Şimdi Ara

boğaziçinde okuyanlar bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrik - elektronik mühendisliği istiyorum. çok yüksek olmasa da boğaziçi ve bilkentin gelme ihtimali var. Aslında kafamda hep odtü vardı ama sınavlar beklediğimden iyi geldi. Boğaziçi gözümü korkutuyor biraz. Şu aralar maddi açıdan pek rahat değiliz kalkip da boğaziçine gelmeli miyim, burs olanakları nasıldır, nerede kalacağim, hayat pahalı mıdır ailemden para almadan okuma şansı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

Elektrik - elektronik mühendisliği istiyorum. çok yüksek olmasa da boğaziçi ve bilkentin gelme ihtimali var. Aslında kafamda hep odtü vardı ama sınavlar beklediğimden iyi geldi. Boğaziçi gözümü korkutuyor biraz. Şu aralar maddi açıdan pek rahat değiliz kalkip da boğaziçine gelmeli miyim, burs olanakları nasıldır, nerede kalacağim, hayat pahalı mıdır ailemden para almadan okuma şansı var mı?

boğaziçinde okumuyorum, ama yurtlarının ucuz olduğunu duymuştum.

okulun burs olanaklarını bilemem, ama boğaziçi ee düşündüğüne göre ilk 500de falan olmalısın, o dereceyle dışardan çok daha iyi burs bulursun merak etme bulunduğun şehirdeki fabrikaları,firmaları falan dolaşmanı öneririm, illaki burs veren vardır. onun dışında kyk bursu da var. dediğin gibi maddi sorunlarınız varsa çıkması muhtemeldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: walkerx

boğaziçinde okumuyorum, ama yurtlarının ucuz olduğunu duymuştum.

okulun burs olanaklarını bilemem, ama boğaziçi ee düşündüğüne göre ilk 500de falan olmalısın, o dereceyle dışardan çok daha iyi burs bulursun merak etme bulunduğun şehirdeki fabrikaları,firmaları falan dolaşmanı öneririm, illaki burs veren vardır. onun dışında kyk bursu da var. dediğin gibi maddi sorunlarınız varsa çıkması muhtemeldir.

İlk 500de değilim muhtemelen ama ilk 1000 olma ihtimali var. Bu da yazılabilir anlamına gelir. Tabi yazarsam da gidecekmiş gibi davranmam gerekir. Yaşadığım yer küçük Aydın'dayım açıkçası nasıl araştıracağımı bilmiyorum burs veren yerleri nereden başlamak gerek.

• internetten bulabilirsin bence. ya da aydında bulunan firmaları ara tek tek sor, üniversite öğrencilerine burs veriyor musunuz diye. bu firmalarda tanıdık veya akraban falan çalışıyorsa işin daha da kolaylaşır.

ayrıca sanayi odaları,belediyeler,ticaret odaları vs gibi yerler de burs verir genelde.
  • boğaziçinde okumuyorum ama inşallah bu sene gidicem yurt olayı ilk sene hazırlık var kilyosta kalıyorsun aylık 130 falandı ücreti galiba hazırlığı geçince diğer merkez kampüslere geçiyorsun ya güneye ya da kuzeye orda da fiyatlar oda ve sayıya göre değişiyor 100-230 arasıydı sanırım ama boğaziçinin sitesine bakarsan daha iyi bilgi alabilirsin ya da 18inde tanıtım günleri başlıyor oraya gidebilirsin burs konusuda senin yeteneğine kalmış bir şey
  • maddi yönden sıkıntınız varsa bilkenti düşün bence. bebek-istanbul türkiyedeki en pahalı semtlerden biridir. boğaziçi ee de bilkent ee de hayran olduğum bölümler. senin durumun için bilkent daha iyi bi tercih olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 16 Temmuz 2012; 2:07:04 >
  • İlk 1000'de olanlara zaten yüksek burslar veriyorlar diye biliyorum. Normalin 2-3 katı gibi 700 lira civarı burs alsan devletten rahat rahat geçinirsin. Diyelim alamadın 250 lira burs garanti olur. Onu koydun kenara üstünden özel burs veren yerlere baş vurdun kesinlikle çıkar kesinlikle rahat yaşarsın.
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim içimi rahatlattınız. O zaman şimdi yapmam gereken sonuçların açıklanmasını beklemek. Tanıtım günlerine gitmeyi düşünüyordum ama sonuçlar açıklanmadı bir türlü.

