Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (340. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.296
Cevap
511
Favori
4.414.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nasıl isterseniz, ben bunun sadece bir tartışma olduğunu düşündüğüm için alinganlik yapmıyorum. (siz yapıyorsunuz da demiyorum) Herkesin fikri tercihi farklıdır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın iş yok güç yok. Kosifler'e bir sefer yapacağım. X1 ve 3.20 ED üzerine. Var mı sormamı istediğiniz bir konu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tvshop

    quote:

    Orijinalden alıntı: grievous


    quote:

    Orijinalden alıntı: the best or nothing


    quote:

    Orijinalden alıntı: sorgüven


    quote:

    Orijinalden alıntı: tvshop

    quote:

    Orijinalden alıntı: sorgüven


    quote:

    Orijinalden alıntı: the best or nothing


    quote:

    Orijinalden alıntı: tvshop

    quote:

    Orijinalden alıntı: the best or nothing

    78 bin Euro ya 320d alan birini biliyorum simdi o paraya 520d yazacaksınız o aracın verdigi keyfi degil 520d 730d vermez boş paket olacağı icin .

    Harman Kardon m paket estoril sunroof(gereksiz aslında kafamız pişer) 19 jant Prof navigation system vs, artı BMW perf paket var araçta 200hp, daha ne olacak? 6lt yakıt tüketimi.

    o 78.000 Euro ya arabayı alan arkadaş satarken kaça satacak hele bir de ondan haber ver dostum. Ben bu arabayı 39.400 Euro ya aldım ve şu an 40.000 ediyor. Araştır bakalım arkadaşın 78.000 lik arabası 2.elde ne ediyor şimdi. Alan alır tabii ki. Ama ne kadar mantıklı olduğunu ancak satarken anlar.

    Keyif mantığın önüne gecer bazen. O arabaya binsen anlarsın ne demek istediğimi. O donanıma sahip 520d zaten 95 Euro ancak alırsın belki fazla.

    Satmak icin alınmayan bir araba ve inan şimdiki aklım olsa A6 yerine o arabadan alırım acımadan. Ayrıca 70 eur a satılır emin ol.

    Adamın parası coktur ne bulduysa koydurmustur ama araba bu en nihayetinde ne zevki olacak fazladan. Keyif adamıdır işi rahat, takılıyodur. Yoksa sabah kalk 6 da trafikte bi saat işe git akşam 7-8 yine 1 saat trafik. Ses sistemin hk olsa ne yazar ben akşam eve dönerken kafa yorgunluğundan hangi arabayı kullandigimi unutuyorum

    Sevdim senin yazma tarzını. Demek ki iş güç sahibi olunca, hayat gayeleri yavaş yavaş değişiyor. Boş işlerle uğraşmaya fırsat kalmıyor. Aslında F30 forumunu da ikiye ayırmak lazım bence;

    - Kendi kazanıp kendi harcayanlar
    - Babası kazanıp kendi harcayanlar şeklinde

    Bu iki grup birbirinin yazım sahasına girmezlerse hiç sınıktı çıkmaz bence. Çünkü dikkat ediyorum. Dünyaları parçalar, sunroofsuz araba mı olur, standart ses düzeni berbat diyen adamların hemen hemen hepsi henüz öğrencilik-askerlik-ergenlik üçgeninde geziyorlar.

    ÖTV, MTV, şu şart değil, bu gereksiz bence diye debelenip duranlar da o 4.500 TL nin nasıl kazanıldığını ya da kazanabilmek için ne kadar eşşek gibi çalışması gerektiğini iyi bilen insanlardan oluşuyor.

    Birbiriyle ayar şeyler mukayese edilmeli bence. 3.16i ile 3.20d aynı fiyatsa eğer o zaman hangisinin daha iyi olduğu tartışılmaz tabii ki. Veya HK bir ses sistemi arabanın üzerinde isteyene bedava veriliyor olsa yine standart donanımla kıyaslanamaz. Ya da sunroof mu istersin yoksa onun yerine metalik boya mı deseler sunroof seçilebilir. Ama bu söylenilen ve özellikle altı çizilerek bilmem nesiz BMW mi olur, ya da 3.16i mtoru şişer kalır 3.20D onu ..iker atar gibi söylemler. Armutla elmayı kıyaslamak gibi birşey oluyor. Biri ile ötekinin arasında 15.000 euro fark varsa. Tabii ki bir takım artıları olacak. Ama o aradaki fark ile rahatlıkla eşinize bir Micra alabilirsiniz mesela. Bunların tamamı tercih sebebidir. Ama biri kalkıp Sunroof suz BMW mi olur yeaea gibi birşey yazarsa ben ona ergen muamelesi yaparım. Eğer bu muameleden rahatsız oluyorsa o zaman konuşmasını bilmesi gerekli. Ferrari sahibi bir adam çıkıp 3.20d araba mı, kaç beygircik ki o? yürüyor mu yahu o araba dese. Dersiniz ki herif salak galiba. Altındaki araba ile 3 tane 3.20d alınıyor. Neyle neyi kıyaslıyor. Şimdi ben de diyorum ki Bu 2 araba fiyat olarak ayar olmadıklarına göre birbirleriyle kıyaslanamazlar. Ama eğer para musluktan akıyorsa 15.000 Euro nun hiçbir anlamı yoksa benim için o zaman 35.000 Euro verir 5.20 GT alırım. 3.20'd yi de bagajına koya gezdiririm. Ben getirdikleri ve götürdükleri göz önüne alındığında bu araba 15.000 Euro fark yapacak kadar bir özelliğe sahip değil bence diyorum. Kasa aynı, iç tasarım aynı, vergi fazla, aksesuar aynı. EE ne anladım ben bu işten o zaman. Zaten briçok insan benim gibi düşündüğü için şu an o araba sipariş üzerine getirtilir hale düşmüş. Bakın şunu hiç bir zaman unutmayın. Bayilerin stoğunda sadece 2 tip araba olur;

