Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ İNŞAAT (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    okul değil bölüm seç, sonra kafanı duvarlara vurursun. ayrıca inşaat makina çap diye bişey duymamış olayım biz daha makinanın kendini halledemiyoruz. inşaatı da üstüne eklersen ya sen çökersin ya da bina çöker. hiç tavsiye etmem yapıştır itü/ytü makinayı takıl kafana göre.
  • Bence çok sıralama/performans bir bölüm. Sınavda saçmalarsam yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    Hocam çap yapmak zor bence. Zaten bu üniversitelerde mühendislik okuyanlar mühendis olmayı çok fazla tercih etmiyorlar. Misal matematik okuyup finans ekonomiye yönelenlerde var. Elektrik elektronik okuyup yönetici olanlarda. Böyle bir idealiniz varsa bence mantıklı. Mezun sayfasına bakabilirsiniz Boğaziçi’nin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mühendislikte mühendislikle çap yapılmaz. Fizik Matematik Ekonomi üçlüsünden biriyle çap yapılır bu yazılı olmayan kuraldır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    Ben şimdi özellikle bu mesajda belirtmiş olduğun mesajlara cevap vermeye çalışacağım. Anlamadığın kısımlar veya aklına gelen başka sorular varsa sorarsin zaten. Bir de yazı karmakarışık olabilir kusura bakmayın.

    Öncelikle okul için Boğaziçi'ne gideceksen hak veririm ama inşaat mühendisi olup o işi yaparım diyorsan gerçekten objektif bir açıdan baktığımı düşünerek arada büyük bir fark olmasa da İTÜ'nün daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Lakin bence başka meslek yapacak olursan Boğaziçi çok daha faydalı olacaktır. Sektör olarak maalesef bir süredir kötüye gidiş var ve koronavirüsün de ortaya çıkmasıyla bu gidişat uzun bir süre daha devam edecek gibi duruyor yani yeni giren biri mezun olunca da sektör kötü olacaktır diye tahmin ediyorum, belki sektörün iyileşmesi için sizlerin pek beklemesine gerek kalmaz ama bu da ne kadar yararınıza olur bilemem. Aslında bunları düşününce eskiden konu İnşaat olunca İTÜ'yü Boğaziçi'ne tercih ediyorken şimdi tam tersini tercih ederim çünkü bölüme girenlerin bu sektörde devam etmeleri veya proje ve şantiye haricinde sektörde farklı işlerde çalışmaları çok yüksek bir ihtimal. Bunun sebebi yeni mezun inşaat mühendisine pek ihtiyaç olmaması. Bizim İTÜ İnşaat'a bile son senelerde 255-265 öğrenci giriyor, YÖK sağ olsun. Bölümü tanımak istersen de gitmeyi düşündüğün üniversitelerin sayfalarına, mezunlarına, YouTube'da güvenilir kişi ve kurumlardan olmak üzere bölüm ve meslek tanıtımıyla ilgili yazı ve videoları incelemeni tavsiye ederim.

    Bana gelecek olursak kısa sürede bölümler hakkında çok bilgi edindim ve kendimi en yakın olarak İnşaat'ta buldum. Sektör hakkında tüm olumsuz yorumlara rağmen hiç bölüm değiştirmeyi düşünmedim çünkü hep istediğim ve sevdiğim işi yapmak istedim. Lakin bunları söyleyen ben bölüm hakkında az çok bilgim olmasına rağmen bazı bölüm derslerine girmeye başlayınca ve iletideki dersleri biraz daha inceleyince bölümü aslında sevmediğimi fark ettim. Kendimi hep işletme müh, endüstri müh veya mat. müh le çap yapabilirim arzusuyla kandırıyordum halbuki bu isteğinin sebebi bilinçaltımda bu bölümlerde benim çok daha hoşuma giden kısımları olduğunu bilmem yatıyordu. Uzun zamandır İşletme Mühendisliği'ne geçmeyi düşünüyorum. Özellikle bu zamanlarda tekrardan bölüm hakkında araştırmalar yapacağım.

    Bölümün geleceğini pek parlak görmüyorum ama isteyen kişilere tercih etmelerini öneririm. Bu mesleği icra etmeyi çok arzu ederseler iş bulmayı hedefledikleri şirkette çalışan insanlarla bağlantılarını güçlendirerek iş bulma ihtimallerini çok yükseltebilirler.

