamda önümüzdeki yıllarda bazı mesleklerin kaybolup gitmeyeceği ne malum. veya daha farklı şekilde dile getirmem gerekirse: yapay zeka hakkında fikri, tecrübesi olmayan insanların, güç sahibi olanlar tarafından yönetildiğini düşünebiliyor musunuz? her ne kadar bu alanda öncü olan insanlar "biz de korkuyoruz, bu teknolojinin insanlığa zarar vermemesi için elimizden geleni yapacağız" dese de kötü eller tarafından işlendiğinde yapay zekanın ne kadar güçlü olup olmayacağını bilemiyoruz. belki de abartıyorum fakat bu alanda pek çok çalışma yapıldı ve bunların kartopu etkisiyle çok büyük çalışmalara dönüşeceğini düşünüyorum.

sonuç olarak artık kendi keyfimizi düşünmek yerine böyle bir gerçekliğin var olduğunu kabul edip bu alana, barışçıl bir dünya sağlamak adına yönelmeli mi yoksa dediklerimin meslek seçimi adına hiç mantıklı tarafı yok mu? ne düşünüyorsunuz? örneğin eğitimcilerin eski değerinin kalmayacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 23 Temmuz 2020; 4:44:31 >

• Haklısın dostum. Boston Dynamics'in ürettiği robotların yıllar içindeki değişimi bile tüyler ürpertiyor. Şuan bir sorun yok gibi gözüküyor ama geleceği puslu bu işin. Meslek tarafına gelirse de bu sistemde ve bu ülkede 2.5 milyon tane öğrenciyi aynı sınava sokan bir sınav sistemi ve aşırı çağdışı bir eğitim sistemi oldukça bunun yanında ülkenin maddi durumu da göz önüne alındığına insanların tercih yaparken bunları düşüneceğini sanmıyorum ben dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memduh Başgan -- 23 Temmuz 2020; 6:38:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.