Şimdi Ara

BMW TIR kazası (video) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
1
Favori
12.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • video her şeyi anlatıyor,gerçekten çok ilginç bir kaza ve aynı zamanda hata üstüne hatalar yapılmış

    bmw tahminime göre sanki hiç fren yapmıyor buna akıl erdirmek çok zor ,ya o an başka bir şeyle ilgileniyordu yada nasıl olsa altımdaki araba güvenli yandan geçerim gibi mi düşündü bilinmez

    aslında insanın eceli gelince böyle basireti bağlanma dediğimiz durumlar çıkıyor yoksa normal şartlarda kimse son sürat tırın altına girmez,şahsen ben olsam o an frene sonuna kadar basardım hatta takla atmayı göze alıp direksiyonu sağa fazlaca kırardım ,tabi bunları burdan söylemek kolay dediğim gibi basiretin bağlandığında ne desek boş oluyor
  • bu mevki en yakın trafik ekibine ne kadar uzaklıkta. yani kamerayla yolu çekiyorsun her şey gözünün önünde cereyan ediyor. o kamyonlar orada fantezi yaparken niye hiçbir ekip müdahale etmiyor ??

    oradaki siyah 407'yi de sonradan fark ettim. o da ağlatmış trafiğin anasını. şimdi bunlar da insan, biz de insanız öyle mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexin -- 16 Şubat 2013; 3:10:21 >
  • şimdi herkes bmw neden fren yapmadı diyor ama bence fren yapıyor. hatta öndeki arabayı farketmesi ve ne yapacagına karar verememesi anında fren basmaya baslıyor. ABS sayesinde araba savrulmuyor. öndeki araba fluence çarpmamak için aracı sağ şeride kırıyor ve ordaki tırın altına malesef giriyor.

    burada bmw sürücüsü kesinlikle dikkatsizdi. yolda eğim var ama ilerisini görememek için ya kör olmak lazım yada uyumak lazım. o da belliki uyumuş yada o anda dikkatsizmiş.

    tır ve kamyon şöförlerine gelirsek. ulan siz nabıyorsunuz orda haaaa katil misin siz lan o adam belki 1 saniye uyudu diye adamın canını aldınız !

    yorumların bazılarında ilerideki trafik kilitlendi tır devrildi ve sağa kırıp o karmaşadan çıkmak istedi diyenler var. böyle düşünen bir şöför neden son ana kadar şeridinde durup öndeki aracın ( fluence ) in dibine kadar girdikten sonra bir anda manevra yapmak istesin. belkide yanlış düşünüyorum ama ben şöförün o anda sadece önündeki araca fluence çarpmak yerine bir kaçış aradı ve aracı tıra doğru sürdü. bu bir reflex başka birşey değil.

    bunlar benim düşüncelerim belkide gerçek çok daha farklıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoona -- 16 Şubat 2013; 4:38:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

    Allah rahmet eylesin çok kötü vurmuş

    Yanlız tamam Duran ve dönmeye çalışan kamyonlar kaos yapmışlar ama dikkat edin BMW nin süratine, 1x çizgi-1xboş (4,5m+7,5m) 12m yapar birkaç defa seyretim 3sn 96m yol almış bu ort. 115km/s
    sürat demek, Video da hiç yavaşladığını görmedim ta sağa doğru kamyonun arkasına kıvırıncaya kadar, ya çok dalgın veya çok yüreklidi, yazık olmuş ikisine

    Birde kamyonun arkasından takip eden ufak araç var onada arkadan vurabilirdi

    Kanımca uzaktan gelirken muhabbete dalmışlar trafik yavaslayinca öndeki otomobile çarpmamak icin saga kırıyor. Sag taraftaki kamyonlardan haberi yok gibi. Panik fren yapıp öndeki otomobile vursaydı keske.

    Çok yazık olmuş gençlere

    Her zaman yollun bir anda ilerisi kapalı olabilir bu normaldir, hata hafiif virajlı olsada 200-250m evvel görülüyordu sağ trafiğin ilerlemediğini, çok dalgın veya acemiliğine bağlıyorum bu kazayı. Tabii bazı kazalar görüldüğü gibi afetmiyor, keşke kazayı ufak atlatıp hatalarını anlayabilseylerdi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Tek suçsuz var. Tır şoförü gibi görünüyor. Çünkü önünü ters yönde giden öküz kamyoncu kesmiş. BMW'ci uyumuş gibi geldi vurdu tıra. Bu kaza geçen gün Kınalı'da ölen BMW'ci ve arkadaşının kaza videosu mu acaba?

