Şimdi Ara

BMW PREMİUM SELECTİON KANDIRMACASI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkaşlar;
    21.04.2017 tarihinde Borusan Oto Konya’daki yetkili satıcısı olan Köprülü Oto’dan 167.000 TL’ye Premium Selection adı altında BMW 3.20i ED 2016 model 10.000km de M Plus paket beyaz renk araç aldım. Aracı alırken 0 aldığım ve güncel piyasasının 100.000 TL olduğu 1.18i Joy paket aracımı takasta 93.000 TL saydırıp üzerini havale yoluyla ödedim. (aracın borusundan tarafından yapılan 3 yıllık kaskosunun 1.5 yıllık süresi kalmıştı yaklaşık 5.000TL Borusana iade oldu araç satıldığı için yine aynı şekilde 1.5 yıllık bakım paketi de iptal oldu sanırım buda 1.500TL gibi bir rakam eder)
    Aracı aldıktan sonra 800TL sigortası, 4.000 TL civarıda kasko yaptırarak binemeye başladım. 2 hafta sonra 3.000 TL harcayarak aracıma aksesuar yaptırdım (3m Cam filmi, Ön Izgara, Ayna kapağı, Difüzör, Çift çıkış egzoz ve egzoz uçları) yani toplamda bana 175.000 TL ye mal oldu bu araç. Aksesuarları almadan önce birkaç kez tahrik uyarısı aldım benzin kirlidir diyerek göz ardı ettim. Ancak daha sonra araç tahrik uyarıları çoğalınca servise gitme ihtiyacı duydum. Servise gittim ve baktırdığımda aracın beyninin açılmış olduğunu yazılıp yapıldığını ve şuanda orijinal olduğunu söylediler. Bende durumu aracı bana satan Köprülü Oto ikinci el Mehmet beyle görüştüm. Bana galerici edasıyla biz malımızın arkadaşındayız diyerek sakinleştirmeye çalışsa da ben durumu borusana bildirdim ve durumun çözülmesini istedim. Borusan görüşmeleri sonucunda servisten çağırıldım ve bana teklif edilen ilk şey şu oldu, aracın beyninin açıldığını BMW Almanya bunu daha bilmiyor biz bu olayı onlara söylemeden garanti kapsamında değişelim ihale BMW Almanyaya kalsın dediler. Ancak ben teklifi kabul etmeyerek aracın iade alınmasını istedim. Buna yanaşmadılar ve 12.05.2017 tarihinde son görüşmemizde araca bakacaklarını iade şuan için söz konusu olmadığını bakıldıktan sonra gerekenin yapılacağını söylediler. 14.05.2017 tarihinde aracımla gezerken yeşil ışıkta kalktıktan sonra bir araca ortadan vurdum sonrasında aracı Köprülü oto’nun servisine çektik. Durumu hemen Borusan’a bildirerek beyni açılmış araçla kaza yaptığımı durumu bilmeniz gerektiğini söyledim. Akabininde araç perte çıktı ve ben kaskodan 170.000 TL para aldım. Bana 175.000 TL mal olan araç 170.000 TL olarak geri döndü 5.000 TL zararım var kaldı ki şuan kazada yarı suçlu bulunmamdan dolayı kaskom delindi, sigorta pirimim bir sonraki araçta daha yüksek çıkacak. Durumu Borusan’a yine bildirdim araç iade alınmış olsaydı bu kaza olmayacaktı belki de daha kötüsü olacaktı kimse bilemez ama bu zararın sorumluları arasında Köprülü Oto ve Borusan Oto’da var diyerek kayıt bıraktım daha sonra beni Köprülü Oto’dan aradılar ve bana şuan yapılacak bir şey olmadığını aracı iade alacaktık 1 hafta ve 10gün arası süren iade sürecinin ben söylediğimde başladığını ve kaza yapmasaydın aracı alınacağını söylediler. Halbuki bana aracın iadesinin şuan söz konusu olmadığını inceledikten sonra durumun netleşeceğini söyleyen servis şimdide kıvırmak adına aracın iade sürecinin başladığını söylüyor. Benim kimseden maddi bir beklentim yok heleki Borusan ve Köprülü’den ancak bu Premium Selection’un ne halt olduğunu herkez duysun bilsin . Bana zararımı ödemeseler bile bu yazıyı okuyan 4 5 kişiyi vazgeçirsem yeter bana o zaten onlara 4 - 5 Bin TL zarardır. Premium Selection hikayedir fazla para verip paranızla rezil olmayın.

    Not: Başımdan geçenleri şimdilik Kısaca yazdım ancak zaman içerisinde düzenleyeceğim. Ayrıca tavsiye üzerine başka yerlere yazmayıda düşünüyorum desteklerinizi bekliyorum. İnsanları keriz yerine koymak Premium bir markaya hiç yakışmıyor. Durumu ayrıca almanya BMW’ye de bildirmeyi düşünüyorum.







