Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (3443. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.299
Cevap
511
Favori
4.415.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34413442344334443445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bravemurder B kullanıcısına yanıt
    Ses vs yapmıyorsa uyarı verene kadar sürebilirsiniz ama uyarı verdiği an değişmek lazım çünkü Balata biterse diskten yemeye başlar. Normalde sadece Balata değiştirerek işin içinden çıkacakken disk de değiştirmek zorunda kalabilirsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • STRYKERRRR S kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun, güle güle, kazasız belasız kullanın.
    Yalnız hep bir şeyi merak etmişimdir. Bu “Hatasız” ne demek oluyor?
    Hatalı arabalar mı var piyasada, geri vitese takınca ileri gidiyor felan..?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bmw f30 3.18i 18inç lastik için

    bridgstone mu

    michelin mi

    pirelli mi önerirsiniz?

    pirelli cinturato orjinal var üzerinde 55bin oldu, artık gitti lastik ama perfomansından çok memnundum.

    michelin pilot soort 4 düşünüyorum şimdide, internette 6.935tl ye buldum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O başka :)

    Ozaman tekrar sizlere hayırlı olsun.

    insanlarda (bende de öyleydi) şey düşüncesi var, bitmiş bile olsa mercedes mercedes dir bmw bmw dir.

    aslında bu son yıllarda artık bitti, tüm araçların üst segmentleri hariç hemen hemen üretim kaliteleri ve malzeme kaliteleri birbirine çok yakın. Çok ufak farklar söz konusu. (Özellikle audi vw ve seat kullanmış biri olarak söylemek isterim ki zerre farkları yok birbirlerinden)

    ben bmw sürüşünü çok beğeniyorum, aracımdan ise çok memnunum ama eleştrdiğim de çok yönü var.

    türkiyede yaşamanın da birsürü dezavantajını yaşıyorum aracımda, özellikle paketler ve özellikler bakımından, ğarasını veriyoruz ama hizmet yok, navi olsun sos olsun…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dembudem D kullanıcısına yanıt

    Hatalı Araçlar Tabi ki Var.Özellikle Üretimde Hondanın FC5 kasa Mağdurları.Araç C Sütunu ve Tavandan Göçüyor.Walla şaka Değil.


    HATASIZDAN Kasıt Boya-Tramer- Değişen Olmaması.Ülkemiz Gelenek Tabiri  BMW 3 serisi (F30) 

  • STRYKERRRR S kullanıcısına yanıt
    forumdan ayrıldığınıza ve aracınızı sattığınıza çok sevindim. Sağlıcakla kalın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kongor kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten sert araçlar, buyüzden gooodyear veya michelin tercihim olurdu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 13 Ağustos 2021; 1:14:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • STRYKERRRR S kullanıcısına yanıt
    Nerdeyse tüm Hatasız yazan araçlar, boyalı, tramerli, değişenli.
    Hatasız yazmaları boş konuşan olduklarının göstergesi bana göre.
    Hasarsız yazamıyor, hatasız yazıyor. Sanki bir şey? Sanki araçların %90 ı hatalı üretiliyor da bir bunlarınki olması gerektiği gibi…
    Bunlarla eşdeğer insanların kullandıkları boş kelimeler;
    Hatasız, emsalsiz, trde tek, full+full, xxx otomotiv güvencesiyle… ( sen kimsin arkadaş, borusan yazmıyor borusan güvencesiyle diye?)
    Ne bu kelimeyi kullanan adamlardan, ne de adı pala oto, paşa oto, ottoman oto vs. olan adamlardan araba felan alınmaz. Bmw vs. hiç alınmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembudem -- 15 Temmuz 2021; 18:34:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ben 2010 E90 320d ve 2012 F30 3.20d sahibi olarak bu polemiğe ufak yorum yapayım:

    BMW yürütme maliyeti yüksektir parcaligi ve ustaligi da pahalidir, sanayide standart bir işlem Albea sahibine 30 lira ise , size tutturursa 150 lira çeker.

    Krank kasnagı her motorda benzerdir , lineada 300 liradir, ayni marka BMW 1500 liradir. Maliyeti farkli olur da bu kadar olmaz heralde.


    Bmw nin pejo ile ortak motorlarında ve 520i benzinli motorlarda , tahrik arizasi , çesitli su tesisat arizalari olmak uzere kronik olabilecek arkadaslarimda arizalar duydun , o yüzden ben f30'da da dizel tercih ettim neticede motora aşinayız, inşallah sorun çıkmaz ama bir sikinti cikinca bmw de maliyet yuksek oluyor. Ayrıca bir direksiyon sorunu da var biliyorsunuz f30 larda.

    En basit zincir E90 degisiminin bana cikardiklari rakam 7500 tl civari ve motor inmisken kat bakimi turbo bakimi enjektor bakimi derken 12500 civari faturaya hazir ol dendi":)

    BMW'ler sorunludur demek çok doğru değil ama yürütme maliyeti çok yüksek o kesin


    Neticede gülü seven dikenine katlanır, sorunsuz araba isteyen sifir Corolla alır yillarca kafa rahat biner.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 15 Temmuz 2021; 19:30:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kongor

    Temiz f30 300bin altı olmaz bu saatten sonra.

    kaza ve yaş/km sorun değilse olabilir de onlar da “temiz” kelimesine yakışmıyor.

    hayırlısı olsun.