    1) Çok fazla satılan, teşhirde bekleme ihtimali hiç olmayan baz arabalar (3.16i buna örnektir)
    2) Zoraki kota ile getirmek zorunda kaldığı ve aylardır elinde patlamış yatan arabalar (o sizin arkadaşın 78.000 euro verip aldığı araba da buna iyi bir örnektir)

    Bunun dışında hiçbir markada hazır araç bulamazsınız. Ucuz olduğu için olabilir, az yaktığı için olabilir, Passat veya Accord ile aynı fiyatta olduğu halde arması daha prestijli olduğu için olabilir. Ama bu ülkede 3.16i tuttu ve it gibi satıyor.

    Gelelim Borusan'ın 3.16i de kazık attığını savunan arkadaşlara. Girip Almanya BMW konfigiratörde bir 3.16i tasarlayın ve buradaki fiyatla kıyaslayın bakalım kazık atıyor mu atmıyor mu? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Daha önce de yazmıştım bunu. Almanya fiyatının üzerine GÜmrük maliyeti geliyor, nakliye maliyeti geliyor, ÖTV maliyeti geliyor ve fiyat Almanya ile kuruşu kuruluna aynı çıkıyor. Deneyin görün Almancanız varsa eğer.

    Sen benden çok yaşıyacaksın. Sabah bende bu baba parasına deyinecektim. Eğer ki aracımı babam alsaydı 3.20d ye ikna ederim. Böylelik le bütün gün gezer dip gaz giderdim. Aracım dizel olduğundan kredi kartım patlamazdı. Mtv yi kaskoyu babam öder ben senede 2-3 bin yakıttan tasarruf ettim derdim. Arkadaşlarıma da hava atardım bende 3.20d var arkada yazıyor diye. Para aynı cepte olunca bakış açısı farklı oluyor.

    3.16i sport modda size sürüş zevkini sonuna kadar verir. Bana comforttada veriyor.dediğim gibi araba benim için evden işe işten eve.

    Ben3.18i aracımla 6 senede ancak 30 bin km yol yapabildim. Araba kapıda yatarken minibüsle vapurla işe gittim. Zira iş yerim eminönündeydi (otopark ve trafik sorunu)Gerçi hava güzelleşsin yine vapurla giderim.

    Sahip olmadığın araç için değerlendirme yapma, cebinden bi kuruş vermeden sahip olduğun araçla hava atma. Yarın kendi ayaklarının üzerinde polaya zor binersin utanırsın.

    3.20 d nin markanın önüne geçmeye başladığını söylemişti kosifler satış danışmanı. Rakipsiz harika bir motor kendi sınıfında , 3 seriside çok güzel.
    Ama ülkemizde arada kaldı. Alttan 3.16i üstten 5.20d makasında.

    Bakın çok samimi söylüyorum ben 3.16i ile 5.20d arasında kaldım. 60 bine 5.20i bıraktılar ikinci elde satamam diye almadım. Birde 3.28i düşündüm ama malum istanbul trafiği ne farkını görücem dedim.

    Birde Allah ıma çok şükür altındaki arabayla statü kazanmaya çalışan 40 ı devirmiş arabasıyla ilgi çekmeye çalışan tiplerden olmadım.

    3.16 i ile dalga geçen arkadaşlar ben arabamı test sürüşü filan yapmadan bayiye gitmeden telefonla aldım.ne babaya ne hanıma sormadım. Biraz teknik bilginiz varsa tork eğrisinden de aracın çekişini anlarsınız. Onun dışında 3 serisini seviyorum diğer markaları hiç düşünmedim yoksa test edebilirdim.

    316i küçümsemek mi? Ben 316i almayı düşünüyordum 2-3 aya kadar ve yine bütçe durumum değişirse alırım. 3 serisi gibi bir arabayı Turkiye de küçümsemek...İnsanların ekmek parası icin sadece yasamak icin caba harcadığı bir ülkede. Allah inancım da var cok şükür herseyi yaparım bunu yapmam. Ticari araca da biniyorum günlük hayatımda. Hatta en cok ticariye biniyorum. (Fiorino)



    Tek eleştirim şudur, tamam arada 15€ var, az degil. Burada gelip traktör motoru, sunroof şöyle kötü, 316i böyle az yakıyor, ses sistemi süper ötesi , yazarsanız bende kendi doğrularımı yazarım. En doğal hakkım. Performans olarak yanından geçemez 316i 320d'nin. Benim önceliğim performans tuketim. Krom çıta yada jant değil.


