Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (308. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.527
Cevap
102
Favori
565.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Koltuk havalandırma ve Masaj, Lazer Far, Yarı otonom sürüş ve eğer bu motor seçeneğinde varsa Air süspansiyon. Bir arkadaşım airlerin 5.30'dan itibaren sunulduğunu 5.20'lerde olmadığını söylemişti ama emin değilim. Borusan'ı arayıp kesin olarak neymiş öğreniyim dedim herkes bi yere yönlendiriyor cevap alamadım maalesef.


    Daha önce BMW kullanmadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 360 kamera opsiyonunu unutmayalım; Parking Assistant PLUS. Ön-arka-sağ-sol kamera sistemi; Görüntü birleştirici, sağ kamera ve sol kamera görüntü bazlı mesafe sensörleri (aracın yan tarafı için).

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 29 Temmuz 2022; 21:22:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sk67a S kullanıcısına yanıt

    Daha bunun gibi istediğim çok şey varda siz sordunuz diye birkaç tanesini sıraladım. Daha doğrusu olmazsa olmazlarımı yazdım. Keşke Amerika'da olduğu gibi özel sipariş olmadan gırtlak dolu araçları bayiler kendileri getirse. E segmenti araçların opsiyonel donanımları dişe dokunur cinsten oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I am Groot kullanıcısına yanıt

    Masajli koltuk cok ise yariyor diyemem. Bmw bu konuda diger firmalardan kotu, benim aracimda var ama pek bir etkisini gormedim. Japon markalarinda gercek masaj koltuklar var, Bmw sadece koltugun belli bolgelerini hava ile sisirerek yapiyor.


    Yari otonom ise yariyor ama tam yari otonom icin 60km altinda ve otoyolda olmak gerekiyor. Sanirim Turkiye otoyollarinda calismiyor. Onun disindaki durumlarda gozunuzun yolda ve elinizin direksiyonda olmasi gerekiyor. Serit cizgilerinin cok iyi olmadigi yollarda arac yolun neredesinden gidecegini bilemiyor ve direksiyonu surucuye birakiyor. Tesla gibi otomatik surus beklentiniz olmasin.

  • Aracimda surus asistani professional yani yari otonom mevcut. 60 km alti ve ustu hizlarda da hem sehir ici hemde otobanda gayet basarili. Ozellikle sehir icinde dur kalklarda cok faydali fakat onundeki aracla mesafeyi biraz fazla birakiyor, trafikte hemen oraya birileri girmeye calisiyor.

    Uzun yol deneyimim sadece bir defa oldu.Aydin Izmir otobaninin nedeyse tamamini otonom olarak gecebildi. Fakat tabiki onunuzde arac yoksa ve seritler cok silinik yada hatali cizilmisse sorun olabiliyor. Mercedesden cok daha basarili Volvo ile ayni seviye diyebiliriz.Tesla ile karsilastirmamak lazim o zaten tam otonom surus.


    Bu bilgileri yazmamin sebebi genel bir bilgi, deneyim aktarimi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • husNUKE kullanıcısına yanıt

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Sizin aracınız kaç model? Masaj konusunda söyledikleriniz hayal kırıklığına uğrattı. 7 serisi kullanan birisinden duyduğum oldukça işe yarar olduğuydu. Tabi arada segment farkı var. F segmenti ayrı bir dünya. Dediğiniz gibiyse zaten çok bir önemi yok. Benzeri şeyi W212 Mercedes E'ler için duymuştum. Anladığım kadarıyla Almanlar E segmentini bu konuda ciddiye almıyor. Laf olsun diye opsiyon eklemişler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuestra N kullanıcısına yanıt

    Yarı otonomu ilk çıktığından beri takip etmeye çalışıyorum. Youtuberların anlatımına göre Volvo bu üçlü arasında en kötüsü. Kimse beğenmiyor Volvo'dakini.