    Maalesef oda suçlu dikkatle izlerseniz geri geri gidiyor şerit izleri üzerindeki gölgesine dikkat edince anlaşıliyor... Tek suçu olmayan BMW'nin önündeki araç zaten normal şekilde durmuş. Eğer bmw surücüsüde o araç gibi durmayı seçip böylesi bir aksiyona kalkışmasa şuan hayatda olacaktı.
    Birde tabi o kameralarin başında kimse yok sanırım sadece olay olursa boyle medyaya malzeme oluyor görüntüler.
    Artık trafik cezalarınin bizim milleti hizaya getircek düzeye gelmesi lazım başka birşeyden anlamiyoruz farkındaysanız emniyet şeridi ihlali 650 tl oldu söylentisi bile ne kadar azaltdi emniyet serit ihlalini, birde gerçeğe dönse cezalar bu düzeylere çıksa düzgün denetlense mum oluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Trafiği yoğun olan ve yakın takip yapılan bir yolda hızlı giderken esnemek, hapşırmak bile çok tehlikeli.
    1-2 saniye içinde karar verip uygulamaya geçirmelisiniz.
    Risk fazla.

    Bmw sürücüsü o anda hapşırdıysa bile bu kaza olmuş olabilir.

    Her zaman öndeki araç ile belli mesafe bırakıp birkaç araç önünü takip etmek lazım.
    Bu kazada hatalar zinciri yaşanmış.
    Kamyoncular hatalı, bmw hızlı.

    Allah yakınlarına sabır versin. İki can gitti.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatalar silsilesi.

    1- Bu kazanın en büyük suçlusu ordaki tırlar. Hemde hepsi. Hepsi geri gitmeye çalışıyor, hepsi trafiği riske atıyor. Şöyle düşünün, orada o tırlar yok ve yol açık, araç geliyor ve ordan geçiyor, hiç alakası bile yok kaza ile. Orda olmasalar, kaza olmayacaktı.
    2- Kazadan ikinci hata sürücüde, sürücü tahminimce dikkatli araç kullanmıyordu, bu durumda tıra çok yaklaştığında farkedebildi kaza olacağını ve refleks icabı sanırım sağa doğru kırdı direksiyonu. Bu onun ölümüne yol açan hareket oldu. Halbuki kızaklayıp ön araca vursa, yada biraz yavaşlayıp refüje sürtse, yada çarpsa ölümlü kaza olmazdı. Yanındaki elemana da çok üzüldüm, pisi pisine gitti. İşte zamanında araç ile ilerlerken arkadaşına biraz yavaş git demiş olsaydı belki daha az hasarla atlatabilirlerdi.

    Kazayı 10 üzerinden değerlendirecek olursak.
    Bu kazada en büyük suç 7-10 ile tır şoförü.
    3-10 ise araç şoförü olurdu.




  • oldsalt hocam, çok yerinde ve güzel yorum yapmışsınız.
    emeğinize salık.
    aslolan suç bmw sürücüsünde ve bu suçun cezasında hayatını kaybetti.
    ters yönde giden kamyoncununda suçu azımsanmayacak kadar büyük.
    kamyon ve tır ların arkasına bariyer koymayı kural haline getirmeyen ve denetlemeyen devlette suçlu.
    ama asıl suç bmw sürücdüsünde kuralsız, tedbirsiz, dikkatsiz bir sürüş tarzı var.
  • Bu konuyu ben açmıştım, epey de ilerlemişti; ama nedense silinmiş konu. Neyse Fatih Altaylı bu konuyla ilgili olarak 3 gündür yazı yazıyor; bence güzel bir şey.

    http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/819866-su-kamyonlara-bir-care

    http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/820222-basit-bir-yonetmelik-binali-bey

    http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/820500-baro-meselesi-ve-kendim-icin-demokrasisi




  • hâlâ suç bmw de diyenler var la yürüyün gidin kumda oynayın.
  • Araç yüksek hızda değilse tehlike durumunda sürücü panik yapmaz ,doğru tercihlerde bulunabilir.hızlı iseniz panik yaparsınız ve doğru tercihi yapmanız imkansız hale gelir.kesin olan rahmetli o an kamyonlar yüzünden aniden yavaşlayan trafiği geç farketti ve buradaki birkaç arkadaşın da belirttiği gibi frenleyip riski en az seçenek olan önündeki otomobile çarpmayı düşünmedi.çünkü hızlıydı ve panik oldu.umarım vefat edenin yakınları adaleti sağlar.kamyoncularada zekâ testimi,insanlık testimi her türlü testin yapılması lâzım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    Geçenlerde bir forumda tartışıldı , iflastan kaç maaş uzaktasınız? diye. Ortalama olarak eve 8 ay maaş girmez ise iflas durumunun gerçekleşeceği üzerinde ittifaka varıldı.