    Bu arada, isteyen baba parasıyla alır isteyen kendi kazandığı parayla alır. Bunu dikte etmek size düşmez diye düşünüyorum.

    Bugun 320d ye binerim, yarın Polo'ya da otobüse de binerim. Bunlardan gocunacak bir yapım yok.

    Herkesin önceliklerine saygı duymanızı diliyorum.

    Arkadaşım 3 yorumunun ikisinde 320d nin performansı 316i den iyidir diyorsun.
    1) Forumu başından beri takip ediyorum kimse 316 320 den daha performanslı demedi. Genelde 316 nın performansı benim için yeterli mealinde şeyler yazıldı.
    2) Hiç kimse 316 320d den daha az yakar demedi, herkes 316 sınıfına göre ekonomik bir araçtır dedi. Sense bir türlü anlayamadın hala 320d gazın altına yumurta koyarsak 4 lt yakar diyerek saçmalıyorsun.
    Millete fanatik diyorsun ama kendin 320 d fanatikliği yapıyorsun... Neyse inşallah sende hayalini kurduğun 320 ne sahip olursun en kısa zamanda...

    Yanlış teşhis. Arkadaş 3.20d nin değil bir başka kişinin fanatiği esas. Kraldan çok kralcı gibi birşey. Adama defalarca anlattım anlamadı. Adamın biri sunroofsuz BMW mi olur yea yazarsa ben de sunroofla ilgili tüm düşüncelerimi (hatta gerekirse abartarak) dökerim ortaya. Bu arada son birşey, Ben de Fiorino ya binerim durumum yoksa. Durumum iyiyse BMW ye de binerim. Ama aynı anda ikisine binemem. İşin komiği Firoino kullanan biri olarak 3.16i nin ses sisteminin berbat olduğunu iddia ediyorsun. Aslında ne diyorsun onu da anlamış değilim. Ama hata bende her yazdığına cevap verdiğim için. Çünkü çok başka noktalardayız seninle. Fiorino? Baba parası? Audi A6? Kız arkadaşa 3 serisi araba? arkadaşın birinde 78.000 euroluk 3.20D? Efendim? anlamadım? Ben bunların hepsine çok uzağım be dostum. Ben babama bakıyorum neredeyse, Ticari arabaya binmeyeli on yıllar oldu. Kız arkadaşım 15 yıl önce kız arkadaşımdı, şimdi 2 çocuğumun anası, Audi hiç sevmem Makyajlı VW. 78.000 euro ya 3 serisi araba, güler geçerim. Dolayısıyla gerçekten frekanslar çok farklı. Adam gece nöbet tutsun, öteki makine mühendisliğinden bahsetsin, beri ki Almanca bilmekten konuşsun, bir tanesi 1992 de aldığı ehliyeti anlatsın. Sen devam et; gaz pedalı altı yumurta muhabbetlerine.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egeliefe

    Yarın iş yok güç yok. Kosifler'e bir sefer yapacağım. X1 ve 3.20 ED üzerine. Var mı sormamı istediğiniz bir konu?

    Evet var. X4 ten haber var mı? Ne fiyat gözüküyor ufukta belli mi? Haa bir de o beyinsizlere sorarmısınız lütfen ilk bakım için Borusan 650 TL derken, onlar neye dayanarak 300 Euro + KDV diyorlar. Ve gerçek nihai olur ilk bakım fiyatı istermisiniz benim için.

    Not: Araç sunroofsuz, en eziğinden bir 3.16i
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tvshop

    quote:

    Orijinalden alıntı: egeliefe

    Yarın iş yok güç yok. Kosifler'e bir sefer yapacağım. X1 ve 3.20 ED üzerine. Var mı sormamı istediğiniz bir konu?

    Evet var. X4 ten haber var mı? Ne fiyat gözüküyor ufukta belli mi? Haa bir de o beyinsizlere sorarmısınız lütfen ilk bakım için Borusan 650 TL derken, onlar neye dayanarak 300 Euro + KDV diyorlar. Ve gerçek nihai olur ilk bakım fiyatı istermisiniz benim için.

    Not: Araç sunroofsuz, en eziğinden bir 3.16i

    Benim de bir ricam var. Arac 10 bin gibi servis diyor. Ama daha onceki yazilarda bir arkadasin soyledigi gibi, bu sayac sifirlanabiliyor. Bu durumda araci 15-20K de gotursek servise sorun ur mu acep? Sagolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egeliefe

    Yarın iş yok güç yok. Kosifler'e bir sefer yapacağım. X1 ve 3.20 ED üzerine. Var mı sormamı istediğiniz bir konu?