    S90 düşünüyordum; bir bu yarı otonomu çok yermişler, birde klimasının gürültülü çalışma muhabbetini çok duydum ve haliyle araçtan soğudum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim araçlarda sağ koltuk emniyet kemeri uyarı vermiyor mu ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • c.guleken C kullanıcısına yanıt
    Vermiyor. Şöför koltuğuda 1dk falan ötüp susuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Northsun -- 30 Temmuz 2022; 23:40:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • I am Groot kullanıcısına yanıt

    Benim aracim 2022 model X7. Arac ne kadar 7 serisi olarak gorunse de X5 temelli ve bir cok donanim 5 serisine benzer. Almadan once Lexus denemistim, Lexus gercekten mesaj yapiyordu. Masajli koltuklarda koltuk ayarlarina daha fazla secenek oluyor. Daha rahat edeceginiz sekilde ayarlayabiliyorsunuz, mesela sirt kismi iki parca ve alt ve ustu ayri ayarlanabiliyor.

  • husNUKE kullanıcısına yanıt

    Yok artık! X7 olmasına rağmen öyleyse vay 5 serisinin haline. Youtuber tayfa ne zaman yeni bir araç çıksa ballandıra ballandıra anlatıyolar. Hiç bu bilgileri söyledikleri yok. Hatta yurt dışında yaşayan Alaatin61 mi ne var. Bunu test etmişti. X7 için Masaj sistemi çok iyi çalışıyor demişti. Vaktiniz varsa videosunu izleyip başka ne yanlış bilgiler paylaşmış buraya yazarsanız hepimiz öğrenmiş oluruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanlar araba konusu olunca gerceklerden biraz uzaklasabiliyor :) Ben Bmw araclari seviyorum ve bundan onceki araclarim da Bmw idi, X7 alacagimi bildigim halde araci almadan once Lexus, Mercedes, Tesla modellerini de test ettim. 7 kisilik bir arac alacagim icin Lexus ve Tesla elendi cunku gostermelik 7 kisilik opsiyonlari var. Arka koltuklara erisim ve 3. sira yasam alani yetiskinlere uygun degil.


    Oncelikle sunu soylemek lazim. X7 ve GLS, E sinifi SUV modellerinin uzerine olusturulmus araclar, o yuzden malzeme kalitesi ve tasarim olarak X5 ve GLE ile benzerler. 7 ve Merdeces S serileri bu araclarin cok uzerinde, malzeme kalitesi farki cok belli oluyor. Sinyal kollari falan gibi hersey 5 serisi ile ayni, 7 seride farkli tasarim ve malzemeler var. Alaatin61 videosunda 7 serisine benzetmis, bence oyle degil. Lexus masajli koltuklari belirgin sekilde hem X7 hem de GLS den iyi. GLS ile X7 arasinda masaj olarak pek bir fark hissedemedim. Konfor konusunda X7 bekleneni veriyor ama GLS ve Lexus kadar konforlu degil (Suspansiyon olarak). X7 biraz daha dinamik, ben dinamik arac sevdigim icin konfor konusunda sikayetim yok.


    Aractan memnunum, ciddi bir sikayetim yok ve aldigima memnunum ama en iyi SUV, Mercedes falan hepsinden iyi diyemem. Tasarim ve kullanim olarak Bmw sevdigim icin aldim, GLS konfor ve kullanislilik olarak daha iyi ama tasarimini hic begenmiyorum ve surusu daha keyifsiz.


    Genellikle tanidim videolari cok yuzeysel oluyor ve gunluk ihtiyac duyacaginiz ozelliklerden ya da sorunlardan hic bahsedilmiyor. Bana gore aracin bazi eksikleri var.


    1. Havali suspansiyonun konum ya da durum bazli ayari yok. Arac yuksek oldugu icin inip binmek zor ve cocuklarim zorlaniyor. Mercedes, Volvo, Lexus ... neredeyse hepsinde araci kapattiginda araci otomatik alcaltma secenegi var ve cok ise yariyor. Hatta Mercedeste GPS konumuna gore yukseklik degistirme kurallari tanimlanabiliyor.
    2. Anahtar ile park yerine girme ya da cikma ozelligi yok. Aracin kapilari cok buyuk ve iki arac arasinda kapilari acmak zor oluyor. Arac anahtar ile sadece ileri geri hareket ettirilebilse cok faydali olurdu. Bu ozellik 7 serisinde var ama X7 5 tabanli oldugu icin opsiyon olarak bile yok.
    3. Bu X7 ye ozel bir sorun degil, genel olarak SUV araclar surus zevki olarak cok yetersiz. Eski aracim 4 serisi GranCoupe idi ve onun surus zevkini ozluyorum. X7 alirken sonucta Bmw aliyorum, surus zevki digerlerinden iyi diye dusunerek almistim ama surus zevki olarak GLS 3/10 ise X7 4/10 olur. Kiyaslama olmasi icin 4 serisi de 7/10 diyebilirim.