    Buraya ekleyelim atasözünü ; "Hazıra dağ dayanmaz"

    Şimdi iki ile ikiyi toplayalım. Kaç oldu dersiniz? Dört mü? Yanıldınız "sıfır"

    O BMW deki iki kişi büyük ihtimalle ailelerinin "bread winner"i idi, şimdi yoklar. Aileleri iflastan ne kadar uzakta dersiniz? Ya çocukları? İyi bir eğitim alabilecekler mi?

    Anne ve Babaları yaşlılıklarında ele güne muhtaç olmadan, evlatlarının kanatlarının altında ilgi, şefkat görerek huzur içerisinde günlerini tamamlayabilecekler mi?

    Bütün bu saydıklarımızın gerçekleşebilmesi için o iki kişinin evlerine selametle varmaları gerekiyordu. Eve selametle varmayı sağlamakla yükümlü kişi ise sürücümüzdü.

    Eve selametle varmayı kendimize , eşimize, çocuklarımıza, anne ve babamıza, varsa yanımızda çalıştırdıklarımıza borçluyuz.

    Yoldaki TIR lara odaklanan arkadaşlarım, odaklanılması gereken eve selametle varmak ve bunu sağlamanın yollarına, usullerine odaklanmak.

    İnternette çok sık görüyorum "Hiç kimse rüzgarın ne kadar şiddetli, dalgaların nekadar yüksek olduğu ile ilgilenmez. Gemiyi limana selametle getirip getirmediğinizle ilgilenir." Görmüş müydünüz?

    1 kuruşunuza 1 lira koyarım ki yolda ki TIR lara odaklanan kardeşlerim Atletizmle uğraşmamışlardır, çok büyük ihtimalle hasta bir futbol seyircisidirler.

    Hayat bir engelli koşu. Finiş'e varmak için bütün engelleri atlamanız lazım.

    Ben 110 engelli ve 3000 m engelli koştum.

    Sn.oldsat yazılarınızı severek okuyorum.okuyan,düşünen,düşündüren, sizin gibi insanlar görmek güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ancakveancak

    asıl konusundada yazmıştım ama yine yazcam bariyersiz tır kasalarında istersen 30la çarp kelle gider. frene basmış olsa bile yine ölüm kaçınılmaz gibi görünüyor. ayrıca frene basmış duramamış ayrıca aracın içinde olsanız muhtemelen geri geri gelen tırı viraj ve sol şeritte ki tır yüzünden yine görememiş. sağından geçerim diye sağa kırmış ama tırın kasası affetmemiş.

    forumdakilerin gerçekten hiç araç kullanmadıklarını düşünmeye başladım. dolmuşların saçma sapan yerlerde durup (örnek dört yol ağzı yoğun trafikte) yolcu almasından dolayı hiç mi yola atlayan bir araçla burun buruna gelmediniz. görüş açısı ufacık dolmuşta bile nasıl kapanıyor ki devasa tırlarla çevrili bir yerde görüşü ciddi anlamda daralmış

    tekrardan allah rahmet eylesin.

    Biraz bilgisayar oyunu oynamak lazım gibi geliyor bana. Öndekine arkadan çarpmamak İcin saga kırmak. Burda oyun tecrübesi gerekiyor bence. Ama adam o anlik dalgin olabilir sagada herseye ragmen kira ilir ancak ana yolda duran bir aracla karsilasmak cok cok fena. Ustelik bu arac bir tir, ve sen onunla tampon tampona carpisamiyorsun. A sutunu seni koruyamazki. Bizim de böyle aksilikler basımıza geliyor. Bu yazıyı ben yazabildigime sizde okuyabildiginize göre bizim basımıza sadece tek aksilik geliyor ve bir sekilde siyiriyoruz ama bmw nın basına 3-4 tanesi pes peşe gelmiş ve sonuc ölüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    quote:

    Orijinalden alıntı: polkol

    bilmem dikkat ettiniz mi? Kaza ile bağlantısı olmayan siyah taksi tırları geçip oda tırlar gibi geri dönmeye çalışıyor. Kamyoncularda sağa yanaşıyor. Galiba ileri,de sıkışık bir durum var hepsi geri dönüp o çıkıştan çıkmayı düşünüyorlar gibi geldi. Bana göre BMW ci aradan geçebilirim düşüncesi ile hız kesmeden geldi bir anda ilerideki sıkışıklığı görünce hemen bu çıkıştan çıkayıp düşüncesi ile sağa kırdı. Hızını ve çarptığı tırın geri geri gelmesini hesaplayamaması sonucunda kaza meydana gelmiştir diye düşünüyorum.