    1,6 litre X1'in 4x4 olanı çıkacak mı?
  • merhabalar
    3.20d almayı düşünüyorum. comford-teknoloji-sunroof-deri bej döşeme için 59600 euro fiyat aldım sizce normal bir fiyat mı?
    cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    quote:

    Orijinalden alıntı: Funkydorian

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hk@n

    Arkadaşlar yapmayın Allah aşkına sunroofsuz bmw mi olur

    sunroof klima olmayan zaman icat edilmis, artik gunumuzda sigara da icmiyorsan hicbir anlami yok, o kadar parayi sunroof a veriyorsan, parayi kendi alinterinle kazanmiyorsundur :)

    Herkes parasini harcamaya karar verdigi yer farklidir. Bu demek degildirki alinteri ile kazanmiyor.
    Siz oyle derseniz baskasi da cikar

    Bmwde beni goturuyor Renault da goturuyor hem de daha cok ozelligi var daha ucuz Bmw alan parayi alinteri ile kazanmiyordur der.
    Sigara ice adam kendine zarar veriyor ustune para oduyor alinteri ile kazanmiyor der
    Pazardaki t shirtde ayni isi goruyor markali olanda markali alan alinteri ile kazanmiyor der.
    2 dakika elini uzatip vites degistirmemek icin otomatik vites aliyor alinteri degil der.

    Buradaki anahtar nokta keyif meselesi kimine gore o keyif o paraya deger kimine gore degmez. alinteri ile alakasi yok.

    ayrica kimi arkadaslarin iddiasi sunrooflu ve sunroofsuz aracin ikinci elde arasinda 4000 TLden fazla fark olacagi. Yani adamlar zarar etmemek icin sunroof aliyor. Onlarda diyordur sunroofsuz alan alinteri degil satarkenki zararini dusunmuyor diye.



    Açıkçası sunroof un ikinci elde değerini en çok koruyan donanım olduğunu iddia eden benim. Araba alıp satan biri değilim fakat çevremde bu işi hakkını vererek yapan dostlarım var. Tabii ki aracı satmak için almıyoruz fakat eldeki olanaklara göre özellikle ticaretin içindeki insanlar için nakitte kolay dönmek önemli olabiliyor. Ben her ne kadar satmak için almasam dahi bazı donanımları gerek kullanırken gerek satarken efektif fayda sağlayabilmek adına satın alabiliyorum.

    Örnek benim aldığım araç sportplus idi. Aynı aracın sport olanı da vardı ve 10 bin tl ucuzdu. Aradaki fark xenon sunroof. Şimdi ikinci el araçlara bakınca aynı ilanlarda yine arada 10 bin farkı görebiliyorum. 10 olmasın 7 olsun sorun değil ama şu dönemde ikinci el bir araca 100 bin üzeri vermeyi düşünen kişi için , biz ne dersek diyelim önem arz ediyor. İlanı açıp sunroof olmadığını gördüğü anda kapatan bir kitle var. Bmw mercedes audi gibi markalarda bazı donanımlar tercih sebebi. Bir cruise control bu etkiyi vermez ama sunroof veya xenon veya her ikisinde durum farklı.

    Buna karşı çıkabilirsiniz , kullanmayacağım donanıma neden para vereyim diyebilirsiniz ki haklısınız. Fakat Bu durum genelin düşüncesini göstermiyor. Bunu da, bu işi meslek edinen aile dostlarımızdan biliyorum. Biz bir kez araba alıp belki 1-2 yıl beli daha fazla sürede satıyoruz. Onlar her gün bu araçları alıp satıyorlar ve potansyel müşterilerin isteklerini daha net görebiliyorlar diye düşünüyorum.

    Bakın ben aracımı aldıktan 1 ay kadar sonra babam gördü , bindi ve geri görüş kamerası var mı dedi, yok dedim. Cruise var mı dedi yok dedim, ön park sensörü dedi yok dedim. Hmmm dedi ve arabadan çıktı. Ne kadar basit halbuki, onun kendi aracında bunlar var ve kullanıyor. Ne kadar navigasyon, sunroof anlatsan da önemli değil. Herkesin ihtiyaç ve beklentileri farklı çünkü. Ama bmw den bunların olmasını beklemiş kendi içinde.

    Dışarıda arka park sensörü olmayan , kapak jant 320d ler görmek mümkün.

    Son olarak sunroof işe yarar yaramaz konusunda faydasını gördüğümü ve etkin kullandığımı söyleyeceğim. Gerçi en son cam filmi konusunda yaptığım yorumdan sonra hayatı boyunca film camlı araba kullanmayan forumdaşlar tarafından alakasız , gereksiz , seviyesiz mesajlara maruz kalmıştım. Umarım tekrarı olmaz.

    not: son dönemde maalesef forumun kalitesinde ciddi bir düşüş göze çarpıyor. Kimin ne kadar kazandığı, kimin baba parasıyla kimin çalıp çırpıp araç sahip olduğuna kadar bir yarış sürüp gidiyor. 2 yılı aşkın süredir e90 ve f30 konularını takip ediyorum ve şu son dönemdeki gibi yazışmalara şahit olmamıştım.

