Şimdi Ara

Boğaziçi Bilgisayarı Bırakıp Öğretmenliğe Geçmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
8
Favori
9.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Kpss (gk/gy) + Eğitim Bilimleri + ÖABT çözüp ona göre yorumlaman daha doğru olur. Tüm öğretmenler bu sınavlara girip puan alıyor, sadece KPSS'den ibaret değil.

    Edit: zaten boun bilgisayardasin diğer sınavlardan iyi puanlar alırsın bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IT Engineer -- 7 Mart 2020; 12:33:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öğretmenim 8. Yıl bitiyor. Net maaş 4112 tl. Sabah 7.30-16:30 çalışıyorum hafta içi cumartesi 9:00-11:20 arası çalışıyorum 6425 falan aldım bu ay.
    Sürekli çocuk sesi dur yapma etme eve gelince sessiz bir ortam arıyor insan.
    İnsan ile uğraşmak zor, çocuk ile uğraşmak daha zor. 20 kişilik sınıfta 2 tane çocuğa faydalı olacağım diye debelen dur. Gerisinin umrunda değilsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2002 atamalı 4716 net maası var aylık ortalama 800-900 arası ek dersı gelıyor, 1 gunu boş okula gitmiyor, toplamda haftalık 20 dersı var, 30 derse gıren ogretmenler var. ayrıca
    destek egıtım yapanlar, stajyer ogretmen alanlar, hafta sonu kursu açanlar, etkinlik yapanlar, full ekders yapanlar gıbı işlerıde yapanların 7-8k maaşları var.
    bana gore rahat ve daha cok kazanıyorlar

    edit:
    13 yaşında oglum 4 yıldır gıtara gıdıyor, hocası yeteneklı oldugunu konservatuara yonlendırın dıyor, ınanın muzık ogretmenı olmasını doktor olmasına yeglerım. Bana kalırsa bılgısayar ogretmenı olun hem ılk atamanız batıya olur, doguya falan gıtmezsınız hemde okul pc tamırı gıbı durumlarla full ek ders ıle ılk maasınız bıle bugunun şartlarında 6,5-7 arasında olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 7 Mart 2020; 13:42:1 >
  • Atanma sıkıntısını hesaba kat

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mantıklı fakat işin içine girince olaylar biraz değişiyor. Öğretmenligi kendi ogrenciliginde gördüğün öğretmenlere göre düşünüyorsun. Şu an için iyi bir lisede görev yapman için heralde en az 15 - 20 yıl gerek. Önce dogu görevi sonra gelebilsen bile öğrenci potansiyeli çok sıkıntılı liselere gelebileceksin. Yani bu tür liselerde senin ne kadar matematik fizik bildiğin hic bir ise yaramıyor. Neyse tüm ihtimalleri düşün derim buda bir bakış açısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteee -- 7 Mart 2020; 12:55:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğuda yıllarca çalışılan ilk atandığım köyde eşeklerle lojmana su taşıyan köyden ilçeye zor giden gidince geri denemeyen ekimde kar yağan mayısa kadar kar kış olan bir yerde çalışan biri olarak ayrıca benden daha zor şartlar altında çalışanları bilen biri olarak sanki işin içine girmeden öğretmenlik sanki sürekli en büyük şehirlerde yapılıyormuş gibi her an istediğin yere Ataman olacakmış gibi milli eğitim kollarını açmış seni bekliyormuş gibi KPSS denen illet sınavda sanki sadece sayısal derslerden sorular varmış mezun olanların hepsi istediği yere atanıyormuş gibi hadi atandın okul değiştirmen 6 yıl sonra olacak evinin yanındaki okulda çalışacakmışsınız gibi öğretmen olmak varmış tabi buyurun olun kantarın topuzu uzaktan hoş görünür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarum_58 -- 7 Mart 2020; 13:0:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet öğretmenlik kolay meslek ama 20 yıllık öğretmenler için kolay