Orijinalden alıntı: Spyxxx

İlk 1000'de olanlara zaten yüksek burslar veriyorlar diye biliyorum. Normalin 2-3 katı gibi 700 lira civarı burs alsan devletten rahat rahat geçinirsin. Diyelim alamadın 250 lira burs garanti olur. Onu koydun kenara üstünden özel burs veren yerlere baş vurdun kesinlikle çıkar kesinlikle rahat yaşarsın.

liseden arkadaşım 500 küsürüncü oldu. boğaziçi bilgisayarda şimdi. babası öğretmen 3 tane de kardeşi var ama sadece devlet bursu alıyor. hiç de öyle çok burs aldıkları falan yok. ben de ilk 2000 deydim devlet bursu bile çıkmadı, düşün. ilk 100 dereceniz yoksa çok fazla burs almayı unutun.

başlığı açan arkadaşa tavsiyem, en azından burs işini garantiye aldıktan sonra tercih yapsın. sonradan sıkıntı yaşama olasılığı var çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 16 Temmuz 2012; 6:06:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

Diyelim alamadın 250 lira burs garanti olur. Onu koydun kenara üstünden özel burs veren yerlere baş vurdun kesinlikle çıkar kesinlikle rahat yaşarsın.

liseden arkadaşım 500 küsürüncü oldu. boğaziçi bilgisayarda şimdi. babası öğretmen 3 tane de kardeşi var ama sadece devlet bursu alıyor. hiç de öyle çok burs aldıkları falan yok. ben de ilk 2000 deydim devlet bursu bile çıkmadı, düşün. ilk 100 dereceniz yoksa çok fazla burs almayı unutun.

başlığı açan arkadaşa tavsiyem, en azından burs işini garantiye aldıktan sonra tercih yapsın. sonradan sıkıntı yaşama olasılığı var çünkü.

Onu geçtim bakın daha 1 sene önce buralarda burs konusu vardı içinde 15-20 tane burs yeri vardı onların hepsine başvursan kesin 1-2 tanesi burs verir ki bırakın ilk 300'ü 500'ü benim tanıdığım ilk 25-30bindeki adamlar başvurdu 2-3 tane günü dolmamış burs yerine o konudan onlara çıktı burs yapmayın gözünüzü seveyim hem ilk 1000 de olucam hem maddi durumum yeterli olmayacak hem de burs alamıycam. Tamam Türkiye okumak için pek elverişli değil ama burs bulunur o dereceye o sıralamaya burs kesin bulunur. Yok efendim bulunmadı en uç ihtimal gidersin boğaziçi değil mi senin okulun kardeşim onun bu işlerle ilgilenen kısmı yok mu oraya başvuracaksın diyeceksin ki durumum yok ödeyemiyorum onlar seni mağdur etmez. Yemek bursu, yurt bursu verir yetmezse sana yarı-zamanlı bir iş bulur buyur çalış der yok efendim fotokopici olsun ya da kantin olsun oralarda seni çalıştırır. O da mı bulmadı diyelim gidecek kendisi iş bulacak nasıl bulacak. Boğaziçiliden özel ders yazacak adam bulacak. Bu da mı olmadı gidecek iş arayacak bulacak. Ygs-lys çıkışında öğrencilere dershane reklamı dağıtacak yine bulacak maalesef yaşamak zor.

düzenleme: yanlış bilgi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spyxxx -- 16 Temmuz 2012; 11:16:19 >

• quote:

quote:

quote:

İlk 1000'de olanlara zaten yüksek burslar veriyorlar diye biliyorum. Normalin 2-3 katı gibi 700 lira civarı burs alsan devletten rahat rahat geçinirsin. Diyelim alamadın 250 lira burs garanti olur. Onu koydun kenara üstünden özel burs veren yerlere baş vurdun kesinlikle çıkar kesinlikle rahat yaşarsın.

