Şimdi Ara

BMW'den tartışmalı karar: Apple CarPlay yıllık 80 dolara sunulacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anlaşılan BMW Iphone kullanıcılarını sağımlık inek olarak görmekte. Neden acaba...

  • Avrupa icin konusursak, Bmw´de hersey opsiyondur (temel güvenlik ekipmanlari haric) en basitinden cakmak bile..
  • Arkadaşlar Apple Car Play ile Android Auto normalde birleşik olmuyor mu? Neden ayırma gereği görmüşler ki?



    80 dolara gelirsek. BMW açıkçası müşterisini yoluncak kaz gibi görmüş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aha ülkemizin taktiğini görmüş bmw;


    "Abi türkiyede adamlar araba alırken, araba kadar vergi ödüyor, sonra sırf arabayı kullandığı için her sene iki kere daha, zaten vergisini ödeyip aldığı arabaya vergi ödüyor mtv diye, demek ki bu işte sınır yok, hadi bizde böyle bir şey yapalım"
  • en yakın zamanda giydiğimiz dondan bile para alır senelik bu şirketler tabi yırtılmaz sa :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barni Moloztaş

    5 serisi alıyorum, 500.000₺ veriyorum, apple carplay opsiyon ha? Ayıp be

    ben apple gibi bir firmanın telefonunu kullanmam. bana samsung gerisi yalan. ücrete dahil edilmemiş olması gayet mantıklı elma alanlar şekerinide alır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    Anlaşılan BMW Iphone kullanıcılarını sağımlık inek olarak görmekte. Neden acaba...

    appleden esinlenmiş
    elmalı şeker diyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Aha ülkemizin taktiğini görmüş bmw;


    "Abi türkiyede adamlar araba alırken, araba kadar vergi ödüyor, sonra sırf arabayı kullandığı için her sene iki kere daha, zaten vergisini ödeyip aldığı arabaya vergi ödüyor mtv diye, demek ki bu işte sınır yok, hadi bizde böyle bir şey yapalım"

    adamlar bizi gısganıyooo




  • Cok lazim ya carplay. Arabada da telefon kullanmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: McLaren64

    Sattığı iPhone X'a hızlı şarj kablosu ve adaptörü koymayan bir firma Apple. BMW Apple CarPlay'i yıllık 80$ ücrete sunmuş çok mu?

    bmw'nin cahilliğini apple'a giydirerek savunan fanboy
  • Tembellik edip yazıyı okumadım ama, bence şöyle bir mantıkla olabilir: Mesela BMW car play için yeni araçta alınan bir 500 dolar var ise ve aracı ortalama 5 yıl kullansanız,80 dolar yıllık neden olmasın ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

    Ohooooo... sen olayın farkında değilsin ki..



    Ne ötvsi, ne kdvsi, ne anneannesi?



    BMW'de durum bu.. İsteyen istediği opsiyonları alır, kullanmayacağı opsiyona para vermez.



    Bir tek Türkiye'de Borusan sağolsun, gereksizlik abidesi paketlerle ve insanları hazır otomobil satışına mahkum ederek sattığı için tüm dünyada öyle sanan arkadaşlar var. Dolayısıyla 300$ verip tamamen açtırmak yerine ihtiyacın yoksa ya da ileride Android'e geçersin diye yıllık 80$ verilsin demiş adam.



    500.000₺ para vereceksin, yıllık 80$'ı düşüneceksin.. bu da bize özgü bir anlayış maalesef..

    Neden tersinden düşünmüyorsun ki? 500 bin alan firma neden bir yazılım için 300 dolar daha ya da kısmi açmak için 80 dolar daha talep eder? Az para olduğu kesin. Alan için de satan için de. Ancak bu durumda jesti tüccarın yapması lazım. Yoksa böyle haberlere konu olur.




  • BMW'nin büyük ekranıyla (on board monitor) gelen özelliklerle Apple Car Play'den daha fazlasını yapabiliyorsun. Yıllardır navigasyonu en iyi ve en güncel tutan marka BMW. Telefon aramaları ve rehber ile ilgili şeyleri ufak ekranlı USB & BT'li araçlarında zaten yapabiliyorsun. Spotify gibi uygulamalar zaten Connected Drive Market'te var. Web browser desen aynı şekilde. Mesajları sesli bir şekilde sana okuyan veya mesaj yaratıp & cevapla şeklinde göndermek istediğinde sesli dikteyi algılayıp otomatik mesaj gönderen sistemi zaten var. Filmde izleyebiliyorsun, GoPro kameraları ile anlık görüntü bile kaydedebiliyorsun. Özellikleri saymakla bitmez. iDrive & Connected Drive zaten Apple Car Play'in yapabildiği şeyleri yıllardır yapıyor. Esas sorunun şu olması lazım. Aracımda bunca özellik varken neden Apple uygulamasına para vereyim ki? Yıllardır iPhone ve BMW sahibiyim. Bir kere bile Apple Car Play'e ihtiyaç duymadım. Otomobil kendi özellikleri ile bana Apple Car Play'i arattırmıyor ki. O yüzden ben 300$ vermem, yani kullanmayacağım bir opsiyon haline gelmiş bir şey için para vermek bence son derece mantıksız. Ha iDrive'da bahsettiğim özellikler yoktur, ulan bari Apple Car Play'i alayım da BT, Spotify, telefon mesaj, navigasyon uğraşmayayım dersin verirsin 300$ ya da yıllık 80$ anlarım. Anca bu haliyle mantıklı olabilir.



