Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Erdoğan'a yanıt: Diplomasız diktatör (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
9.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buzmavisi B kullanıcısına yanıt
    Dostum size laf anlatılmaz kusura bakmayın. Hala bihaber diyorsunuz. Arattım ilk baştaki ikisini ekledim aşağıya doğru kim bilir neler çıkar. Hiçbir ülkede CB hakaret gibi bir özgürlüğünüz yoktur.

    İşinize gelince Merkel kurşuna dizilmeli demiş tabiki atılır dersiniz, saray soytarıları, diplomasız diktatör, biz yokken gelen korkak denilmesi ise normal gelir.

    İşinize gelince özel sektör o haberci tabi kovulur dersiniz, benzeri bizim ülkemizde oldumu ? Soruyorum size o zaman ortalık ayağa kalktımı kalkmadımı.

    Ben sizin konuşma tarzınızdan hiç öyle italyan tvsi falan izleyecek biri olmadığınızıda anlıyorum 81li olduğunuzuda hiç düşünmüyorum. Yanılıyorsam da özürde dilerim ama siz iyi niyetli değilsiniz. Ben 81liyim ama bilginiz olsun.

    Buradaki liseli gençliği her gün açılan konularla ve yorum yapan birkaç mesajlı adamların nasıl yönlendirdiğini de ne yazıkki görüyorum.

    Ben çocuklar hapse atılmalı falan da demiyorum. Yakıştıramadım dilleri ile elleri iddia ettikleri gibi birbirine uymuyor diyorum.

    Hayırlı günler dilerim.

    Diktatör kimdir bu arada; örnek verelim KK devlet başkanına soytarı diyemezsiniz çünkü o bir diktatördür. Canınızla ödersiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Musluman Metalci kullanıcısına yanıt
    Tereyağı nereden baksan 40 liradan aşağı değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing


    quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    Bu açıklamayı yapanlar Boğaziçi Üniversitesinde kürşüye pkk bayrağı asıp toplantı yapan kekolar olmasın da ...

    Bütün ahlaksızlığa karşı gelen, kapitalist karşıtı, eşitlik ve haktan yana insanlar gözünüzde solcu ve terörist zaten değil mi?

    Boğaziçi'nde keko göremezsin merak etme, Boğaziçi'nde keko var diye ancak kendini avutursun.

    Kösele ayakkabı giyip 100 kişi toplanıp adına ocak diyip, 100 kişi 1-2 kişiyi dövüp, ocak adı verilen dükkanlarda esrar içip, yoldan geçen kadına kıza laf atıp milliyetçi veya ülkücü olmaktansa, haksızlıklara karşı gelip, menfaatçi olmayıp, adalet ve hukuk inancını sonuna kadar taşıyarak, milliyetçi bir solcu olmak daha şereflidir.

    martaval okuma hele ki artık mide bulandırıcı ezber safsatalarınızla..





    https://odatv.com/bogazici-universitesinde-pkknin-kurulus-yildonumu-kutlamasi-2911151200.html




  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Fetö yalanlarıyla ilgilenmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    Fetö yalanlarıyla ilgilenmiyorum.

    Senelerdir cok basit bir sey istedik. Erdogan'in universite diplomasinin aslini versinler dedik. Zor degil, hani evinde duvarina asarsin oylece kalir ya. Ama kac sene oldu hala yok? Olmayan bir bolumden mezun olmus gibi gosterip sonra Cumhurbaskani sifatiyla kimse o koltukta oturamaz. Bunun adi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandiriciliktir. Savciliga da verildi, anayasa mahkemesine de gitti ama bu AKP denen kurum her yeri satin aldiindan dolayi tabiki bir sey cikmadi.

    FETO falan bahane etmeyin. Cok basit sorularla geldik. Universite diplomasinin aslini ver. Ilkokul cocugu bile anlar degil mi? Evet. E hani diploma?

    Okuma yazmaniz az olabilir, o yuzden ben yazayim;

    http://www.anayasa.gen.tr/cumhurbaskani.htm

    3. Yüksek Öğrenim Şartı
    Anayasamıza göre Cumhurbaşkanı seçilebilmek için “yükseköğrenim yapmış” olmak gerekir. Buna göre, ilkokul, ortaokul ve lise mezunları Cumhurbaşkanı olamazlar. Acaba iki yıllık meslek yüksek okulu mezunları, yahut bir dört yıllık bir fakültenin ilk iki yılını tamamlayıp ön lisans diploması alıp ayrılanlar “yükseköğrenim yapmış” olarak kabul edilip Cumhurbaşkanı adayı olabilirler mi? Kanımızca, “yüksek öğrenim”den ne anlaşılacağını 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa göre belirlemek gerekir. Yükseköğretim Kanunu, yüksek öğretimi ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora aşamalarına ayırarak düzenlemiştir. Buna göre, iki yıllık bir programı bitirip ön lisans diploması alanları da yüksek öğrenim yapmış olarak kabul etmek gerekir. Anayasa sadece yüksek öğrenimden bahsetmekte, lisans öğreniminden bahsetmemektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı harp okulları, akademileri, emniyet teşkilâtına bağlı polis akademisi mezunlarını da “yüksek öğrenim yapmış” kişi olarak kabul etmek gerekir. Çünkü bu kurumlar da Anayasanın 132’nci maddesine göre, bir “yükseköğretim kurumu”dur.

