Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (1811. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
70.296
Cevap
511
Favori
4.414.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18091810181118121813
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zoroglu kullanıcısına yanıt
    Vallahi ben müzik sistemini değerlendirirken rakamlara satış politikalarına şuna buna bakmam.elimde son dinlediklerim içinden kayıt kalitesi en iyi olan cd mi alır alacağım arabanın içine biner ayarlarını yapar sonrada dinlerim.geçen cumada aynen bunu yaptım.önce bir sportline plustaki hi fi sistemini dinledim hiç vakit geçirmeden de bir luxurydeki HK nu dinledim.aradaki farkın verilecek yaklaşık 6000 tl farka deymeyeceğine veya line değişikliğine gidilmeyecek kadar az olduğuna karar verdim.bunuda forumda yazdım.olay budur.hele birde eski corollamdaki sistem HK dan iyiydi deyince yemediğimiz laf almadığımız eksi kalmadı.sanki bu cevap ve yorumlar gerçeği değiştirdi.neyse pioneer da bu ülkede yıllarca en iyi müzik sistemi zannedilmişti normal bir durum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BMW olsunda taştan olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miklaaa

    Merhaba bir arkadaşım euro 2.84 iken sipariş vermişti araba 2 hafta sonra geliyor ama eurodan dolayı fiyatı 6 bin lira civarı arttı ve oda haklı olarak vazgeçti 2.000 lira kapora vermiştik kosiflere iade ederler mi sorunsuz?

    Ben 3000 TL kapora vermiştim, anında iade ettiler vazgeçtiğimde. Kredi kartı ile yapmıştım kapora ödemesini, Hesabıma eft yaptılar.
    Kapora konusunda hiçbir firma arıza çıkaramaz çünkü karşılığında kesilmiş bir fatura bile yok yani alış veriş yok, zaten iade etmeye mecbur onu. Zaten sorun çıkarak firma da olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 8 Eylül 2015; 9:35:41 >
  • Klima açıkken ve dış ortam ile iç ortam ısı aralığı çoksa hafifi hissettim ben de sizden duyunca. Ama önemsemedim.
  • Okuduğunuz ve güzel yorumlarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 8 Eylül 2015; 10:06:46 >
  • Bir konuya dikkat çekmek isterim. Bildiğim kadarıyla BMW araçlarında katkılı benzin kullanılmasını önermiyor. Shell'den son 3 benzin alışımda her seferinde pompacıyı nitro+ benzin koyarken yakalayıp son anda değiştirttim. "Abi ne var ki aynı bunlar, fiyatı aynı" falan diyorlar. Uyarmama rağmen bir sonraki seferde yine aynı şeyi yapıyorlar. Bu işin doğrusu, müşteri özel olarak belirtmedikçe normal, standart, kurşunsuz benzin koymak, veya en azından müşteriye sormak olmalıdır bence.

    Demek istediğim, katkılı benzin gerçekten zararlı mı, ne kadar zararlı bilemiyorum ama ben aracıma koydurtmuyorum. Benim gibi böyle takıntıları olan varsa dikkat etsin diye yazdım.
  • HK ses sistemini yetersiz bulanlar bir de wma formatında 5.1 müzik dinlemeyi denesinler derim. İnternette çok güzel dts müzikler var. Ben önce flac formatında dinlemeye başlamıştım ama wma 5.1 desteğini keşfettiğimden beri sadece onları dinler oldum. Şarkılar ortalama 25mb. 128gb usb (hepsiburada sandisk ultra 128gb 118TL) ile 4000'e yakın şarkı elinizin altında.
    Herkese keyifli kazasız sürüşler dileğiyle.
  • eatag E kullanıcısına yanıt
    Katkılı benzinde solvent miktarı fazla muhtemelen işlerine geliyor
  • Neden shell öneriliyor ki? Benzinli araçta nerden alındığının farkedeceğini zannetmiyorum. Shell niyroyu pompacı ben sormadan koymuştu ama açıkcası ben performans farkı vs hissetmedim. Dizel araçlarda mazot depo pımpası açısjndan kaliteye dikkat etmek getekşyor ama ben şahsi olarak opeti tercih ediyorum. Ama bir dolmuşcu abinin dediğine görede: hangisi yeni açılmışsa deposu daha temizdir ordan alınız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Titreme ile alakalı son gelişmelerimi aktarayım.arkadaşımın 1 serisi muhtemelen titremeden dolayı değişecek.tr de 42.0000 dünyada 400.000 aracta bu sıkıntı varmış.bmw direksiyon kutusu taşıyıcısı üzerinde çalışma yapıp sorunu çözmüş.bu aydan sonraki üretimlerde titreme sorunu olmayacakmış.yeni sipariş verecek arkadaşlar 1 ay daha sabredin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daaeu

    Direksiyon titremesi ile sorun yaşayan arkadaslara bir önerim olacak. Tum lastiklerinki eşit olacak sekilde Lastik basınçlarını düşürüp (1.9 - 2.0 bar düzeyine) deneyin. Sorunu hafif şekilde hissedenlerin duzeldigini göreceksiniz. Yani umarım öyle olur. Zira bu Rft lastiklerin basıncı arttıkça konforu ve yol kusurunu hissettirmesi de artıyor. Basınç düşük olduğunda sürüş konforu da artıyor. Bilgerinize sunmak istedim.

