Şimdi Ara

Boğaziçi rezil bir okulmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
3
Favori
2.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okulu 3 sene önce tercih etmiştim.Pandemi+deprem ile de birleşip rezil bir şey haline geldi.Bu okula gelmeden önce forumda balon okul derlerdi de inanmazdım gerçekten haklılarmış.Yurt dışında millet zevk için üniversite okuyor,ben mühendislik okuyorum görmediğim rezillik ne kaldı bilmiyorum

->Deprem+pandemi ile birleşip okul iyice boka sardı.Online dersler,saçma sapan online hakkaniyetsiz sınavlar,ders işlemeyen(evet bildiğin ders işlemeyen) hocalar,neler görmedim ki.1.sınıfta sınavlara hazırlık olsun diye bilkentin çıkmış sorularını da çözerdim,kafamı duvarlara vurmaya başlamıştım zaten aradaki kalite farkını görüp.Rektör atamasından sonra mıdır bilinmez eğitimin kalitesi gerçekten düştü.Pandemi+depremle de birleşince salmak için bekleyen hocalara gün yüzü doğdu.Boğaziçi gibi bir okulda eğitim nasıl kalitesiz diye kendi ailemi bile inandıramıyorum ama bu okula gelip bilkent-koç-sabancı yazmadım diye pişman olmayan neredeyse görmedim(olmayan varsa da kulüpler için falan gelmiştir veya sözelci falandır).Çok çalışan,hırslı bir insanım.Not ortalaması kasmak için geldiğim okulda hevesim o kadar kırıldı ki not ortalamasını salıp özel sektöre yönelmek zorunda kaldım(3.37 gpa'm vardı artık saldım).Bazı hocalar inanılmaz sorumsuz,isim isim yazmak istemiyorum ama okulda şikayetçi olan tek kişi de ben değilim.Kayyum rektör işin apayrı bir tarafı,birçok iyi akademisyen gönderildi,bazıları da bu ortamdan kendisi bırakıp gitti.Belki lisansüstü eğitim için iyidir,ama lisans eğitimi tam anlamıyla rezalet.İyi bir okulda çok rahat gpa kasabilecekken geldiğim durumun tek sorumlusunu okul olarak görüyorum

->Ders programı gereksiz kredi yüküyle dolu(en azından benim bölümüm).Yurt dışında insanların aldığı derslere bir de kendi aldığım derslere bakıp cinnet geçiriyorum.80'lerden kalma müfredatla ders işleniyor bu okulda.Seçmeli alınması gereken çoğu ders zorunlu,zorunlu olması gereken çoğu ders seçmeli yapılmış.Hayatıma hiçbir fayda getirmeyecek birçok ders almak zorundasın.Her okulda bu böyledir ama bounda ayrı bir seviye(en azından benim bölümüm için)

->Bu okulda syllabus paylaşılmaz.Derste hangi konular işlenecek,notlar neye göre verilecek,devam zorunluluğu olacak mı bilmeden,dersin sadece ismine bakarak ders seçilir.Consent denen saçma sistem yüzünden hiçbir zaman istediğin dersi alamazsın.İki defa hiçbir alakam olmadığı halde zorunluluktan fransızca ve italyanca dersleri almak zorunda kaldım,sonuç 2 tane f.Derste curve'a kaç puan verildi,standart sapma kaç,neye göre not aldım bilmeden not alırsın.Notlara itiraz edilmesin diye notlar genelde son gün 23 .00 civarında sistem kapanmadan hemen önce girilip oldu bittiye getirilir(bazıları notları sisteme girmeyi bile beceremeyecek kadar sorumsuzdur).Sıanvlar da kalitesizdir.Fiziksel imkanlar inanılmaz yetersiz.Kütüphanede hiçbir zaman boş yer bulunmaz,kalabalık ve çok eskidir.

->Yurt problemi asla çözülmedi.1.sınıfta yurt bulamayıp bir sene evden çalışmak zorunda kaldım.Bu sene de deprem için güçlendirme çalışması diyerek yurtlar boşaltıldı(pandemi dönemi akılları neredeyse artık).Özel yurtlar 100k'dan başlıyor.Leş kyk yurtlarına muhtaç kaldım.Sonuç,yurt tuzla'da çıkmış.Okula 3 saat mesafede.Boğaziçi gibi bir okulun yurt problemi yaşamaması gerekir.Sonuçta düzgün ders çalışabilecek bir ortamım bile yok.Bu şartlarda bir insanın potansiyelini gerçekleştirmesi imkansız.