    1924 Teşkilât-ı Esasiye Kanunu böyle bir öğrenim şartı aramıyordu. Bu şart ilk defa 1961 Anayasası tarafından konulmuştur. Bu şartın konulmasındaki asıl neden, 1950-60 döneminde Cumhurbaşkanlığı yapan ve yüksek öğrenim görmemiş olan Celal Bayar’a duyulan tepkidir[3]. Gerçekten de, Temsilciler Meclisi görüşmelerinde, yüksek öğretim şartının konulması yolunda önergeyi veren Ahmet Karamüftüoğlu,

    “devletin reisi nasıl olur da tahsilsiz olabilir? Bunun acısını az mı çektik?[4]... Türk devletini temsil edecek adamda tahsil ve kültür seviyesinin aranması en masum ve haklı bir tekliftir”[5]

    diyerek önergesini savunmuştur.

    Kanımızca, Cumhurbaşkanı seçilme yeterliliği için böyle bir öğrenim şartının aranması makul bir şart olarak kabul edilemez. Bu şart, seçilme hakkının demokrasiyle bağdaşmaz aşırı bir sınırlandırılması niteliğindedir. İlkokul, ortaokul ve lise mezunlarının Cumhurbaşkanlığı görevini yapamayacakları, üniversite mezunlarının bu görevi daha iyi yapabilecekleri iddiası, ispatı mümkün bir iddia değildir. Bilindiği gibi, ülkemizde, Başbakanın ve bakanların üniversite mezunu olması şart değildir. Ülkeyi yönetme yeteneği ile öğrenim arasında bir ilgi gerçekten varsa, bu öğrenim şartını, sadece Cumhurbaşkanı için değil, başbakan, bakanlar ve milletvekilleri için de aramak gerekir. Keza, eğer öğrenim ile devlet yöneticiliği arasında doğru bir orantı varsa, Cumhurbaşkanı ve başbakan, bakan adaylarından lisans diploması değil, yüksek lisans ve doktora diploması da istenmelidir.

    Her halükârda bu düşünceler anti-demokratik düşüncelerden esinlenmektedir. Günümüzde Türkiye’de üniversite mezunlarının sayısı yinede nispeten artmıştır. Ancak 1960’lı yıllarda ülkemizde nüfusun çok az bir kısmının üniversite mezunu olduğu göz önünde bulundurulursa, bu şartın ne kadar sakıncalı olduğu ortaya çıkar.


    Erdogan'da resmi bir diploma yok. FETO falan hikaye, halki kandirma sahane. Erdogan'in diplomasi yoksa o koltukta oturamaz. Verdigi kararlarin hicbirinin gecerliligi yok. CB sifatiyla hic bir imza atamaz.

    Daha ne kadar acik yazayim?

    Universite diplomasi sahte olan biri Cumhurbaskani olamaz. Okusun adam olsun, oyle gelsin derler bizim orada.




  • Bogaziciye 2kere is icin gittim evet farkli bir havasi var ama hakediyor ordakiler

    Bana gore muhendislikte itu tek gecerim.. hem eletrik hem bilgisayar muhendisliginde

    Odtu ise genelde 2.dir

    Her universitenin bolumlerinin artive eksileri vardir ama bogazici itu odtu saygin ve kaale alinan diplolamar ozelde ise bilkent yeditepe koc

    Suanki iktidarlarin yuzde90i imam hatip mezunu ve sadece dua ezberleyip mezun oldugundan teknik ve genel bu üniversitelerin kantininde cay icmediklerinden atip tutuyorlar..

    Tipta ise capa tip fakultesi cogu doktor profun ana universitesidir turkiyede hastanelerin atasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 15 Ocak 2018; 0:58:55 >
  • Geziyi omuzlayanlar demek. Konuşmacı olarak Barış Atay, Murat Karayılan gibi kişileri aralarında görmek isteyen arkadaşlar olmalılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Th3M4NIMAL kullanıcısına yanıt
    Aslında bihaber olduğunu " arattım en başta bunlar çıktı" yazman ile açıkça kendi ifadenle belli etmiş oluyorsun dostum.

