Şimdi Ara

□■□■~Boğaziçi Üniversitesi 2016 Girişliler~□■□■ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
347
Cevap
20
Favori
14.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her konuya çöp yazıyor. Bloklayın geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neS aY miyilkraF

    Ise girerken onlari soracaklarini mi saniyorsun? Kimsenin umurunda olmaz fen lisesi okuman veya derece yapman. Sende dil ve guzel bi muhendislik altyapisi isterler. Bosch ta gordu buydu staj yaparken.
    Neyse kardesim hersey gonlunce olsun o halde

    kankam bana bunları anlatman çok ironik
  • boun2021 B kullanıcısına yanıt
    Şimdi tekrar düzenledim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese hayırlı olsun bu arada 🙏🏻👍🏻

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Litityum


    quote:

    Orijinalden alıntı: Candance

    Öncelikle bu sene kazanan herkese hayirli olsun. Konuyu baltalamak gibi olmasinda benim hedefimde istanbulda bilgisayar muhendisligi okumak var. Bu sene sinava giricem. Sorum daha cok bilgisayar bolumu kazananlara ama herkes cevaplayabilir hangi bolumu kazandigini soyleyerek. Gunde kac soru cozerek ve hangi sirada girdiniz? cevaplarsaniz sevinirim.

    Çok çalışmayı sevmeyen bir insansanız benim gibi kendinizi bi şekilde çalışmaya ikna etmeniz gerekiyor. Kısa süreli hedefler koyarak ya da kendiniz için bi farkındalık oluşturarak. Bir de çalışma dengesini iyi ayarlamanız lazım. Aşırı çalışıp kendinizi bıktırırsanız sonraki zamanlar da veriminiz düşer. Kısaca böyle tavsiyeler verebilirim.

    Mesajiniz icin saolun. Ben yakin zamanda calismaya basladim nerdeyse 1 hafta bile olmuyo simdi bu sicakta zar zor test cozebiliyorum sıkılıp bırakıyorum. Sizce calismak icin cok mu gec kaldim cok konu eksiğim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84A5162A7 -- 12 Ağustos 2016; 2:42:26 >
  • Hocam birkaç konuda tavsiyenize/fikirlerinize ihtiyacımız olabilir

    -Hazırlığa başladığınız zamanki ingilizce seviyeniz neydi ?

    -Hazırlıkta ders çalışma konusundaki tavsiyeleriniz ne yönde olur ? Nelere dikkat edilmeli, özen gösterilmeli vb

    -Kilyos kampüsü hakkında fikir edinmemiz adına neler söyleyebilirsiniz ?

    Ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChildOfMen C kullanıcısına yanıt
    Taa 12 sene öncesindeki nicki bırakıp temiz bir sayfa açayım dedim :D

    -Hazırlığa başladığımda Pre-Intermediate'tım. Okulda toplam 4 kur var. Beginner - Pre-Int - Int - Advanced. Beginner olmamaya çalışın çünkü zorunlu yaz okulu var yani okul toplam 3 dönem ve Beginner bir öğrencinin hazırlığı Haziran'da tamamen geçmesi imkansız gibi bir şey. O yüzden DBS öncesi biraz da olsa İngilizce kasın derim.