Benim arkadaşım da ilk 700 de ama devletten normalin 3 katı burs alıyor.
    Onu geçtim bakın daha 1 sene önce buralarda burs konusu vardı içinde 15-20 tane burs yeri vardı onların hepsine başvursan kesin 1-2 tanesi burs verir ki bırakın ilk 300'ü 500'ü benim tanıdığım ilk 25-30bindeki adamlar başvurdu 2-3 tane günü dolmamış burs yerine o konudan onlara çıktı burs yapmayın gözünüzü seveyim hem ilk 1000 de olucam hem maddi durumum yeterli olmayacak hem de burs alamıycam. Tamam Türkiye okumak için pek elverişli değil ama burs bulunur o dereceye o sıralamaya burs kesin bulunur. Yok efendim bulunmadı en uç ihtimal gidersin boğaziçi değil mi senin okulun kardeşim onun bu işlerle ilgilenen kısmı yok mu oraya başvuracaksın diyeceksin ki durumum yok ödeyemiyorum onlar seni mağdur etmez. Yemek bursu, yurt bursu verir yetmezse sana yarı-zamanlı bir iş bulur buyur çalış der yok efendim fotokopici olsun ya da kantin olsun oralarda seni çalıştırır. O da mı bulmadı diyelim gidecek kendisi iş bulacak nasıl bulacak. Boğaziçiliden özel ders yazacak adam bulacak. Bu da mı olmadı gidecek iş arayacak bulacak. Ygs-lys çıkışında öğrencilere dershane reklamı dağıtacak yine bulacak maalesef yaşamak zor.

devletten normalin 3 katı burs alabilmesi için ilk 100e girmesi gerek. ayrıca söylediklerine göre bi bana bi de arkadaşıma çıkmamış burs. ne garip dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 16 Temmuz 2012; 10:44:30 >

• Normalin 3 kati burs sadece ilk 100 dekilere veriliyor.

quote:

quote:

quote:

Benim arkadaşım da ilk 700 de ama devletten normalin 3 katı burs alıyor.

devletten normalin 3 katı burs alabilmesi için ilk 100e girmesi gerek. ayrıca söylediklerine göre bi bana bi de arkadaşıma çıkmamış burs. ne garip dimi?

Arkadaşı aradım konuştum, fazla burs alıyorum ama devletten değil dedi. Ben devletten biliyordum yanlış bilgilendirme için öncelikle özür diliyorum. Fakat şimdi gelelim konumuza şu an önemli olan olay burs almak aradım sordum adam dedi ki devletten 260 ve okulumdan "950" burs alıyorum diye. Devletten aldığı miktar o kadar da önemli değil ama okulundan aldığı miktara dikkatini çekiyorum ve üstte yazdığım okuluna başvursun seçeneğini arkadaşın değerlendirmesini söylüyorum. Boğaziçiliye burs veren yerler var. Size burs çıkmamış olabilir sana hele devlet bursu bile çıkmamış demek ki durumun varmış. Büyük ihtimalle ilk 100 ün üstünde önemli olan maddi durum oluyor. Devlet bursu bu arkadaşa kesinlikle çıkar diye düşünüyorum maddi durumu kötü onun dışında okuluna başvuracak 3-5 oradan burs alacak, boğaziçiliye burs vuran yerlere başvuracak yine burs alacak. Bulamazsa ben yardım ederim derdim ama ben İstanbul'da değilim edemiyorum. Orda olsam ben elinden tutar ben götürür burs yerlerine ben bulurdum. Benim senin lafında kızdığım nokta şu burs işini dikkate alarak tercih yap demen, adam sırf burs bulamıyor diye kötü biryere mi gitsin. Gitmesin burs bulunur her şekilde bulunur kesin bulunur. Sizin bulamıyor olmanız başkalarının bulamayacağı anlamına gelmez. Eğer baktın bulamıyor mu ilk dönem ortalamasını yüksek tutar 2. dönem transkriptini alır onlarla biryerlere başvurur. Baktın diyelim olmuyor çok fazla insan var hem çalışıp hem okuyan onu düşünmeli. Ben diyorum ki isteyen insan girgin insan her şekilde bursunu bulur. Siz ilk 2 bindeyiz maddi durumumuz kötü hele arkadaşımın daha kötü diyorsunuz, burslara başvurduğunuza emin misiniz? Burs kesinlikle bulnuur istedikten sonra ben öyle düşünüyorum.

• yukarı. 1157. Oldum. Ee tutmuyor ama bu tercih listesine yazmayacağım anlamına gelmez. Alt sıralara boğaziçi bilgisayar da yazabilirim. Bu da beni aynı yere getiriyor. Babam sırf bebekte olduğu için bizi aşar kesinlikle gitme diyor. Ben de buna kızıyorum araştırma gereği bile duymadan gitme demesine. Belki bulacağım burslarla odtüden çok daha rahat okuyacağım. Ne düşùnüyorsunuz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.