2009 yılından beri her yıl Türk ve dünya üniversitelerini akademik performanslarına göre sıralayan ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesindeki URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı, 2024- 2025 dünya sıralamasını yayımladı. Etki değeri yüksek dergilerde yayımlanan makale ve atıf sayısı, toplam bilimsel döküman sayısı, toplam yayın ve atıf etkisi, uluslararası işbirliği kriterleri esas alınarak hazırlanan listede sırasıyla Harvard, Paris Cite, Toronto, Collage London, Zhejiang, Shanghai Jiao Tong, Tsinghuma, Oxford, Stanford ve Pekin üniversiteleri dünyanın en iyi 10 üniversitesi olarak yer aldı.
İlk 1000 sıradaki Türk üniversitesi sayısı 18’den 11’e düştü Listelerin paylaşıldığı raporda, dünyanın önde gelen üniversitelerinin yayın ve atıf sayıları ile Türk üniversitelerinin yayın ve atıf sayıları arasında çok ciddi farklar olduğuna dikkat çekildi ve 2016’dan bu yana ilk 500’e girebilen bir Türk üniversitesinin kalmadığı, ilk 1000 sıradaki Türk üniversitesi sayısının ise 18’den 11’e düştüğü belirtildi. Bu kategoride birinciliğe Hacettepe Üniversitesi, ikinciliğe İstanbul Teknik Üniversitesi, üçüncülüğe Ankara Üniversitesi yerleşti. Diğer üniversiteler sırasıyla İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi oldu. Kayyum rektör dengeleri değiştirdi... URAP’ın Türkiye özelindeki sıralamasına bakıldığındaysa ilk 5’te sırasıyla Koç, Hacettepe, Ortadoğu Teknik, Ankara ve İstanbul Teknik üniversiteleri var. Geçmişte yeri ilk 10’da olan Boğaziçi Üniversitesi ise 22. sırada yer aldı. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi ilk olarak 11. sıraya, ardından yıllar içinde 13, 14, 16 ve son olarak 22. sıraya geriledi. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden Prof. Mine Eder söz konusu gerilemeyi, “Dünya çapındaki bilim insanları, yönetimi eleştiriyor, itiraz ediyor diye işlerine son verildi. En verimli, en çok yayın yapacak çağlarında hiç istememelerine karşın yurtdışına ve diğer kurumlara giden meslektaşlarımız oldu. Ayrıca 2021’den beri kuruma tepeden inme, birimlerin ve fakültelerin onayı olmadan, liyakatten çok siyasi bağlantılara dayalı ‘paraşüt’ dediğimiz 100 akademik atama yapıldı. Bu da verilen derslerin ve yayınların niteliğini etkiledi” ifadeleriyle açıkladı. 'Akademisyenler görevden alınıyor' Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Tuna Tuğcu, “Akademisyenler görevden alınıyor, kampüslere girişleri yasaklanıyor, araştırma merkezlerine el konuluyor, emekli olsa da üretken ‘emeritus’ hocaların kampüse girişi yasaklanıyor ve eş danışmanlığını yaptıkları tez öğrencileriyle sadece online görüşmeleri isteniyor. Akademisyenlerin araştırma laboratuvarlarına girmeleri yasak ve araştırma ekipmanlarına el konuluyor. Soruşturmalar ve davalar nedeniyle görevlerini yapamaz haldeler. Bu şartlarda eğitim öğretim ve araştırma yapılabilir mi?” https://www.sozcu.com.tr/bogazici-ne-yazik-oldu-artik-ilk-500-de-esamesi-bile-okunmuyor-p179921 |
Boğaziçi Üniversitesine yazık oldu: Artık ilk 500'de esamesi bile okunmuyor

-
-
türkiyedeki üniversite denilen yerler artık tartışmaya bile değmez. sorunlar yıllardır tartışılıyor. herhangi bir çözüm de bu günkü kafa yapısında mümkün değil. bu kurumların bozulmasında hükümet en son sıradakı sorumludur. prof ünvanlı despot kişilerin eline düşen üniversiteler hısım akrabanın doldurulduğu, kaynaklarının cebe indirildiği yerler haline geldi.