    -Ben devlet anadolu lisesi çıkışlıyım. Hatta ismini de vereyim Sakarya Anadolu Lisesi. İlk sene dersime giren hocam İbrahim ÇOŞKUN sayesinde Pre-Intermediate kurunun ilk döneminde pek zorlanmadım. Genel konsept şudur. Beginner öğrencilerine 0'dan ingilizce eğitimi verilir. Sayılar vs. Okul Beginner'lar için 3 dönem olduğu için hocalar çok kasmaz o yüzden Haziran'dan önce tüm konular bitmez .Pre-Int öğrencileri temel gramer dersleriyle başlar. Essay yazma kısmına 2.dönem geçilir ve Haziran'dan önce dersler tamamlanır. Interler daha üst gramer dersleriyle başlar ve 1.dönemin ortalarında essay yazmaya başlarlar. Yani bir Pre-Int ve Int öğrencisi arasındaki en büyük fark daha çok essay pratiğidir. Advanced öğrenciler zaten işi yutmuşlardır. Derslerde genelde videolar ya da filmler izletilir bu tip üst Boğaziçi insancıklarına yani genel olarak bu adamlar bir sene yatmaya gelmişlerdir ama şöyle bir örnek vereyim: Haziran ayında sınava girebilmeniz için bir not ortalaması gerekmekte. Okulda belli tarihlerde dönem başına 2 Achievement ve 2 Quarter sınavı olur bu sınavlarda aldığınız notlar belli kriterlere göre hesaplanarak ortalamanız oluşturulur. Advanced olup bu ortalamayı tutturamayıp sınava giremeyen fakat Pre-Int olup çatır çatır girip geçen insanlar mevcuttur. (Yazar burda egosunu tatmin etme çabasında :D)

    -Pre-Int öğrencisi olarak 77 blok devamsızlığımın 60'ını ilk dönem kullandım. Yani bu 60 adet derse girmemem demek ve hepsini uyuyarak geçirdim. Pek bir şey kaybetmedim çünkü lisedeki avantajımı kullandım. Temel gramerleri zaten biliyordum ve ufak bir çalışmayla toparladım. Fakat 2.dönem essay derslerine çok asıldım. Asıldım derken yanlış anlaşılmasın bazen haftalarca ders çalışmazdım. Özellikle son 2 ay yani Nisan ve Mayıs aylarında essay okuyup essay yazmaya adamıştım kendimi. Aman ha adamak deyince korkmayın 3 günde max. 1 saat çalışmışımdır. Burda hoca faktörü çok önemli. Sayın Nuray Akça benim hazırlık hocamdı. Bir insan 75 dk dersin (evet dersler tam tamına 75 dk) 75 dk'sında sınıfa bir şeyler yaptırmak için çabalayabilir mi ? Evet ben onun sayesinde bu teorinin gerçek olduğunu anladım. Biz 8.30 da derse yeni doğmuş kurbağa gibi bakan gözlerle gelirken kendisi 8.30'u 1 dk geçirmezdi asla ve o enerjisini ders sonuna kadar yitirmezdi. Yeri geldi essay gönderdik geceler boyunca okudu. Yeri geldi sınıfta 3 kişi varken sınıfa küsmedi bize ders anlattı. Yeri geldi çimlerde yatarken bize çilek ısmarladı. Yeri geldiler uzarda gider... Sadece verdiği ödevleri yaparak bile Prof. geçilebilir. Özet olarak eğer Nuray hoca gibi bir hocaya denk gelirseniz sınıfı geçememe nedeniniz kendinizdir açık ve net. Diğer hocalar hakkında pek bir bilgim yok sadece çok değerli insanlar olduklarını bilirim. Herkes eşit derecede öğrencisine efor göstermeyebilir bunu liseden iyi tecrübe etmişsinizdir. O yüzden hoca konusunda size bol şans.

