Şimdi Ara

Boğaziçi Matematik mezunu ne iş yapar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
22.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum hedefimi değiştirmedim ama burası da olursa sevinirim mezun olunca ne yapar ne eder, iş imkanı; yurtdışı iş imkanı var mı ve ne kadar kazanabilir ??

• Kpss'ye hazırlanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuspecTR

Kpss'ye hazırlanır

kpss'den sonra ? bankacı falan olur dediler ama ben geniş bir açılım istiyorum.. bankacı derken ?
  • matematikte çok başarılı,meraklı ilgili birisi değilsen anca öğretmen olursun yada bankacı falan.

harbi matematikçi olucam diyorsan,m.i.t den dersleri izleyip çatır çatır calc 1-2,diferansiyel denklem,lineer cebir falan çok rahat çözebiliyorsan şu an herşeyi yapabilirsin,çok iyi paralar götürebilirsin finans sektörüne yönelerek falanda.
    ama dediğim gibi o onbin,yüzbinde bir çıkan insanlardan olman lazım. zaten çok akıllı olan adamların,mühendislik falan değil düz bilimdalı okuması lazım. millet moleküler biyo ve genetik falan filan diyor ama bence düz biyoloji okuyup o alanda master yapmak daha mantıklı,yada fizik mühendisliği falan okumaktansa düz fizik okumak daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spurdo

matematikte çok başarılı,meraklı ilgili birisi değilsen anca öğretmen olursun yada bankacı falan.

harbi matematikçi olucam diyorsan,m.i.t den dersleri izleyip çatır çatır calc 1-2,diferansiyel denklem,lineer cebir falan çok rahat çözebiliyorsan şu an herşeyi yapabilirsin,çok iyi paralar götürebilirsin finans sektörüne yönelerek falanda.
    ama dediğim gibi o onbin,yüzbinde bir çıkan insanlardan olman lazım. zaten çok akıllı olan adamların,mühendislik falan değil düz bilimdalı okuması lazım. millet moleküler biyo ve genetik falan filan diyor ama bence düz biyoloji okuyup o alanda master yapmak daha mantıklı,yada fizik mühendisliği falan okumaktansa düz fizik okumak daha iyi.

Aynen çok haklısın mesela bilkent fizik sırf bilim adamı yetiştirmeye yönelik 500 küsür puanlarla oraya yerleşenler var

• ben matematik okusam daha sonra kesinlikle endüstri mühendisliğinde master yapardım. çok talep görürsün.
  • Bir holdingte bilgisayar mühendisliği yaparsan iyi para kazanırsın.
  • O okulda o bölümü okuyanlar ya okulu bitiremeden okulu bırakıyor yada kafayı sıyırıyor haberin olsun . Şaka bi tarafa çok geniş çalışma olanağı var bankalar , yazılımcılık , öğretmenlik vs . Ama mezun olanların çoğu öğretmenlik yapar bildiğim kadarıyla.
  • Matematik mi yoksa matematik mühendisliği mi.
    Matematik mğhendisliği okuyan tanıdıklarımın %95 i BT sektöründe çalışıyor
    Matematik okuyanların çoğunluğu ise öğretmenlik yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meSutPiskin

Matematik mi yoksa matematik mühendisliği mi.
    Matematik mğhendisliği okuyan tanıdıklarımın %95 i BT sektöründe çalışıyor
    Matematik okuyanların çoğunluğu ise öğretmenlik yapıyorlar.

mühendisliklerde en iyileri temel olanlardır,türetmeler genelde iyi olmaz bir iki istisna dışında. temeller elektrik,makine,inşaat ve kimyadır. ben petrolcü olmak istiyorum mesela,kimyanın alt talıdır ama daha çok sondaj kısmına yoğunlaşacağım için makine-kimya arası bir eğitim alacağim. elektrik elektronik,bilgisayar(şu an çok mezun olsada),elektronik haberleşme falan iyi olan bazı temel olmayan mühendisliklerdir.

ama matematik mühendisliği herhalde daha çok uygulamalı matematikle uğraşan,teorikten uzak bi eğitim , bilmiyorum . ben olsam iyi bir üniversitede,düz matematik okur,MBA(işletme) yada finans a yönelik master yapardım matematik okumak isteseydim.

• bugün bir matematikçiyle konuştum o da bana çok geniş bir alanı var iki işi birden bile yapabilirsin
    ; bankacı olup özel ders bile verebilirsin ki bu boğaziçi boru değil dedi ama sonunda kafayı sıyırabilirsin dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iwanttobeadentist

bugün bir matematikçiyle konuştum o da bana çok geniş bir alanı var iki işi birden bile yapabilirsin
    ; bankacı olup özel ders bile verebilirsin ki bu boğaziçi boru değil dedi ama sonunda kafayı sıyırabilirsin dedi

nickini değiştirmeyi düşünüyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

quote:

Orijinalden alıntı: Iwanttobeadentist

bugün bir matematikçiyle konuştum o da bana çok geniş bir alanı var iki işi birden bile yapabilirsin

nickini değiştirmeyi düşünüyor musun?

HAYIRR Diş hekimliğini çok ama çokkk istiyorum bu da yedekte bulunsun ama

• ben boğaziçi matematik öğrencisiyim. bankacı filan olacam diyorsan git işletme oku hacı,matematik kasma . verdiğin emeğe değmez. işletmeci adam partiden partiye koşuyor biz ise sürünüyoruz. okulun fizikle beraber en zor bölümüdür ki genel olarak matematik türkiye de en zor bölümdür. millet başka bölümde derse gitmeden ders geçer ,matematikçi ise en kolay matematik dersini geçmek için en az 3 gün kasar haberin olsun.
  • ağaca ilan yapıştırır : boğaziçi matematik bölümü öğrencisinden özel matematik dersi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel derste talebin çok olur.
    veya kendini geliştirirsen özel okulda iyi paraya normal öğretmenin kaliteli yaşamını sürersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.