Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (3447. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
70.299
Cevap
511
Favori
4.415.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34453446344734483449
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese, aranıza yeni katılıyorum 2013 316i F30 kasa satın aldım ve ilk iş olarak yağ ve filtrelerini değiştirmek istiyorum. Filtre seti olarak Bosch alacağım ancak yağ konusunda kafam karışık. Shell Helix Ultra 5W-30 uyumlu gözüküyor ancak sizin de onayınızı alayım istedim.


    İkinci konu olarak Arabada klima çalışırken ya da normal fan çalışırken olmayan ancak fanı ya da klimayı kapattıktan sonra araç içerisinde bir koku oluşuyor. Tam tarif edemeyeceğim bu kokuyu ancak toz kokusu gibi mide bulandıran bir koku. Bu kokuyla daha önce karşılaşan oldu mu? Çözüm olarak ne önerirsiniz? Umarım polen filtresini değiştirdiğimde bu problem çözülür.


    Son olarak soğutma sıvısı hatası verdi ve ben de içme suyu ilave ettim. Ancak biraz araştırdığımda mavi antifriz kullanmam gerektiğini öğrendim. En kısa zamanda mavi antifriz alacağım. Bu konuda da mavi antifriz öneriniz varsa fiyat/performans olarak çok memnun olurum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: RedInterface

    Merhaba 2016 model 40.yil f30 arac satin aldim. Bir problemim var bana bu konuda yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Benim aracimda anladigim kadariyla nbt id4 versiyon var, ben bleutooth ile baglanip muzik dinleyebiliyorum ancak mesela sarkiyi degistiedigimde 3-4 saniye gecikmeli olarak degisiyor yada telefonuma mesaj sesi geldiginde ayni sekilde gecikmeli olarak geliyor bu normal mi daha once bmw aracim olmadigi icin bilmiyorum internette arastirma yaptim ancak bir sonuca rastlamadim beni bu konuda aydinlatirsaniz cok sevinirim
    Tesekkur ederim

    bende de bazen gecikmeli değiştiriyordu.telefon iPhone

    3-4 yıldır usb kabloyla Apple Music e bağlıyorum sıkıntısız.spotify da denedim hatta bizim araçlarda usb ile başladığınızda ekranda Spotify uygulaması çıkıyor aracın ama o da gecikmeli ve stabil degildi.tavsiyem kaliteli bir kablo ile bağlamanız müzik için.





  • RedInterface R kullanıcısına yanıt

    Merhaba arabanız hayırlı olsun

    telefonunuzun donanımı iyimi başka telefon ile dener misiniz aynı şekilde olursa id4 cihaz yavaş kaldığından olabilir

    bende id6 var telefon navisi sizin bahsettiğiiniz gibi yavaş kalıyor geriden geliyodu telefonu yeniledim sorun giderildi

  • ilkdostun kullanıcısına yanıt

    Merhaba sizin de aracınız hayırlı olsun

    ben liqui moly kullanıyorum çok memnunum ama forumda çok yazıldı bahsettiğiniz shell yağ çok önerildi benimde bakım zamanım geldi onu deniycem


    sanırım aynısı olmasa da benzer durumu yaşadım kokudan şu şekilde kurtuldum ilk olarak oto yıkamacıda klima menfezlerini temizlettim (önce kendi kullandıkları temizlik ürünü ile hava tutarak sonrasında kurulama olarak hava tutarak) sonrasında ince hortumlu klima temizleme sprey/köpük alıp temizledim 1/1,5 yıldır koku yok


    ben petrol ofisinin mavi antifrizini kullanıyorum çokta pahalı bişey değil zaten aracı götürdüğüm ustam ise totalinkini kullanıyor pek fark olacağını düşünmüyorum

  • ilkdostun kullanıcısına yanıt
    Merhaba aracınız hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. Filtre olarak Mann veya Mahle tercih ederseniz daha iyi olacaktır ancak Bosch’un da olumsuz bir durum yaratacağını düşünmüyorum. Yağ ben de Shell kullanıyorum.