    Aynen öyle olmuş,videonun ortasında yolda devrilmiş bir tır var zaten.Bundan dolayıda trafik durdulmuş.Vinçle kaldırmaya veya düzeltmeye çalışıyorlar.Bundan dolayı kapanan yolda trafikden dolayı son çıkış olan yöne yakın olanlar veya tam önünde olanlar hemen durup son sapaktan kaçmak istiyorlar.Kamyoncuların dengesiz düşüncesi bu yönde.Hatta orada dönüş yapan siyah araçda dahil.Trafiği fark eden hemen sağdan kaçıyım diyor.BMW de yüksek ihtimal durumu son anda fark edince sağa geçiyim derken kararını çok geç veriyor ve olan oluyor.

    Ayrıca trafik BMW nin olduğu noktadan kapatılıyor ve tamamen sağ şeride yani kaçmak istedikleri yöne aktarılıyor.Video detaylı sonuna kdr izlerseniz durum bu.

    Böyle bir durumda genelde ferene basmayı akıl etmez insan.Çok yaşadığım bir durumdur.Geçerim,kaçarım mantığı ile ya hız kesmezsin yada daha hızlı olursun.Yada geçerim diyip geçemiyeceğini anladığın an firene basmak çok geçtir,sen o noktadan sonra frenede asılsa ABS denen sistem seni durdurmuyor.ABS fren mesafesi daha uzundur.Yani o kdr kısa bir sürede seni neredeyse yavaşlatmıyor bile.Çok defa bu senli tehlikeli durumlar geçirdim.Yol ayrımındaki beriyerleri yalayıp geçtiğim oldu.20-30cm lik daha yakın geçsem aynı bu duruma düşerdim.İnsan sonradan akıllanıyor.

    Yine ayrıca BMW hızı oldukça yüksek,yalnız hereket halindeki nokta geniş viraj ve sola dönüyor.Bu tip otoyollarda virajlar büyük oluyor.500-600mt dönerek hareket ediyorsun.Eğer hızın yüksekse ve tam virajın sonunda trafik sıkışıklı varsa birde önünde araçlar beliriyor ve fren mesafeni çok iyi ayarlaman gerek bu durumu.Yüksek hız daima daha hızlı düşünmek ve planlamak gerektirir.Ne kdr hızlı isen o kdr daha açık göz olmalısın.Bir bakıma kendini asıyorsun.Bunu uzun süreli yapıyorsan hareket halinde hata olasılığın dikkat dağılması olabilmesinden ötürü yükseliyor.

    Aksine ABS doğru kullanıldığında daha kısa fren mesafesi sağlar. Sadece mıcırlı, taze karlı yollarda ABS'siz araçlarda tekerleklerin kilitlenmesine bağlı olarak lastiğin önünde biriken malzeme takoz etkisi yaparak daha kısa fren mesafesi sağlayabilir. Videoda merhum şahsın hızını trafiğin yoğunluğuna göre ayarlayamadığı görülüyor. Esas o. çocuğunun da kamyoncu olduğu gayet açık.




  • İlk konuda yazdığım, kaza harici fikirlerimin hala arkasındayım. Fakat geçmişte gördüğüm ve yaşadığım olaylar sonucunda bir genelleme yaparak kazadaki suçun tamamen BMW'de olduğunu düşünmüştüm. Videoya göre yolun sol şeridinde düşük de olsa bir akış hızı var ve BMW onun çok üstünde bir hızla olay yerine yaklaşıyor. BMW hala suçlu, ama sağ şeridi ve emniyet şeridini tamamen kapatan kamyonculardan polis olmasa bile öldüklerinde Allah hesap soracak. Trafikte fazladan 2 saat geçirmek yerine 2 kişinin ölümüne sebep oldular. Umarım kazadan sonra bile sağ şeritte durup geri gelmeye çalışanların plakaları alınır ve usulüne göre cezalandırılırlar.

