Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (2727. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
70.299
Cevap
511
Favori
4.414.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27252726272727282729
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bmw dunyanin her yerinde bmw'dir, bunu konusmaya bile gerek yok



    Cok sukur daha genc yasimda 4 kita ve bir cok ulke gezip gorme sansim oldu, VW fanatikligimin Turkiye'de oldugu kadar baska bir ulkede oldugunu gormedim, Alman kendi arabasina bu kadar fanatik degil yahu.



    Simdi tum Kia modelleri ayni sinifta olan tum VW modellerimden daha iyi diyecegim kimse inanmayacak, inanmayan, yok artik olur mu oyle sey diyen Cee'd ve Golf test surusu yaparak baslasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FairLighty F kullanıcısına yanıt
    E30 düşünmez misiniz proje aracı olarak. Benim de zamanında saks mavisi e30 coupe projem vardı tabii hiçbir zaman hayata geçiremedim hayal olarak kaldı.
  • sinnan S kullanıcısına yanıt
    aslinda vw degil de araba fanatikligi var tukiyede. tamamen ezilmislikten gormemislikten kaynaklaniyor.
    amerikada okurken aksamlari da valetlik yapiyordum. kullanmadigim arac kalmadi desem yeridir. s ile gelen, 7 ile gelen, viper ile gelen adamlarin bu kadar havasi yoktu inan. demek allah biliyor da sadece 3 alacak kadar para vermis bazilarina. 3 serisi alinca beyfendi oldum diyen 5 alsaydi ben kralim diye gezerdi ortalarda. malesef bizim dna boyle. bir mal ne kadar pahali ise o kadar saygi gorecegini dusunme yanlisi. bunu dunyada sadece araplarin arabalarini altin kaplatmasindan da anlayabiliriz.
  • Aralıkta 320ied 40.yıl aracı 180.500 e aldım + 3.000 lira kasko nasıl fiyat sizce ?
    dış renk:metalik sedefli beyaz
    iç döşeme:kırmızı dakota
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Passat dediginiz arac f30 dan daha buyuk, daha genis, daha konforlu, daha donanimli bir aractir. Ayrica ayni motor guclerini karsilastirirsaniz pasat fiyati daha yukarida degildir. 



    Ikinci kez kopyaliyorum normalde bu tür tartışmalara girmem ama yukarıda dediniz ki hiçbir cümlemde passat in f30 dan daha iyi olduğunu söylemedim yukaridaki cümleler size ait benmi yanlış anlıyorum acaba okuduğumu ben bu kiyaslamaya ancak gülerim buda benim fikrim hoşunuza gitmediyse kusura bakmayın ama böyle bir kıyaslama Olamaz bence...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • se777en S kullanıcısına yanıt
    iki aracin kiyasi yanlis evet ama kiyaslamayi yapan ben degilim. ilk mesajdan itibaren okuduysaniz gormussunuzdur.
    ama kiyaslarsaniz da yukaridaki kriterler dogrudur. passatin ici daha buyuk degil mi? suspansiyonu daha konforlu degil mi? 5 kisi ve uzun yol icin daha ideal bir arac degil mi? f30dan pahali oldugunu yazdi bi arkadas, incelesin baksin hangisi kac tl. gerci golfu de 1 den pahali zannediyor o :)

    fikirler ayni olmak zorunda degil hicbir zaman. onemli olan medeni bir sekilde tartisabilmek.
  • Siz o arkadaş için, yani daha doğrusu ona hitaben ''kime göre?'' / ''sen söylediğin için mi?'' şeklinde karşılıklar verdiniz VW konusunda kabul etmediği, F30 için savunduğu şeyler için. Ama aynı şeyi siz yapıyorsunuz şimdide, ''süspansiyonu daha konforlu değil mi?'' diyerek, şimdi bu kime göre?

    Medeni olarak tartışılmasından yanayız tabikide ama siz o arkadaşa birşeyler söylüyorsunuz, daha doğrusu ona had bildirme amaçlı cevap verdiniz diyelim biz ona, sonrasında aynı hataya siz düştünüz >>> Ona göre F30 değilse ve kabul etmiyorsak, size göre de VW süspansiyon konforunu ve idealliğini kabul etmiyoruz malesef <<< ve buna rağmen de fazlasıyla uzatıyorsunuz. Bakınız aynı hatayı siz yaptınız, böylelikle benim şahsi fikrimce bu polemiği bitirme vakti gelmiş gibi görünüyor, lütfen artık...
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    se777en S kullanıcısına yanıt
    E ozaman Suber B de passatdan daha büyük, daha geniş, daha konforlu
    bunun sonu yok ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: se777en

    Passat dediginiz arac f30 dan daha buyuk, daha genis, daha konforlu, daha donanimli bir aractir. Ayrica ayni motor guclerini karsilastirirsaniz pasat fiyati daha yukarida degildir. 