    Not 2 : yazımı alıntılayacak forumdaşlar olursa lütfen yazdıklarını seçerek, üslubunu, ciddiyetini samimiyetini koruyarak mesaj yazsınlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler yarın İstanbul park'a gidiyorum arabamla biraz spor yapacaz.

    Arabamla pistte tur atıcam. Gerçi içerde en yavaş ben olurum heralde Ferrari, Lamborghini falanmış diğer araçların hepsi.
    Fotoğraf ve detaylar için yarın buraya yazarım yine.
  • X1'in 1.600 motoru klasik BMW arkadan itiş.

    quote:

    onlar neye dayanarak 300 Euro + KDV diyorlar.


    Ben ilk bakımı 494 TL'ye yaptırdım bilgin olsun. (Benim araç ezik kare 1.16İ)

    X4'e bizim paramız yetmez bilgin olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ridleyscott


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    quote:

    Orijinalden alıntı: Funkydorian

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hk@n

    Arkadaşlar yapmayın Allah aşkına sunroofsuz bmw mi olur

    sunroof klima olmayan zaman icat edilmis, artik gunumuzda sigara da icmiyorsan hicbir anlami yok, o kadar parayi sunroof a veriyorsan, parayi kendi alinterinle kazanmiyorsundur :)

    Herkes parasini harcamaya karar verdigi yer farklidir. Bu demek degildirki alinteri ile kazanmiyor.
    Siz oyle derseniz baskasi da cikar

    Bmwde beni goturuyor Renault da goturuyor hem de daha cok ozelligi var daha ucuz Bmw alan parayi alinteri ile kazanmiyordur der.
    Sigara ice adam kendine zarar veriyor ustune para oduyor alinteri ile kazanmiyor der
    Pazardaki t shirtde ayni isi goruyor markali olanda markali alan alinteri ile kazanmiyor der.
    2 dakika elini uzatip vites degistirmemek icin otomatik vites aliyor alinteri degil der.

    Buradaki anahtar nokta keyif meselesi kimine gore o keyif o paraya deger kimine gore degmez. alinteri ile alakasi yok.

    ayrica kimi arkadaslarin iddiasi sunrooflu ve sunroofsuz aracin ikinci elde arasinda 4000 TLden fazla fark olacagi. Yani adamlar zarar etmemek icin sunroof aliyor. Onlarda diyordur sunroofsuz alan alinteri degil satarkenki zararini dusunmuyor diye.



    Açıkçası sunroof un ikinci elde değerini en çok koruyan donanım olduğunu iddia eden benim. Araba alıp satan biri değilim fakat çevremde bu işi hakkını vererek yapan dostlarım var. Tabii ki aracı satmak için almıyoruz fakat eldeki olanaklara göre özellikle ticaretin içindeki insanlar için nakitte kolay dönmek önemli olabiliyor. Ben her ne kadar satmak için almasam dahi bazı donanımları gerek kullanırken gerek satarken efektif fayda sağlayabilmek adına satın alabiliyorum.

    Örnek benim aldığım araç sportplus idi. Aynı aracın sport olanı da vardı ve 10 bin tl ucuzdu. Aradaki fark xenon sunroof. Şimdi ikinci el araçlara bakınca aynı ilanlarda yine arada 10 bin farkı görebiliyorum. 10 olmasın 7 olsun sorun değil ama şu dönemde ikinci el bir araca 100 bin üzeri vermeyi düşünen kişi için , biz ne dersek diyelim önem arz ediyor. İlanı açıp sunroof olmadığını gördüğü anda kapatan bir kitle var. Bmw mercedes audi gibi markalarda bazı donanımlar tercih sebebi. Bir cruise control bu etkiyi vermez ama sunroof veya xenon veya her ikisinde durum farklı.

    Buna karşı çıkabilirsiniz , kullanmayacağım donanıma neden para vereyim diyebilirsiniz ki haklısınız. Fakat Bu durum genelin düşüncesini göstermiyor. Bunu da, bu işi meslek edinen aile dostlarımızdan biliyorum. Biz bir kez araba alıp belki 1-2 yıl beli daha fazla sürede satıyoruz. Onlar her gün bu araçları alıp satıyorlar ve potansyel müşterilerin isteklerini daha net görebiliyorlar diye düşünüyorum.

    Bakın ben aracımı aldıktan 1 ay kadar sonra babam gördü , bindi ve geri görüş kamerası var mı dedi, yok dedim. Cruise var mı dedi yok dedim, ön park sensörü dedi yok dedim. Hmmm dedi ve arabadan çıktı. Ne kadar basit halbuki, onun kendi aracında bunlar var ve kullanıyor. Ne kadar navigasyon, sunroof anlatsan da önemli değil. Herkesin ihtiyaç ve beklentileri farklı çünkü. Ama bmw den bunların olmasını beklemiş kendi içinde.

    Dışarıda arka park sensörü olmayan , kapak jant 320d ler görmek mümkün.

