Şimdi Ara

BMW 3.16i - Volvo s40 - Saab 9-3 - Ford Mondeo--- Hangisini Alırdınız ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tolbert

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Kendi yorumlarımdır, sahipleri olanlar gocunmasın, herkesin kendi bütçesi, beğenisi, algısıdır..

316 sıfır donanımıyla bmw bile denmeyecek bir araba. Yüzüne dahi bakmazdım. Sırf bmw aldım demek için alınan bir araba.

Volvo'yu bilen bilir biraz mercedes, bmw gibidir; volvo dediğin Çine geçmeden önce s60'tan başlardı. Şimdilerde lüks Dacia gibiler anca. Nerde 90lar sonu 2000 ler başı volvo kalitesi.. Ama nedense s40 ülkemizde çok abartılan bir model, belki adı volvo diye.

Mondeo, dıştan çok güzel görünüp, iri yarı çekici bir araç olmasına rağmen, içinin malzeme kalitesindeki vasatlık ve özensizlikle beni çok büyük hayal kırıklığına uğratmıştı. Belki sürüşü vs iyidir ama bir 316 keyfini bile vereceğini zannetmiyorum. en basitinden ford'un izolosyon özürlü olduğunu herkes biliyor.

9-3 bana göre bunlar arasında kıyas kabul etmez bir araç. vw gibi markalar abartılırken, saabın değeri bilinmedi bu ülkede. O fiyatlara çok kaliteli, özenilmiş araçlar satıyor. Eski has volvoların kalitesinde hala. Dolayısıyla eğer kısa süre sonra satışı düşünülmüyorsa 9-3 bariz en iyisi. Ama sonra satışını düşünecekseniz en az seçilesi araç ülkemizde piyasası(!) olmadığından.

Ben seçecek olsam hiç düşünmeden 9-3 seçerdim.

Volvo'nun geçtiğimiz 10 senede Ford'un bünyesinde olması firmaya pek yaramadı onu kabul ederim ama şu anki Çinli sahipleri Volvo'nun yönetimine,ürünlerin kalitesine veya tasarımına karışmıyor.Adam daha aldığı gün söyledi ben Çin pazarı dışında Volvo'ya karışmayacağım bağımsız bir şirket olarak kalacak diye.Üstelik kendi amaçlarının Volvo'yu 1 numaralı lüks otomobil üreticisi yapmak olduğu ve şirkete 2015 yılına kadar 11 milyar Euro Ar-Ge yatırımı yapılacağı yönünde defalarca açıklaması var.Zaten gelen konsept araçlarda bu fikri gerçeklemeye yönelik adımlar.Lüks otomobil pazarında 1 numara olur veya olmaz ben onun derdinde değilim ama bu hedefi koyan firmadanda kaliteyi düşürmeyi beklemek pek olası gelmiyor bana.Hele lüks Dacia gibi olması
    Tabii size bunu düşündüren şeyide firmanın sorgulaması lazım.Volvo gibi sağlamlık konusunda ünlü bir firmanın Çinlilerin kötü şöhretleri altında marka imajının erdiğine dair ispattır bu.Firmanın kendini daha iyi anlatması yani tüketicinin aklında bir şüphe bırakmaması lazım.

Önümüzdeki 2 jenerasyonda volvo kalitesini bozmasın da, ben o zaman olmaya razıyım, ama bozduğunu gördüğünüzde sizde bu yazdıklarınızı hatırlarsınız.

• 2.0 TDCİ Titanium + Otomatik vites tercihim olurdu. Neden ?

- Dizel + Otomatik
    - 2.el de üzmez.

Gönlüm Saab diyor mantığım Mondeo.

Ben listeye birde Alfa Romeo 159 1.9 JTD Distinctive + Otomatik + Sunroff eklerdim. Uzun süre kullanacak olmam kaydıyla. Kolay gelsin.
  • Sırasıyla :

S40
    3.16i
    Mondeo
    9-3

Eğer ki başka bi araç da kendimiz yazsak ; 159 olurdu ve listenin ilk sırasını alırdı.
  • Bir dakika o bütçelere 159 oluyorsa düzgününden, kıyas kabul etmez. Bal nedir, kaymak nedir ki?
  • Saab daha çekici tasarım+motor+şanzıman olarak.
    Ancak saab alırsan araçlarda genellikle baz donanımla gelen ve araç yaşlandıkça orataya çıkab dert paketi de bulunuyor.
    Dert paketi kapsamında biraz yaşlanan araçlarda oluşan parça bulma sıkıntısı,servis sıkıntısı gibi sıkıntılar standart olarak geliyor.
    Bu sebeple Saab alıp dertlenmektense, Mondeo dizel+otm alıp bu dertlerden etkilenmemek daha mantıklı derim ben..

Bu arada 316i motoru daha güçlü olsa hepsinden önce gelirdi bunu da belirtmek isterim.
  • Saab 9-3
  • 2012 yi bekler yeni kasa 3 serisi BMW alırdım, beklemişken biraz daha bekler 3.16d veya 3.18d alırdım. (ilk başta 1.6 dizeller gelmeyecekler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drsnrky -- 14 Kasım 2011; 1:49:03 >
  • Arkadaşlar Benim Bütçem Ancak 47.000'i zorlayabilir lütfen buna göre konuşalım... Yaptığınız yorumlar için Teşekkürler Bu AradA Tekrar Belirtiyorum Mazda 6 ve Alfa Romeo 159 Jtd. Eklendi .. !!!

• O zaman 159 tabi ki. :)
  • O Zaman Bir Araba Bulursanız Buraya Yorum bırakmanız rica olunur Yaptığınız yorumlar için Teşkkürler ...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.