    Aracımı aldığımda klima haricinde fanı çalıştırdığımda bir koku oluyordu. Liqui moly’nin klima temizleme ürünü ile kokuyu giderdim, 1 seneyi geçti herhangi bir sorun yok. Polen filtresini çıkardıktan sonra sol arka tarafta kalan bir soketi çıkarıp hortumunu içine sokarak doğrudan evaporatöre uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız. Youtube’ta aratarak uygulama videolarını bulabilirsiniz. Ben bir de ek olarak klima kanallarından hortumu uzatarak uygulamıştım. Polen filtrenizi değiştirdiğinizde koku geçmez ise bu yöntemi tavsiye ederim.

    http://https://www.liquimolyturkey.com/klima-sistem-temizleyici-sprey-250-ml-4087

    Antifiriz olarak Castrol Radicool Nf öneriliyor genelde. Benim gittiğim özel servis de bu ürünü kullanmıştı. Diğer markalarda da sorun olacağını düşünmüyorum.

    Tekrar hayırlı olsun aracınız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ilkdostun kullanıcısına yanıt

    Merhaba, aracınız hayırlı olsun

    Yağ olarak ben Shell Helix Ultra 5w30 ACEA A3/B4 sertifikasına ve Bmw LL01 onayına sahip yağı kullanıyorum siz de tercih edebilirsiniz

    Soğutma sıvısı olarak da Castrol Radicool NF serisi kullanabilirsiniz %50 saf su ile karışım

    Sistemin toplamda 6.9 LT alması lazım buna göre sıvıyı ayarlayın

  • sinez S kullanıcısına yanıt

    iphone 12 kullaniyorum, acaba ios ten dolayi mi bu sekilde tam olarak anlayamadim :( bu durum beni uzdu bir ara musait oldugumda nbt yazilimini guncellemeyi deneyecegim belki cozume kavusur cok tesekkur ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icecube_fb kullanıcısına yanıt

    Hocam ben apple car play var mi aracimda tam bilmiyorum anladigim kadariyl bendeki nbt id4 ama nasil baglarim car play varsa bilgim yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ben de aranıza 2018 3.18i ile katılmak üzereyim. Ciddi gözüme kestirdiğim 1-2 araç var. Daha önce bmw sahibi veya herhangi bir d segmente sahip olmadığım için bakım, kasko ve sigorta masraflarını merak ediyorum. Son zamanlarda yetkilide bakım yaptırmış, kasko yenilemiş 3.18 sahipleri tahmini tutarları paylaşabilirler mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuncay90 kullanıcısına yanıt

    şimdiden hayırlı olsun, sigorta ortalama 1000 - 1500 arası değişir diye düşünüyorum tabi bu sicilinize bağlı bir durum, kasko deneseniz o da öyle, araç üzerinize geçmeden kesin fiyat almanız mümkün değil ama tam kapsamlı cam muafiyetli vs dolu bir kasko yaptırırsanız min 3bin tl tutar diye düşünüyorum.

    yetkili serviste periyodik bakıma girerseniz fiyatlar günlük eur kuruna göre farklılık gösterir ama farazi olarak bugün gitseniz 2bin tl gibi bir rakam çıkar diye düşünüyorum

  • acegod kullanıcısına yanıt
    Hocam selam hangi yetkili serviste 2bin tl gibi bir rakam var periyodik bakım için lütfen söyler misiniz? :))

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RedInterface

    Hocam ben apple car play var mi aracimda tam bilmiyorum anladigim kadariyl bendeki nbt id4 ama nasil baglarim car play varsa bilgim yok

    yok hocam CarPlay degil.benimde araç id4 lu 40. yıl.

