Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (1629. sayfa)

4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32.592
Cevap
470
Favori
2.542.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16261627162816291630
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de dün bununla ilgili soru gelince gece aynı şekilde araştırdım aynı bilgileri edinmişiz 👍🏽👍🏽

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam parçalı anlatım olmasın diye, anlattığım konuya 3 video ekledim.

Standart-M Performance,

M Sport- M Performance,

Standart-M Sport fren dönüşümleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 12 Kasım 2025; 10:7:48 >
    Bilgilendirme için teşekkürler uzun uzun açıklamışsınız. Benim planım da balata ömrünün sonlarına doğru tamamen standarttan M performance yükseltmesi yapmak. Ancak arada sarı sitede M sport kitlerine rastlıyorum std fren merkeziyle uyumlu mu emin olamamıştım. Böyle bi dönüşümdense zaten fren merkezi değişicekse M performance yapmak daha mantıklı geldi.

Bir tanede tır üstünde gördüm onu çekemedi . 2026 ile beraber yeni kasa gelecek gibi. Bu arada araç yandan önden çok orantılı, daha önce yayınlanan tahmin renderlar gibi burnu uzun arkası şiş vb. Değil.

BMW 3 serisi (G20)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_eer -- 12 Kasım 2025; 10:30:4 >
  • azengin kullanıcısına yanıt
    Castrol NF’de uyumlu ve kullanılabilir. Bence yanlış yazmamışlar çünkü HT-12 fiyat olarak daha pahalı.

Ön balata değiştirdim, yetkili servis fiyatını bir çok bakım kalemi içinde yaklaşık 13000 tl idi.

dışarıda:

bosch ön balata + sensör 2600 TL ye aldım.

montajına 15 dk lık işlem için 500 TL verdim, 3100 tl toplam maliyet. ilk 1 hafta ara sıra ses yaptı şimdi ses gitti.

bilgilendirme mesajıdır.

burda sanırım dikkat edilmesi gereken bir durum var.

360 3D kamera için aracınızda plus bir özellik olması gerekiyor diye biliyorum ? bazı stok araçlarda bu yok sanırım ?

• Arkadaşlar benim çıt çıt sesleri sunroof tan geliyormuş. Tavan döşemesini yandan hafifçe açtılar ve sağdaki segmanlara koruyucu mum sprey sıktılar ve ses tamamen kesildi. Bakalım bu şekilde devam ederse hiç tavan döşemesini indirmeden sorun çözülmüş olacak. Aynı dertten muzdarip olanlar serviste bu işlemi önerebilir.

BMW 3 serisi (G20)

Soğutma suyu pompası garantiden değişti karışıma HT12 eklemişler

Direksiyonu sağa ve sola tam çevirdiğimde sona doğru bir ses geliyor onun videosunu çekip ayrıca atacağım görüşleriniz için.

• ladinkayin L kullanıcısına yanıt
    Hocam döşemedeki segman dediğiniz kısımlar nereler fotoğraflayabilir misiniz?

Sunroof un perdesini açıyorlar. Sonra işaretlediğim yerden tavan döşemesini yerinden çıkarıyorlar ve yine çizdiğim yerlerden spray in ince bi borusu var, onu sunroof un altındaki bazı noktalara (segman dedi usta) sokup mumu sıkıyorlar. Mum dediği de vazelin gibi bir şey. Mumu çizgi boyunca değil de birkaç noktaya uyguluyor. Oralarda ne var ben göremedim tabii.

BMW 3 serisi (G20)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladinkayin -- 13 Kasım 2025; 7:51:15 >

• Direksiyonu araç dururken çevirince gelen ses budur. Yorumu olan var mıdır? 😌

• Le_Penseur kullanıcısına yanıt

yaptırmadım, ihtiyaç görünmüyordu,

En alt ray ile cizdigin tavan döşemenin arasında birbirine geçiş yapıyor zaten trim sokucuyu ray ile döşeme arasına soktugunda ayaklar düşüyor mudahale ettirmeden düşen alana çok çok ince keçe koymuştum hat boyu 1,5 yıl oldu ses almıyorum ama sen doğru olanı yapmışsın , bende esneme devam ediyordur ama keçe koydugumdan ses yapamıyor ayrıca plastik geçişlerin kapıdaki kullanılan plastik geçişlerden farkı yok buradaki işçilik nefret edilesi boyutta yani burada geçişi düzenleyen mühendis arkadaş yeterli öngörüde bulunamamış durumda araç esnedikce aradan toz aldıkça ,Sunroff açılıp kapandikca geçişler ses yapıyor. Uzun vade kullanacaklar adına doğru işlem budur. Bazı arkadaşlarda bunu normal temizlik sesleri ile karıştırıyor bu ses i spreylerle cozemezsiniz spreylerle ve düzenli temizlik ile cozebilecekleriniz hafif gıcırtı sesi olabilir , çünkü çevre conta da çok hassas tozu kiri sevmiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ladinkayin L kullanıcısına yanıt
    Bu fotodaki yer ve ön köşeye izolasyon süngeri koyarak çözüyor borusan samandıra, diğer yönteme göre daha kalıcı olabilir diye düşünüyorum.

• ozc.elk. O kullanıcısına yanıt
    Bazı arkadaşlar serviste silikon uyguladılar çözüm olmadı hatta daha da arttı demişti diye hatırlıyorum. Onu da sordum servisteki ustaya. Silikon çözüm olmaz bunu uygulamak lazım dedi. Bakalım umarım uzun vadede de çözüm olur.

Daha önceki sayfalarda biri servise götürmüştü, bir yeri değiştirmişlerdi ama direksiyon kolunun birleştiği yumuşak kısma delik açıldığı için de biraz rahatsız olmuştu diye hatırlıyorum, bir bakın isterseniz.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.