->Bir tarafta rahatlıkla gpa kasıp yurt dışına phd'ye gidilebilecek koç-sabancı,bir tarafta kat kat kaliteli eğitim + burs veren bilkent-itü varken bu okulu insanlar hala neden tercih eder anlamak zor.Liseye geri gidebilsem sınavsız alsalar gitmem.Belki herkes benim gibi bilinçsiz tercih yapmıştır başka açıklaması yok.Bu konuyu özellikle tercih dönemi açmadım,ben girmek için trollüyorum zannedenler olur diye.Sadece çok sinirli olduğum için bunları buraya yazmak istedim.Bir de boğaziçine puanı yetmeyip bilkente gidenler vardı.Verilmiş sadakaları varmış.

• marka adı okulunun birçok probleminin göz ardı edilmesine sebep oluyor maalesef ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye öyle dedin ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tüm yurtları aynı anda kapatıp kalan tek yurda oda başı 15 kişi sığdırmaya çalışan "top okul".
    hatta inovasyonda çığır açıp üçlü ranza yaptırmış adamlar. üst üste üç elemanı Pakistan hapishanesinde gibi istifliyorlar haha.
    bı yıl kaldım bu yurtlarda taşşak kokusundan gözümün feri giderdi...

• Come to ODTÜ.

• Come to 🐝

• isim ve konum olarak trnin en iyi okulu olabilir ama benzer sıralamalardaki itü bilkent sabancı gibi ünilerin sağladığı olanaklar çok daha iyi
    ama yalan yok sıralamam yetse boun giderdim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benzer şeyler Hacettepe için de geçerli. Bakın kendi iyiliğiniz ve geleceğiniz için yaşadığınız şehir dışında okuyacaksınız size en iyi imkanı sunan ünilerde okuyun . Derece öğrencilerine en iyi imkan sunanlar özel üniler ve ODTÜ-İTÜ dür.

• Bana da itü leş geliyor

• Valla ben de yeni geldim ama hiç iç açıcı durmuyor şu ana kadar gördüklerim

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt

Boğaziçi böyleyse anadoludaki diğer okulların vay haline.

• Şu an Boğaziçi ciddi anlamda bir yönetim problemi yaşıyor. Yönetimdeki rezillik mevcut ekonomi ile birleşince yemeklerin lezzeti bile değişmişti son bir iki senedir. Üstüne yurt problemi gibi tabiri caizse yoktan var edilen problemlerle birleşince hiçbir albenisi kalmadı cidden. Koç, Bilkent falan seçmek çok daha mantıklı bu saatten sonra. Çözülecek gibi durmuyor mevcut rektörden dolayı, daha kötüye gider hatta, 3 senedir müthiş bir negatif ivme var.

• Julianos kullanıcısına yanıt

Bu sene 3.sınıfa geçtim.Bugün bilkent veya koç birinci sınıftan başlatsa 2 senemi feda eder giderim,daha mantıklı olmak az kalır benim için

• bölümünü bilmemekle birlikte eğer 2 senede bitirebileceksen ve bu esnada konaklama vs. çok büyük sıkıntılar çekmeyeceksen diş sıkılabilir ama onun dışında itü odtü de düşünebilirsin istersen. bende itü bilgisayardayım 3. sınıf.

• tcbestepe kullanıcısına yanıt

Artık myp işi geçti.Seneye son sınıf oluyorum değmez zaten.2 sene dişimi sıkıp gpa'yı bu düzeyde tutmaya çalışacağım.3.4-3.5 ortalamayla da iyi kötü bir master bulurum umarım(bölüm cmpe)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EAD7F43AC -- 16 Eylül 2023; 14:58:45 >
  • Sistemli olarak imkanları azaltıldı . Saha geçen gün Tarih bölümünün en ünlü hocalarından Edhem hoca rektör haksızlığına uğradığı için emekliliğini verip teklif aldığı yurtdışı üniversitesine gitti.

• Yazık

• come to yütü 🌟

• Vay be

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.