  • husNUKE kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler BMW 5 SERiSi G30- 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LCI öncesi kasa için normal LED farı Adaptive LED far ile değiştiren var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 12 Ağustos 2022; 20:50:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, 2018 BMW 520D xdrive aracım var. Aracımda "Şerit takip asistanı" yok, sonradan orijinal kamera ile takılabilir bir yazılım var mıdır? Yoksa böyle bir sistem mevcut değil mi?


    Bunu sormamdaki amaç, kardeşimin Peugeot 508'ine orijinal olarak sonradan kamera ve yazılım ile taktırdığı için sormaktayım. Bir bilgisi olan var mı acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylan43 -- 8 Ağustos 2022; 10:50:2 >
  • Yapanlar varmis ama ugrasmaya deger mi emin degilim. Yabanci bir forumda birisi yapmis ve gereken parca adimlari listelemis.



    Orjinal mesajdan alinti;

    I have done ACC on the lower grill in front

    I have changed Steering wheel for full option touch wheel

    Added 4 sensors to car front and back

    Added the available FSC for Wong way assist , Front collision warning and speed limit info.


    Lane departure warning does not work as this requires a separate FSC code and I am still unable to find the part number.


    Basitce;

    1. Aracin onune ACC (Radar) sensoru takilmis
    2. Direksiyon dokunmayi algilayan direksiyon ile degistirilmis ve ACC uyumlu tus takimi takilmis
    3. Aracin 4 tarafina tamponlarin icine sensor takilmis
    4. FSC kodlamasi yapilmis.


    Yapilan bu degisikliklere ragmen serit degistirme uyarisi calismiyormus ve otomatik serit degistirme aktiflestirilememis.

  • cismail C kullanıcısına yanıt
    Borusan yolu gözükmüş bence

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam bir kaç mesajda yineleyince düzeltmek istedim:


    Masajlı koltuk opsiyonu aldığınızda 7 serisindeki koltuğu birebir aynen alıyorsunuz 5 serisinde de (Phenoumatic sistemi de aynı). Dolayısıyla 7 böyleyse 5in vay haline durumu yok BMW 5 SERiSi G30- 


    @husNUKE 'un da bahsettiği gibi masajdan çok bir şey beklemeyin. Daha çok kan akışını bir miktar hizlandırarak uzun yolda uyuşmaların engellenmesi yönünde aşırı yumusak bir masajı var. Kışın koltuk ısıtmayla beraber açınca biraz daha keyifli oluyor ama çoğu zaman açık olduğunu bile unutuyorsunuzBMW 5 SERiSi G30-  Bu arada koltuk havalandırmadan da çok bir şey beklemeyin, klima son güç çalışırken ancak biraz işe yarayıp güneşte kalmış koltuğu 15-20 dakikada serinletiyor BMW 5 SERiSi G30-  Ama bu özellikler olmadan da 7 serisi 14+ yönlü ayarlı koltuk alabilirsiniz (çoğu araçta yolcu koltuğunda hafıza bile yok standard koltukla alındığı için ki bu segment için bence kabul edilemez bir durum). Onun yerine Headup Display, 4 bölge klima, Yarı otonom, Lazer, Integral Direksiyon, Isıtmalı Direksiyon, @sk67a (Selam HocamBMW 5 SERiSi G30- ) üstadın da söylediği gibi 360 Çevresel görüş sistemi almanız çok daha faydalı olur BMW 5 SERiSi G30- 

    Alıntı

    metni:
    2. Anahtar ile park yerine girme ya da cikma ozelligi yok. Aracin kapilari cok buyuk ve iki arac arasinda kapilari acmak zor oluyor. Arac anahtar ile sadece ileri geri hareket ettirilebilse cok faydali olurdu. Bu ozellik 7 serisinde var ama X7 5 tabanli oldugu icin opsiyon olarak bile yok.

    Hocam burada da aynı durum geçerli. 7de uzaktan park var 5 tabanlı olduğu için X7'de yok gibi bir durum yok, çünkü 5 serilerinde de akıllı anahtar ile uzaktan park opsiyonu bulunmakta. Ama TR'ye yanlık hatırlamıyorsam 2018'den sonra bu opsiyona sahip araç gelmedi.