    -Esasen Kilyos'un kapalı kutu olarak kalmasından yanayım ben. Çünkü oraya giderken Belgrad Ormanları'nın vahşi ve nadir araç geçen yollarında "Ulan ben nereye düştüm ?" diyorsunuz. İlk hafta ağlayanlar, lanet edenler oluyor. Bende ilk bayağı korkmuştum ve hayal kırıklığına uğramıştım. Ama 2.dönemin sonunda yakın arkadaşlarımızla birlikte sürekli "Ulan burayı nasıl bırakıcaz biz ? Ya bırakılmaz be ağbiiiiii !!" denilen bir yere dönüşüyor. Kilyos hakkında çok bir bilgi yok. Bence olmamalı da çünkü orası bir illüzyon kampüsü. Sırlarını keşfettikçe daha bir sevip daha bir bırakamıyorsunuz. Genel olarak şöyle bir bilgi verebilirim ama. Okulda 3 adet yurt, 1 adet YADYOK binası (dersler burda işlenir) ve 1 adet yeni yapılan spor kompleksi vardır. Erkek yurduyla meşhur 3.yurt (karışık yurt) karşı karşıya bakar. Kız yurdu biraz daha farklı yerdedir. Okul Karadeniz kıyısındadır ve yazları şortlarla derse girip ardından denize girebilirsiniz ne yazık ki ben sadece Prof. tan çıktıktan sonra girebildim ama olsun girmedik demeyiz. Birde meşhur Tırmata var. Yani okulun çevresinde gidilebilecek en yakın yer Tırmata yani meyhane-bardır. Orda neler olmaz ki... Tuvalette tavan sıçanlar mı dersiniz, efkarlanıp şarkılar söyleyenler mi dersiniz, fazla alkolden hemcinsini yanlışlıkla öpenler mi dersiniz... Bunlar kötü örnekler değil hee. Yaşayınca baya gülünen örnekler. Kısacası Kilyos CAN'dır. İstabul'da olup da hazırlık okuyacaklara tavsiyem yine de kilyosu yazın. Bir oda arkadaşım Kartal'da oturuyordu mesela aynı zamanda en yakın arkadaşlarımdan biri de Sarıyer'de oturuyordu. Onlara yurt çıktı. Bence şansınızı deneyin ama siz siz olun Kilyos'un tadını alın zaten 4 - 5 sene Kuzey ve Güney'i arşınlayacaksınız ama Kilyos'u sadece ziyarete gidebileceksiniz. Ha birde şunu unutmadan eğer harika sınıf arkadaşlarına, 1 adet Muşlu, 1 adet Adanalı ve 1 adet de Trabzonlu kankiye sahip olursanız işte o zaman Kilyos olur size Kaliforniya.

    Çoook önemli bir EDIT: 59RK efsanesini yaşamaya hazır olun

    Soru geldikçe yanıtlamaya çalışacağım. İyi geceler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lavoiser -- 12 Ağustos 2016; 2:31:09 >




  • Mr.Lavoiser M kullanıcısına yanıt
    Hocam ellerinize sağlık.Açıkcası birçok şeyin kafamda netleşmesi açısından çok faydalı bir yazı oldu, eminim ki birçok arkadaşımız için de öyle olacaktır.

    Bu geceden itibaren başlayan kayıt dönemiyle birlikte hepimiz heyecanla bekliyoruz.Yorucu ve keyifli olacağa benziyor.Tekrardan teşekkürler, iyi geceler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomi ve işletmeye girenler sıralamalarınızı yazar mısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Griff0N_TR G kullanıcısına yanıt
    ben de varım hazırlıkta.
  • Kilyosun 2.yurdu mu daha iyi 3.yurdu mu, bu konuda birisi bilgi verirse sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaziçinde hazırlıktan kalınca okuldan atılma var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: at bükücü

    Kilyosun 2.yurdu mu daha iyi 3.yurdu mu, bu konuda birisi bilgi verirse sevinirim

    3. yurt daha yeni. Bizim zamanımızda yıkık dökük kullanılmayan bir binaydı adamlar aldı mis gibi yurt yaptı
  • .NightScript. kullanıcısına yanıt
    2sene hazirlik okuyabiliyorsun. 2.si baya parali sinavlari falan. 2den sonra bogazicine ozel bi durum degil. Osym anla artik bu sana uygun degil diyor turkce bolum secme hakki veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whatsappta politika öğrencileri için bir grup kurdum. Katılmak isteyenleri mütevazi wp grubunuza bekleriz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik-Elektronik kazandım wapp grubu varsa eklerseniz sevinirim
  • Bu yıl boun ee kacla kapattı bilen var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whatsapp grubu varsa ekleyebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bogazici e-kayit yaptiran birileri bana ulasabilir mi acil bir seyler sormam gerekiyor da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.