Şimdi Ara

BMW 3 SERİSİ E90 (767. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.713
Cevap
105
Favori
1.274.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 765766767768769
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mehkoc kullanıcısına yanıt
    Tabi ki .. mesajda da belirttim zaten. Geçen araç bilgisayarı lastik uyarısı verdi.. Neyse çektim lastikçiye.. Lastiği bi açtı ki 3 tane 10 luk çivi.. Her ne kadar konfordan taviz versem de rft kesinlikle vazgeçilmez..
  • twm kullanıcısına yanıt
    yağdan memnun musunuz ?
  • 4007 kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum o parçanın tamir olacağını, ya da sadece kırık parçayı bulabileceğinizi. Sadece o kırık parçanın çıkmasını bulanız bile sizden nerdeyse 0 fiyatı isteyeceklerdir. ( bu güne kadar bmw’de 0 fiyatından ucuz çıkma parça görmedim).



    Benim tavsiyem varsa çıkma sorabileceğiniz yerler önce çıkma fiyatı alın (350 civarı gördüm internette), sonra sıfır fiyatını öğrenin (o da 450 civarı bulabildim). Hangi ildesiniz bilmiyorum ama benim Ankarada bildiğim en uygun bmw parçacısı gündüzler oto, oraya da bir fiyat sorabilirsiniz. Yurtdışına hiç bakmayın daha pahalıya geliyor TR’den.



    Parça kodu (yağmur sensörü, xenon, sis farı varsa): 61319169404



    Değiştirmesi de oldukça basit

    https://m.youtube.com/watch?v=aAG_4qzZo1w



    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shumin

    Merhaba arkadaşlar, 2011 320d e90 almayı düşünüyorum da bir aracı ekspere soktuk bugün eksper sonuçlarını inceleyebilecek var mı acaba? Araca yazılım yüklemediklerini söylüyor sahibi fakat 400 beygir çıkmış. Bir yardımcı olursanız sevinirim. Hiç anlamıyorum da araba işinden son aldığım audi a3 ile tamirciden çıkamadım bu sefer sorun çıkarmasın diyorum.















    Merhaba, öncelikle motor gücü 400 değil 246hp olarak görünüyor, motor değil tekerlere aktarılan güce bakmanız lazım. Sonrasında bu dyno verilerine güvenmeyin (gerçi hiçbirine güvenmeyin). Aracın yazılımlı olup olmadığını 246 mı 184 beygir mi olduğunu anlamanın en kolay yolu düz bir yol bulun ve 0-100 testi yapın. 7-8 arası çıkarsa yazılım yoktur. 6-7 arası yazılım olma ihtimali çok yüksek. Ayrıca bu kilometrede yazılım varsa muhtemelen torq kovertörü sıkıntılı çalışıyordur (bunu test etmek için ise 60km ve 100km hızlarda ayrı ayrı dip gaz yaparak test edin aracı eğer ki zangır zangır bir titreme oluyorsa yazılım vardır ve torq konvertörü bu güce dayanamıyordur. Tabi bu testleri yapma imkanınız varmı bilmiyorum ama söylemiş bulundum.



    Ayrıca kendi görüşümü de eklemek isterim, bu kilometrelerde bir aracı sağlıklı bir şekilde yürütebilmek için bir çok sarf malzemesi değişmiş olmalı, triger zinciri takımı, ön takım parçaları (alt-üst salıncak ya da burçlar, iç-dış rot kolları), amortisörler, amortisör takozları. Bu parçaların bu kilometreye sapasağlam gelme ihtimali çok düşük ve ömürlü parçalar, eğer ki değiştirilmemişse sizin para harcamanız gerekebilir, eğer değiştirilmişse orjinaliyle mi (lemförder bmw orjinal ya da logosuz lemförder) değiltirilmiş yoksa 1/4 fiyatlı yan sanayi markalar mı kullanılmış. Orjinal kullanılmışsa sıkıntı yok ama ucuz ürünler kullanılmışsa yakın zamanda değişim gerektirebilirler. Tabi bu ihtimaller uzun süreli kullanım amacıyla alınacaksa geçerli yoksa ben alırım aldığım gibi incelemeyen birisine de satarım yakın zamanda derseniz tüm bunların hiçbir önemi yok.



    Sonuç ikinci elde güven aranmaz bu ülkede (o kadar kötü durumlara şahit oldum ki). Ama yine de ben bu adama güveniyorum bile deseniz aracın kilometresi çok önemli. Ekonomik ömrü var arabaların (10 yıl), bu ömrün sonuna gelmiş bir aracın değer kaybı çok daha fazla olucaktır.



    Benim görüşüm ekonomik ömrünün 2/3 sini tamamlamış bir premium araç almaktansa daha genç bir f/p aracı almaktan yana.



    Not: 2011 E90 320d LCI 86k kullanıcısıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sağ olun cevap için. Artık kafama koydum alacağım arabayı bugün. Umarım sıkıntı çıkarmaz 1-2 sene sonra değiştiririm büyük ihtimalle bir tane ustamız vardı o baktı alın dedi ben de ona güveneceğim artık. Zaten hiç bir araçtan kar etmedim şimdiye kadar :) yeni kasa istiyordum çok ama hanım ücretsiz izinde olduğundan mütevellit alamıyorum da bakalım kısmet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4007 kullanıcısına yanıt
    Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    sıkıntı yok dostum gayet güzel diyebilirim, bir önceki değişimi de aynı yağdan yapmıştım. zaten 5+1 alıyorsunuz litre olarak 1 in yarısı diğer bakıma kalıyor.