    Fazlaca ironik yazdıkların. Yurt dışı medyayı takip ediyor olsaydın zaten Fransa da, Almanya da, Yunanistan da, İtalya da, Hollanda da, İsviçre de ve daha nice ülkelerde insanların karşıt görüşlü kişilerle diyaloğunu çok daha iyi biliyor olurdun. Keza senenin yarısından fazla zaman yurt dışı görürüm ben. Az çok biliyorum nelerin yaşanıp yaşanmadığını.

    Ülkende sırf "iş istiyoruz" diye pankart açtıkları için 2 genci 3 4 sene yatırdılar. Bunu da internetten araştır ilk sayfalara bak daha net bulursun.

    Eski Amerika Başkanı Obama ile Jimmy Fallon un kendi programında yaptığı dalgaları bilmezsin mesela. Yada Tonight Show da neler olduğunu.. Ama bu ilk sayfalar da yazar. Şimdi kendi ülkene dön ve bak bakalım Başbakana Cumhurbaşkanına hangisi bir Talk Show a çıkıp halkıyla kaynaşabilmiş ? Siyaset dışında şeylerden bahsedip güzellik saçabilmiş ? Obamayı savunduğumdan değil ama biz de siyaset kutuplaştırma , ötekileştirme ve diğer şeyleri oluşturuyor sadece. Güzellik saçabilen bir devlet büyüğü edinemedik bir türlü. Çünkü hak ettiğimiz şey bu bizim. Ortadoğu çöplüğünde bataklıkta oynayan çocuklarız.




  • Diriliş, Yerli, Milli, Rabia vs ne kıl ne itici sözler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Th3M4NIMAL kullanıcısına yanıt
    Ben diktatör olduğunu söylemedim zaten. Ama olmaya çalışıyor. Çok uğraşıyor, tek adam olabilmek için.
    Şu son birkaç yılda olayların geldiği noktaya bakın isterseniz. İki dudağının arasından çıkan bir kelimeyle
    insanları kolaylıkla hapse tıktırıyor, hedef gösteriyor, ortada delil, hak, hukuk kalmadı.
    Yargıçlar cübbelerini iliklemeye çalıştılar onun önünde.

    Ben zaten hep diyorum bu kadar hakim, savcı, avukat... Boş yere para alıyor işte. Ne uğraşıyorlar, kime ne
    ceza verileceğine... Sorarlar sultanlarına cezayı verir o.

    Ben yakın çevresinde çalışanlar tanıyorum, taşeron firmalar tanıyorum. Mesela herkes zannediyor ki, kızına
    danışmanlığı para kazansın diye yaptırıyor. Hayır, hiç de değil. Birisi ona karşı geldi mi öfkeden öyle
    köpürüyormuş ki gözü kimseyi görmüyormuş, sadece kızı sakinleştirebiliyormuş. Bana anlattıkları böyle.

    Ayrıca verdiğiniz haberlerle şu anki Türkiye'deki durum aynı değil. Türkiye'de sadece Erdoğan karşıtı yazı
    yazdılar diye işlerine son verilen yüzlerce gazeteci var. Batıda Trump'a neler demiyorlar, Merkel'e neler demiyorlar da
    hiçbir şey olmuyor. Burada hükumet skandalını ortaya çıkaran gazeteci hapse tıkılırken oralarda Pulitzer alıyor.

    O İtalyan başbakana neler demediler o röportajlar sırasında, aklımda kalan size söylediğim idi, daha bir sürü laf ettiler.
    Bir küfür etmedikleri kalıyor. Gazeteciler küfür, hakaret ediyorsa orada da kendi yayın organları tarafından cezalandırılır.
    Küfretmek özgürlük değildir çünkü. Sırf sizinle aynı fikirde olmadığım için 81 li olamazmışım, İtalyan televizyon
    izleyemezmişim, ne komiksiniz. İtalyanca da biliyorum, İngilizce de hepsini izleyebilirim.

    Bana kalırsa bu çocuklar yapmamaları gereken şeyi yapmışlar. Erdoğan kendilerine hakaret ediyor, aşağılıyor ediyor diye,
    onlar da hakaret etmemeleri gerekirdi. Ancak çocukları da bu yüzden çok suçlayamıyorum, imam-cemaat ilişkisi her yerde
    olur.

    Ayrıca siz burada Erdoğan'ı niye savunuyorsunuz onu anlamış değilim. Size ettiği hakaretleri nasıl sindiriyorsunuz? Daha iki gün
    önce siz oy verenlerine demiş ki, "Türkiye basın özgürlüğünde dünyanın önde gelen ülkelerindendir."