    Hocam teşekkürler ben 320d f30 bir araç aldım, ben aldıktan sonra kredi taksitleri düştü vb. Birden ikinci elde bir fiyat artisi oldu. Bayram etkisi de olabilir, her gün ilanlara bakiyorum haziran ortasindan beri, 40-50bin tl bir artis var dediginiz gibi 2012 model duzgun bir f30 320d , 330bin liradan az degil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • STRYKERRRR S kullanıcısına yanıt
    2017 model 320i yok arabadan hiç ama hiç anlamadığın belli büyük ihtimalle tarla satıp üst segment araç alanlardansın bence toros al hiç sorun yaşamazsın 200-300₺ ye de halledersin masraflarını

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kongor kullanıcısına yanıt
    Selam
    Hocam ben gectigimiz hafta pirelli cinturato p7 aldim.onceden de o vardi maceraya gerek yok dedim.6350 TL ye geldi.
    Alicaksaniz bence elinizi cabuk tutun zam gelmesi yakindir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • F30 Forumudan Ayrılacaktım ama bir rahat vermiyorsunuz.Ne alıngansınız Anlamadım.Genel İtibari ile F30 lar sorunlu bir araç işte.Yürütme Maliyetleri aşırı fazla.Yıllardır Tartışıyoruz burada zaten.320 D F30 da var abimde.ne alıp veremiyorsunuz anlamadım.Git Toros Al demişin sen git al ezo.E350 CDI 4 MATIC Aldım 2012 model.590 Bine Mal Oldu.7-8 tane g20 kasanın sıfırını alacak maddi gücüm var.Tarla Takım ne alaka.


    Demek İstediğim 2013 Passat Higline,2014 Audi A6, 2014 c180 amg,2011 forg kuga,i20 vb. Bir Çok araç tecrübem var.200-300 bin km leri gördüğüm araçlarda oldu.Bu kadar kronik sorunu olan aracı ilk defa gördüm.Yazdığım şeyleri yıllardır tartışıyoruz.Satarkende cidden mutlu oluyorsun.

  • Canefew C kullanıcısına yanıt

    Sen hariç birader.Sağlıcakla kalmayayım.Sen yazma yeter ki.

  • STRYKERRRR S kullanıcısına yanıt
    Bayağı tarla varmış demek ki 7-8 tane g20 alabilecek gücün olduğuna göre bence imar gelmesini bekle değerleri artar tarlaların böylece bir daha da araba aldığında 3 kuruş bakım masrafını yürütme maliyeti diye ortamlarda bahsetmekten kurtulursun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: STRYKERRRR

    F30 Forumudan Ayrılacaktım ama bir rahat vermiyorsunuz.Ne alıngansınız Anlamadım.Genel İtibari ile F30 lar sorunlu bir araç işte.Yürütme Maliyetleri aşırı fazla.Yıllardır Tartışıyoruz burada zaten.320 D F30 da var abimde.ne alıp veremiyorsunuz anlamadım.Git Toros Al demişin sen git al ezo.E350 CDI 4 MATIC Aldım 2012 model.590 Bine Mal Oldu.7-8 tane g20 kasanın sıfırını alacak maddi gücüm var.Tarla Takım ne alaka.


    Demek İstediğim 2013 Passat Higline,2014 Audi A6, 2014 c180 amg,2011 forg kuga,i20 vb. Bir Çok araç tecrübem var.200-300 bin km leri gördüğüm araçlarda oldu.Bu kadar kronik sorunu olan aracı ilk defa gördüm.Yazdığım şeyleri yıllardır tartışıyoruz.Satarkende cidden mutlu oluyorsun.

    Hayırlı olsun aracın, kazasız, belasız, kullanmak nasip olsun. Bakma sen hepimizde var biraz marka takıntısı, kimisinde biraz daha fazla var ve alınabiliyor. Halbuki ben de seviyorum Bmw’yi ama sorunlarını kusurlarını bilerek seviyorum, birisi o arabada şu kronik sorun var dendiğinde evet doğru diyoeum, alınmıyorum, babamın şirketi değil ya. İnsanların gözünde değeri düşerse düşsün bana ne.

    Mesela şu an eşimin 2016 f20 116d aracıyla antalyadayım, mecburen araca biner binmez klima hep açık ve aracı klima açık çalıştırınca kuş gibi ötüyor 4-5 saniye, herkesi baktırıyor kendine :) ama alıştık artık, onu da öyle kabul ediyoruz. 3 kez serviste kayış seti değişimi yapıldı kısa süre sonra tekrar başlıyor, ses dışında bir zararı da yok hatta iyi tarafı çevrede ufak gülümsemeler bile yaratıyor :)

    Ayrıca Maşallah diyim cikleme dışında da hiç bir sorun yaşamadık bu güne kadar. Sadece szl ünitesinden garç gurç ses geliyordu, servis 8000TL isteyince fabrikasyon olarak da kullanıldığını bildiğim teflon yağı ile yağladım ve senelerdir ses yok. Bu çözümü de benden başka paylaşan görmedim bu arada, servis çatır çatır 8000TL aldı zamanında insanlardan, hala da alıyordur.