  • öncelikle geçmiş olsun.

    haklı olduğunuz kadar mağduriyet yaratmak adına oluşturduğunuz cümlelerde var.

    aracınızı uygun fiyatla vermeniz, iptal olan kasko ve bakım paketi, ödemiş olduğunuz sigorta kasko ücreti, aksesuarlar. bütün bunların hepsi kendi isteğinizle bilginiz dahilinde olan biten şeyler. ek olarak kaza yapmış kaskonuzu deldirmişsiniz, sigortanız artacakmış bütün bunları neredeyse borusan'a yıkmaya çalışmışsınız. bunlar gereksiz bir sürü bilgi olmuş.

    ortada bir zarar da yok. ortada herhangi bir maddi zarar görünmüyor aksine 3000 TL artıdasınız.

    %100 haklı olduğunuz konuya gelince aracın beyninin açılması ve bu durumun size bildirilmemesi. durumu kesinlikle bmw almanya'ya bildirin. tekrar geçmiş olsun.
  • peki araç kazadan önce alınmış olsaydı ben bunları yaşayacak mıydım ? Yada daha kötüsüde gelebilir kimse bilemez ancak 5 gün ısrarla alın dememe rağmen yanaşmadılar şimdide zaten iade alacaktık diyorlar araç iade alınmış olsaydı benim cebimde 5.000tl fazla para olacaktı kaskom delinmeyecekti olaya birde böyle bakın ben kimseden maddi bir beklenti içinde değilim şükür ki bende birşey Yok ama insanlar enayi yerine konuyor hiç hoş değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einz42 -- 28 Haziran 2017; 22:14:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borusan'ın size sattığı ikinci el araçta yazılım yapılmış bir araç olduğunu söylemesi gerekliydi. Bu hususta Borusan kesinlikle hatalı ve siz haklısınız.
    Geri iade süreci de daha hızlı çalışmalıydı. Hatta aracı o gün, yazılımlı olduğunu anladığınızda Köprülü Oto'ya götürüp bırakmalıydınız, sürecin sonuçlanması açısından iade konusunda daha ciddi olduğunuzu anlasınlar diye.

    Amma velakin;
    1. Aksesuar sizin kendi insiyatifinizde olan bir ilave. Yaptırdığınız aksesuar parasını Borusan Premium Selection yüzünden yapmış gibi düşünmeniz gereksiz. Yaptırdığınız aksesuarları kaskoya işletseydiniz, onların parasını da belki kaskodan alabilirdiniz.
    2. Sizin yaptığınız bir hatadan dolayı gerçekleşen kazadan dolayı gerçekleşecek prim artışını Borusan'ın suçu olarak görmek?
    3. Aracınızı kendiniz 100.000 TL'ye satsaydınız o zaman. Yetkili satıcıların her zaman piyasa fiyatından düşük değere alım yaptıklarını biliyoruz. Araç satışı ile uğraşmamak kolayımıza geliyor, ben de eşimin aracını sıfırlarken 3'e 5'e bakmadım, yetkili satıcıya takasa verdim.
    4. Yaptırdığınız sigortayı, başka bir araba alsaydınız da yaptıracaktınız, Borusan'a ne bundan.
    5. İptal olan kampanya dahilinde size verilen kasko ve bakım sözleşmesi, eğer başka bir araç alsaydınız yine havaya gidecekti. Bu sizin tercihinizdi.

    Özetle geçmiş olsun.
    Aracınızı geri alsalardı 167.000 TL'ye sayacaklardı. Siz kendiniz söylüyorsunuz, kaskodan 170.000 tl aldım diye.

    Kazayı o an altınızda olacak herhangi bir araba ile yapabilirdiniz.
    Allah kazanın büyüğünden korusun, cana geleceğine mala gelsin.




  • Yazınızı baştan sona kadar okudum sonuna kadar haklısınız. Köprülü oto mehmet bey ozellikleherkes uzak dursun. Benden aracımı 34 aldı yemin ederek. Ve aracımın sorunlarını halledeceğini ve 5 bin tl masraf yapacagını söyledi. Aradan bir hafta Sonra aracıma hiç bir işlem yapılmadan 42 e satıldı. Durumu kendilerine anlattim bu şans işi ticaret deri galerici havasıyla. Benim ticarete lafım Yok ama böyle bir firmada farklı konuşulması hoş degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkes hakim gibi su haklı bu haksız yazmış başlığa bakarmisiniz adam oraya güveneyim diyor sadece bu ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galerici veya yetkili satıcı ile takas işlemlerinde kaybeden her zaman aracını takasa verendir.
    Yetkili satıcı veya galerici her daim düşük fiyat verir. Ve bunu da herkes bilir.
    Bazen kendileri de söyler, "siz satarsanız daha yüksek fiyata satabilirsiniz, ama benim verebileceğim bu" der.
    Ve aracını satmak ile uğraşmak istemeyen kişiler de aracını bile bile piyasasından düşük fiyata bunlara takasa verir.

    Ki bunlara ben de dahilim, eşimin aracını yenilerken bayiye piyasasının 5000-6000 tl altına verdim. Çünkü o aracı satmak için uğraşı ve harcayacağım zaman 5000-6000 tl'den daha değerli idi benim için. Araca bakmak için gelecekler, veya ben bir yerlere şirketten biri ile göndereceğim aracı. Yok orası şöyle yok orası böyle diyip fiyat kırmaya çalışacaklar, sinir edecekler. Onlarla uğraşmamak için bayiye verdim geçtim.