    Türkiye basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 163. sıradaydı en son. Değişti mi şu an bilmiyorum. Ama bu size hakaret değil midir,
    bu adamın sizi daha ne kadar aptal yerine koymasına izin vereceksiniz? Yoksa umurunuzda değil mi? Adamın sizin hakkınızda böyle
    düşünmesi... Adam haklı mı yani? Sizin hakkınızda düşündüğü şeyler hakkında?




  • bloodletting. kullanıcısına yanıt
    hiç uğraşamam şikayet ettim
  • Maalesef bazı üniversitelerdeki gereksiz öğrenciler bilimle uğraşacaklarına siyasetçilere cevap yetiştiriyorlar.

    Bizde son 50-60 senede kaç defa anlamsız öğrenci olayları yaşandı. Üniversitelerde ilerleme olmayışının sebebi siyasallaşma.

    Eskiden sağcı solcu olayları oldu. Siyasetçi ne derse desin, kaale almayıp sallayın gitsin demek gerek.

    Bizde muhalefet de aynı şekilde davranıyor. Erdoğan yada hükümetten birileri bir açıklama yapınca, hemen bir karşı açıklama ile polemik çıkarılıyor. Halk da bunu istemiyor. Her Erdoğan açıklamasına cevap verilmek zorunda değil. Kılıçdaroğlu bunları yapmasa, inanın halktan daha fazla oy alır. Halk muhalefetin proje üretmesini istiyor, yoksa her açıklamaya karşı açıklama ile cevap vermesini değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Boğaziçi Üniversitesi rektöründen Erdoğan'a yanıt: Diplomasız diktatör" diye okudum bi garip oldum, diyorum rektörü artık CB atamıyor mu, rektör idam mı istiyor, acaba eski rektör mü, paralel evrene mi uyandım ne oldu diye sorguladım bir süre.

    Bu arada cidden o ne acayip başlık sanırsın ki FKF değil de tüm üniversiteliler bu bildiriye imza attılar gibi yansıtılmış.
  • Anayasa Mahkemesi bu konuda yetkisizlik kararı vermişti. Şimdi o yetkisizlik kararını çıkarıp bugün uzun uzun düşünsünler biz niye varız diye...

    https://kurtuluspartisi.org/2016/07/13/hkp-cumhurbaskani-tayyip-erdoganin-sahte-diplomasini-anayasa-mahkemesine-tasidi/
  • spirituals kullanıcısına yanıt
    Sen dış basındaki her haberi google’lamadan hatırlayabiliyorsun yani ?

    Seninde buradan samimi değil atarak olduğundan farklı görünmeye çalışan liseli bir ergen olduğun anlaşılıyor mesela.

    Bırakın bu özgürlük yalanlarını. Mesele siyasi deyin. Bize herşey batıyor. Küfredilmesi zevk veriyor deyin samimi olun alkışlayalım ya. Onu bile yapamıyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

    ne geziymiş arkadaş senelerdir dillerden düşmedi

    2 tane ağacı memleket meselesi haline getirip birde bununla övünenler var hala

    farklı bir konuda icraat var mı ?

    YOK

    sorsan '' boğaziçiliyiz gezi direnişçisiyiz agaaaa ''

    Gezi eylemlerini dogru bulmuyorum fakat bu ulkenin en iyi muhendisleri bogazicinden ve odtu den cikiyor bu ulkenin gelecegi onlar ve bizler gibi universite ogrencileri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h19071907 -- 12 Ocak 2018; 14:2:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzmavisi B kullanıcısına yanıt
    Ya hocam tutturmuşsun bir aptal yerine koyuyorlar sizi. Bilinçaltında hep aynı AKP seçmeni aptal ondan oy veriyor.

    Sizi hiç aptal yerine koymuyorlar değil mi ? Yahu siyasetin kendisi bu memlekette yalan söyleme kılıf uydurma olmuş biz aptalsak siz kendinizi neden bu kadar akıllı zannediyorsunuz ?

    AKP seçmeninin aptal olduğu için oy verdiği yalanına sizi inandırabiliyorlarsa kusura bakmayız siz bizden de aptalsınız. Şapkanızı önünüze koyup bu hezimetleri kabullenip bu adamların motivasyonu ne diye düşünmedikçe, oy verenlerin bunlar aptal bunlar koyun ondan oy veriyorlar diye sizi aptal yerine koymalarına hayır demedikçe. Çözüm değil mezhep siyaseti ile ülkenin çatışmaya gittiğini göre göre dur demedikçe sizin bize aptal demeye hakkınız yok.!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gezi parkı olaylarını 2 ağaç için olduğunu sanıyorlar halaa. Niyle beslenip üretiyorsunuz bu fikirleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gs09gs09

    Bu mesaj silindi.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 12 Temmuz 2021; 5:2:34 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.