Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (1628. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: kelkitli , hakanyilmaz. , hasü50
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 14 Misafir (2 Mobil) - 13 Masaüstü4 Mobil
5 sn
32.592
Cevap
470
Favori
2.542.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16261627162816291630
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bende de sürekli benzer ses vardı, tavan döşemesi sökülüp sunroof kasetinin çevresindeki 14 tane klipsi değiştirdiler şu an sıfır ses. Döşemeyi sökme takma sonrası herhangi bir trim sesi de oluşmadı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

(görsel temsilidir)

BMW 3 serisi (G20)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.yaman -- 11 Kasım 2025; 17:4:45 >

• Reis-i Eagles kullanıcısına yanıt
    Yok bu düşük devir ve hızda da araç biraz bozuk yoldayken geliyor. Devirle ilgisi olmayan bir ses 😊

Yine yeşil renkli HT-12 koymuşlar. ST faturaya yanlış yazdı muhtemelen. Servisten sonra faturayı hazırladığı sırada formenle konuşurken yoğun ve kafası karışıktı.

2022 BMW 320i LCI M Sport | Portimao Blau | Cognac Vernasca M Sitze (2025-)
    2024 VW Taigo 1.0 TSI DSG Life (2025-)
  • Sefa kullanıcısına yanıt
    Pası bilmiyorum ama ses dünyanın en güzel sesi.

Gece 01.30, Ortalama tüketim: 17 lt / 100km. aracı kitleme sesinden sonraki sessizlik içinde bu çıtırtılar kapalı otoparkta eko yapıyor

Şu ses değil mi hocam:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 11 Kasım 2025; 18:59:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Hocam tam bilmiyorum desem inanır mısınız 😅 M sport fren sisteminin fren merkezi ile uyumlu ama standart fren merkeziyle uyumlu mu bilemiyorum maalesef. Yetkili serviste tanıdığınız varsa bilgi alabilirsiniz bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.yaman -- 11 Kasım 2025; 18:59:8 >
  • dr.yaman D kullanıcısına yanıt

Hocam m performans takarken fren merkezinin değişmiş olması lazım. Yani sizinki frenle beraber çıkıp m performans için olan takılmış olması gerekiyor diye biliyorum. Sattığınız bu sette fren merkezi yok doğru mu anladım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    diğerinde fren merkezi var (standart fren sistemi olan araçlar için)
    Ben aracı Borusan’a bırakıp çıktım, kuzenim işlem sonrası teslim aldı aracı, çıkan parçaları da kuzenim depoya bıraktı, yarın bakarım çıkan parçalara.
    Ama bildiğim kadarıyla benimkinde halihazırda M sport fren olduğu için fren merkezi değişmedi. Çünkü M sport ve M performance sistemlerinin ikisi de 4 pistonlu.

Ben her türlü değişiyor diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim. Fren merkezi varsa fiyat belirlerseniz ciddi ilgilenebilirim. Teşekkürler.

Şimdi yoldayım ben de hayırlısıyla sabah alacağım inşallah 😀

Evet hocam aynı bu ses.

mükemmel bir ses ya. kapalı garajda çok iyi oluyor.

• BMW 320i G20 kasalarda aracı durdurunca koltuk geriye alma olayını nasıl yapılıyordu

bilen varsa yazabilir mi easy entry deniyormuş

Orijinalden alıntı: Devilmaybad

Standart fren merkeziyle kullanabilir miyiz hocam?

Standarttan M performance fren sistemine yükseltme yapamazssınız, teorik olarak yapılabilir ama aşırı yumuşak ve güvensiz bir fren sistemen sahip olursunuz.

M Sportan dan M Performance yükseltme yapılabilir aralarındaki fark kaliper ve disk boyutlarında ama montaj için birbirine uygunlar sadece 18 inçlerde boyutdan dolayı kritik sığıyor, ideali 19 jant ve üzeri olur.

Standart fren sistemi önler ve arkalar 1 pistonlu kaliperler sahip

M Sport ve M Performans frenler önler 4 pistonlu arkalar 1 pistonlu kaliperlere sahip.