-
Hükümet en son sıradaki değil, en baş sıradaki sorumludur. Saydığın bütün problemler, hükümetin başarısızlığının tescilleridir.
- Üniversiteler hısım akrabanın doldurulduğu: Ülkede yargı,adalet nerde? Madem böyle bir durum var, soruşturma açıp toplasınlar bu hısım akrabayı, bir usulsüzlük bir torpil var mı araştırsınlar. Şimdiye kadar böyle bir durum hakkında soruşturma açıldı mı? Hayır.
- Kaynaklarının cebe indirildiği yerler haline gelmesi: Ülkede maliye bakanlığı, adalet bakanlığı yok mu?. Daha geçen gün Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Harun Çiftçinin, döner sermayeden kendisine 1.2 milyon lira maaş bağladığı iddia edildi, görevinden alındı, vali tarafından veda yemeği ile uğurlandı. Kendisine soruşturma açıldı mı? Hayır.
Ülkede yolunda gitmeyen her şeyden hükümet sorumludur. Ekonomi, Eğitim, Sağlık, Dışilişkiler, Refah, aklınıza ne gelirse gelsin kötü oluşundan başlıca hükümet sorumludur.
-
Bir üst lige atladı ondan yok listede.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ha birde düşünün ülkede bilecik kütahya bile bitiren kişi kendini üst akıl,seçilmiş kişi filan sanıyor bu ülkede üni bitirenlerin kibri harvard bitiren abd lilerde bile yoktur
-
Sende o diplomadan bile yok. YKS'ye girsen saydığın üniversiteleri asla kazanamazsın. Kendi halini ve seviyeni düşün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 2 Haziran 2025; 12:20:12 > -
ben aöf + myo mezunuyum gençlerde gördüğümüde forumda yazarım bitiriyorlar 3 kuruşluk üni ceo olucam,memur olucam, plazada takım elbise laptop çay kahve servisi eşliğinde çalışcam yok daha neler, işçi,eleman olmam,amele olmam üst aklım,üst sınıfım kıytırıkta olsa okudum psikolojileri genel olarak bu.
kendi kız kardeşimde öyle kaç diyoruz abd ye taksas da yardımcı olurlar sana sizler gibi yusuf yusuf abd ab de her kıytırık üni bitiren 2.80 yatarak masa başına pöfür pöfür 3-5 saat filan çalışıyor sanıyorlar, gerçekleri biliyorlarda işlerine gelmiyor.
ülkeyide halen 1970-1980 lerde filan sanıyorlar herkes cahil cüleyha köylü bir kendileri okumuş şehirli tango o derece ütopikler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Haziran 2025; 13:23:49 > -
ben gençken pastanede yerde süpürdüm masada sildim,vatan bilgisayarda 10 saatte ayakta dikildim bugünlere yatış iş isterim kafasıyla gelmedim geç onu ki benim gençliğimde üni mezunu sayısı kat kat daha azdı şimdi herkes okuyor her önüne gelen okuyor "megalomani" hastalığı tavan yaptı şimdiki nesilde.
-
2006 uludağ üniversitesi mezunuyum. benim öğrenciliğim zamanında üniversitenin durumu sizin belirttiğiniz gibiydi. üniversite amca çocukları, yeğenler, karı kocalar arasında parsellenmişti. araştırma görevlileri önceden belliydi.
şu halkın ahlaksızlığını artık kabullenmek gerekir. hükümet bu toplumun bir sonucudur.
-
Pastane ve Vatan dışında bir numaranı görmedik. Isıtıp ısıtıp aynı şeyi söylüyorsun. Muhtemelen Vatan'da 3 ay falan çalıştın ama 20 senesini vermiş gibi anlatıp duruyorsun.
-
her yere imam hatip açarsan böyle olur
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X