    Ikinci kez kopyaliyorum normalde bu tür tartışmalara girmem ama yukarıda dediniz ki hiçbir cümlemde passat in f30 dan daha iyi olduğunu söylemedim yukaridaki cümleler size ait benmi yanlış anlıyorum acaba okuduğumu ben bu kiyaslamaya ancak gülerim buda benim fikrim hoşunuza gitmediyse kusura bakmayın ama böyle bir kıyaslama Olamaz bence...

    passatla bmw'nin farkı benim passat forumuna girme/bakma/yorum yapma ihtiyacı hissetmemiş olmam.
  • Arkadaşın anlayacagi dilden anlatayim ;



    1. Vw denen orta sinif arabasinin etiket fiyati 5 ise donanim ekledin oldu 6 tl . Malum sitede istenen 7 tl. Gectimi muadil premium markalari ?? Ulkemizdeki özeti bu. Su anda bak 202.000 tl ye 1.6 passat var orda??



    2. Benim aracimi bircok tanidigim bilmez ve facebook hesabimda esamesi yoktur. Oyle hoduk degilim düşündüğün gibi..



    3. Araba dunyanin heryerinde prestijdir. Oyle olmasa valelik yaptigin yere dandik arabalarla gelirlerdi.



    4. Dedigin herseyde ki arkadaşlar da alintilari yapmis passat denen arabayi ovmusun sonrada yok diyorsun.



    Daha ne demek lazım bilemiyorum cocuk gibi polemiklere girmek zorunda biraktin beni tebrikte ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    e30 daha modern e21''e göre klasik sayılabilecek arabalar bakıyorum.
  • Bmw araclarimi alirken f20de de f30da da sadece mercedes araclar ile kiyasladim hem a serisi hem c serisini test ettim ama bmwdeki surus keyfi ve performansi bulamadim o yuzden tercihim bmwden yana oldu vwe falan bakmadim bile yalniz 2. Eli daha iyi onu kabul etmek lazim. Bmw arac sahipleri biraz daha tutku ile bagli araclarina bu konuda alfa romeo araclarina benzetiyorum; gulia sahibi olmak isterdim mesela. Prestij konusunda yurt disinda bu araclara ulasmak cok kolay sizin 30 maasinizla aldiginiz araci 10 maasiyla alabiliyor adam, hele 3 yillik araclar bedava neredeyse ,dogal olarakta bizim deger verdigimiz kadar deger vermiyorlar ki buna ragmen onlar icin de bmw bir tutku. Almanya forumlarina uyeyim cok rahat aldiklari f20 araca bile tutku ile bindiklerini goruyorum. Bence az cok arabadan anlayan aracin onun icin bir tutku oldugu ve surus zevkini on planda tutanlar bmw ve alfa tercih eder. Mercedes cok daha duz adam arabasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dream of ice

    Bmw araclarimi alirken f20de de f30da da sadece mercedes araclar ile kiyasladim hem a serisi hem c serisini test ettim ama bmwdeki surus keyfi ve performansi bulamadim o yuzden tercihim bmwden yana oldu vwe falan bakmadim bile yalniz 2. Eli daha iyi onu kabul etmek lazim. Bmw arac sahipleri biraz daha tutku ile bagli araclarina bu konuda alfa romeo araclarina benzetiyorum; gulia sahibi olmak isterdim mesela. Prestij konusunda yurt disinda bu araclara ulasmak cok kolay sizin 30 maasinizla aldiginiz araci 10 maasiyla alabiliyor adam, hele 3 yillik araclar bedava neredeyse ,dogal olarakta bizim deger verdigimiz kadar deger vermiyorlar ki buna ragmen onlar icin de bmw bir tutku. Almanya forumlarina uyeyim cok rahat aldiklari f20 araca bile tutku ile bindiklerini goruyorum. Bence az cok arabadan anlayan aracin onun icin bir tutku oldugu ve surus zevkini on planda tutanlar bmw ve alfa tercih eder. Mercedes cok daha duz adam arabasi.

    Alfa Romeo konusunda bende aynı dusuncedeyim.

    Yalnız Mercedes düz adam deyimi yeni bir polemik başlatabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • autolover A kullanıcısına yanıt
    Düz adam derken arabayi sadece ulasim ve prestij araci olarak goren insan demek istedim zaten tekrar diyorum surus zevki arayan bu segmentte bmw ve alfa tercih ediyor.Ben mercedes kullanirken kesinlikle bmwnin hissettirdiklerini hissedemedim. Turkiyede ki vergi sistemi farkli olsaydi gulia sahibi olmak isterdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cancan_burak


    quote:

    Orijinalden alıntı: geng


    quote:

    Orijinalden alıntı: benibeny

    Açıkcası beni endişelendiriyor bu kadar artış nerdeyse 4 litre fazlalık göze görünmeyecek gibi degil.. zaten motorin fiyatları almış basını gitmiş ne anladim ben o zaman dizel araba kullanmaktan benzinli 320i arac da yakıyordur 10 litre arada pek fark Yok görüldüğü gibi.. buradaki bir arkadaşın dediği gibi bakımlarını yaptırıp tekrar denemek istiyorum o zamana kadar havalar biraz daha ısınır umarım dediğiniz gibi olur 6,5-7 tl seviyelerine iner.. bu arada bir ayrıntı paylaşayım bundan bir buçuk ay önce falan gecenin bir yarısında mazot bitti sokağın ortasında kaldım nasıl zor zamanlar geçirdim anlatamam.. diyeceksiniz simdi neden mazot almadın diye ama mazot almayla alakalı değildi durum meğer mazot besleme borularında sıkıntı olmuş ve depodaki mazot olduğu gibi akmış ben araçla seyir halindeyken..bmw markasını düşününce şaka gibi degil mi ? Ama gecenin bir yarısında maalesef benim basıma geldi bu.. yakıtın artısı icin aklıma bu sebep de geliyor ara sıra acaba daha fazla sarfiyat yapan daha geniş kontrolsüz borularla değiştirmiş olabilirler mi öncekileri? Mazot tüketimi bu olayla da paralel şekilde arttı belki tamamen tesadüftür ama o ihtimal de aklıma geliyor bazen..

    Forumlardaki tuketim verilerine bakarsaniz dogru olmaz, kendimizi kandirmayi seven bir milletiz.

    Tuketim cok değişkendir, ayni yolu, ayni mesafeyi kullanan iki kisi dahi ayni yakit verilerini elde edemez.Tuketim normal, havalar soguk, benzinliler de soguk havalarda 9 10 lt yakmiyor zaten.

    Dusuncem bu yondedir, Helpgod ve Cancan Burak arkadasimiz da sorun var demis, onun da dusuncesi o yondedir.Hepimiz dusuncemizi yaziyoruz, artik hangisi mantikli gelirse ona gore hareket edersiniz.

    Aynen katılıyorum mutlaka servise gidin birkaç lt fazla yakmasından dolayı dert etmeyin. Önemli olan aracınıza kalıcı hasar vermesin.



    Yazmayım yazmayım diyorum kendimi tutamıyorum. Bizim ülkedeki kadar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan varmıdır pes. Ecoda çok yakar, sportta biraz fazla yakar, dizel arabayı 15dk 3500 devirde kullan geçer. Şaka mı bu

    DPF rejenerasyonu için bilmiyorsanız sizde bakın yabancı forumlarda bu konu ısrarla konuşulmuş VE SÖYLENEN DİZEL PARTİKÜL FİLTRELERİNİN BELLİ ARALIKLARLA OTOMATİK rejenerasyon olayını yaptıkları şeklinde.Açıklamalarda şöyle;15-60 km veya mil(şimdi tam hatırlayamadım) hızda normal motor sıcaklığında 2000 devir üzeri kullanımlarda olduğu şeklinde. eğer durduğunuzda rölanti yüksekse kontağı kapatmayın rejenerasyon kesilmeden bitene kadar devam etsin diyor..Bu sırada motor fazla ısınıp fan çalışabilir egzoz dan mavi bir dumanda çıkabilirdiyor..sık şehir içi ve soğuk bölgelerde kısa mesafelerde bu olay gerçekleşmiyor ve dpf de sıkıntılar baş gösteriyor.Ben daha önceki yorumda yazdığım yüksek devirde kullanma olayını yaptım.(4000 devirde 15-20 dk) ve şimdi her zaman kullandığım güzergahta tüketim neredeyse %20 düştü.Soğuk geçen bu yılda tüm dizel bmw kullanıcılarına tavsiye ederim..Yani cancan_burak kardesim yazdıklarım uydurma değil..Biraz başka fikirlere saygılı olmanız gerek..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guyickimi

    Aralıkta 320ied 40.yıl aracı 180.500 e aldım + 3.000 lira kasko nasıl fiyat sizce ?
    dış renk:metalik sedefli beyaz
    iç döşeme:kırmızı dakota

    Hayirli olsun allah kaza bela vermesin. Araligin hangi gunu fatura kesildi acaba? Euro kuru kacti? Hangi bayiden aldiniz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim araclari kontagi acmadan bosa almak mumkun mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • M paket beyaz/içi siyah, opsiyonel ferric grey (gunmetal) renkte orjinal jantlı aracım var.

    Cam filmi dahi yok, sonradan taktırdığım tek parça m3 tipi siyah böbrek.

    Bir şey yapsam mı yapmasam mı diye düşünüyorum, cam filmi gibi, akrapovic egzos ucu gibi. Tavsiyelerinizi merak ediyorum?

    (olabildiğince standart kullanma niyetindeyim, cam filmi bile yaptırmakta tereddüt yaşamamdan anlamışsınızdır diye düşünüyorum)

    Cam filmi yaptırsam mı, önler yarım numara, arkalar bir numara olsa nasıl olur,
    Egzos ucu orjinali rahat sökülüp yerine yenisi monte edilebiliyor mu kesme biçme yapmadan,
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Siyah m performance ya da akrapovic uclari tavsiye ederim ben de sag sol tek cikis akrapovic dusunuyorum aracim sportline plus m tampon mu yaptirip taksam yoksa uzerindeki tamponla mi taksam karar veremedim piyasadaki taiwan tamponlar pek icime sinmiyor getirebilirsem yurt disindan getircem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bigtiger1 B kullanıcısına yanıt
    Normal şartlarda mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 27252726272727282729
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.