Şimdi Ara

BMW 3 SERİSİ E90 (589. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.713
Cevap
105
Favori
1.275.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 587588589590591
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Koltuk sökük vaziyette mi gittiniz tamire acaba. Yoksa koltuğu tekrar usta mı soktu. Özel serviste mi yaptirdiniz bayi de mi? Birde hangi şehirde ?
  • Selam, koltuk sökülü vaziyette gittim özel servis antalyada hocam,koltuğu taktırttım.Söküp takmak gayet basit tecrübe gerektirmiyor.

    beyaz angelleriniz güzel olmuş, benim aracımda bi xenon mercek ve sarı angellar var, orjinali ile aynı olan beyaz angel satılmıyormu acaba ? Bu arada arabayı satmayı planlıyorum uzun bi süredir.Çıkardığı ufak tefek şeyler sıktı ara ara para harcatıyor kendine fakat ayrılasımda gelmiyor tek sıkıntım yakıt arkadaşlar 10 litreden az yakmıyor 3.20i 2008 model aracım 86 binde.

    Üstüne 70 lira en az para vereceğim dizel bi e93 cabrio için.

    Sizce 1 sene daha binmeyi düşünmelimiyim ? Değiştirmez isem daha masraf edeceğim gerçekten arabaya para harcamadan yaşayamam herhalde ,temmuzda 2. Senemiz olucak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 30 Mayıs 2015; 2:40:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Şu anki f30 lar gibi parlak yapabilecek bir ampul yok benim bildiğim. Onların sistemi farklı sanırım..

    Araç için tavsiyem eğer durumunuz varsa değiştirin bence 1 senede 20 bin km daha yapsanız en basit hesapla yakıta 3-3.5 bin TL daha harcayacaksınız fazladan . Onu şimdiden yeni arabanızı alarak kar etmiş olursunuz :))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aldığınız beyaz ampüller 6w 20w 40w hangisi ?
    https://www.youtube.com/watch?v=6xarsa9bikI bu videoda 6w ile 20w karşılaştırılmış. benim aracıma 20w olur sanırım

    Bu arada aracı 65 bin kmde aldım 86 bin oldu, senede 10 bin yapıyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 30 Mayıs 2015; 10:36:56 >
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Benimkiler sanırım 10 w
    İki led vardı ucunda. Ledler attıkça gücü de artıyor ama o cam halkalar ne kadar güçlü de olsa belli bir miktarını yansıtıyor. Videoda da cok buyuk bi fark yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün biraz resim çektim, beğenirsiniz umarım.

     BMW 3 SERİSİ E90
     BMW 3 SERİSİ E90
     BMW 3 SERİSİ E90
     BMW 3 SERİSİ E90

    aspava17,

    hocam 80w'a kadar mevcut o ledler, alsam çalışmaz herhalde..




  • her ikinizina araç da e90lci kasa ve xenon yok ise kenarlarından 2 vidayla takılan ampul kullanılıyor angel farlarında diye biliyorum. Ben de çinden aldım led H-8 far ampulü ile aynı soket kullanılıyor. İç halka tüm e90 lardaki gibi daha parlak iken dış halkalar zayıf yanıyor. ama herhangi bir patlama olmadı.
    sizden ricam kulandığınız ampulün fotoğrafı varsa paylaşırımısınız yorumlamak açısından. fanlı model mi fansız mı.
    voltaj sorunu olamaz çünkü taktığınız ledler 24 volta kadar sorunsuz çalışır,elektronik led sürücü devreleri var.

    voltaj sorunu üzerinden gidersek şu olabilir elektronikte kural olarak sabit direnç altında, voltaj düşerse çekilen akıma artar ve power ledler zaten çok yüksek sıcaklıkta çalışıyorlar, ısı biraz daha arttığında patlıyor olabilir, tabii bu ilk aklıma gelen. Aracınız çalışırken angellara gelen kablodan voltaj ölçtürmekte fayda var.

    Diğer aklıma gelen konu ise ledler kısılarak sönme konusunda biraz hassas oluyorlar. özellikle iç aydınlatmada kullanılan ampuller hep kısılarak yavaşça sönüyor, bu yerlere led takınca bir süre sonra patlıyabliyor.

    Benim fikim angel halkaları beyazlatmak için ampul alırken fanlı olanlardan almak daha mantıklı gibi.




  • Araçlara maşallah. Renkleri de guzel.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    araç makyajsız kasa e90 Türkiyeden aldığım ledler bunlar:
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/bmw-angel-eye-halka-duyu-beyaz-ledli-e90-e91-2ad-169339816?opi=152506993

    çinden aldığımda bunlar:
    http://tr.aliexpress.com/item/2-Pieces-1-Set-6W-LED-Marker-Angel-Eyes-7000K-XENON-White-for-BMW-E90-E91/1905308033.html

    şu an için eski sarıları tekrar taktırdım maalesef....