    Son olarak sunroof işe yarar yaramaz konusunda faydasını gördüğümü ve etkin kullandığımı söyleyeceğim. Gerçi en son cam filmi konusunda yaptığım yorumdan sonra hayatı boyunca film camlı araba kullanmayan forumdaşlar tarafından alakasız , gereksiz , seviyesiz mesajlara maruz kalmıştım. Umarım tekrarı olmaz.

    not: son dönemde maalesef forumun kalitesinde ciddi bir düşüş göze çarpıyor. Kimin ne kadar kazandığı, kimin baba parasıyla kimin çalıp çırpıp araç sahip olduğuna kadar bir yarış sürüp gidiyor. 2 yılı aşkın süredir e90 ve f30 konularını takip ediyorum ve şu son dönemdeki gibi yazışmalara şahit olmamıştım.

    Not 2 : yazımı alıntılayacak forumdaşlar olursa lütfen yazdıklarını seçerek, üslubunu, ciddiyetini samimiyetini koruyarak mesaj yazsınlar.


    Ben buna katılmıyorum. Yani eğer sıfır bir aracı boş olarak atıyorum 40.000 Euro ya aldıysanız, 2 yıl sonra satmaya kalktığınızda 37.000 Euro ediyorsa, aynı aracın sunrooflusunu 42.500 Euroya aldığınızda 2 yıl sonra 39.500 Euro etmesi lazım. Ama etmiyor. Her zaman sıfır fiyatını en fazla koruyan baz modellerdir. Çünkü siz belki arabayı alırken bir şekilde 4.500 TL ye kıyıp sunroof ilave edebilirsiniz. Ama 2.elde bir alıcı siz araca 39.500 Euro dediğiniz an ilk söyleyeceği cümle sıfırı 40.000 zaten. O orada aradaki sunroofun 2.500 euro olduğu ile ilgilenmez. 2.el arabaya bu parayı verene kadar sıfırını alırım der, geçer. Ben öyle derim en azından. Başkasının kullandığı bir arabayla ne uğraşacağım, gider sıfır araba alırım başım ağrımaz hiç değilse. Kazası mı var, darbesi mi var düşünmem hiç değilse, sunroof olmasa da olur derim. Netekim dedim de. İlk başta 2.el piyasasına baktım aklıma kesmedi dolu arabaların fiyatlarını çok fazla. Gittim Borusan'a sıfırı aldım geldim aynı paraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tvshop -- 20 Nisan 2013; 20:53:01 >




  • Birşey yazmak istiyorsanız "seviye düştü" gibi ortaya konuşmadan , kime yazdığınızı belirterek yazarsanız daha iyi olur.

    Seviye konuya,kişiye, olaya bağlı olarak değişir. "Muhaha" gifi koymak, esprili yazmak yada "dalga geçmek" seviye düşüklüğü değildir.

    Bu foruma yazdığım mesajların %90'ı belli bir ciddiyet içerisinde fakat görüyorum ki, yazıya göre cevap, cevaba göre yazı yazmak gerekiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egeliefe

    Yarın iş yok güç yok. Kosifler'e bir sefer yapacağım. X1 ve 3.20 ED üzerine. Var mı sormamı istediğiniz bir konu?

    Dostum,

    Şu 2 soruyu sorabilir misin lütfen?

    1- 3.20 ED M paket alınabiliyor mu?
    2- 1. sorunun cevabı hayır ise, sportline aldığımızda 18 jant alabiliyor muyuz?

    Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egeliefe

    X1'in 1.600 motoru klasik BMW arkadan itiş.

    quote:

    onlar neye dayanarak 300 Euro + KDV diyorlar.


    Ben ilk bakımı 494 TL'ye yaptırdım bilgin olsun. (Benim araç ezik kare 1.16İ)

    X4'e bizim paramız yetmez bilgin olsun.

    Yeter yeter veririz bunu kredi mredi hallederiz bir şekilde. Çok güzel araba bir şekilde almak lazım. X3 ile çok uçurum olacağını sanmıyorum arada. Dediğim gibi kredi mredi halledilir bir şekilde. Olmadı babamdan isterim napim. Kırmaz herhalde beni bu yaştan sonra.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamlegendfb

    quote:

    Orijinalden alıntı: egeliefe

    Yarın iş yok güç yok. Kosifler'e bir sefer yapacağım. X1 ve 3.20 ED üzerine. Var mı sormamı istediğiniz bir konu?

    Dostum,

    Şu 2 soruyu sorabilir misin lütfen?

    1- 3.20 ED M paket alınabiliyor mu?
    2- 1. sorunun cevabı hayır ise, sportline aldığımızda 18 jant alabiliyor muyuz?

    Şimdiden teşekkürler.

    İkisi de hayır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the best or nothing

    Birşey yazmak istiyorsanız "seviye düştü" gibi ortaya konuşmadan , kime yazdığınızı belirterek yazarsanız daha iyi olur.

    Seviye konuya,kişiye, olaya bağlı olarak değişir. "Muhaha" gifi koymak, esprili yazmak yada "dalga geçmek" seviye düşüklüğü değildir.

    Bu foruma yazdığım mesajların %90'ı belli bir ciddiyet içerisinde fakat görüyorum ki, yazıya göre cevap, cevaba göre yazı yazmak gerekiyor.