    Pazarlığını yapıp aracı verdikten sonra gerisi aracı takasa alan kişinin işi. İsterse satar, isterse yakar, becerebilirse sizden aldığının 10.000 tl üzerine satar.

    Bunları düşünmeyin artık, verilmiş verilmiştir. İş bitmiştir. Kaça satarsa satsın. Siz baştan adamın verdiği fiyatı kabul ettiniz mi? Ettiniz.
    Gerisini düşünmeyin.

    Yetkili bayilerde ikinci el bölümü de galerici esnaf mantığı ile çalışan yerler, fazlasını beklemeyin.
    O plazalar, büyük salonlar, masalar sizi yanıltmasın.
    Çay/kahve yerine capucino/americano ikram ediyorlar diye farklı bir anlayış/mantık beklemeyin.

    Selamlar ve iyi forumlar...




  • Einz42 E kullanıcısına yanıt
    dikkat ettiyseniz konuya yazan arkadaşlarda benimle hem fikir.

    ben size tamamen haksızsınız demedim. size bir aldatmaca olmuş aracın beyni açılmış bunu size bildirmemişler bunu yazdım. bu durumda aracı iade almaları gerekir bunu yazmayı unutmuşum. durumu almanya'ya da bildirmeyi düşünüyorum demişsiniz bu kararınız da doğru bir karar ki yapın dedim.

    fakat alınganlık göstereceğinizi başından beri bildiğim için hem mesajıma başlarken hem de bitirirken 2 kez geçmiş olsun dedim size. ( çünkü olur olmadık bir sürü şey sıralamışsınız )

    kaza yaptınız evet. fakat araç yazılımlı olduğu için kontrolden çıkıp kaza yapmış bir araç değil. kendiniz çarpmışsınız. ben frene bastım ama araç gaza basmışçasına fırladı gitti çarptı gibi bir iddianız varsa onu bilemem.

    firma aracı iade alsaydı kendi aracınızı ve ödediğiniz ücreti size iade edecekti. kendi aracınızla da kaza yapıp yine kaskonuzu deldirebilirdiniz.

    aracın kusurunun size bildirilmemesi ve iade alınmaması konusunda haklısınız ama onun haricinde sigortaya şu kadar ödedim, kaskoya bu kadar ödedim yok efendim aksesuar yaptım falan hiç kusura bakmayın da bunlar boş laf.




  • Köprülü den alıyım diyordum bi araç neyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Gerçekten bir markayı bir hizmeti karalamak bu kadar kolay olmamalı. Açıkçası yazılanlara bakınca çok haklı bir yan görmüyorum.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Arkadaş her ne kadar haksız olduğu ya da abarttığı noktalar olsa da bence premium selection adı altında ayıplı sayılabilecek bir araba satılması sahtekarlıktır bence. Aracınız perte çıkmamış olsaydı büyük ihtimal haklılığınızı ispat edip paranızı alırdınız.



    Şu an için de ben olsam sadece ayıplı mal satılmasına odaklanırım ve araştırıp yapılabiliyorsa konuyla ilgili bilgiler, ispatlar topların. Bu işin ucu halen açık size söyliyim. Sonuçta o araba ayıplı maldı ve siz kaza yaptınız, belki arabadaki bu ayıp yüzünden yaptınız kazayı olamaz mı bence bunu düşünün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do It Yourself -- 15 Nisan 2018; 11:50:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani burada gecmis olsun ama kaza yapmissiniz bir de uzerine aracin degerinden kaskodan fazla para almissiniz daha ne istiyorsunuz?

    Madem iade isinin uzerine dustunuz araci kullanmasaydiniz. Kontagi cevirdiginiz anda risk var.


    Tamam adamlarin hatasi size beyni oynanmis araci bildirmemeleri...

    Neticede arac pert olmus ve konu kapanmis daha uzatacak birsey yok.
  • Konunun heryanıyla ilgilenmedim ama koskoca bmw premium selection diyorsa, dolandırıcı gibi beyni oynanmış aracı müşteriye veremez, verdiyse anında iade almalı hatta yeni bir araç indirimi için özel indirim kuponu falan vererek müşterisini memnun etmelidir. BMW MARKASININ PREMIUM 2. EL'ine güvenmeyeceksek, hiçbiryerden 2.el araç almayalım.

    Ayrıca arkadaşın yaşadıklarıda bmw premiumdan kazık yiyince bir şekilde ayarı kaçarak ne isteyeceğini haklı haksızı karıştırmış bazı yerde fazla bişey istemiş olabilir, buda doğaldır 200.000tl az para değil, ve bmw resmi kurumuna öderkende arkasından kazık yediğini anlayınca herkesin ayarı kaçabilir.

    (ben bunu yazarken alttaki reklam alanında BMW PREMIUM SELECTION ONAYLI OTOMOBİLLER die afili reklamlar dönüyor. bunu veriyorsan hakkınıda vereceksin, patlak çatlak arabaya sıfır ayarında demiceksin kardeşim!)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.