    Şu an kullandığım w205 te yok mu problem, elbette var. İçerden trim sesleri geliyor, bazen carplay bağlıyken geri vites kamerası çalışmıyor vs.. ama bunlar beni üzmüyor, bir şekilde çözümü var, olmasa bile sürüşü etkilemeyen sorunlara pek takılmıyorum.

    Sorunsuz araç yoktur önemli olan sorunların çözülebilir olması veya çözülemiyorsa bile bu şekilde kabullenebilmektir. Yoksa arabası sola çekince katlanamayan ama sağa çekince hiç sorun değil yeter ki sola çekmesin diyeni de gördüm.

    Son olarak bir de şöyle insanlar var; o kadar para vermişsin arabaya 3-5 bin liradan kaçıp serviste bakım yaptırmıyorsun diye ayıplarlar. Halbuki para harcarken kazanılır. Servis kalitesine (hatta yeri geldiğinde daha ince işçilikle) bakımı 4 yerinde 1 liraya yapabiliyorsan tabiki 3 lirayı vermeyeceksin. Ama öyle bir vaktin, çevren, bilgin yoksa o zaman da gidip sanayi kasaplarına kendini teslim etmek de risklidir. Gerçi yetkili servis çalışanlarının ağzından bakıma gelen aracın kaputunu açmadan müşteriye teslim ediyorduk itirafını bile duydum, hatta tek bir marka da değil bu bir kaç markada duydum bu itirafı. Ahh Güzel ülkem ahh.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bakım olayını cok fazla abartıyorsunuz, bakim dediginiz sey cok basit islemler. Youtube'dan acip iki dakika videosunu izlerseniz aracin hava polen filtresini kendiniz cok rahat değiştirirsiniz. Yag değişimi de cok basit ama lifte kaldiracak olanak lazım. Avrupada bir cok insan bu tür işlemleri kendi garajinda yapiyor keske imkan olsa boyle bir garaj yapabilsem. Buji, balata vs değişimi cidden basit işler. Ayrica emin olun kendiniz yapsanız servisten cok daha kaliteli sekilde yaparsınız. Gecen cakmaklik sigortasini bakip değiştirdim servisin 600 lira fiyat verdigi şeyi 2.5 liraya hallettim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RobinvanPersie

    Öncelikle merhabalar.

    Peugeot Rcz'den, 2013 3.16i F30'a geçiş yaptım.


    Araba'nın içi akşam vakti biraz cansız geliyordu. Şöyle bir trim paketi aldım Amazon'dan. Sök tak yapmadan, montajı yapılabildiği için tercih ettim. Öncesinde elimi sadece kapıya koyduğumda varlığını farkettiğim ışıklar, şuan en azından görülebilir bir çizgi oluşturuyor. Bana kalırsa ciddi maliyet, sonucu gördükten sonra pişman oldum biraz:


    amazon.com
    Ambient LED Light Strips Covers for BMW 3 Series F30 / F31 / F80 - Interior Upgrade for Sharpened Lines
    https://www.amazon.com/Ambient-LED-Light-Strips-Covers/dp/B07SG65LWJ

    Aliexpress üzerinden de ledli radyo çerçevesi satın aldım, kargom Türkiye'ye gelmiş 1-2 güne kapıya gelir:


    aliexpress.com
    21.7US $ 43% OFF|B M W 3 serİsİ için F30 Lci radyo Trim Led pano merkezi konsol Ac Panel AYDINLATMA|Car Light Assembly| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/33049005276.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.73384c4dvlBHjJ


    Şuan en büyük sıkıntım 2011 Peugeot arabada bile olan Bluetooth ile müzik dinleme fonksiyonunun bu arabada bulunmayışı can sıkıcı. Yani Bluetooth üzerinden sadece telefon görüşmesi yapabiliyor olmak saçma geldi.

    İnternet üzerinde bir sürü Android işletim sistemli geniş ekran satılıyor. Ciddi maliyeti var bunun, sizce sırf bluetooth için bu değişimi yapmaya değer mi?

    Ben tel tuşuna basıyorum, bluetooth bile yokmuş anladığım kadariyla :)


    2014 sonrası makyajli bir uniteyle degistireceğim ama sanirim bluetooth mikrofonumuz bile yok. Onu nasıl çözeceğiz bilmiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tync2006 T kullanıcısına yanıt

    3 Kuruş Bakım Masrafı mı ?


    SESLİ GÜLDÜM.ŞAKA YAPIYORSUN HERHALDE.


    MESELE BAKIM DEĞİL"ARIZALAR". Bakımında Bir Maliyet yokki.


    İLK ÖNCE YAZILANI İYİ ANLA Diyeceğim ama Meseleyi Anladığını Zannetmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRYKERRRR -- 20 Temmuz 2021; 23:1:0 >
  • 
Sayfa: önceki 34413442344334443445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.