Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ KİMYA MÜH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: alabaster

Kimya mühendisliğinin yurt dışında en çok para kazanan meslek olduğunu bilmiyorsun sanırım :/

Senin de dedigin gibi yurtdisinda. Turkiyede degil.

Kimya mühendisliği / iktisat
    14 yıl önce açıldı
    Ege Kimya Müh
    11 yıl önce açıldı
    Kimya Mühendisliği
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: megasusa

meraklıysan araştırmayı seviyorsan yaz kardeşim yurt dışında para basarsın hatta boun diplomasıyla burda da para basarsın ki bide çap yaparsan alev alır buralar

Sunu da soyleyeyim. Mezun oldugun universite bi yere kadar etkili. Yani para basmak sana kalmis. Cap yapmak da ultra zor. Nah yapar demiyim ama yapmak icin bi taraflari yirtip parcalamak gerekiyor. Mesela bilkentte toplam 2 kisi cap yapiyormus. Tum bilkentte. Bogazicinin de zorluk olarak bilkentten asagi olmadigini dusunuyorum.

• diploma size bir kapi acabilir ama sizi uçuracak şey degildir. biz turkiyede oldugumuza gore pc,ee,makine muhendisliklerinin digerlerine gore 3-5 adim önde oldugu aşikardir. tabiki hayat senin secim senin. bazen kalbinin sesini dinlemek aklınkini dinlemektenn iyidir bunu da kabul ediyorum. bolsans

Orijinalden alıntı: hanedanfrkn

kimya muhendisligiyle harcama o siralamani. 4 yil burnunundan gelir. ayni sonucu baska üniversitelerde daha kaliteli muhendisliklerde elde edebilirsin.

Cok sacma bir yorum olmus.

Kimya muhendisligi zaten en kaliteli muhendisliklerdendir. Temel bir muhendisliktir ve dunya capinda abd de ingilterede almanyada vs en cok kazanan muhendisliktir. Turkiye'de ise zamaninda kontenjan politikalari yuzunden puani dustu fakat simdi tekrar yukselecek gibi duruyor.
    Kaldi ki turkiye'de maaslari ve is imkanlarinin kotu oldugunu kim soyledi?en fazla para kimya-enerji-ilac sektorlerindedir ve burada kimya muhendisi bas aktordur. Bugun boun kimya muhten cikarsaniz buyuk ihtimal p&g,shell,unilever,tupras,pfizer,henkel,basf,ravago gibi firmalar 4000-4500 lira civarina baslatacaktir. Bilmeden konusmayalim.

Kaldi ki itu odtu mezunu degil BOGAZICI mezunu olacaksin. Okul farki da var.

www.bm-institute.com
    BMI - BUSINESS MANAGEMENT INSTITUTE
    http://www.bm-institute.com/haber/c-level-yoneticiler-hangi-universiteden.html

Su sitedeki resime bir bak. Direkt 3 boun kimya muh mezunu var ufacik listede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sözlük Sevdalısı -- 1 Ağustos 2016; 13:49:51 >

• Bu bolumu isteyenler bana pm atabilir.

hayallerini yikmak gibi olmasın 4000-4500 ile o sirketlerde baslanmiyor. ayrica ben o Üniversitelerin isimlerini reddetmiyorum. saydığın üniversitelerden muhendislik basvurulari olduğunda ilk arayacaklari kimya muhendisligi olmayacak. her okul kahramanlarini cikarir. bu universitelerde daha fazla çıkacağına kimsenin suphesi yok. olay sadece kimya muhendisligi mi yoksa diger ana muhensdislikler mi tartismasindan ibaretti. facebookta calisan turklerden biri bu üniversitelerin kapisindan geçemedi. aslinda olay insanin kendinde bitiyor. herkes dusunmekte secim yapmakta ozgur. bol sans

Orijinalden alıntı: hanedanfrkn

hayallerini yikmak gibi olmasın 4000-4500 ile o sirketlerde baslanmiyor. ayrica ben o Üniversitelerin isimlerini reddetmiyorum. saydığın üniversitelerden muhendislik basvurulari olduğunda ilk arayacaklari kimya muhendisligi olmayacak. her okul kahramanlarini cikarir. bu universitelerde daha fazla çıkacağına kimsenin suphesi yok. olay sadece kimya muhendisligi mi yoksa diger ana muhensdislikler mi tartismasindan ibaretti. facebookta calisan turklerden biri bu üniversitelerin kapisindan geçemedi. aslinda olay insanin kendinde bitiyor. herkes dusunmekte secim yapmakta ozgur. bol sans

Dostum hayal yikilmasi falan , ben bu yollardan geceli yillar gecti. Gordugumu ve bildigimi soyluyorum.

Kimya muhendisligi alanlari icerisinde olan firmalarda tabi ki 1. Olarak kimya muhendisi aranir. 4 temel muhendislikten biri. Prossesler kimyasallarla alakali bir goreve elektronik muhendisi getirecek degiller.

Ayrica arastir bakalim p&g ne kadarla baslatiyormus, pfizer merck ne kadarla baslatiyormus. P&g stajerine bile 1500 liraya yakin para odeyen bir kurum.

Boyle genellikle ilac kimya ve enerji sektorunde boyle elit ve cok buyuk olcekli firmalar olur.kar marji da oldukca yuksektir bu sebeple maaslar da oyle.

Boun kimya muhten cikan bir adam 4 bine baslar buyuk ihtimal.siz gidip boun elektrik elektronik mezunu olsaniz da gireceginiz firmalar vs bellidir yine bu civarda bir maas olacaktir. Bu sebeple okulun onemi buyuk. Temel muhendisliklerde is olanagi ve maaslar ayni sayilir okul iyi olduktan sonra.

• Hem okul hem bolüm çok iyi
    Internette de oldukca saglam yorumlar var
    Bir aile dostumuzun oğlu da bu bolumu yazmayi dusunuyor
    siralamasi 4k mf4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Kargan -- 1 Ağustos 2016; 15:04:27 >
  • Cahil arkadaşlar basmış burayı. Bir fabrika kimyasız nasıl çalışır sayın arkadaşlar? Kimyanın olmadığı yerde nasıl üretim yapılabilir? Bir fabrikanın en temel ihtiyacı olan mühendisliktir kimya mühendisliği.
    Kimyayı seviyorsan kesinlikle bu bölümü seçmelisin.

MERIDA BIG NINE TFS 40
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximuss_one

Cahil arkadaşlar basmış burayı. Bir fabrika kimyasız nasıl çalışır sayın arkadaşlar? Kimyanın olmadığı yerde nasıl üretim yapılabilir? Bir fabrikanın en temel ihtiyacı olan mühendisliktir kimya mühendisliği.
    Kimyayı seviyorsan kesinlikle bu bölümü seçmelisin.

Bu yıl buraya ilgi büyük.tamamen katılıyorum.

Orijinalden alıntı: Sözlük Sevdalısı

Bu bolumu isteyenler , hatta aklinin ucundan gecen herkes pm atabilir

sen bogazicinde mi okuyorsun?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.