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar öğretmenliği okuyorum.Okul stajına gidiyorum 2 dönemdir.Kendimi yazılım alanında geliştirdim.Öğretmenlik mesleği tamamen gideceğiniz okula bağlı.İlk atamada batı az açılıyor.Açılan yerler de ya köy ya da en kötü okullar.İlk 5-6 sene özel ders vermeyi unutun.Ama ilk 10 yıldan sonra ortalama bir okulda rahat edersiniz.Bu arada öğretmenin 4 ders çalışması özel sektörde 10 saat çalışmaya eşit.Çocuklarla uğraşmak çok yoruyor.Öğretmenlik tam orta üst yaş mesleği.Yarım gün okula git evine dön çokluğuna çoçuğuna zaman ayır.Gençken girişimcilik ve yurtdışı peşinde koşmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis bende 5-6 aydır öğretmen olarak atandım ve şuan Şanlıurfada görev yapıyorum. Son derece rahat bir meslek. Ha seçtiğin branş ve ile göre zorluk derecesi değişir fakat genel anlamda daha bir meslek olduğunu söyleyebilirim. En son şubat ayında aldığım maaş 5120 TL. ek ders dahil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğer kaliteli bir lisede iyi öğrencilerle öğretmenlik yapıyorsan iyi yoksa öğretmenliğin şu anda bekçilikten bir farkı yok.
    Herşey uzaktan göründüğü gibi güllük gülistanlık değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • social kullanıcısına yanıt
    Çok yanlış bilgiler haftada max 40 saat girebilirsin çok çalışıp ucu açık para kazanma şansın yok onunda bir sınırı var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Çok çalışmaya gelemem" bunu yazan birisinin zamanla üniversite sınavıyla BOUN CENG'e girmiş olması peki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esoturko E kullanıcısına yanıt
    Nerede 40+ yazmısım acaba yanlış bilgi diyorsunuz ?
  • Hangi mesleği seviyorsanız o mesleği yapın hocam mesleğin f/p si falan olmaz. İşinizi kaliteli yaptıktan sonra müşteri size ayak uydurur siz müşteriye ayak uydurmazsınız. Örneğin bizim buradaki dönerci, adam günde 3 4 saat açık 25 30 tlye satıyor küçücük dükkanı var 15 kişi aynı anda zor oturur ama sürekli dolu dükkan. Kaliteli yapın en önemlisi kalite.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • social kullanıcısına yanıt
    8-9k yı nasıl kazanacaksın hocam haftalık 40 saat derse girip bir izah eder misin ders saati ücretinin 17 tl olduğunu düşünürseniz hadi kurs açtın saati 34 tl olsun o yüzden kulaktan dolma bilgilerle burada öğretmen 8-9k kazanıyor olayı yanlış ful+full çalışıyorum 6400 üstü maaş farkından kaynaklıdır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esoturko E kullanıcısına yanıt
    hocam bransınız nedır bılmıyorum, ek derslerde yıpranma var yanı 10 a 1 alıyorsunuz onuda hesaba katın,
    sız 40 derse gırerken ekstra olarak stajyerde alabılırsınız, yerı geldıgınde onlar anlatır dınlenmiş olursunuz
    ayrıca hafta sonu kurslarınızı uzatabılırsınız ve gelırınızı arttırabılırsınız, ayrıca arkadaş bogazıcınden bahsedıyor mutlaka dil tazmınatı falanda alır maaşına ek olarak

    karsı komsum beden egıtımı ogretmenı, 5k cıvarı net maası var ve bu ay 2.5 ek ders aldı, maçlara falan gıttıklerınde de artıları var. ben onun yalancısıyım ama kendı esımde 18 yıllık ogretmen. kendısı almıyor ama çok samımı bır arkadası sınav gorevlerı ve dıger saydıklarımla ınanın en az 8k gıbı bır para kazanıyor

    edit: 9 abartmış olabılırım ama, 20+ yıllık ogretmenler 8 alabiliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 7 Mart 2020; 13:47:20 >
  • Davulun sesi uzaklardan ne hoş geliyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam para kazanıp rahat yaşamak istiyorsan öğretmenlik en iyisi keşke sınav birincileri öğretmen olsa da eğitim düzeyi yükselse 200 puanla öğretmen olanlar doldu okullara.Konuya hayatında bir tane bile yazılımcıyla konuşmamış kişiler damlamış hemen,bilgisi olmayanlar yazılımcı olunca apple,microsoft,amazon vb. şirketlerde çalışacaklarını ya da mezun olunca şirketlerin kendilerini havada yakalayacağını düşünüyor herhalde.Bilgisayar mühendisliği şuna benzer:sürekli olarak üniversite sınavına hazırlanmak gibidir,ne kadar çok çalışırsan o kadar çok puan(para) alırsın ve bu çalışma mesleğini icra ettiğin süre boyunca devam eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComputerEngineer8 -- 7 Mart 2020; 13:44:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla kendi yasadiklarimi anlatsam seni bu dusunceden sogutabilirdim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.