  • teşekkür ederim arkadaşlar, benim araçta bi xenon ve sarı angel var, sizce beyaz angeli alıp denemelimiyim yoksa böyle mi kalsın ?
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler. Benim ledler den biri bu biride fatihoymez in aynısı
    Şimdi çıkıyorum ve elektrikciye gidiyorum. Bi ölctureyim bakalım. Bende Sarılar da parlıyordu o nedenle voltaj sorunu olduğunu düşündüm. Diğer ampul 5-6 aydir saglam
     BMW 3 SERİSİ E90 BMW 3 SERİSİ E90 BMW 3 SERİSİ E90




  • Şimdi ustadan çıktım diyorki voltaj sorunu yoktur olsaydı diğer ampüller de patlardı. Bence tesadüf (bunu söyleyen 2. Usta bu arada)
    Ampullerin çin malı olmasından olabilir diyor. Bence sarılara kaliteli Osram gibi bi ampul al sarıya dön diyor.
    Bu arada çin malı ledler aliexpress te 20 dolar burda 200 250 tl ye satıyorlar. 4 ledli 8 ledli 12 ledli olanı bile var 4 ledli 32 dolara satılıyor bide onlardan deneyeceğim. Sanırım bide fanlı olanlar da var onlardan bir tane 60-70 dolar civarında gördüm bugün. Ondan mı alsam acaba ?

     BMW 3 SERİSİ E90 BMW 3 SERİSİ E90




  • makyajlı kasa olup xenon olmayan e90 ların iç ve dış halkaları aynı hizada ama xenon olanlarda dış halkalar daha geride ve daha sönük yanıyor. zaten kullandığı ampul sizinkinden farklı tip. yani xenon olanlara ledli de taksanız dıştaki halkalar mutlaka biraz sönük kalıyor, zaten sarıyken de öyle dikkat ederseniz. çin malı çok çeşitli ledler var en kalitelilerinden biri cree led ama onunda çok sahtesi çıkmış.
    aliexpress de kaliteli ürünler satan bildiğim supare var sonu tek e ile biten. çakması çift ee ile bitiyor.
    E-LIGHTING var
    Epstar Optoelectronics (HK) CO.,LTD var
    TT-TRADING Co., Ltd
    Autolight Store
    Guangzhou xenon Cool Automotive Lighting Co.

    yazdığım satıcılardan çeşitli ledli ürünler alıp memnun kaldığım için paylaşmak istedim.
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler benim farlar da xenonsuz
    Montaj yapan usta da bu farlarda daha güzel duruyor iki halkada eşit yanıyor dedi. Bende dikkat ettim dediğin gibi xenonlarin biri cansız.
    Bu satıcılara dikkat edeceğim. Yorumlarda genelde şans tesadüf diyorlar bana öyle gelmiyor ama neyse :)
    Pes etmek yok denemeye devam :)

    Merak ettiğim xenonlar da aynı led i mi kullanıyor? Benimkini takmak için usta her seferinde krem plastik bir parçayı japonla yapistirip sonra vidaliyor. Sordum o orjinal ampulün ayaklariymis. .. Xenon un ledi Bizimkine uyduruyor diye düşünüyorum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspava17 -- 1 Haziran 2015; 19:35:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E90 Im ile geçen hafta biraz ilgilendim. Onları paylaşayım. E90 sportplus 2012 model.
    Daha Öncesinde orijinal hali üzerine sadece ön arka hoparlörlerini alpine sxe-10 ile değiştirmiştim. Standart rezil sesten kurtuldum ve epey iyi oldu fiyatına göre tabi. Total 160 tl :)

    Gelelim geçen haftaya.
    3,5 yılın ardından gerek performansa alışmamdan gerekse çocukların ekstra bagajlarından dolayı biraz düzenleme ihtiyacı duydum.
    Powershop Maslak stage 1 yazılımını yaptırdım. Bu araç için yazılımda dikkat edilmesi gereken hususlar var. Siyah duman atma , şanzıman uğultusu titremesi , yüklenince korumaya alma gibi sorunlar çıkmaması için güç konusunda aşırıya kaçılmaması gerekiyor. Doğru yazılım ile bu sorunların hiç biri yaşanmıyor ve zaten m performans kiti de bu sebepten 201 hp ve 420nm performans sunuyor.
    Benim yaptırdığım yazılımda 210-217 hp arası ve 430-450 nm arası bir güç alınıyor. Zaten şanzıman teknik detaylarında 450 nm nin üzeri önerilmiyor.
    Yazılım sonrası aracın gaz tepkileri daha iyi, hızlanması gözle görülür şekilde iyi. Hatta beklediğimden epeyce iyi. Standart halinde klima kapalı hali ile şu an klima açık ve 3 kişi aynı performans diyebilirim.