    @doityourself
    abi sen halojen çıkarıp led farla muayeneye gitmiş miydin? Doğru mu hatırlıyorum bilemedim.
    Eğer öyleyse far yıkama olmadan uzunları led li yapınca muayeneden geçebiliyor muyuz?
  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    Videodaki araç lci değil sanırım çünkü far yüksekliğini falan ayarlayan kısım da yok. Sorun yok hocam 2 dk mı almadı sökmek.. farlar bir türlü kapanmayınca mecburen iş başa düştü. Orta konsoldaki plastik kısmı kapıyı açıp söktüm. Daha sonda far kumandasını yavaşça yukarı kaldırdım sonra aşağı doğru çektim. Kendiliğinden geldi. Tırnak kısmında dikkat gerektiriyor biraz. Daha sonra kumandanın içini de söktüm cımbız yardımıyla sorunu çözdüm.
  • Geçmiş olsun çözdüğünüze sevindin.



    @twm

    Yanlış hatırlıyosunuz benim bixenon farlar, muayne konusunda da led farın hafif kusur olarak geçtiğini hatırlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok tskler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

    2 ay önce 2007 3.18i e90 aldım 180.000 km'de. Aldığımı da pişman oldum. Sorunları bitmiyor. Bu sabahta çalışmamaya başladı. Anahtarı yerine takıyorum, start butonuna basıyorum göstergedeki normalde yanan tüm ışıklar yanıyor, tık diye bir ses geliyor ve marş basmıyor. Çıldıracağım artık. Sanayicilerle ortak biniyoruz arabaya. İşe geç kalacağım diye çok kurcalayamadım ama benim çalıştırmak için yapabileceğim, kontrol edebileceğim bir şeyler var mı? Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PRoDi

    Hayır, Carista uygulaması ile yaptım.

    Alıntıları Göster
    Bu program ile 2007 model e92 gizli özellikleri açılıyor mu? Sitesinde 2008 üstü destekliyor diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emryrgc

    Bu program ile 2007 model e92 gizli özellikleri açılıyor mu? Sitesinde 2008 üstü destekliyor diyor.

    Alıntıları Göster
    Aracım 2010, 2007 de deneme fırsatım olmadı. Bir de carly for BMW var istesen birde ona göz at.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PRoDi

    Aracım 2010, 2007 de deneme fırsatım olmadı. Bir de carly for BMW var istesen birde ona göz at.

    Alıntıları Göster
    Bu bağlantı cihazları ücreti onu alıyoruz ama telefon programlarıda ücretli mi hocam bunların?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emryrgc

    Bu bağlantı cihazları ücreti onu alıyoruz ama telefon programlarıda ücretli mi hocam bunların?

    Alıntıları Göster
    evet malesef ücretli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre25

    Bu mesaj silindi.
    Bence akünü ölçtür, akün ölüyor olabilir.
  • Merhaba arkadaşlar araniza katılmak için e90 kasa 3.20i almayı düşünüyorum ancak 6 ileri otomatik şanzuman konusunda şüphelerim var bu şanzuman nasıl geçişleri filan arızası. Powershift den ağzım yandı zf yı üfleyerek yemeye çalışıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gonzales20 kullanıcısına yanıt
    Zf piyasadaki en sağlam şanzımanları üretiyor, 6hp modeli 8hp kadar sağlam değil fakat siz onu üzmedikçe o da sizi üzmez, (üzmekten kastım viteste gaz fren aynı anı basıp launch control yapmaya çalışmak yada lastik yakmaya çalışmak veya ileri giderken geriye geri giderken ileri takmak hatta boşta gaz verip vitese takmak gibi acemice ve hçbir amacı olmayan hareketlerdir)



    Onun dışında 1.6 ve 2.0 motorlarda zf6hp19 (6 ilerinin en düşük modeli) şanzıman kullanılıyor ve 420nm maksimum tork dayanımı var, 320d de yazılımla bu tork aşıldığı zaman direkt olarak vuruntu yaşanmaya başlar yani benzilinlidede bu tork aşılmaması gerek,



    6hp şanzıman sorunsuz ama 8hp ye göre biraz daha sert geçişleri olan (özellikle kışın 2den 3e geçerken hafiften vurur) bir şanzıman.



    Zf 8 ileriden sonra piyasadaki en sorunsuz 2. Şansıman diyebilirim zf 6hp için, Ama bir arıza olması durumunda ise tamiri de değişimi de pahalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayi bu sabah bu halde buldum birileri vurup kacmislar. Kapiyi boyatmadan bu cizikleri ve gocugu duzeltebilirmiyiz? kapi boyanirsa ton farki olmasindan cekiniyorum






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanov -- 22 Mayıs 2018; 20:45:37 >
  • emre25 E kullanıcısına yanıt
    Haftada kaç saat çalıştırıyorsunuz ?
  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    Pek pahalı değil aslında.. BORUsan faktörü olunca pahalı oluyor
  • 
Sayfa: önceki 765766767768769
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.