    daha once Spotify kullanıyordum bununla bağlantılı yapıyordum usb yi iPhone a takınca media kısmında Spotify amblemi çıkıyordu ama randıman alamadım menu geçişleri çok yavaştı bazen donuyordu fln daha sonra Apple Music e geçtim baktım menu geçişleri çok hızlı listeleri daha rahat goruntuluyorum devam ettim.

    tekrardan söyleyeyim CarPlay degil kol dayamanın altında usb çıkışından cihaza lightning ile bağlıyorum.

    bluetooth la hem ses az geliyor telefonun sesinin acmak gerekiyor yada aracın sesini, bukez de herhangi bir çağrı geldiginde cvplayınca aracta çok yüksek sesle insan rahatsız oluyor.

    o yüzden ben sizi kaliteli bir usb-lightning kablosu almanızı onunla bağlantı yapmanızı öneririm.bluetooth yine bağlı olsun gelen aramaları oradan yaparsınız.

    Apple Music e dolby atmos yüksek kaliteli kayıpsız müzik seçeneğini geldi harmanla harika oluyor tavsiye ederim.





  • Canefew C kullanıcısına yanıt

    Onu araştıracak olan da sensin

  • acegod kullanıcısına yanıt
    TC de Borusan yetkili servislerinin sadece motor yağ değişimi servisi için talep ettiği fiyatlar 1500-2000tl arası değişiyor. F30 un rutin bir periyodik bakımının 2000tl de biteceğini hiç sanmıyorum. Eğer öyleyse burada yazmak istemiyorsanız özelden bilgi verirseniz çok memnun olurum. Ben de bileyim bundan sonra boşuna fazladan para vermemiş olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canefew -- 26 Ağustos 2021; 12:30:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canefew

    TC de Borusan yetkili servislerinin sadece motor yağ değişimi servisi için talep ettiği fiyatlar 1500-2000tl arası değişiyor. F30 un rutin bir periyodik bakımının 2000tl de biteceğini hiç sanmıyorum. Eğer öyleyse burada yazmak istemiyorsanız özelden bilgi verirseniz çok memnun olurum. Ben de bileyim bundan sonra boşuna fazladan para vermemiş olurum.

    2021 ocak ayında 5.yıl bakımı(75 bin km daha olmadı) icin 1490 tl verdim otomolde. borusan da 200-250 tl fazla fiyat veriyordu.ama joy card fln birseyler daha koparırdım belki, üstüne gitmedim hiç.

  • icecube_fb kullanıcısına yanıt
    Merhaba, teşekkürler bilgi için. Ben de bugün bazı yerlere sordum. Otomol 2600₺ dedi en düşüğü buydu. Diğerleri 3000-3400 civarı. Bu arada 2021 deki 1490₺ iyiymiş, ben 2020 ocak (geçen sene bu zamanlar 1800₺ vermiştim borusan istinyede)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sinez S kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim bilgilendirme ve nezaketiniz için. Şimdi ilk olarak yağ ve filtrelerini değiştirmek ile başlayacağım akabinde koku konusuna el atacağım. Dün PO mavi antifriz buldum ve 1 litre ekledim.

  • orcun93 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve bilgiler için. İnşallah güzel günlerde kullanırız. 10bin bakım işlemini yaptırdıktan sonra koku konusuyla ilgileneceğim.

  • acegod kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler. 3,5 litre su 3,5 litre antifiriz gerekli gibi gözüküyor. Çorluda yaşıyorum ve buradaki Castrol yetkili satıcılarını aradığımda ellerinde NF olmadığını kışa girerken geleceğini söyledi. O nedenle ben de geçici olarak PO mavi antifriz aldım ama kışa girerken dediğiniz gibi yüzde 50 yüzde 50 olarak halletireceğim.

  • Arkadaşlar Çorlu'da yaşadığım için Çorlu'da ya da bu çevrede güvenilir bir servis sorsam sizlere? Bakım işlemleri için?

  • 
Sayfa: önceki 34453446344734483449
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.