    Seviyeyi düşürenleri işaret etmek, olaya dahil olmak olur. Ben dahil olmam, yabancı forumlardaki gibi ağırlıklı olarak arabaların konuşulmasını istiyorum. İsteğim, ricam basit.

    Kimin aracı baba parasıyla aldığı, kimin dede parası, kimin nerede ne şartlar altında çalışarak kazandığının ; alınan donanımların bazılarının alınteri bazılarının beleş para donanımları gibi yazılmasının seviye düşürdüğüne inanıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hazır arabayı yıkatmışken Yarın geleneksel izmir toplantımızı yapalım derim.

    Ne dersiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can258

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaya1453

    park yaptıktan sonra kayma oluyor bu konuyu çözen oldu mu daha öncede sorulmuştu.
    1-P tuşuna basarak parka alıyorum
    2-Start Stok buttonundan aracı kapatıyorum
    3-El frenini çekiyorum

    Ayağımı frenden çektiğim an yol biraz meyilli ise 1-5 cm bir kayma oluşuyor. yanlış yaptığım bir şey mi var acaba.

    Benim yaptigim gibi deneyin kayma olmuyor;

    1- N ' ye alın

    2- El frenini çekin

    3- En son olarak ayağınızı frenden çekin, P ' ye alın ve motoru kapatın.

    Ben düz yolda da, yokuşta da böyle yapıyorum. Araç sanzımana oturmuyor böyle yaptığınızda.






    Can, geldin mi Tr ' ye?

    Yarın hem tanışalım hem getir canavarı da görelim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tvshop

    quote:

    Orijinalden alıntı: ridleyscott


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    quote:

    Orijinalden alıntı: Funkydorian

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hk@n

    Arkadaşlar yapmayın Allah aşkına sunroofsuz bmw mi olur

    sunroof klima olmayan zaman icat edilmis, artik gunumuzda sigara da icmiyorsan hicbir anlami yok, o kadar parayi sunroof a veriyorsan, parayi kendi alinterinle kazanmiyorsundur :)

    Herkes parasini harcamaya karar verdigi yer farklidir. Bu demek degildirki alinteri ile kazanmiyor.
    Siz oyle derseniz baskasi da cikar

    Bmwde beni goturuyor Renault da goturuyor hem de daha cok ozelligi var daha ucuz Bmw alan parayi alinteri ile kazanmiyordur der.
    Sigara ice adam kendine zarar veriyor ustune para oduyor alinteri ile kazanmiyor der
    Pazardaki t shirtde ayni isi goruyor markali olanda markali alan alinteri ile kazanmiyor der.
    2 dakika elini uzatip vites degistirmemek icin otomatik vites aliyor alinteri degil der.

    Buradaki anahtar nokta keyif meselesi kimine gore o keyif o paraya deger kimine gore degmez. alinteri ile alakasi yok.

    ayrica kimi arkadaslarin iddiasi sunrooflu ve sunroofsuz aracin ikinci elde arasinda 4000 TLden fazla fark olacagi. Yani adamlar zarar etmemek icin sunroof aliyor. Onlarda diyordur sunroofsuz alan alinteri degil satarkenki zararini dusunmuyor diye.



    Açıkçası sunroof un ikinci elde değerini en çok koruyan donanım olduğunu iddia eden benim. Araba alıp satan biri değilim fakat çevremde bu işi hakkını vererek yapan dostlarım var. Tabii ki aracı satmak için almıyoruz fakat eldeki olanaklara göre özellikle ticaretin içindeki insanlar için nakitte kolay dönmek önemli olabiliyor. Ben her ne kadar satmak için almasam dahi bazı donanımları gerek kullanırken gerek satarken efektif fayda sağlayabilmek adına satın alabiliyorum.

    Örnek benim aldığım araç sportplus idi. Aynı aracın sport olanı da vardı ve 10 bin tl ucuzdu. Aradaki fark xenon sunroof. Şimdi ikinci el araçlara bakınca aynı ilanlarda yine arada 10 bin farkı görebiliyorum. 10 olmasın 7 olsun sorun değil ama şu dönemde ikinci el bir araca 100 bin üzeri vermeyi düşünen kişi için , biz ne dersek diyelim önem arz ediyor. İlanı açıp sunroof olmadığını gördüğü anda kapatan bir kitle var. Bmw mercedes audi gibi markalarda bazı donanımlar tercih sebebi. Bir cruise control bu etkiyi vermez ama sunroof veya xenon veya her ikisinde durum farklı.

    Buna karşı çıkabilirsiniz , kullanmayacağım donanıma neden para vereyim diyebilirsiniz ki haklısınız. Fakat Bu durum genelin düşüncesini göstermiyor. Bunu da, bu işi meslek edinen aile dostlarımızdan biliyorum. Biz bir kez araba alıp belki 1-2 yıl beli daha fazla sürede satıyoruz. Onlar her gün bu araçları alıp satıyorlar ve potansyel müşterilerin isteklerini daha net görebiliyorlar diye düşünüyorum.

