Şimdi Ara

Bölüm seçiciliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Turizm denilen lanet meslek okulundan mezun oluyorum bu sene aşçı olarak.Sorunum şurda Son 6 ayda tam olarak 100 kere sürekli farklı bir iş yapmak için bölüm aradım durdum.Daha doğrusu aşçılık dışında herhangi bir meslek yapmak için sürekli çalıştım çabaladım araştırdım.Ama bulamadım daha doğrusu mezun olduktan sonra ne yapacağımı bilmediğimden beceremedim.Arkadaşlar benim sayısalım yok maalesef turizm lisesinde sadece meslek dersleri ve az buz sözel görüyoruz hal böyle olunca ygs nin ortalama hepsinden 250 gibi birşey geldi diploma puanıyla Max. 290 olacak gibi gözüküyor. Herneyse gelelim bana 3 senedir aşçılık mesleğine kendimi vermiş biri olarak söylüyorum hergün ağzımdan çıkan kelimeler Aklıma ....yım Bu mesleği yaparsam p..m neden bu mesleği seçtimki ? Senin gibi ustanında a....yım. Ağzımdan hiç birşekilde argo kelimenin eksilmediği günde 2 paket sigaraya kadar yükselen sigara sinir ve stres sorunum ki yaşım daha 17.Özetle ben Aşçılık mesleğinden kurtulmak için sürekli bir yol aradım ama bulamadım

Ne mi istiyorum ?
    Aşçılıktan sonra karar verdiğim şey insan işi olucak. Yani 8 saat çalışma saatim varsa en fazla 10 olsun aşçılıkta günde 14 saat çalışıp stajyer olduğum/olmadığım halde mesaimi alamıyor fırça yiyordum
    Ayakta devamlı çalışılacak bir meslek olmamalı. Masa başı iş istiyorum yani
    Genellikle kullandığım eşyaların teknolojik eşyaları olmalı(bilgisayar,telefon,faks) neden bunlara taktın dersen son çalışmamda 2 parmağımı doğradım bildiğiniz koptu yani.
    Bu saydığım mesleklere göre zaten yine turizm ve o tarz şeyler çıkıyor evet ama yiyecek içecek bölümü çıkmıyor sanırım. Konaklama ve dışındaki işler çıkıyor
    eğer herhangi bir bilginiz yardımınız varsa lütfen esirgemeyin.

Neden aşçılığı sevmiyorsun neden yapamıyorsun diyenlere cevabım
    Birincisi 3 senedir mesleği yapıyorum ancak halen daha bıçak tutamıyor düzgün doğrayamıyorum yaşıtlarım tıkır tıkır yaparken ben fos
    İkincisi bana göre bir iş değil sürekli ayakta kalıp aşırı derecede çalışmaya gelemiyor vücudum hastalık oluştu çalıştığımdan beri zaten
    Üçüncüsü Yapamayacağım beceremeyeceğim fırçayı yiyeceğim korkusu
    dördüncüsü malzemeleri israf etmem yani daha doğrusu soyayım derken yarısının bir anda yok olması
    beşincisi Herkese göre çok iyi maaş dediğiniz maaşı almak için uzun sürelerce yaklaşık(20-30) sene çalışmak olması eyvallah heryerde böyle ama bu koşullarda değil.
    Diyeceksiniz ne 20 30 senesi 5 senede baş chef olan öyle maaş alan var diyeceksiniz ancak istisna bunlar tek tük. Kusura bakmayın ama ne kadar en iyi üniversiteyi de bitirseniz ne kadar iyi bir diliniz vs. diplomalarınızda olsa. bu mesleğe yeteneğiniz yoksa yada beceremiyorsanız 1.haftaya şutlanırsınız. Ha yeteneğiniz varsa bile yine her zamanki gibi uzun süre ömrünüzü verip devam etmeniz gerekmekte maalesef. Burdanda Önlisans olarak Aşçılık veya 4 Sene fakülte olarak gastronomi ve mutfak sanatları okumak isteyen veya özel olarak msa ve tarzı kurslara gidip aşçılık hayatına atılmak isteyenlere sözüm; Bir daha düşünün hatta iyi düşünün yol yakınken koşun kaçın uzaklaşın.

Son olarak TURİZM PİŞMANLIKTIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-535601307 -- 29 Mart 2016; 13:51:16 >

• Yukarı
    yeditepe bölüm geçişi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.