Şimdi Ara

Boğaziçi işletme iktisat sıralaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bunların sıralamasının düşme ihtimali varmıdır? İktisat son 3 yıldır ortalama 2k ile kapatmış. Geçen sene 800lere yükselmiş. Geriler mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • inş geriler biraz

Sebebi şu, artık yeni sistem eski sistemdeki "çok iyi matematiği olup, azıcık edebiyat yapınca 1k olan" sayısalcı tipleri kendi bölümlerinde tuttu. Eskiden o insanlar özel olarak edebiyat sınavına girip iyi bir sıralama alıyordu sonra çoğunluğu (doğal olarak) sayısaldan tercih yapınca bölümlere giriş sıralamaları düşük geliyordu. Şimdi aynı kitapçıkta hem fen hem matematik varken özel olarak ea'dan bir sıralamaya kasmadığı sürece çok da edebiyat çözmeye motivasyonu olmuyor sayısalcıların. O yüzden de artık eşit ağırlık sıralamasındaki "iyi" kesiminin ciddi bir kısmı gerçek eşit ağırlıkçılardan oluştuğundan kontenjanlar erkenden doluyor, bölümlere giriş sıralamaları yüksek oluyor.

Bundan bağımsız olarak, iktisat ülkenin malum koşulları yüzünden herkesin dilinde dolanmaya başlayan bir bölüm, popülerliği arttı baya. Örnek : Bilkent'te ilk kez 2018 iktisat taban puanı, işletme taban puanını geçti mesela (tam burs sıralamaları için konuşuyorum tabii) haliyle iyi eşit ağırlıkçıların tercihi bu sene de iktisata kaymaya devam edebilir.

Bu sebeplerden ötürü, boğaziçi geçen sene 800'lerde kapattıysa bu sene de 1000'in altına çok düşmez diye tahmin ediyorum ben. Şahsi düşüncelerim tabii bunlar, çok ilginç sonuçlar da çıkabiliyor. Bilemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotor -- 9 Mayıs 2019; 22:36:47 >

• bekotor B kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum 56 edebiyat sorusunu 24 yapmak nedir ygslys zamanı asıl insanları eliyorlardı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bekotor B kullanıcısına yanıt
    Mantıklı hocam. Ama keşke bi 1. 3 k ya gerilese..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ İşletme vs BOUN YBS
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.