    Bakın ben aracımı aldıktan 1 ay kadar sonra babam gördü , bindi ve geri görüş kamerası var mı dedi, yok dedim. Cruise var mı dedi yok dedim, ön park sensörü dedi yok dedim. Hmmm dedi ve arabadan çıktı. Ne kadar basit halbuki, onun kendi aracında bunlar var ve kullanıyor. Ne kadar navigasyon, sunroof anlatsan da önemli değil. Herkesin ihtiyaç ve beklentileri farklı çünkü. Ama bmw den bunların olmasını beklemiş kendi içinde.

    Dışarıda arka park sensörü olmayan , kapak jant 320d ler görmek mümkün.

    Son olarak sunroof işe yarar yaramaz konusunda faydasını gördüğümü ve etkin kullandığımı söyleyeceğim. Gerçi en son cam filmi konusunda yaptığım yorumdan sonra hayatı boyunca film camlı araba kullanmayan forumdaşlar tarafından alakasız , gereksiz , seviyesiz mesajlara maruz kalmıştım. Umarım tekrarı olmaz.

    not: son dönemde maalesef forumun kalitesinde ciddi bir düşüş göze çarpıyor. Kimin ne kadar kazandığı, kimin baba parasıyla kimin çalıp çırpıp araç sahip olduğuna kadar bir yarış sürüp gidiyor. 2 yılı aşkın süredir e90 ve f30 konularını takip ediyorum ve şu son dönemdeki gibi yazışmalara şahit olmamıştım.

    Not 2 : yazımı alıntılayacak forumdaşlar olursa lütfen yazdıklarını seçerek, üslubunu, ciddiyetini samimiyetini koruyarak mesaj yazsınlar.


    Ben buna katılmıyorum. Yani eğer sıfır bir aracı boş olarak atıyorum 40.000 Euro ya aldıysanız, 2 yıl sonra satmaya kalktığınızda 37.000 Euro ediyorsa, aynı aracın sunrooflusunu 42.500 Euroya aldığınızda 2 yıl sonra 39.500 Euro etmesi lazım. Ama etmiyor. Her zaman sıfır fiyatını en fazla koruyan baz modellerdir. Çünkü siz belki arabayı alırken bir şekilde 4.500 TL ye kıyıp sunroof ilave edebilirsiniz. Ama 2.elde bir alıcı siz araca 39.500 Euro dediğiniz an ilk söyleyeceği cümle sıfırı 40.000 zaten. O orada aradaki sunroofun 2.500 euro olduğu ile ilgilenmez. 2.el arabaya bu parayı verene kadar sıfırını alırım der, geçer. Ben öyle derim en azından. Başkasının kullandığı bir arabayla ne uğraşacağım, gider sıfır araba alırım başım ağrımaz hiç değilse. Kazası mı var, darbesi mi var düşünmem hiç değilse, sunroof olmasa da olur derim. Netekim dedim de. İlk başta 2.el piyasasına baktım aklıma kesmedi dolu arabaların fiyatlarını çok fazla. Gittim Borusan'a sıfırı aldım geldim aynı paraya.

    Bmw alma arifesinde kafamdaki bir soruya isaret ettigi icin konuya katilma ihtiyaci hissettim.
    Denir ki premium segmentte bir otomobil ortalama ilk yil %10, takip eden yillarda ise %5 deger kaybeder. Basit bir ornekle daha donanimsiz bir araca 90 bin lira, donanimi daha fazla ayni marka, model bir araca da 100 bin lira verdigimizi dusunelim. Bu iki aracin 5 yil kullanilmasi halinde yukaridaki hesaba göre daha az donanimli arac 90 bin liradan 65 bin liraya inerken, 100 bin liralik arac 73'e inmekte. Baslangictaki 10 bin liralik fark 5 yilin sonunda 8 bin'e iniyor. Bu sure boyunca sahip oldugunuz donanimin keyfini surerek aracinizi kullaniyorsunuz.
    Ama bence iki modelden hangisinin dogru karar olduğunu araci alacak kisinin bütçesi belirler.
    Sayin @tvshop yanlis hatirlamiyorsam siz aracinizi 39400€ ya almistiniz. Bence donanimina göre iyi bir fiyat almissiniz. Bir ara sadece turkiye paketli f30, 3.16 lar 35.500€ ya verilmişti. İnanin sizin araciniz en bos 3.16'dan 2.elde daha iyi fiyata satilir ve umarim aracinizi sadece 520 gt almak icin satmak zorunda kalirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ridleyscott

    Hazır arabayı yıkatmışken Yarın geleneksel izmir toplantımızı yapalım derim.

    Ne dersiniz?



    İzmir bulusmasina uzulerek Antalyada oldugum icin katilamayacagim. Can kardesim gelmisse selamlar... Haftaya ertelenmesi durumunda bende katiliabilirim. Bu arada ozgoerkeyden kokpit temizleyici bir urun aldim. Forumdan okudugum kadariyla kot pantolondan kaynakli bir leke problemi varmis. İzmire donunce uzerini okuyacagim sana ulastirabilirim. Keyifli surusler... Not: tabletten yazdigim icin Turkce karakterler cikmadi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.