    Yoksa "BMW'de Apple yolunda gidiyor", "yolunacak kaz arıyorlar" gibi basit ve gereksiz açıklamalarla daha markaların ne sunduğunu bilmeden konuşmak anca insanları güldürür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi gülünüyor ama biz de yazılım sektörü kalıcı satıştan zorunlu kiralamaya geçerken gülüyorduk, şimdi kullanmak zorunda olduğumuz çoğu yazılım zorunlu kiralamaya geçti, sanıyor musunuz ki bu durum sadece BMW veya Apple'a özel bir durum olarak kalacak? Benzer uygulamaları yakında birçok marka model araçta birçok farklı OS'ye sahip telefonda da göreceğiz maalesef.
  • işin içinde apple varsa bi yerden s...maya çalışır kesin

  • Bizim kekolar gibi cevap yazayım. Bmw alan adam zaten zengindir bunu da ödesin koymaz ona hatta mtv side 10 bin olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • transverse T kullanıcısına yanıt
    Zoruna mı gitti? 6100 TL'lik telefonun kutusundan hızlı şarj adaptörü ve kablosu çıkmıyor. Sen bunu savunup BMW'ye mi eleştiriyorsun. Fanboy kim tartışmaya girme benimle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan diğer markalar duyar bunu şimdi, aracı servise götürmeyelimde bizimkinide elimizden alıp para istemesinler.
  • BMW Apple'a özenmeye başladın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

    BMW'nin büyük ekranıyla (on board monitor) gelen özelliklerle Apple Car Play'den daha fazlasını yapabiliyorsun. Yıllardır navigasyonu en iyi ve en güncel tutan marka BMW. Telefon aramaları ve rehber ile ilgili şeyleri ufak ekranlı USB & BT'li araçlarında zaten yapabiliyorsun. Spotify gibi uygulamalar zaten Connected Drive Market'te var. Web browser desen aynı şekilde. Mesajları sesli bir şekilde sana okuyan veya mesaj yaratıp & cevapla şeklinde göndermek istediğinde sesli dikteyi algılayıp otomatik mesaj gönderen sistemi zaten var. Filmde izleyebiliyorsun, GoPro kameraları ile anlık görüntü bile kaydedebiliyorsun. Özellikleri saymakla bitmez. iDrive & Connected Drive zaten Apple Car Play'in yapabildiği şeyleri yıllardır yapıyor. Esas sorunun şu olması lazım. Aracımda bunca özellik varken neden Apple uygulamasına para vereyim ki? Yıllardır iPhone ve BMW sahibiyim. Bir kere bile Apple Car Play'e ihtiyaç duymadım. Otomobil kendi özellikleri ile bana Apple Car Play'i arattırmıyor ki. O yüzden ben 300$ vermem, yani kullanmayacağım bir opsiyon haline gelmiş bir şey için para vermek bence son derece mantıksız. Ha iDrive'da bahsettiğim özellikler yoktur, ulan bari Apple Car Play'i alayım da BT, Spotify, telefon mesaj, navigasyon uğraşmayayım dersin verirsin 300$ ya da yıllık 80$ anlarım. Anca bu haliyle mantıklı olabilir.



    Yoksa "BMW'de Apple yolunda gidiyor", "yolunacak kaz arıyorlar" gibi basit ve gereksiz açıklamalarla daha markaların ne sunduğunu bilmeden konuşmak anca insanları güldürür.

    Hocam, Bmw`min navigasyonunu neredeyse hic kullanmiyorum sebebide adres girisinin zorlugu. Bir adres girmek icin 5 dakika zaman harcamak gerekiyor. Harfleri yuvarlaktan tek tek bul bas vs. Dokunmatik ekranli bir aracta bu islem saniyeler icin de yapilabiliyor.

    Turkiye icin haritayi en gucel tutan bmw olabilir ona bir sey diyemem ama hic bir ureticinin haritasindaki trafik durumu Googlemaps, Yandex vs. gibi uygulamalar ile yarisabilecek durumda degil. Google da 40 dakika diyorsa 40 dakika suruyor yol trafik durumunu hesaba katarak ama Bmw 30 diyor 40 dakika suruyor vs. Ayrica alternatif yol cizme basarisi zaten cok dusuk.

    Apple car play olursa arabaya Navigasyon almadan cok daha basarili Navigasyon uygulamalarinin yolu acilmis oluyor. Connected Drive bildigim kadariyla Googlemaps veya Apple mapsi ekrana yansitamiyor. En buyuk farki bu.

    Ama zaten bu hizmetlerin bir masrafi var uzun sure bedava kalmayacagi belliydi, insanlar alistiktan talep etmeye basladiktan sonra bir cok markada parali olacaktir elbette.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.