Güçlendirmede fren sisteminin önemli ana parçları olan fren merkezi ve fren servosudur. Bunlar M sport da ve M performs frensistemlerinde aynıdır.

Standartda bu parçalar (Asya ve Amerika 3 serileri için) farklıdır yani daha küçük bir merkez silindiri ve daha zayıf bir fren servosuna sahipler. Bunun için bu parçaları değiştirmeden yapacağınız yükseltmelerde güvensiz ve yumuşak fren sistemine sahip olursunuz.

Ancak bildiğim kadarı ile Kuzey Amerika için üretilen 3 serilerinde standart, m sport, m performance için bu 2 parçada aynı.

Yinede karşılaştırmak istereniz M Sport fren sistemindeki fren merkezi ve fren servosu parça kodlarını yazayım standart ile karşılaştırın.

Fren Merkezi: 34336892205

Fren Servosu:34336889796

RSA nın test aracının Standart'tan MPerformance Yükseltmesi, Videoyu izlerseniz fren servosu ve merkezin set olarak değiştiğini görürüsünüz.

Smoke Motionyoutube
    Selamlar, G20 320i aracımız bildiğiniz üzere RSA Motorsports Tune ve 300hp civarı bir güce sahip. Belkide yaptığım en pahalı değişim oldu g20'ye ama şarttı. Bu videoda fren hislerimden ziyade nasıl takıldığını, hangi parçaların gerektiğini göreceksiniz. Hepinize iyi seyirler. BMW G20'ye Eibach Pro Kit Spor Yay Taktım | Hunter Rot Ayarı | Eibach Lowering Kit Retrofit https://youtu.be/aaHNwzgGXk4 BMW 320i Yazılım Hakkında Her Şey | 530i'den Güçlü 320i Yaratmak | 2.0 Alt Yapılı 1.6 Motor B48B16 https://youtu.be/7FBp85nMNJw GoPro Under The Hood | MST Air Intake Sound | BMW G20 320i B48B16 Engine | RSA Motorsports Tune https://youtu.be/4qymd_KqYRw BMW G20 320i MST Cold Air Intake Sound | Turbo Surge | Spool Sound | RSA Motorsports Burble Exhaust https://youtu.be/Xiqw4bRmveg BMW G20 320i Exterior Detailing | Wash | Polishing | Ceramic Coating | Self Healing PPF Film| https://youtu.be/CkWNVgYYQl0 ITG Air Filtre vs Stock Air Filter | İşe Yarıyor Mu ? | Stage3 1.6 TDI 190hp Seat Leon Test Ettim | https://youtu.be/KGqngex24Fc #mperformancebrake #bmwg20 #320i
    https://www.youtube.com/watch?v=zUXfGIRL7kc

Yine RSAnın başka bir aracının M Sport- M Performans fren yükseltmesi, merkez ve servo değişmiyor.

Smoke Motionyoutube
    Merhaba arkadaşlar Yeni arabama parça parça yapılanları sizlere göstermeye devam ediyorum. Bu bölümde araca neler yapılacağını sizlere gösterip işlere koyulduk. Hepinize iyi seyirler. #bmw #g20lci #mperformance
    https://www.youtube.com/watch?v=59FJxXAXyhg

Bir başka video buda Standart tan M Sport frene dönüşüm, fren merkezi ve servosu set olarak yine değişiyor. (kaliperler mavi değil kırmızı M sport, M Performans değil)

Muharrem Gökçeyoutube
    #işbirliği ve #reklam etiketleri ürün tanıtımı olduğu için eklenmiştir. Bugün sizlere 378 MM M performance kırmızı kaliperli disklerin tüm montaj sürecini aktardım. Herkese iyi seyirler. www.instagram.com/4pistongarage
    https://www.youtube.com/watch?v=VYi1lxY3Rzs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 12 Kasım 2025; 10:2:18 >

• coolman06 C kullanıcısına yanıt
    Güzel bilgilendirme hocam. Benimkinde de durum aynı. Bu post’u Bimmerpost’ta da okudum, ordan alıntıladınız galiba :)

Hocam bir ksımını okudum bir kısmındada benim aracın realoem deki parça kodlarından yola çıkarak araştırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 12 Kasım 2025; 9:26:40 >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.