    Sonra Bostancı sanayi ye geçip Mert elektronikte aracıma Cruise control taktırdım. Ayrıca hareket halinde DVD oynatıcısını aktif hale getirdim. ( dijital Hız göstergesi, anlık Yakıt tüketim ve kumandadan ayna kapama zaten vardı. )

    Son olarak Aracın servisini yaptırdım. 4 balata tüm filtreler yağ değişim 1150 tl

    Bundan sonrasında aracın yağını 10-15 bin de değiştireceğim. Motorun sağlığı açısından.

    Son olarak İzmir gibi sıcak yerde yaşadığımdan bu hafta borusana 335d intercooleri sipariş vereceğim. Tam karar vermedim , 335 inki direk bağlanmıyor. Bu nedenle m performans kitinin içerisinde yer alan cooleri da tercih edebilirim o direk bu motor için yapılmış. Fiyatı aynı, şu an indirimi ile 950 tl gibi bir rakama denk geliyor.
    İstanbuldan dönerken biraz tempolu kullanımda dahi 5,3 litre tüketim ile yolculuğu tamamladım. Alınan performans yanında komik bir rakam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ridleyscott kullanıcısına yanıt
    Keyfinize diyecek yoktur şimdi. Güle güle kullanın
  • Seneye E92 320i yi satmayı planlıyorum. Nisan-Mayıs gibi bir aksilik olmazsa elden çıkarabilirim. Aklımda 218i coupe veya 520i var.
    Bir taraftan da 4 serisine yeni 1.5 turbonun geleceği söyleniyor, o da çok cezbedici olabilir.

    Haftasonu Borusan'da 2 ve 4 inceledim. Boy farkı haricinde pek bir fark yoktu bence aralarında, özellikle de içeride. Şu an kullandığım araçla iç mekan olarak çok çok yakın 2 nin kabini. Aynı arabaya biniyormuşum gibi hissettim. 4 ise dışardan biraz daha heybetli duruyor, bir de arkadan bakılınca daha çekici.

    2,3,4 birbirlerine birçok açıdan çok benziyorlar. 5 ise tamamen farklı bir olay. Tamamen iç, dış görünüm ve his itibarıyla söylüyorum bunları, test sürüşü yapmadım hiçbiriyle.

    Bir başka cezbedici ise herşeye rağmen CLA 200.
    Karar veremedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgnday -- 2 Haziran 2015; 10:04:59 >




  • cgnday kullanıcısına yanıt
    Yaş - çocuk durumu - bagaj ihtiyacı gibi durumları da göz önünde bulundurarak karar vermek lazım :)

    Cla için en çok duyduğum olumsuzluk ön koltuk tasarımı nedeniyle arka koltukların basık kalması falan...

    Bende yeni c180 AMG düşünüyorum seneye falan tabi bu torktan vazgecebilirsem :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cgnday kullanıcısına yanıt
    e92 320i bendede var bi kaç bişey sormam lazım.

    1. bobın ve enjektörde sıkıntı yaşıyormusun. bu aralar başlıca sıkıntım bundan

    2. not sensorlerınde problem varmı

    3. egzoz veya hava filtresi taktırdınmı yoksa stock olarakmı kullanıyosun veya yazılım varmı?



    gecen hafta arıza verdı not sensoru dedıler sonrada bobın arızası verdı. bobın arızalı oldugundan pasıf arıza verebılır dedıler gerçektende bobın degısınce not sensorunun arızası gıttı. 50km kadar gıttım tekrardan arıza ışığı yaktı. şimdide enjektörden süpheleniyorum. senın basına boyle bısey geldımı. bikaç yerde okudugum kadar kronıkmış bunun arızası.
  • cursed_devil kullanıcısına yanıt
    1 ve 2. maddedeki sorunları yaşamadım. egzoz ve hava filtresini standart kullanıyorum, yazılım vs de yok. 2009 model aracım, makyajlı değil.
    bu araçta bugüne kadar karşılaştığım bütün sorunlar için kronik dendi zaten, bu nedenle BMW den biraz soğumadım da değil.
    Klima kompresörü, kronik. Vakum pompası, kronik. Yağ eksiltme, kronik. 80-120 arası sert frende titreme, kronik. Diferansiyel ötmesi, kronik. Bu ne arkadaş!? İşin kötüsü yetkili servis de aynı telden çalıyor.
    Bu kadar narin araç beni biraz bezdirdi açıkçası.
    Bugüne kadar 4 farklı araç kullandım. Hayatımda oto sanayi denen acayip yere adım atmamışken, aracı 2012de aldığımdan beri bir sürü ilginç insanla muhatap olup defalarca iş yaptırmak durumunda kaldım.
    Zaten elini veren kolunu kaptırıyor orada. Bu tip araç varsa özellikle.
    Mümkün oldukça 2.el araç da almayacağım bir daha. Çuvaldızı kendime de batırıyorum




  • 
Sayfa: önceki 587588589590591
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.