    Bir tek noktayı hatırlatmak istiyorum sizinle aynı aracı kullanan bir forum arkadaşınız olarak;

    Lastiklerin tanımlanandan daha düşük basınçta kullanılması, aracın yol tutuş ve frenaj değerlerini etkileyeceği gibi, daha düşük basınçta kullanmak ayrıca lastik materyallerinin normalden daha çok ısınmasına da sebep olur.
    RFT lastiklerin patladıktan sonra belli bir sürati aşmadan 80 km/h gibi ve belli bir kilometre limitiyle kullanılması zorunluluğu ve bundan sonra da onarımı yerine değişiminin tavsiye edilmesi bu sebepledir.

    Otomobillerde yol kaynaklı titreşimler çok ciddi bir problemdir mühendislik açısından. Bu titreşimlerin lastikler, süspansiyon sistemi, elastik bağlantı elemanları vb. donanım üzerinde yok edilmesi beklenir.
    Balans aracın yürür aksamında döner tüm parçaların birbiri ile uyumunun sağlanmasıdır. Balansı doğru bir araçta yüksek devirlerde birbiri ile uyumsuzluk yüzünden orta çıkabilecek mekanik rezonansı hissetmezsiniz. Ancak tabi ki bu durum yol şartlarından kaynaklı vibrasyonların, tüm yürür aksam üzerinden size iletilmesini engellemez.Dediğim gibi, bu vibrasyonların gövde, direksiyon, süspansiyon ve hatta pedallar üzerinden size ulaşmasını engellemek için damping planlamaları, dizaynları yapılır.
    Bu bir dengedir. Bu vibrasyonları ne kadar fazlaca bu donanım üzerinde yok ederseniz, aracın şasi tepkilerini, yol tutuş keyfini, direksiyon hassasiyetini ve lezzetini azaltırsınız. Ancak hem yaylanma konforu, hem motor hem yok kaynaklı vibrasyon konforu ve hatta akustik konfor çok yükselir. Ya da tam tersi gerçekleşebilir üreticinin tercihine göre...

    Ben 1 yıl süre ile 3.20i ed ve C180 Coupe'ye beraber sahip olup, kullandım. C180 direksiyonu yoldaki hiçbir şarta göre titremezdi ama hissiyat BMW'ye göre çok zayıftı. Sportif bir versiyon ve 18' jantlı bir araç olmasına rağmen bir virajda aracın öne tekerleklerinin tutunma durumunu veya yol yüzeyinin durumunu hissetmek zordu.
    Özetle benim sürüş zevkime göre biraz fazla tatsız, tuzsuzdu.

    Bunun yanında 3.20i ed aracımı aynı yollarda kullandığımda ise, yol durumu, tekerleklerin tutunma seviyesi vb. hakkında mükemmel bilgilendirme alabiliyorsunuz. Bu konular çok lezzetli. Ancak bana sorarsan burada da biraz fazlaya kaçılmış. Bilgilendirme seviyesi, yolun bozukluğuna göre etkilenme seviyesine yükselebiliyor.

    Tamamen kişisel beğenilere ve beklentilere göre değişmekle beraber, benim zevkim açısından en iyi direksiyon bu ikisinin ortasında bir noktada olabilirdi. Birisi sağa birisi sola doğru fazla açılmış bana göre...

    Bütün bu yukarıdakileri bazı arkadaşlarımızın yaşadığı titreme problemine yönelik yazmadım. Çünkü insanların yaşadığı problemleri uzaktan yorumlamaya çalışmak asla doğru bir hareket olmaz. Bu tip konuların mutlaka servise danışılarak çözüme ulaştırılması gerekir. Ben sadece biraz genel bilgi yazmak istedim. Uzun zamandır vaktim olmamıştı...

    Mtutun hocam yorumlarınızı gerçekten keyifle okuyorum. Bu direksiyon titremesi ile ilgili bir sorum olacaktı siZe. Şimdiye kadar öyle çok yazıldı çizildi ki artık direksiyon titriyor mu yoksa normal mi iyice karışmaya başladı. Ben de son zamanlarda daha da bir dikkat eder oldum. Aracım yaklaşık 13.000 km 2014 model 320 ied. Normal şartlarda az da olsa bir titreme var fakat bazı yol şartlarında ( asfalt ama pürüzsüz değil ) bariz bir şekilde belli oluyor. Yol şartlarından Oldugunu düşünmek istiyorum ama buseferde titreme esnasındaki salınım hareketi tuhaf geliyor. Yani yol şartlarından olsa arada bir azalip çoğalması gerekir. Tabi gözle farkedemiyorda olabilirim bu azalma ve çoğalmayı frekanstaki. Servise gitsem mi gitmesem mi karar veremedim. Daha düne kadar burada yazılanları okumasam ellerimi bırakıp direksiyonun titrediğini bile farkedemezdim. Öte yandan forumda araç değişimine kadar giden arkadaşlarımız var ki bu da olayın bir problem olduğu gercegini orataya koyuyor. Ama hangi durum problem hangi durum değil ? Bununla ilgili bir fikiriniz var mı ? Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • yeni a4 alman sitede konfigiratürde, çok hoş olmuş aslında, bakalım nası bi fiyatla gelecek, 3.18 in altında olursa düşünülebilir