    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.
    Karmaşık yazı için özür dilerim ama hem vakit kaybetmemek hem de erkenden mesaj atmak istedim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi aklıma geldi de ben sürekli güvenilir kaynaktan bak dedim ama istisnalar da olabiliyor. İTÜ'nun inşaat mühendisliği bölümü tanıtımında hoca neredeyse sadece İTÜ'den hatta özellikle uzun bir süre kampüsteki havuzdan bahsediyor ama doğru düzgün bölüm hakkında bir bilgi vermiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolun detaylıca yazdığınız için.Herkes yazılıma yöneliyor bu aralar,yurtdışı imkanından ve iş bolluğundan.İnşaat-makine gibi temel mühendisliklerin pabucu dama atıldı.Hayırlısı neyse o olsun.
  • boğaziçi matematik>boğaziçi fizik>boğaziçi ChE>boğaziçi moleküler biyoloji ve genetik>boğaziçi inşaat
  • Neden ve kim için hocam
  • İş yok iş. Millet ondan tercih etmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Hocam inşaat mühendisi misiniz?Öyle ise şuan çalışıyor musunuz,sektör hakkında bilgi verebilir misiniz
  • mezunlarının kaçı inşaat mühendisliği yapıyor diye bakılıp tercih yapılırsa muhtemelen sıralaması yükselecektir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    Yok değilim maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Hocam hem inşaat bitti diyorsunuz hem maalesef inşaat müh. değilim diyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    Yavru bitti de ondan,
    Bunu farkettmek için güncel datalara bakmak bile yeterli. İllaha sektörün içinden olmama gerek yok bu iş için. Bizim okulun inşaatı ben girdiğim de 8binle alıyordu sene 2015 2016 şuan 70 bine mi düşmüş hocalar biz bu gerizekalılara inşaat falan anlayamayız diye mimarlık ve mühendislik odasından genelge yayınlattışar 40bin sınırı gelsin diye. Ha sektörün içinde olan ev arkadaşım mimarlık mezunu (odtü). Sektörün çok kötü olduğunu zaten her dakika söylüyor. Bariz yani bunlar biz de iyi kötü Türkiyenin gelişim index sektöriyel dağılım falan inceliyoruz yani bölümümüz sağolsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    Sektör kötü durumda bizim okuldan mezun olan kisilerden bile çok sayıda iş bulan yok. İşi hazır veya yurtdışından bir şekilde bulanları(bunların sayısı da az) saymıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamazsanız bence sizin hocalar gerizekalı. İnsanları sıralamasına göre kefeye koyuyorlarsa zaten kendi bölümlerinin koşullar normal olması halinde bile iyi olmasını beklemesin bir zahmet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Şu anda kötü durumda olduğunu herkes biliyor ama olay o değil ki, sektörün şu anki hali şu anki mezunları ilgilendirir önünde 4 senesi olan adamı değil.Sektörel indexleri inceliyorsan bu ülkedeki inşaat sektörünün ne kadar büyük bir sektör olduğunu ve böyle bitip gidecek bir sektör olmadığını biliyorsundur hatta tam tersine şu anda ertelenen projeler, yatırım fırsatları başladığında toplu olarak başlayacak önceden olduğu gibi bu da zaten 4-5 sene sonrasında tekabül ediyor. Şu anda kötü durumda olması gelecekte de öyle olacak demek değil, zaten hiçbir sektör için denemez böyle bir şey sadece inşaat değil, sağlıklı büyüme için sektörler arasında bir denge olması gerekiyor bir sektör kötü iken zaten diğerlerinin gidebileceği yerler sıkıntı, muhtemelen sen de biliyorsundur zaten bunları.Ha fazla mezun var diyorsan o sadece inşaata özel değil tüm bölümlerin sorunu ne yazık ki sadece inşaat dara düştüğü için bu sıkıntı daha çok göze çarptı.
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt
    Bahsi geçen kişi nerede okuyor bilmiyorum ama genel olarak sıralama düştükçe öğrencilerin bilgi seviyesi, çalışkanlığı ve derslerde işlenen konuları algılaması düşüyor. Bu yüzden iki kişiyi kıyaslamak doğru olmasa da bir grubun komple değişmesi bu farklılığın olduğunu bariz şekilde ortaya koyuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt
    70 binde fizik mat2 yapamayan adamın odtü inşaatta işi yok kardeşim.
    Burası ağır fizik ve matematik içeriyor.
    Ben sana şunu söyleyim bizim okulda jeoloji ve maden mühendisliğinde bir sürü öğrenci var ve büyük bir çoğunluğu calculus ve fizikten 2 3 sene kalıyorlar. Çünkü alt yapı yok. Hayattında her şeyi değil ama çok belirleyen bir sınava girecek adam çalışır kardeşim. Herkes mühendis olmak zorunda değil arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 11 Haziran 2020; 21:30:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.