    @taylan43

    Aracınızda öncelikle temel Sürüş Asistanı var mı (kör nokta uyarısı, şerit terk uyarısı v.s.)? İstediğiniz fonksiton Sürüş Asistanı PLUS ile gelmekte. @husNUKE 'un paylaştığı liste araçta hiçbir donanım olmadığı durumda gereken parçalardan bir kısmı. Yalnız bu araçlarda DSC (tüm fren sisteminin kontrolünü sağlayan ve hidrolik dağılımını gerçekleştiren parça ve beyin) de değişmek durumunda. Listeye o eklenmemiş. Yabancı forumlarda bir arkadaş sonradan bunu farkedip o parçayı da değiştirmişti bu onun ilk mesajı olabilir ya da nadir bazı araçlarda üst DSC ile gelen araçlar da olmuştu onlardan birinin sahibi olabilir. Yalnız mesajı paylaşan kişide KAFAS kameraları olduğu için listelememiş ama eğer aracınızda Adaptif Far yoksa bir de KAFAS kamera eklenecek (ve gerekli FSC'leri). Ayrıca sistem tam çalışsın diye aynalar da kör nokta uyarılı versiyonla değiştirilebilir.

    Eğer temel sürüş Asistanı varsa araçta bu listedeki değişiklikler yeterli olur, hatta arka tampon köşesindeki 2 radar da zaten olacağı için araçta 3.maddeden 2 radar eksiltebilirsiniz.


    Bende Sürüş Asistanı olmasına rağmen bu retrofiti yapacak donanıma sahip bir yer hala bulamadım (Ankara'da) ve yıllardır yaptıramadım. Eğer araçta Sürüş Asistanı yoksa hiç bulaşmayın derim BMW 5 SERiSi G30- Önceki sayfalarda ararsanız bulabilirsiniz epey konuştuk bu retrofiti.



    @sk67a Üstat sizde de KAFAS yok diye hatırlıyorum, durum öyleyse bir de onun takılması gerekecek. Ya da Rusya'da falan aynaya entegre tek kameralı kamera sistemi var daha ucuz ve kolay yollu onu da temin etmek lazım adaptif için. @Equartman epey araştırmıştı hocam daha detaylı bilgisi vardır BMW 5 SERiSi G30-  Ama sanayide bol bol adaptif takıyorlar, KAFAS işini naapıyorlar bilmiyorum en olmadı adaptif fonksiyon olmadan çalışır.



    Bu arada forumda mesaj "Alıntılama" özelliği kapatılmış ondan biraz karışık ve uzun bir mesaj oldu kusura bakmayın BMW 5 SERiSi G30- 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejlover -- 15 Ağustos 2022; 11:29:57 >




  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Oooo ejlover hocam; ne güzel sürpriz sizin mesajınızı okumak!! Aracımda KAFAS stereo kamera sistemi mevcut. Fakat yine de Adaptif LED sistemi KAFAS’a bağlamadan, otomatik uzun/kısa özelliği olmadan kullanmayı düşünüyordum. Şu an adaptif farları çifti 30k₺ fiyata bulmak mümkün (muhtemelen orijinal olmayan Çin malı vasat kalite ürünler bu fiyata satılıyor).

    Geçende aracı otoparka verdim; nasıl olsa güvenli diye sürekli kayıt yapan ön kamera ve arka kamerayı kapattım. İyi halt ettim. Çok şerefli bir insan evladı ön tamponun sol tarafına çarpmış ve kaçmış. Otopark kamera kayıtlarından bir sonuç elde edemedim; otopark görevlileri de “bizdeyken olmamıştır” dediler. Her neyse, ön tampon boyandı. Sol farın camının köşesi çatlamıştı. Mevcut ekonomik şartlarda farın camını değiştirdiler (orijinal far camını bulabiliyorlar); yani onarım yoluna gidildi. Canım sıkıldı; bu vesile ile daha önceden aklımda olan adaptif far olayına girmeyi düşündüm. Şimdilerde ise vazgeçtim. Size keyifli ve sıkıntıdan uzak sürüşler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 29 Ağustos 2022; 15:55:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.