    ama 3.20 ed de hem dizayn olarak iyi hem motor olarak tr için öle ideal ki, 2012 çıkışlı kasa hala yeni sürülen kasalardan motor olarak çok ilerde, makyajda aracın daha sportifleşip sertleşeceği de söyleniyordu, makyajlı alanlarda bu his var mı?
  • koleksiyoner K kullanıcısına yanıt
    A4te DSG belası var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSG tamamen şans işi,aynı direksiyon titremesi gibi.
    Güncel bir arıza değil,tabiki kullanım tarzıda etkili sonuçta vites kutusu,kavrama konusu hassas bir konu.
  • dsg nin de biraz adı çıkmış olabilir, çift kavrama otomatiklerin ilk çıkanı, ve totalde piyasada en çok olanıdır sanırım, ilk çıktığında tabi çok arıza yapmış olabilir.
    ama bu forumların da biraz garip hali var, yani binlerce satılan araçtan 3-5 i arıza oldu mu foruma yazılıp druyor korkutuyor, bizim milletin de biraz gelirinin üstünde aldığından fazla orasını burasını dinleyip taktığı araçlar, bmwde de yolda giderken direksiyonu bırakıp aa titriyor deyip servise koşan var :))) bigün direksiyonu bıraktıklarında 110 la yolda giderken hakkaten titretecekler yani :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhgpolip

    Neden shell öneriliyor ki? Benzinli araçta nerden alındığının farkedeceğini zannetmiyorum. Shell niyroyu pompacı ben sormadan koymuştu ama açıkcası ben performans farkı vs hissetmedim. Dizel araçlarda mazot depo pımpası açısjndan kaliteye dikkat etmek getekşyor ama ben şahsi olarak opeti tercih ediyorum. Ama bir dolmuşcu abinin dediğine görede: hangisi yeni açılmışsa deposu daha temizdir ordan alınız...

    Arkadaşım bu konuda daha önce de bir paylaşımım olmuştu. Benzin konusunda çok zarar görmüş birisi olarak tecrübeme dayanarak şunu belirtmeliyim; Shell konusunda en kaliteli benzin olduğunu söyleyebilirim. Bunu yurt dışında test sonucunda öğrendim. Ikincisi sakın ola shell de olsa katkılı olan yakıtı almayın. Ama fiyati aynı bunu alın, bu daha iyi yalanlarina da kanmayın. Hangi markayı kullanırsanız kullanın, katkısız 95 oktan benzin tercih edin. Bu katkı maddeleri benim arabanın motorunu bozdu. Benim başıma gelen sizin de başınıza gelmesin, dikkat etmenizi öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aubey

    Titreme ile alakalı son gelişmelerimi aktarayım.arkadaşımın 1 serisi muhtemelen titremeden dolayı değişecek.tr de 42.0000 dünyada 400.000 aracta bu sıkıntı varmış.bmw direksiyon kutusu taşıyıcısı üzerinde çalışma yapıp sorunu çözmüş.bu aydan sonraki üretimlerde titreme sorunu olmayacakmış.yeni sipariş verecek arkadaşlar 1 ay daha sabredin

    O zaman BMW'nin tüm bu araçları geri çağırıp gerekli değişikliği yapması lazım, değil mi? Zira bu hatayı kabullenmisler resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aubey

    Titreme ile alakalı son gelişmelerimi aktarayım.arkadaşımın 1 serisi muhtemelen titremeden dolayı değişecek.tr de 42.0000 dünyada 400.000 aracta bu sıkıntı varmış.bmw direksiyon kutusu taşıyıcısı üzerinde çalışma yapıp sorunu çözmüş.bu aydan sonraki üretimlerde titreme sorunu olmayacakmış.yeni sipariş verecek arkadaşlar 1 ay daha sabredin

    Mağdur olanlar ıcın gerı çağırım yapılacakmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dün 2013 model 3,16 aracımı 2.bakım için servise götürdüm. servis yetkilisi bu model yılının bazı partilerinde yakıt pompasında ilerde arıza çıkarabilecek
    kusur bulunduğunu belirtti. ve ücretsiz yakıt pompasını yeni başka bi pompayla değiştirdiler.
    Belki aynı uygulama direksiyon titremesi yaşayan araçlardada uygulanabilir. Yakıt pompasıyla alakalı bu değişimi yaşayan arkadaşlar varmı?
  • mertmmert M kullanıcısına yanıt
    bende de var ilk çalıştığında ama bi saniyelik yapıyor cok arada problemli bişi değil

    dvdinmotion.com ile program indirip cd ye atıp araca takınca seyir halinde video izleme olayı açılıyor.
    açtıran var mı veya boyle birsey mümkün mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyyoo -- 8 Eylül 2015; 15:00:57 >
  • 
Sayfa: önceki 18091810181118121813
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.