    Şimdi düşünmeden de edemiyorum; BMW'nin sürücüsü sağa kırmak yerine şeridinde kalıp frene abansaydı şu an kırık kemiklerle bile olsa hayatta olabilir miydi? Veya bu sefer de çarptığı aracın içindekiler hayatını kaybeder miydi, ya da sakat kalabilirler miydi? İki seçeneğin de sonuçları oldukça üzücü.




  • şimdi aklıma geldi aracın hız sabitleyicide olma ihtimalide var. ne yazıkki hız sabitleyicide böyle durumlarda tehlike oluşturuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garin

    şimdi aklıma geldi aracın hız sabitleyicide olma ihtimalide var. ne yazıkki hız sabitleyicide böyle durumlarda tehlike oluşturuyor

    hız sabitleme frene basıldığı an dever dışı kalır.
    bmw sürücüsü yavaşlamak yerine, hiç hız kesmeden şerit değiştirmeyi seçmiş.
    hiç bir araç sağ dan geçilmez.
    yani makas atılmaz.
    suçun aslı bmw de. ama ters yönde giden kamyonlarında çok büyük suçu var.
    kamyon ve tırın arkasına çelik bariyerle alakalı kanun yapmayan devlşetinde suçu var.
    ama bmw sürücü hızı makul olsa, yavaşlasa....vs yapsa,
    kazaya engel olabilirdi,
    engel olamasa da belki ölüm olmayabilirdi.
  • Bence BMW ci sağa dönüşü kaçırmış ve aniden dönme kararı vermiş, sağdaki yola dönmek için direksiyonu kırıncada o sürat ile tırın dorsesine bindirmiş

    Tamam ters yönde ilerleyen şerefsizliğin önde gidenini yapıyor ama onun arkasında düzgün istikamette duran tırlar var. BMW cinin ters yönden gelen kamyonu falan görmesine imkan yok, önü 3 tane tırla kapalı, BMW ci kaçırdığı sağa ayrılan yola aniden dönmek istemiş.

    Farz edin ileri de kaza oldu, yol çalışması var veya VIP geçiyor ve bu sebepler den trafiğin akışı durdu. BMW ci bu sürat ile ve bu ani sağa dönüş kararı ile yine tırlara çarpardı.

    Tabi ki de ters yönden gelip trafiği tıkayan kamyoncuya ağır bir ceza verilmeli ama trafik kamyoncudan değilde başka bir sebep den dolayı tıkanmış olsaydı, o BMW ci o anki sürüş karakteriyle yine o çarpmayı yapardı.

    Bunların hepsi aniden gerçekleşen şeyler ve biz bunlara kaza diyoruz. Peki ya tırların ve kamyonların arkasında, yüksek hıza dayanıklı koruma bariyeri olmamasına ne demeli, tamamen devletin suçu, ihmalkarlık, ölecek adam o koruma barı olmasa da ölür mantığı. O tırın arkasında koruma barı olsaydı, tırın dorsesi arkadan çarpan arabanın içine, tam şoförün ve yolcuların kafasına girmezdi. Tıpkı koruma bariyeri olmayan vapur iskelesinden düşen adam gibi

    Gerçek devlet bunları vatandaşına zorla yaptıran ve yapmayana ağır cezalar kesen devlettir. Medeniyet ise bunları seve seve, devletin baskısı olmadan yapan millettir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 16 Şubat 2013; 13:27:13 >




  • Biraz klişe olacak belki ama ölüm değil resmen cinayet olmuş. Fatih Altaylı'nın da altını çizdiği kamyon ve tırların arkasına koyulacak basit bir tampon bile çok hayat kurtarabilir. Ulaştırma Bakanlığı'nın bu konuyu ciddiye almaya için nasıl bir kampanya yapabiliriz? Toplu şekilde mail bir çözüm olabilir mi?
  • Bmw'nin neden bir anda sağa gittiğine 10 kez izledim anlam veremedim. Sağa döncek olsa çoktan kaçırmış hızı yüksek dönemez. Öndrki araca çarmamak için desek acil fren destek sistemi var, abs var, esp var her türlü öndeki araçta ilerlediği için çarpmazdı. Anlam veremiyorum ama şöyle bir şey düşündüm arabanın içinde belki bir şey oldu bir anlık dikkatsizlik ya da bir şeyle uğraşırken direksiyon sağa dönmüş olabilir.
    Allah rahmet eylesin, ecel işte biz ne kadar konuşsakta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.